končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 66 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fakt výborný perníkPOTREBNÉ PRÍSADY ja som dala takto: 2 celé vajíčka, 1H kryštálového cukru, 1 balíček škoricového cukru, 3/4 H oleja, 2H mlieka, 3H hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 kypriaci prášok do perníka, 2PL holandského kakaa, 1 čokoládový puding-prášok, 2PL džemu, 3PL rumu, 1H=250 až 300ml POSTUP PRÍPRAVY originál recept je pre DP a nájdete ho tu: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2439 Ja som ho vyskúšala na plech a je fakt výborný. Jemnulinký a akurát sladký. Postup: všetko som vymiešala v jednej mise v poradí ako je napísané a vyliala na plech, posypala mandľovými lupienkami a dala piecť na cca 20-25min na 180°. Keď vychladol, potrela džemom a poliala čokoládou. Keď budete mať chuť na perník, určite vyskúšajte ,-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) KOMENTÁRE (64) posledné: 24.8.2013, 18:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kysnutý závin (makový)POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 600g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 350ml vlažného mlieka, 6 PL vlažného oleja, 3 PL cukru, 1 ČL soli, 1 vanilkový cukor, 2 vajíčka, plnka: mletý mak, cukor, škoricový cukor, 1 jablko, hrozienka namočené v rume, na potretie: 1 rozšľahané vajíčko POSTUP PRÍPRAVY Cesto si dáme miesiť do pekárničky alebo z mlieka, lyžičky cukru a droždia si urobíme kvások, prilejeme ho k múke, pridáme soľ, zvyšok cukru, olej a vajíčka a vymiesime cesto. Necháme podkysnúť. Cesto si rozdelíme na 2 väčšie alebo 3 menšie záviny a plníme podľa chuti. My robíme makovú plnku tak, že mak si sparíme vriacou vodou, dochutíme cukrom a troškou škoricového cukru, pridáme hrozienka a natrieme na vyvaľkané cesto. na plnku postrúhame jedno jablko a zvinieme. potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ešte asi pol hodinu podkysnúť. pečieme približne na 190° cca 20min. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.3.2012, 14:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 celé vajcia, štipka soli, 100g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100ml oleja, 100ml mlieka, 250g tvarohu, 200g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, na dochutenie: 100g čokolády alebo hrozienka alebo ovocie POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vymiešame do penista, pridáme štipku soli, cukor, vanilkový cukor, potom olej, mlieko, tvaroh a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Čokoládu posekáme na kúsky a primiešame, prípadne hrozienka alebo ovocie. Cesto bude hustejšie. Lyžicou naplníme košíčky a pečieme vo vyhriatej rúre na 170°necelých 20min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) KOMENTÁRE (45) posledné: 2.9.2019, 18:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborné hrnčekové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček mlieka (ak máte acidko, kľudne ním nahraďte aspoň časť mlieka), 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 2 celé vajíčka, 4 PL oleja, 1 vanilkový cukor, štipka soli, približne 1 hrnček ovocia, približne 50g čokolády POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka si vymiešame do penista, pridáme štipku soli, cukor, vanilkový cukor, potom olej, mlieko a nakoniec preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do košíčkov a na vrch dáme kúsky polámanej čokolády a po lyžičke ovocia. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°, 15 až 20 min. Ja som ich mala hotové za 18. Potom vyberieme a necháme na mriežke vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 139 návštěvníkov) KOMENTÁRE (69) posledné: 31.10.2021, 13:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Naj brownies na svete :-)POTREBNÉ PRÍSADY 100g masla, 330g kryštálového cukru, 4 PL vody, 200g čokolády, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia (5 menších), 30g kakaa 150g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Baby, píšem vám rovno dvojitú dávku, pretože pôvodná polovičná dávka z tejto je len na menší plech alebo muffiny a vám poviem, že to určite nestačí!!! :) Takže táto dávka je akurát na klasický veľký plech. Je to fakt úžasná čokoládová bomba, ktorú sa oplatí vyskúšať... Takže do kastrólika si na malý plameň dáme roztopiť maslo (ja som dala heru), cukor, vanilkový cukor a vodu. Miešame kým nemáme hladkú kašu, potom pridáme na kocky nalámanú čokoládu (ja som dala 1 mliečnu a 1 horkú) a miešame kým nemáme hladkú čokoládovú hmotu. Odstavíme a necháme ochladiť na miernu teplotu. Zatiaľ si vyšľaháme celé vajíčka na penu. Do vajíčok po lyžiciach pridávame čokoládovú hmotu za stáleho miešania s vareškou. Nakoniec pridáme preosiatú múku (ja som zmiešala napoly polohrubú a hladkú celozrnú) zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Hmotu zľahka premiešavame vareškou, aby sa dostal do nej vzduch. Nakoniec cesto vylejeme na vymastený plech alebo pokrytý papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry piecť. Teplota je na 170°a pečieme približne 20-25min. Brownies majú byť na povrchu jemne chrumkavé a vo vnútri vláčne, tak dajte pozor, aby ste ich nevysušili.... Dobrú chuť ;-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) KOMENTÁRE (38) posledné: 12.4.2019, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hnetený tvarohový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 300g hrubej múky, 200g hladkej múky, 200g práškového cukru, 2 celé vajíčka, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 250g masla, plnka: 750g tvarohu, 3 vajíčka, 2 balíčky vanilkového cukru, práškový cukor podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Z prísad na cesto si vymiesime hladké cesto, ktoré dáme na cca pol hodiny do chladničky odležať a stvrdnúť. Cesto rozdelíme na dve polky. vyvaľkáme si prvú, prenesieme na plech, naplníme plnkou a prikryjeme druhou vyvaľkanou polkou cesta. pečieme vo vyhriatej rúre na 180°cca 25min. Plnku urobíme tak, že tvaroh si zmiešame s cukrom a žĺtkami. bielka vyšľaháme na sneh a zľahka zmiešame s tvarohom. alebo urobte plnku ako vy robíte a vám chutí. Namiesto tvarohovej plnky môžete dať aj jablkovú, takáto verzia je tiež veľmi chutná. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.9.2012, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čučoriedkový s posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 375g polohrubej múky, 80g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 80g roztopeného vlažného masla, 250ml vlažného mlieka, 1 balíček sušeného droždia, POSÝPKA: 100g polohrubej múky, 100g práškového cukru, 100g masla, 1 vanilkový cukor, *** veľa čučoriedok*** POSTUP PRÍPRAVY Cesto si pripravíme tak, že zmiešame sypké suroviny, čiže múky, cukor, vanilkový cukor a droždie. Dobre premiešame, aby sa suroviny prevzdušnili. Potom pridáme mlieko a olej a mixérom (taký čo má špirály) vymiesime vláčne hladké cesto. Cesto necháme v teple podkysnúť, najrýchlejšie to ide v miske rýchlokyske. Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu, prenesieme naň a bohato posypeme čučoriedkami. Vrch posypeme posýpkou, ktorú si pripravíme tak, že zmiešame všetky suroviny dohromady. Pečieme približne 20 až 30min na 170°. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 7.8.2009, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
"Bábovka" na plechu :-)POTREBNÉ PRÍSADY 8 vajec, 340g kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 200ml oleja, 200ml mlieka, 400g hladkej múky, 2 balíčky prášku do pečiva, malý pohár zaváraných višní, malý pohár zaváraných marhúľ, posekané orechy, posekaná čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Dnešný koláč vznikol pozliepaním inšpirácií na tejto stránke spojených so strašnou chuťou na sladké a zistením čo všetko chladnička obsahuje :)))) Je to skôr len inšpirácia ako urobiť bábovku ináč :) Cesto je robené z dvojitej dávky. Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielka. Žĺtka vymiešame do penista s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne prilejeme olej a mlieko. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Osobitne vyšľaháme bielka na tuhý sneh a zľahka sneh primiešame k zvyšku cesta. Cesto rozdelíme na polovicu, do jednej dáme kakao a kvapku oleja a zľahka premiešame. Ja som na plech vyliala najprv svetlé cesto a na neho tmavé, ale môžete to urobiť hocijako, podľa toho aké "vzory" chcete. Na cesto posypeme posekané orechy, sem tam pohádžeme višne a marhule (alebo dajte iné ovocie, aké máte radi) a nakoniec aj posekanú čokoládu. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 160°-170° približne na 25min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.5.2009, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaový koláč z acidofilného mliekaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajíčka, 350g kryštálového cukru, 100ml oleja, 1ČL sódy bicarbóny, 450ml acidofilného(kyslého) mlieka, 2-3PL kakaa, 350g polohrubej múky POSTUP PRÍPRAVY Toto je ďalší výborný koláčik, ktorý je veľmi rýchlo hotový a bez zbytočného babrania. Vajíčka si vymiešame s cukrom do penista a postupne pridáme zvyšné suroviny. Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°, približne 2Omin. Po vychladnutí potrieme džemom a polejeme čokoládou. Dobrú chuť ;) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 15.12.2013, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Linecké orechové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 300g polohrubej múky, 210g masla, 120g práškového cukru, 3 žĺtka, 1/2 balíčka prášku do pečiva *džem* PLNKA: 5 bielkov, 2 žĺtka, 250g práškového cukru, 250g mletých orechov POSTUP PRÍPRAVY Toto je výborný jednoduchý orechový koláč, ktorý má veľkú výhodu, že vydrží dlhšie, preto ho radi robíme najmä na sviatky, keďže vydrží, nepokazí sa a nevyschne... Recept je starodávny, od mojej prababky, ktorá volala tento koláč Pitva, netuším prečo :) Zo surovím na cesto si vymiesime cesto a dáme na chvíľku do chladničky nech stuhne. Potom si vyvaľkáme cesto na veľkosť plechu, prenesieme naň(alebo si ho rovno vyvaľkajte na papieri na pečenie-uľahčí to prenos cesta). Cesto potrieme džemom, u nás dávame jedine marhuľový, ten nám tam najviac chutí. Urobíme si "plnku": z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtka, cukor a mleté orechy. "Plnku" vylejeme na cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°, orientačný čas je 20min. Upečený koláč má na vrchu takú "kôrku". ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 19.6.2014, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 66 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |