. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.324 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,133 ďalšie >>

CUKROVINKY

Zdrave strojcekove pecivo - susienky



POTREBNÉ PRÍSADY

300g spaldovej muky- preosiat, 180g kokosového oleja, 90g trstinového/kokosového cukru, 1 vajce, stipka soli, lyzicka skorice

POSTUP PRÍPRAVY

vsetko spolu vymiesame dohladka, pecieme cca 10-15min na 170-190 stupnov
ak nemame strojcek, mozeme natenko vyvalkat a povykrajovat rucne
ak chceme pridat kakao/kokos/mlete orechy vzdy odratame muku

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Espresso cupcakes s čokoládovým krémom.



POTREBNÉ PRÍSADY

75g masla, 1/2 ČL vanilkovej esencie, 200g hladkej múky, 50g holandského kakaa, 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL kypriaceho prášku, 190g kryštálového cukru, 1 vajce, 100ml espressa, 150ml cmaru... KRÉM: 200g horkej čokolády, 300g masla, 250g práškového cukru, 70g holandského kakaa, 2 PL espressa...

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo necháme zmäknúť. Múku zmiešame s kakaom, kypriacim práškom, sódou bikarbónou. V miske zmiešame cukor, vanilkovú esenciu, maslo, vajce a cmar. Primiešame múčnu zmes a nakoniec esspresso. Zmes rozdelíme do 12 košíčkov a pečieme na 180°C, 15-20 minút. Necháme vychladnúť, nastriekame krém a ozdobíme...




Krém: čokoládu rozpustíme a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, espresso a anakoniec vychladnutú čokoládu. Vyšľaháme do hladka...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládové cupcakes so smotanovým frostingom.



POTREBNÉ PRÍSADY

70g horkej čokolády, 80g masla, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 100g polohrubej múky, 1/2 ČL kypriaceho prášku, štipka soli, 70g kyslej smotany /aspoň 18%/... Krém: 100g zmäknutého masla, 1PL kyslej smotany /18%/, 140g práškového cukru, 1ČL vanilkovej esencie...Na ozdobu: hoblinky čokolády...

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si predhrejeme na 180°C, pripravíme si košíčky na mufinky /12 kúskov/, Zmäknuté maslo si vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, primiešame vajíčka a premiešame. Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou, vmiešame do cesta, čokoládu si rozpustíme a vmiešame tam tiež. Nakoniec primiešame kyslú smotanu, rozdelíme cesto do 12 košíkov, pečieme na 180°C, 20 minút a necháme vychladnúť. Potom potrieme frostingom a posypeme hoblinkami čokolády alebo čokoládovou ryžou...



Frosting: Maslo vyšľaháme s cukrom, vanilkovou esencoiu a nakoniec vmiešame smotanu...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.9.2016, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čerešňové cupcakes s višňami a ganache...



POTREBNÉ PRÍSADY

250g čerešni /môžu byť aj z kompótu/, 125g masla, 125g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 125g polohrubej múky, 75g škrobovej múčky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL kypriaceho prášku, 2 PL čerešňovice /môžeme nahradiť šťavou z kompótu/ a 2 PL čerešňovej šťavy ... Krém: 200ml smotany na šľahanie, 200g horkej čokolády, 12ks višní...

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si predhrejeme na 175°C, pripravíme si košíčky na mufinky /budeme potrebovať 12/. Čerešne vykôstkujeme /z čerstvých si zachytíme šťavu a odložíme bokom/. Maslo s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou vyšľaháme, pridáme vajcia a prešľaháme. Múku zmiešame so škrobovou múčkou, kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Vmiešame do cesta. Čerešňovicu zmiešame so šťavou z čerešní /ak použijeme šťavu z kompótu, použijeme 4 PL/ a zamiešame. Nakoniec zľahka vmiešame čerešne. Cesto rozdelíme do 12 košíčkov, pečieme na 175°C, 25 minút. Necháme vychladnúť a ozdobíme s ganache a višňou.





GANACHE: Smotanu zahrejeme po bod varu, nalámeme do nej čokoládu, necháme rozpustiť. Vychladíme a dáme najmenej na 2 hodiny /ale radšej na viac/ do chladničky. Potom vyšľaháme do tuha.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Malinová svieža torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškótové cesto - 4 vajíčka, 200g hladká múka, 200g kryštálový cukor, 2dcl vlažnej vody, 2dcl olej, 1x vanilínový cukor, 1xprášok do pečiva Plnka - 2x mascarpone, 500 ml smotana na šľahanie Džem . 500g malín (mrazené, alebo čerstvé), kryštálový cukor, štipka solamyl

POSTUP PRÍPRAVY

Doplním

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Evka M. (Ewikam) ID 323110 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.9.2016, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

TRUFFLES - Brazílske " Brigadeiros" - z 3 surovín



POTREBNÉ PRÍSADY

30 g masla ; 400g kondenzovaného mlieka; 40 g kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpustíme si v hlbsej panvici / hrnci maslo- idealne pouzit neprilnavu. Kondenzovane mlieko zmiesame s kakaom, pridame do masla. \r\nVsetko spolu miesame kym hmota neztuhne, kym sa nezacne mierne tahat, oddelovat od dna( trva to cca 5 minut- sledujte to, je to raz dva), stale miesajte. Hmota ma idealnu konzistenciu ked prejdete vareskou po dne ( ako keby ste ju chceli rozdelit na dve casti) a uvidite dno panvice, az potom sa to spoji ( tj nie je uz taka riedka ). Nechajte vychladnut, a dat potom min. na 2 hod. do chladnicky, lepsie sa potom z toho tvaruju gulicky. Hmotu si vyberieme z chladnicky, tvarujeme gulicky vo velkosti bonbonov. Gulicky vyvalame v lubovolnom posype - cokolada, biela cokolada, kokos, oriesky,kakao, alebo ich namacajte do cokolady, prip dajte na palicky ako cake pops. Mozete ulozit aj do kosickov, alebo len tak na tanier.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Katarína R. (Hersi) ID 85661 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 8.3.2016, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

♠ Domáce sušienky ♠



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka = 200ml *** 3 šálky hladkej múky, 1,5 šálky kryštálového cukru /môžeme nahradiť trstinovým cukrom/, 1 vanilkový cukor /namiesto neho môžeme vyškriabať 1/2 vanilkového struku/, 400g ovsených vločiek, 1 kypriaci prášok do pečiva, 250g masla /alebo Hery/, 3 vajcia, 1 dl mlieka, kokosová múčka alebo mleté orechy na zahustenie a podľa chuti: hrozienka, kandizované či sušené ovocie nakrájané nadrobno, nasekané orechy, oriešky či mandle, slnečnicové alebo ľanové semienka, posekaná čokoláda...

POSTUP PRÍPRAVY

Múku zmiešame s kypriacim práškom a ovsenými vločkami. Vajcia vyšľaháme s maslom a cukrom, pridáme múčnu zmes, mlieko a podľa chuti hrozienka, ovocie, semienka, čokoládu /asi za dve hrste/ a vymiesime tuhšie cesto. keď sa nám zdá riedke zahustíme 1-2 hrsťami kokosovej múčky alebo mletých orechov.



Po častiach odoberáme z cesta a na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm, vykrojíme kolieska alebo ováliky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie /kľudne natesno, pretože sa pri pečení neroztečú/ a pečieme na 200°C približne 12-15 minút /do ružova/ vo vnútri zostanú mäkké a na povrchu pevné, ale nie tvrdé. Necháme vychladnúť a odložíme do dózy.



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Trubicky



POTREBNÉ PRÍSADY

Listkove cesto( ja som pouzila hotove z Kauflandu) , 2 PL mlieka, 1 zltok, 4 bielka, 1 citron, 400 gramov praskovy cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Listkove cesto si rozvalkame na cca 0,3 mm na pomucenej doske, radielkom narezeme 2 cm siroke pasy a omotavame okolo cerou natretych trubiciek. Hotove potrieme rozslahanym vajickom- zltko s mliekom. Pecieme pri 180 stupnoch cca 15 minut v teplovzdusnej rure.
Hotove dame este teple dole z trubiciek.

Krem: do misy si dame 4 bielka, praskovy cukor a citron a slahame nad parou elektrickym slahacom cca 10 minut. Sneh musi byt tuhy. Naplnime si zdobiace vrecko a do kazdej nastriekame krem, potom uz len posypene praskovym cukrom. Dobru chut :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Anna B. (Andulka17) ID 70234 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.1.2016, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Najlepšie kokosové pusinky "kokosky"



POTREBNÉ PRÍSADY

6 bielok, 330 g krupicovy cukor, 100 g praskovy cukor, 170 g struhany kokos, 1 ČL citronovej šťavy.

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka vyslahame s krystalovym cukrom na tuhy sneh. Potom misu polozime do vodneho kupela (nad paru) a slahame cca 5 minut pokial nebude hmota tuhsia a lepkava. Po vytiahnuti mixera musi zostat so snehu spic, vtedy n,espadne ani tvar pusiniek. Potom zlahka primiesame kokos, citr.stavu a praskovy cukor. Naplnime cukrarske vrecko a striekame pusinky na plech vystlany papierom na pecenie. Ruru predohrejeme na 130° a pecieme 15 minut nez pusinky nabehnu a udrzia si tvar. Teplotu stiahneme na 80° a susime pri pootvorenych dvierkach podopretych varechou cca 30 min. Zvnutra su mäkkucke zvonka krasne chrumkave a nerozpadaju sa.
Pri druhej varke aj nafotim, lebo som neverila, ze sa mi vydaria ;-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Skajka B. (Skajka B) ID 318911 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.1.2016, 13:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Jablkové hranolky z lístkového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto, 3 jablká, 1 PL hnedého cukru, 1/2 ČL škorice alebo korenia na jablkový závin

POSTUP PRÍPRAVY

... super recept z internetu ... jablká očistíme, nahrubo nastrúhame, ochutíme cukrom a škoricou a na troche vody udusíme do mäkka - trvá to cca 10 minút - následne ich rozmixujeme ponorným mixérom ... lístkové cesto vyvaľkáme na tenko (cca 1,5 mm), polovicu potrieme jablkovou zmesou, preložíme druhú polovicu, jemne pritlačíme, ostrým nožom krájame tenké pásiky - hranolky - dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 210°C na strednej mriežke cca 10 minút - pokiaľ ne sú hranolky do zlata upečené ... môžeme posypať práškovým či škoricovým cukrom ... sú perfektné

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.12.2015, 23:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.324 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,133 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu