. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 178 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

♠ Cheesecake s arašidovým maslom a čokopolevou.♠


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Hľadala som na internete cheesecake, v ktorom by bolo aj arašidové maslo /proste ho milujem ♥/ ... našla som ich požehnane, ale v každom mi chýbalo "to niečo", niečo jedinečné a výnimočné... jednoducho všetky sa mi zdali buď fádne alebo zas náročné na ingrediencie ale nie na chuť. Tak som si povyberala z každého kúsok a vložila do toho to moje "to niečo- výnimočné". Možno sa niekomu tiež zapáči. ZÁKLAD: 250g sušienok rozdrviť a zmiešať so 70g rozpusteného masla, natlačiť na dno vymastenej formy a dať so chladničky... ♣♣♣ PLNKA: 700g mascarpone, 150g kyslej smotany, 200g kryštálového cukru, 2 vajcia, 2 žĺtky, 250g arašidového masla, ½ šálky javorového sirupu alebo medu...♣♣♣ ČOKOPOLEVA:100g čokolády na varenie, 200g kyslej smotany...

POSTUP PRÍPRAVY

Mascarpone, kyslú smotanu a cukor vyšľaháme, pridáme arašidové maslo, sirup alebo med a prešľaháme. Nakoniec zamiešame žĺtky a vajcia...
Vylejeme na sušienkový základ, dáme do rúry, naspodok dáme nádobu s vodou a pečieme na 170°C, 50 minút. Vypneme rúru a necháme ešte 10 minút. Cheesecake necháme v rúre vychladnúť. Potom polejeme čokopolevou a necháme v chlade aspoň 10 hodín.



ČOKOPOLEVA:100g čokolády na varenie, 200g kyslej smotany... čokoládu rozpustíme a vmiešame do nej smotanu. Premiešame.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Bodkovaný cheesecake ♣



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík som síce našla na internete, ale aj tak prešiel mojimi drobnými úpravami - potrebujeme: 250g sušienok, 100g rozpusteného masla, 1 PL mletej škorice... 500g mascarpone, 250g kyslej smotany, 150g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 PL vanilkovej esencie, 3 vajcia, 2 PL kukuričného škrobu, 1 PL holandského kakaa...

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky rozdrviť, zmiešať s maslom a škoricou, zmes natlačiť na vymastené dno koláčovej formy. Mascarpone, smotanu, cukor, vanilkový cukor a vajcia vymiešame, pridáme vanilkovú esenciu a škrob, premiešame a 3/4 krému vylejeme na sušienkový základ. Do zvyšku vmiešame kakao a pomocou cukrárskeho sáčku do cesta nastriekame bodky. Pečieme 15 minút na 180 °C a potom ešte 45 minút na 150°C. Necháme vychladnúť v pootvorenej rúre a potom na aspoň 12 hodín v chladničke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.9.2016, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♥ Levanduľový cheesecake ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Premýšľala som ako najlepšie ukončíme leto a levanduľa by spomienky na letný čas najlepšie vystihla... takže po urputnom hľadaní na internete a pátraní po tom naj... levanduľovom cheesecaku som vydumala len toľko, že musím experimentovať sama, pretože žiadny nebol ten "pravý", aby toto krásne leto ukončil... ♥♥♥ takže potrebujeme: 200g sušienok /môžu byť hocijaké aj tie úplne najobyčajnejšie/, 6 PL rozpusteného masla♥Krém: 500g neochuteného prírodného syra /Mascarpone, Lučina a pod./ 3 vajíčka, 2 PL kukuričného škrobu, 1/2 šálky levanduľového medu /varí sa podobne ako púpavový https://varecha.pravda.sk/recepty/levandulovy-med-fotorecept/19507-recept.html alebo kúpime hotový https://www.apimed.sk/eshop/med/ochuteny/levandulovy-med-120-g/, 150g trstinového cukru♥ Poleva: 200g kyslej smotany, 6 PL levanduľového medu♥ Na posypanie: levanduľové kvety, ovocie a bylinky podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky podrvíme, zalejeme rozpusteným maslom, pomocou lyžice natlačíme na dno tortovej formy /priemer 22-24 cm/, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a dáme bokom. V miske si metličkou vymiešame mascarpone /alebo iný syr, ktorý chceme použiť/, cukor, med, primiešame vajíčka a škrob. Vylejeme na sušienkový základ a pečieme na 150°C, 50 minút. potom pootvoríme rúru a necháme ešte hodinu cheesecake v nej odpočívať. Necháme vychladnúť, šupneme na 1,5-2 hodinky do chladničky. Potom na vrch natrieme polevu, poukladáme ovocie, ktoré pokvapkáme zvyšným medom, posypeme kvietkami levandule, ozdobíme a necháme cez noc /alebo aspoň na 8-10 hodín v chlade/.





Poleva: smotanu vymiešame s 3 PL medu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.9.2016, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Cheesecake s broskyňovou omáčkou ♣



POTREBNÉ PRÍSADY

250g maslových sušienok, 120g masla... NÁPLŇ: 500g mascarpone alebo Riccoty, 120g kryštálového cukru, 120g kyslej smotany, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 1 PL zemiakového škrobu... OMÁČKA: 4-5 zrelých broskýň, cukor podľa chuti, 1 PL zemiakového škrobu...

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom, formu na koláč vymastíme a sušienky po dne a obvode utlačíme. Mascarpone alebo Riccotu zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkami, pridáme smotanu a škrob, zmiešame a vylejeme na sušienkový základ. Pečieme na 180 °C 45 minút, necháme vychladnúť v pootvorenej rúre. Na vychladnutý koláč natrieme broskyňovú omáčku a necháme dôkladne vychladiť...
OMÁČKA: Broskyne odkôstkujme, rozmixujeme a osladíme. Primiešame škrob a uvaríme polohustú omáčku, ktorú necháme vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.8.2016, 11:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♥ Svieži ovocný dezert ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

500g kyslej smotany, 250ml smotany na šľahanie, 150g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, asi 300g jahôd, maliny, dlhé piškóty, ovocie...

POSTUP PRÍPRAVY

Smotanu na šľahanie prevaríme a odstavíme, nasypeme želatínu a za občasného miešania necháme vychladnúť. 250g jahôd umyjeme očistíme a rozmixujeme. Kyslú smotanu, práškový a vanilkový cukor zmiešame, pridáme rozmixované jahody a vlažnú smotanu. Premiešame...Formu na biskupský chlebík vystelieme potravinárskou fóliou, nalejeme 1/3 krému, poukladáme nahusto dlhé piškóty, necháme asi 10-15 minút stuhnúť v chladničke, potom posypeme nahusto malinami a zalejeme 2/3 krému, poukladáme dlhé piškóty a popritláčame. Necháme stuhnúť v chladničke, vrch ozdobíme ovocím a podávame...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.7.2016, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♥ Čokoládový vrkoč...♥



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kocka droždia, 50g kryštálového cukru, 160g vlažného mlieka, 500g hladkej múky, 60g rozpusteného masla, 2 vajcia, štipka soli...♥ Plnka: 100ml smotany na šľahanie, 40g čokolády na varenie... ♥ žĺtok na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto spolu zmiesiť na vláčne cesto, prikryť čistým obrúskom a nechať 45 minút na teplom mieste kysnúť.♥♦♥ Čokoládu nalámeme do hrnca, zalejeme smotanou a spolu na miernom ohni rozpustiť a nechať vychladnúť.♥♦♥ Cesto rozvaľkáme na tenký plát, ktorý rozdelíme na tri časti, každú natrime plnkou, zvinieme, okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom a stlačíme, aby plnka nevytekala. Pripravené roládky zapletieme do vrkoča, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme 15 minút podkysnúť, potrieme žĺtkom rozmiešaným s 2 PL vody a pečieme na 180 °C, cca 50 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 18.3.2016, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Broskyňový tarte s krokantom a bielou čokoládou ♣



POTREBNÉ PRÍSADY

Krehké cesto: 80g masla, 120g hladkej múky, 50g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vajce, 2 PL mletých mandlí...♣♣♣ Krokant: 150g kyslej smotany /18%/, 100g medu, 40g vanilkového cukru, 30g škrobovej múčky, 200g nasekaných mandlí...♣♣♣150g bielej čokolády, 4 PL smotany na šľahanie... ♣♣♣ Na obloženie: 700g zaváraných broskýň, 1 balíček tortovej želatíny...

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto spolu zmiesiť, zabaliť do potravinárskej fólie a nechať v chlade 30 minút.


Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, prenesieme do vymastenej koláčovej formy, vyvýšime aj po okrajoch, popicháme vidličkou.Na korpus rozotrieme mandľový krokant, a pečieme na 180°C, 30 minút /po 20 minútach vrch prikryjeme alobalom/. Potom koláč necháme vychladnúť. Potrieme rozpustenou bielou čokoládou a necháme v chlade stuhnúť. Poukladáme nakrájané broskyne, zalejeme tortovým želé /pripraveným podľa návodu/ a necháme do druhého dňa v chlade.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.3.2016, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Broskyňový koláč ♣



POTREBNÉ PRÍSADY

Vôbec netuším, či tu tento receptík je, ale u mňa je už veľa rokov zapísaný v zošítku, tak prečo sa oň nepodeliť :-)... Potrebujeme: 3 vajcia, 100g práškového cukru, štipka soli, 75g hladkej múky, 3 ČL kypriaceho prášku, 6PL oleja ♥♥♥ Krém: 4 dl smotany na šľahanie, 200g kyslej smotany, 2 balíčky broskyňového džúsu v prášku, 450g broskyňového kompótu, mleté orechy alebo mandle na posypanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom s soľou do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme na 160°C, 25 minút. Horúci korpus pokvapkáme šťavou z broskýň a necháme vychladnúť. Broskyne precedíme, 5 polovičiek odložíme bokom, zvyšok nasekáme nadrobno. Smotanu vyšľaháme dotuha, primiešame džús v prášku a kyslú smotanu, nakoniec zľahka vmiešame nasekané broskyne. Krém navrstvíme na korpus, zvyšné broskyne nakrájame na plátky a poukladáme navrch, posypeme mletými orechmi alebo mandľami a necháme cez noc v chlade.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.3.2016, 17:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♥ Malinový cheesecake... ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Inšpirovala ma zas a znova Martinka Pintérová-Bezáková, ktorá je svojimi cheesecake/mi/ neprekonateľná: http://www.dulce-de-leche.eu/2016/02/malinovy-amaretti-cheesecake.html , ale zas čo si budeme nahovárať, predsa len pár drobných zmien odo mňa mu na kráse/chuti neubralo ;-)

POSTUP PRÍPRAVY

1. zmena: sušienky som dala len maslové /spolu 200g/ ...




2. zmena: do krému som dala 250g Riccoty a 250g mascarpone


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.3.2016, 9:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šarlota s broskyňami...



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia 125g kryštálového cukru 1 vanilkový cukor 1 vanilkový puding v prášku 100g polohrubej múky 1ČL kypriaceho prášku 4PL horúcej vody 300g broskýň 4PL rumu /nemusí byť/ marmeláda ♠♠♠ PLNKA: 2PL rumu 12 lístkov želatíny alebo 1 balíček jemnej želatíny 100g kryštálového cukru 250g broskyňového džúsu /alebo šťavy/ 250g bieleho vína /alebo sektu alebo jablkového džúsu/ 250g jemného tvarohu /alebo mascarpone/ 1 PL citrónovej šťavy 200ml smotany na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridávame postupne horúcu vodu a prešľaháme. Puding, múku, kypriaci prášok zmiešame, pridáme k žĺtkom, premiešame, zľahka vmiešame tuhý sneh a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180°C. Po upečení potrieme marmeládou zmiešanou s rumom a potrieme, zvinieme do rolády a necháme vychladnúť. Potom nakrájame na 1 cm hrubé kúsky. Misku si vyložíme potravinárskou fóliou, kúsky rolády poukladáme na dno a na boky /zvyšok odložíme na obloženie vrchu/. Naplníme krémom, poukladáme zvyšné roládky a necháme v chlade tuhnúť aspoň 10-12 hodín. Potom vyklopíme na tanier, stiahneme fóliu a môžeme pokrájať.



Plnka: V broskyňovej šťave necháme zmäknúť želatínu. Víno /sekt, jablkovú šťavu/, rum, citrónovú šťavu zmiešame s cukrom. Želatínu rozpustíme a po častiach pridáme k vínovej zmesi. Nakoniec vymiešame s tvarohom /mascarpone/ a zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 27.1.2016, 13:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 178 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu