. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49841-49850)<< predošlé 1,.,4980, 4981, 4982, 4983, 4984, 4985, 4986, 4987, 4988, 4989, 4990,.,5120 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Pagace



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg. hl. muky, kocka drozdia, 3-4 stredne velke zemiaky sol, voda
20 dkg pomletych oskvariek, hera, 5 dkg udeneho syra,

POSTUP PRÍPRAVY

tento recept som raz nasla na nete (ako pagaciky z karu mastne ale moc dobre) a odvtedy pri kazdej prilezitosti sa u nas pecie len toto. Zmizne to ako gafor a stale je malo..:))

1kg. hl. muky, kocka drozdia, 3-4 stredne velke zemiaky sol, voda urobime redsie cesto, nechame vykysnut, roztiahneme na obdlznik, natrieme 20 dkg pomletych oskvariek, nastruhame jednu heru, 5 dkg udeneho syra, posolime, prelozime a nechame 10 min. odpocinut. vyvalkame a znovu prelozime, opakujeme 3x
vyvalkame na 1,5-2 cm vykrajujeme a potrieme vajcom so solou. v dobre vyhriatej rure upecieme. po upeceni pagace nozom podvihame, ale nechame vychladnut na plechu aby si popili spät masnotu.

prekladame nasledovnym sposobom: z hora dole, z dola hore, z prava do lava, z lava do prava
stale tak isto, aby boli take listove.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Eva A. (alex37) ID 17814 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.6.2007, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Francuzske kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec
6 lyž.kr.cukor
1 lyž. kakaa
5 lyž. polohr. muka
1/2 kypr. prasku
50 ml oleja

POSTUP PRÍPRAVY

francuzske karamel. kocky

bielky vysl. s cukrom pridame olej a zlahka vmiesame muku s pr. do peciva kakao. cesto rovnomerne rozotrieme na vymazany mukou vysypany plech

plnka: 1 l vody, 3 zlate klasy, 130 g cukru, i vanilkovy cukor
2 lyz. kakaa, 7 bielkov

vo vode uvarime zlate klasy, a van. cukor, do horucej kase zapracujeme sneh z bielkov do polovice vmiesame kakao

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Eva A. (alex37) ID 17814 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.6.2007, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Zapečené cukinky



POTREBNÉ PRÍSADY

2-3 cukiny tie malinké,2-3 paradajky,plátkový syr,šunka,oregáno,soľ,pór,olivový olej (môže byť aj slnečnicový nie je to podmienkou)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuk nižšie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 16.9.2012, 12:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäso na orientálny spôsob - tip na dovolenku



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčového karé (chudé pliecko, stehno), 5 vajec, 1 kávová lyžička soli, 1 pol. lyžica kečupu, 1 kávová lyžička korenia (mčk), 1 kávová lyžička horčice, 1 pol. lyžica worchester, 1 káv. lyžička sladkej červenej papriky, 2 káv. lyžičky majoránu, 1/2 káv. lyžičky vegety, 1 káv. lyžička kari korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík je vynikajúci tým, že mäsko naložené do nálevu vám vydrží v chladničke až týždeň, čiže je ideálne na dovolenku, alebo ja som ho zvykla robiť, keď som s deťmi odišla na prázdniny k rodičom, aby nám ocko doma nezahynul hladom...

Postup je strašne jednoduchý, zvládnu aj totál začiatočníčky:

Bravčové mäso umyjeme, nakrájame na plátky, naklepeme.
Do väčšej misy si pripravíme nálev - všetky ingrediencie poriadne vidličkou zmiešame.
Kúsky mäsa vložíme do nálevu tak, aby boli úplne ponorené.
Najskôr po 24 hodinách vyprážame. Mäso je vypražené skôr ako obyčajne, pretože nálev tento proces urýchli.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Jana O. (Olivia) ID 1265 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 11.2.2008, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Výborné domáce fliačky s kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g polohrubej múky, 1 vajíčko, soľ, 1 malá hlávka kapusty, slaninka na opraženie, 2 lyžice cukru, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Fliačky s kapustou sú obľúbeným jedlom mojich detí. Môj drahý ich roky rokúce nechcel ani ochutnať, lebo on "fliačky s kapustou bytostne neznáša"... no, dnes sme v štádiu, kedy sa tvári, že to nikdy netvrdil a je medzi prvými, ktorí sa pričinia o ich rýchle zmiznutie z hrnca :))))).

Tento recept je na "sladko-slano" - čiže vo svojej podstate sú slané, ale kapusta sa robí na karamele, takže efekt je akýsi dvojitý. Ja robievam aj fliačky sama, keď sa vám nechce s nimi paprať, kúpite v obchode hotové, ale s tými domácimi si ozaj nezadajú.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

Jana O. (Olivia) ID 1265 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (40) posledné: 12.11.2013, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tajomstvo starej mamy :)



POTREBNÉ PRÍSADY

150g stredne velkych krup, 500g zemiakov, 250g kyslej kapusty, sol, kusok udenej slaninky,

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduchy ale nie chutovo obyčajny, starodavny recept starych mam. Napodiv mojim velmi vyberavym detvakom chuti :)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Romana N. (NRomana) ID 3383 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2008, 9:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šlahačkové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Upeceny piskotovy plat zo 6 vajec, marhulovy kompot, 1 Zlaty klas /pre CZ vanilkovy puding/ 0,5l mlieka, 200 g pr. cukor, 1 palmarin, /maslo/, 2 praskove slahacky, granko alebo struhanu cokoladu

POSTUP PRÍPRAVY

Piskotovy plat pokvapkame marhulovou stavou poukladame nan na pasiky pokrajane marhule. Z mlieka a zlateho klasu uvarime hustu kasu, ktoru nechame vychladnut. Cukor vymiesame s maslom a
spojime s pudingovou kasou. Zmes natrieme na marhule. Pripravime slahacku v prasku podla navodu a natrieme na plnku. Vrch posypeme grankom alebo postruhanou cokoladou.
Je to uzasne jednoduche a bozsky dobre ;)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Eva A. (alex37) ID 17814 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.8.2007, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Božské šľahačkové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 8 vajec
8 PL kryštálového cukru
10 PL polohrubej múky
1-2 PL kakaa

Vanilkový krém:
170 g Hery
80 g Zlatého klasu
1/2 l mlieka
50 g kryštálového cukru
50 g vanilkového cukru
1-2 PL kakaa
rumová aróma /dala som tam rum/

Orechový krém:
70 g mletých orechov
50 g práškového cukru
50 g vanilkového cukru
kôra z 1 citróna
mlieko
rumová aróma /tiez rum/

Na ozdobenie:
6 kivi
200 g jahôd
2 šlahačky v prášku
čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Sľúbila som ďaľšie receptíky, takže tu je ďaľší:

Trošičku zložitý recept, ale výsledok stojí za to.

Postup: Cesto: Vajcia vyšľahajte s cukrom dopenista, postupne pridajte múku a kakao. Cesto rozdeľte na dve polovice a upečte z nich 2 pláty.

Vanilkový krém: Do polovice mlieka vsypte kryštálový a vanilkový cukor, nechajte zovrieť a pridajte Zlatý klas vymiešaný so zvyškom studeného mlieka. Za stáleho miešania uvarte hladký hustý puding. Do vychladnutého potom vmiešajte Heru a krém dochuťte rumovou arómou. Na jeden upečený plát cesta rozotrite polovicu vanilkového krému. Do druhej polovice primiešajte kakao.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Eva A. (alex37) ID 17814 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 19.5.2016, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

jednoduchá a rýchla pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky hladkej múky, asi 2 lyžičky prášku do pečiva, 1-2vajíčka, 6-8lyžíc mlieka, cca 50g zmäknutého masla

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky dáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, maslo, mlieko, trocha soli a vajíčka. Vypracujeme cesto. Pôvodne sa malo rozdeliť na menšie časti a vyvaľkať menšie pizze. No ja ho nechávam v celku a celé dám na olejom vymastený plech. A navrch čo už kto má rád, ja dávam klasiku - rajčinový pretlak alebo marcadelu, salámu, rajčiny, cibuľku, kukuričku a postrúhaný syr. A šup s ňou do vyhriatej rúry. Je to veľmi jednoduchá a podľa mňa aj chutná pizza. Tak holky, dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Ivana L. (piskvorka) ID 17897 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 19.8.2008, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapekane kuracie maso s cukinou.



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, koreniny, Vitana Francuzska omacka, cukina.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia posolime, okorenime, ochutime susenym cesnakom rozlozime do zapekacej nadoby. Navrch nakrajame ocistenu cukinu ja ju krajam na hrubsie kolieska aj so supou ovegetujeme. Nechame chvilocku zapiect cca 10minut. V nadobe si rozmiesame Vitana Francusku omacku so smotanou a s trochou mlieka. Vylejeme na vrch a este 20min zapekame az kym nezacne byt povrch do zlatova.
Podavame so zemiakovym pyre.
Je to velmi rychle a chutovo velmi dobre. Nikto nemusi vediet ze ta uuuuzasna jemna omacka je zo sacku od Vitany ked sa vas budu pytat tak je to klasicky besamel s roznym korenim :))))
Zial fotku som nestihla urobit lebo sa to velmi rychlo zjedlo. Nevyhodou tohoto jedla je ze ho navarite a o chvilu uz mozete rozmyslat co budete varit ;)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Adriana G. (adkap) ID 606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49841-49850)<< predošlé 1,.,4980, 4981, 4982, 4983, 4984, 4985, 4986, 4987, 4988, 4989, 4990,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu