. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 162 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie soté v zeleninovo-syrovej omáčke (podľa Mirky M. (Myrca) ID 22115)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

olej * cibuľa * kuracie prsia * mletá červená paprika * mleté čierne korenie * provensálske bylinky * cesnak * horčica * kečup * hrášok a kukurica * tavený syr v črievku

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15559

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Syrovo-smotanova omačka s kuracim mäskom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia,smotana na varenie,2 syry bambino v črievku,mlieko podla potreby,solamyl na zahustenie,sol,vegeta,kari korenie,olej,lubovolna cestovina

POSTUP PRÍPRAVY

na oleji si udusime na kocky nakrajane mäsko a posypeme vegetou,v druhom hrnci si ohrejeme smotanu,vytlacime obidve syry a miesame kym sa nerozpustia.Pridame mlieko podla toho,kolko chceme mat omačky,miešame ked je riedke pridame trocha solamylu rozmiesaneho vo vode a zahustime,ochutime solou,kari korenim a podavame lubovolnou cestovinkou :-)
Vyborne,rychle

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2011, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Voňavé kuriatko s jablkovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kura * citron *cesnak *maslo *rozmarin *sol *korenie *jablko *zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Pôvodne som vôbec neplánovala tento receptík vložiť,takže preto chýba aj fotodokumentacia...proste malo to byť klasické nedelné kuriatko,ktoré sa napokon "zvrhlo" na tak trošku neklasické ,ale úžasne chutné kuriatko:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 30.10.2010, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pomaly pečená kačka so žemľovou knedľou a červenou kapustou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na kačku: 1 kačku okolo 2 kg váhy v surovom stave soľ rascu Na žemľovú knedľu: 5 rožkov 100 ml mlieka 50 ml vývaru (ja som rozpustila ¼ kocky kuracieho bio bujónu v horúcej vode) 2 vajcia soľ čierne korenie muškátový orech Na červenú kapustu: 1 malú červenú kapustu 1 cibuľu 1 ČL hladkej múky soľ mletú rascu cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Kačku si deň vopred nasolíme a posypeme rascou,ak nestíhame stačia aj dve hodiny. Osolíme aj vnútro kačky. Na druhý deň,alebo o dve hodiny vložíme kačku do pekáča s pokrievkou a dáme do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Necháme piecť 3 hodiny. Pekáč neodkrývame a ani neotvárame rúru. Potom zvýšime teplotu na 120 stupňov a pečieme ešte ďalšie 3 až 3 a pol hodiny. Vyberieme, otvoríme pekáč. Vylejeme tuk, ak ho tam bude veľa a dáme ešte zapiecť pod gril, aby sme dosiahli chrumkavú kôrku. Kačacie mäso bude veľmi jemné a šťavnaté:)
Žemľovú knedľu si pripravíme tak, že nakrájame rožky na menšie kocky a postupne nasucho ich opečieme na panvici. Vo väčšej miske si zmiešame vajcia, mlieko, vývar a pridáme opečené rožky. Zmiešame rukou. Ochutíme soľou, čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Vytvarujeme 2 menšie knedle, ktoré zabalíme do igelitového vrecka, upevníme tenším špagátikom a dáme variť tak na 20 min do vriacej vody.
Červenú kapustu si nakrájame na jemno a dáme ju na osmaženú cibuľku. Podlejeme vodou, ochutíme soľou, cukrom, mletou rascou, octom (keď ho pridáme na začiatku varenia kapusta si zachová farbu a chrumkavosť) a dusíme asi tak hodinku. Potom ešte dochutíme.

Prajeme dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lucka N. (aplle23) ID 120743 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.11.2020, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie stehno s kyslou kapustou.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Stehno morčacie, kyslá kapusta, olej, kmín, cesnak , vegeta , soľ, voda na podliatie.

POSTUP PRÍPRAVY

kapustu dáme do pekáča, nato položíme umyté narezané stehná, polejem ich olejom, osolím, ovegetím , okmínim, do nárezov vtlačím plátky cesnaku, podlejem vodou. Zakryjem a pečiem na 180 st, aj 3 hod. Občas skontrolujem či kapusta nepotrebuje vodu. Pečiem to celé 3 hod. zakryté. Mäso neni také vysušené. Dobré žrádelko !!!!! Rýchle nenáročné jedlo.....Podávala som so špaldovou knedlou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Eva H. (EVA 33) ID 24479 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.11.2012, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Masová velkonočná roláda


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500g lístkového cesta, olej, 200g chudeho maska /podla vášej chuti/, 150g poru,4 paradajky, 4 vajcia natvrdo uvarené, sol, mleté čierne korenie, 1 vajce, mak alebo rasca.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvalkáme na hrúbku 3mm do tvaru obdlžnika. Na troche oleja si opražíme za stáleho miešania mleté maso, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a opekáme, kým sa voda nevyparí.Pridáme očistený umytý nadrobno pokrájaný por, premiešame a rozložíme na pripravené cesto. Posypeme ošúpanými, na drobno posekanými vajciami, pokrájanými paradajkami. Boky cesta preložíme, aby nám plnka nevytiekla a zavinieme. Závin uložíme na plech, potrieme rozšlahaným vajcom, posypeme makom alebo rascou a vo vyhriatej rúre pečieme do zlatista

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Daša B. (Donatela23) ID 80117 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsíčka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, platkovy syr alebo vcelku syr, olivovy olej, vegeta alebo sol, kari korenie, cesnak v prasku alebo struciky cesnaku, na ozdobu pouzity petrzlen a kapia

POSTUP PRÍPRAVY

vianočné menu pre mňa kedže ja šaláty nepapám a vyprážané tiež nemusím, upozornujem je to suche ale zasa dietne masko ak chcete stavnatejsie vymente kuracie prsia za bravcove kare takisto to bude fajnove

kuracie prsia si umyjeme a poukladame na pekac, posypeme kari korenie (cca 1/2 KL) cesnakom v prasku alebo poukladame rozkrojene struciky cesnaku, pokvapkame olivovym olejom, vegetou pomedzi prsty a hlavne rovnomerne. podlejeme vodou. zapecieme z oboch stran v rure na cca na 250 °C takych 30-40 minut dokopy. predtym ako odstavime poukladame na masko platky syra a nechame este take 3 minutky dopiect. syr sa rozpusti. do rozpusteneho syrceka jemne napichame po kusku petrzlena a jemne vlozime kusok kapie alebo hocico co je farebne a lahodi ociam.
priloha sa hodi ryza. odporucam ryzu s kukuricou!
a ovocny spic. klasicky si ponapichovat na spilky kusky ovocia (banan, broskyna, kiwi...)
dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Lenka J. (ladybirdka) ID 6432 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.12.2008, 15:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Úžasné špízy v cestíčku podľa Lubica L. (lubica007) ID 19881


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Ivana N. (ivuskaaN) ID 95397 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 28.7.2009, 15:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Gyros


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

hranolky ( ryža ), namarinované masko, zelenina ( paprika, uhorky, rajčina, kapusta), dresing ( majonéza + kyslá smotana + cesnak + pažítka) alebo iba tatárska omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

Mako si namarinujeme v oblubenej marináde a vypražíme. Pridáme hranolky al. ryžu, zeleninu a dresing a gyros je hotový :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Ivana N. (ivuskaaN) ID 95397 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 1.11.2009, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

fantastické kurča na kapuste s knedlíkom pochúťka pre manžela a chutí aj deťom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kurča alebo kuracie stehná, soľ, červená paprika , korenie na kurča, bobkový list, čierne korenie celé, kyslá kapusta / v sáčku/ , slanina , cesnak, knedlík

POSTUP PRÍPRAVY

takže zoberieme kurča ak máme celé rozporcujeme ho na 4 časti , umyjeme , posolíme, posypeme zmesou na kurča, pretačíme na každý jeden kus kuraťa jeden cesnak ., trošku posypeme sladkou červ. paprikouPotom zoberieme pekáč do neho dáme kapustu aj so šťavou , /pozor nepremývať/ musí tam byť aj tá šťava / pridáme na kapustu bobkový list 5 ks , pretlačený cesnak 2 , celé korenie 6 guličiek, posypeme trošku červenou paprikou na to položíme ochutné kuča , na to položíme alobal a vložíme to do rúry aj s tým alobalom , pečieme na 180 C asi tak 60 min, potom odoberieme alobal, toršku kurča polejeme tou šťavou čo je pod ním a na kuriatko poukladáme plátky prerstanej slaninky , dáme znovu pcieť asi tak 15 min, potom by to malo byť už upečené , závisí to od kuraťa aké bolo veľké , každá gazdinka to vie odhadnúť a, no a ked je hotové servírujeme s knedlíkom a papkáme , je to tak vynikajúce....
typ, ja knedlík hrejem v mikrovlnke a to tak , že si nakrájam na kúsky a vložím to do mikr. sáčka a pár sekúnd ohrejem potom je ako domáca parená knedla . prajem dobrú chuť .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

marketa g. (alexanat) ID 119697 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.4.2010, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 162 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu