. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 541-550)<< predošlé 1,.,50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

KYNUTÝ KNEDLÍK Z DOMÁCÍ PEKÁRNY



POTREBNÉ PRÍSADY

150 ml vody,150 ml mléka,1 vejce,1/2 kg hrubé mouky,1/2 čerstvého droždí,1 a1/2 lžičky soli

POSTUP PRÍPRAVY

V uvedeném pořadí dáme do nádoby DP a zvolíme program 13 na Moulinex,jinak kynutá těsta.Těsto se připravuje cca 1 hod a 20 min.Až je program ukončen,vyděláme těsto na moukou posypaný vál a vypracujeme 2 "šišky".Necháme ještě cc 10 min kynout na vále.Pak vložíme do vroucí vody a po každé straně 10 minut vaříme.Pak vyndáme propícháme můžeme podávat.
Někdy přidám do těsta nakrájený rohlík.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Blanka B. (andromeda1) ID 64588 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 26.2.2009, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

BÍLÝ TOUSTOVÝCHLÉB



POTREBNÉ PRÍSADY

320ml mléka, 40g rostlinného oleje, 500g polohrubé mouky, 30g Solamylu, 1 kávová lžička soli, 1 kávová lžička droždí sušeného nebo 1/4 kostky čerstvého droždí

POSTUP PRÍPRAVY

V udaném pořadí dáme do nádoby DP a zapneme program toustový chléb,světlá kůrka.Já mám ale Moulinex a na té program toustový chléb není.Dala jsem tedy základní č1. kůrka světlá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Blanka B. (andromeda1) ID 64588 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Lacný chlebík z pekárne



POTREBNÉ PRÍSADY

450 ml. vlažnej vody (ja dávam 470-475 ml, chlebík síce potom nie je na vrchu guľatý, ale vnútro nemá husté, ale práveže je ako koláč, taký mäkkulinký, a my to doma takto ľúbime najviac); 21 g. droždia (presne polovička z kocky, čo dostanete kúpiť v obchode - ešte malá rada - najviac sa nám osvedčilo droždie Vivo); 600 g. hladkej múky s označením T650; a v poslednej dobe davam aj trosku oleja (za dve lyzice) a trosku octu (za lyzicu) 100 g. múky ražnej či vyrážkovej; 2 lyžičky soli

POSTUP PRÍPRAVY

Veľa ľudí sa ma pýta, aký drahý je chlebík z pekárne, a pod. Dávam vám sem preto receptík na celkom obyčajný biely chlebík z pekárne, ktorý je lacný, a veľmi chutný. Ešte maličkosť, do pekárne vôbec nemusíte dávať len hotové zmesi, ktoré kúpite v obchode. Najlepší kuchár je vaša fantázia, a v pekárničke urobíte veľmi dobré chlebíky aj zo surovín, ktoré mávate bežne doma. Ale dosť obkecávania, poďme na to.

Do nádoby na pečenie nalejte vodu, a pridajte rozdrobené droždie. Potom pridajte obe múky, urobte prstom dierku, nasypte soľ, dierku zahrňte a šup s nádobou do pekárničky. Ja mám Moulinex home bread Baguette, a pečiem tento chlebík na programe 2 (francúzsky chlieb), hmotnosť chlebíka 1000 g., čas prípravy 3:39. Kôrku si zvoľte podľa vlastnej chuti, či vypečenejšiu, či nie. Po upečení vyberte a nechajte vychladnúť.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Eleonóra K. (deniseee) ID 1443 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.10.2008, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

super chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, 350ml. vody, alebo mlieka, alebo mix ,(najlepšie je mix 200voda+150mlieko) 2 lyžičky soli, 2 lyžice oleja, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička sušeného droždia Program : základný Váha : 1 kg Kôrka: stredná

POSTUP PRÍPRAVY

do nádobky nalejeme mlieko + vodu, olej, soľ, rascu, nasypeme múku, do stredu urobíme malú jamku a do nej nasypeme sušené droždie. Zapneme pekárničku a čakáme na výborný chlebík......

Môže sa do neho pridať slnečnica, alebo iné semiačka, prípadne zmiešať hladkú múku s celozrnnou.najlepšie v pomere 400 (350)g hladkej a 100 (150)g celozrnnej...
Výborný je, keď na začiatku pridáte do mlieka 2 uvarené na jemno nastrúhané zemiaky...mňam

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov)

Viera F. (veqa) ID 13798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 26.8.2015, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

jablkové pyré



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg olúpanych jabĺk, rozkrájaných na menšie kúsky (cca 1x1cm). Väčšie kúsky nevadia, len môžu pri počiatočnom miešaní zbytočne viac zaťažovať miešací mechanizmus pekárne. Je možné podľa chuti pridať cukor, ja osobne ho nepovažujem za zdravú potravinu.

POSTUP PRÍPRAVY

Olúpané, na menšie kúsky nakrájané jablká vložíme do domácej pekárne, nastavíme program "jam" a kým si pozrieme jednu časť španielskeho seriálu, pyré je hotové.
Nemám odskúšané, či na uchovanie ho postačí preliať do kompótových fliaš, alebo ho ešte raz sterilizovať, to budem vedieť na budúci rok :)
Je vhodný na prípravu koláčov, ako príloha k hydinovému mäsu spolu so zemiakovou kašou a pod.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

julo z. (miro805) ID 62242 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.10.2008, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

ZEMIAKOVÝ CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento chlieb mam z casopisu zdravie. Je vyborny a iny sa u nas nepecie. Vyskusajte , kto ma doma pekarnicku. 300ml. vody, 500g. hlad muky T650, 2 stredne velke uvarene zemiaky, 1/2 kocky drozdia, 2 lyzicky soli, 1 lyzicka rasce (nemusi byt)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

sona s. (sona.s) ID 33527 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 5.3.2013, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Bezva vianočka alias Vynikajuca vianočka.......


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Recept podla Lucia H(Luc2), ID 5741, je suuuuuuuuupeeeeeeeeeeeeeeeeer....... vynikajuca, rozpoduje sa na jazyku, jemnučka, sladučka, maslova vona- suuuuuuuuuuper krehka

POSTUP PRÍPRAVY

****

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.9.2008, 8:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Koblihy


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Dana B. (tawa) ID 47716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebík


PRO INSPIRACI

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Dana B. (tawa) ID 47716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.9.2008, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

žemle



POTREBNÉ PRÍSADY

recept nie je môj,,,je z inej stranky,,vyskušajte je vyborny ***ja som ich spravila pre detičky na zajtra na desiatu POTREBUJEME: 300ml mlieka 25g masla 1 čl soli 1 čl cukru 500g hladkej muky 1 čl sušeneho droždia

POSTUP PRÍPRAVY

***všetko postupne pridame do DP a nastavime na program kysnutia
***po vykysnutí si cesto rozdelime na male bochničky ,,mne vyšlo 12 ks
***potom tvarujeme podla fantazie :))
***nechame kysnuť este cca 30 minut
***potom potreme vajíčkom alebo mliekom,,a posypeme soľou alebo makom alebo sezamom
***pečieme pri 220° C cca 20 min
***dobruuuuuuu chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

zaneta o. (zanka5) ID 15627 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 29.1.2014, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 541-550)<< predošlé 1,.,50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu