. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 27.398 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2740 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

poleva na medovníčky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

toto je len pre moju archiváciu, zlatá babenka mi vysvetlila ako na to, a chcem si to uložiť a nejde to inak ako cez ,,moje recepty,, takže ak to niekomu pomože...

POSTUP PRÍPRAVY

Ahoj Sandra, som rada ze sa ti pacia moje medovnicky. Polevu robim
1 bielko a 180 g praš.cukru..ale ak je vajco mensie radsej iba 150 g cukru. najlepsie je dat hned 130 g a potom pridavat po lyzici.
Daj par kvapiek citronu,poleva bude leskla asi 10 kvapiek..od oka.
Preosievam 3 x. Miesam mixerom na 1 stupen..a metlickami na kysnute cesto. Koli tomu aby sa poleva moc nenadychala a nebola bublinkova. asi 10 min..naberiem trosku polevy na lyzicku spravim pasik a ked drzi na kraji misky a moc nesteka tak je dobra. Polovicu si das do sacka a odstrihni kusok rozka aby si kreslila na tenucko....druhu polovicu polevy pouzijem na velke plochy...pridam par kvapiek Vody a ked neberies na lyzicu a steka to z nej ako keby si miesala teply puding tak je to dobre...na medovnicku si spravis okraje ked uschnu natres riedku polevu pohrkas medovnikom a musi to byt hladke a rovnomerne. Inak to neviem napisat. Ahoj.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=50505&user=53831

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 56 návštěvníkov)

Sandra C. (Sandra13) ID 11360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 14.12.2015, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svokrin úsmev - jahodový


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

recept nájdete u Adriana S. (adrika280) ID 34442 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13981&user=34442

POSTUP PRÍPRAVY

Vďaka za skvelú inšpiráciu, je to skvelý zákusok a určite vyskúšam aj verziu hrušky s marcipánovým pudingom. Tento recept je dôkazom toho, ako sa dá základný recept urobiť na viac spôsobov .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 3.11.2013, 9:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové na prírodno


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové karé alebo stehno, mrkva, zavárané uhorky, plnotučná horčica, kečup, cibuľa, bujon, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezne.
Vyklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke.
Na oleji opražíme z oboch strán, vyberieme na tanier a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Zalejeme trochou vody, rozmrvíme kocku bujónu-hovädzí alebo slepačí, pridáme 1PL horčice, PL kečupu.
Vložíme rezne a dusíme.
Pred koncom pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu.
A keď už je všetko makučké pridáme nakrájané uhorky. Prilejeme i nálev z nich a rozriedime podľa chuti.
Je to výborné s ryžou, tarhoňou, ale i so zemiakovou kašou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 27.4.2014, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ako potiahnuť tortu hmotou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pár linkov na videopostup poťahovania torty pre tie, ktoré to chcú skúsiť a ešte nikdy to nevideli...

POSTUP PRÍPRAVY

aj dole v komentároch sú linky a dá sa na ne priamo kliknúť
http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE
http://www.youtube.com/watch?v=vecmy4nKT-A&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=4hRHa3IBQS8&feature=fvw
http://www.youtube.com/watch?v=osC5SRtEg5k&feature=related

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 16.9.2010, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Punčový


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

x

POSTUP PRÍPRAVY

Tak prikladám recept, ktorý som si prispôsobila z viacerých inšpirácii z netu. Skúšala som ho piect asi 4 x, stále podľa iného receptíka, no nikdy to nebolo ono, Neviem prečo, no nikdy sa mi nepodarilo urobiť dobrý korpus, tak som si urobila po svojom.Spravila som mramorový korpus ( bez mramoru ) od Dáši z českého MMB, moju obľúbenú klasiku, ktorú používam stále aj na torty. Neviem čo by na to povedali cukrárky profesionálky, no mne sa to zdá fajn :-) Takže k veci : svetlý korpus - 4 vajcia, 240 g kr.cukru, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 250 g hladkej múky, 1/2 balíčka prdopeč. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žltka, olej a vodu. Preosejeme si múku, pridáme prdopeč a už len ručne primiešame k snehovej mase. Vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme. Ja pečiem tak na cca 170 stupňov, ale každá asi najlepšie pozná svoju rúru, tak si to prispôsobte. Toto upečieme 2x. Ružový korpus je vlastne to isté len z 1 a 1/2 dávky + červené farbivo. Tento korpus som piekla tak na 150-160 st. samozrejme trocha dlhšie. Cukrový rozvar : 400 ml vody, 20 dkg kr.cukru, punčová aróma, rum a trocha červ.farbiva. Vodu s cukrom zahriať aby sa roztopil, pridať arómu, rum a farbu.Všetkého spolu by malo byť 500 ml.
Poleva: 30 dkg práškový cukor preosiatý, 1PL solamyl, troška cery cca 1 CL, po lyžičkách pridávať vodu, do ktorej sme pridali červ.farbivo a trocha citrónky...a miešať, miešať, miešať, dlho miešať pokiaľ to nemá správnu konzistenciu, čiže ani riedke ani husté, tak akorát aby sa to dalo krásne natrieť.
Tak ideme skladať punčák, 1. svetlý korpus si natrieme džemom, na to položíme ružový, ktorý polejeme cukrovým rozvarom, kľudne tam nalejte celý 1/2 liter, ja som sa obávala, zdalo sa mi to už moc premočené, tak som nedala všetko asi len 400 ml, ale potom som ľutovala, ono sa to vstrebalo, takže nabudúce budem múdrejšia :- Aj tento plát si ešte potrieme džemom a položíme 2. svetlý plát tak, že papier nám ostane hore.Teraz si povyberáme zásoby zo špajze o hmotnosti 5 kg, čiže cukor, múku, proste čo máte a zaťažíme celý koláčik.Na koláč položíme dosku a na to záťaž. Necháme do druhého dňa oddychovať. Odstránime záťaž, strhneme papier a natrieme polevu.Necháme vyschnúť a môžme nakrájať, ja som krájala na 2,5 x 7 cm.Prajem príjemné pečenie a dobrú chuť. Nie je to originál, ale snáď vám bude chutiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)

Katarína P. (Kitty) ID 3988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 22.12.2012, 20:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieži tvarohový zákusok


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

piškótové cesto: 6 žĺtkov, 6 PL práškového cukru, 2 PL oleja, 6 PL polohrubej múky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, kakao, sneh zo 6 bielkov, plnka: 500g jemného tvarohu, 350g pochúťkovej kyslej smotany (alebo podľa potreby), 1 vanilkový cukor, práškový cukor, med, 7dcl pohár zaváraného ovocia, 2 balíčky zlatého klasu

POSTUP PRÍPRAVY

Určite každý pozná tento ľahúčky koláčik a ak ste na neho náhodou zabudli, tak Vám ho rada pripomeniem.
Ako prvé urobíme piškótové cesto ( aké máte radi ). Ja vyšľahám žĺtky s práškovým cukrom, prileje sa olej a primieša múka s práškovým cukrom a kakaom ( toho usypte ako máte radi). Osobitne sa vyšľahá sneh z bielkov a zľahka sa zmieša so zvyškom cesta. Cestíčko pečieme vo vyhriatej rúre na 160° asi 10min.
Na plnku len zmiešame smotanu s tvarohom ( dobrý je napr z lidlu, vo vedierku ) a osladíme podľa chuti. Plnku vylejeme na vychladnuté upečené cesto. Na plnku poukladáme dobre odkvapkané ovocie. Šťavu zlejeme a dolejeme vodu, tak, aby sme mali 750ml tekutiny. 2/3 tekutiny dáme variť do hrnca a do zvyšnej 1/3 rozmiešame balíčky zlatého klasu. Keď voda v hrnci začne vrieť, prilejeme zlaté klasy a uvaríme hustý "puding". Ak treba, prisladíme. Nakoniec ho polovychladnutý nalejeme na koláč a dáme chladiť. dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 28.11.2012, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Lahodné kuracie rezne


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na pohľad akoby klasické rezne obalené v trojobale, ale nie sú :-) Sú oveľa lahodnejšie a jemnejšie! Robím ich v podstate od oka, ale asi na 1/2 kg kuracích prsíčok potrebujeme 1 kyslú smotanu alebo biely jogurt, 2 vajíčka, 1PL solamylu, no a na dochutenie soľ, vegetu, horčicu, kečup, kari korenie. Každý podľa vlastnej chute...ja som tentokrát nechala rozvinúť chuť gyrosu, ktorý dá tomu osobitý ráz...

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešame, vložíme jemne vyklepané a osolené rezne. Nechať pácovať do druhého dňa, potom len obalíme v strúhanke a vyprážame. Môžu sa však vypražiť i bez strúhanky, zvyknem i tak robiť, obsahujú tým pádom minimum sacharidových jednotiek. Maminy diabetikov to ocenia :-) Nech Vám chutí, ako i nám :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)

Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 5.5.2016, 9:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosový koláč - rafaelo na plechu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na tento koláčik je tu niekoľko receptov, väčšinou pod rovnakým názvom. Mne sa vydaril takto. Znovu som nevydržala kým vychladne a tak nie sú úhľadné rezy, ale je fantastický svojou chuťou. Jemný, vláčny, šťavnatý a voňavý.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento môj je z : H=250 g
2 celé vajcia
1 H kryšt. cukor
1 H mlieko
1/2 H olej
2 H polohr. múka
1 PDP
Posýpka na surový koláč : 1 H prášk. cukor /môže byť aj menej, zdá sa mi dosť sladký/

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)

Jana R. (jenny56) ID 50161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 5.5.2014, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Venčeky ♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Odpaľované cesto: 0,25l vody, 90g rastlinného, 140g hrubej múky, 4 vajíčka, štipka soli. KRÉM: 1maslo vymiešame do peny, z 1l mlieka, 2 zlatých klasov, 2 žĺtkov, 2 lyžíc polohrubej múky a cukru podľa vlastnej chuti uvaríme hustú kašu. Vychladnutú zmiešame s maslom a plníme. Tento krém je originál z medového krémeša, ale strašne nám chutí tak dávam aj do venčekov:o)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Vodu tuk a soľ dáme zovrieť, potom nasypeme po troške múku a za stáleho miešania na miernom ohni varíme a miešame, kým sa cesto nelepí na steny a dno (cca 4-5minút). Odstavíme a miešame do vychladnutia.Nakoniec postupne pridáme jedno po druhom celé vajcia a všetko dobre vymiešame na hladké cesto. Dáme do vrecka a striekame na vymastený plech venčeky. Pečieme v dobre predhriatej rúre, neotvárame cca 10min, aby nekleslo cesto.Vlažné cesto - venčeky rozkrojíme a necháme vychladnúť. Nakoniec naplníme, pocukrujeme uvaríme kávičku a MŇAM:O)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 5.3.2016, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Čínske rezance podľa Jituš


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 balenia čínskych rezancov z Lidla, 250 g kuracieho mäsa (prsia), 250 g brokolice, 1/2 hlávky čínskej kapusty, 1 mrkva, sójová omáčka, korenie na čínu alebo grilovacie korenie, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si vodu v hrnci a po prejdení varom ju odstavíme. Do tejto vody nasypeme čínske rezance a necháme spariť až kým nebudú mäkké. Po zmäknutí ich zlejeme z vody a položíme bokom. Necháme si rozpáliť trochu oleja na woku. Ked je olej a panvica rozpálená, pridáme na rezančeky nakrájané kuracie prsia. Zasypeme rezančeky korením a polejeme sójovou omáčkou. Necháme orestovať do mäkka. V prípade potreby podlejeme troškou vody. Keď sú kuracie rezančeky mäkké a orestované, vyberieme ich z woku a na zostávajúcej šťave podusíme brokolicu. Keď je tá už polomäkká, pridáme už sparené rezance. Pridáme ešte trochu korenia a sójovej omáčky, nastrúhanú mrkvu a ešte chvíľu podusíme. Nakoniec pridáme čínsku kapustu, aby zostala chrumkavá. Všetko dobre premiešame a na záver polejeme olivovým olejom. Móžeme pridať aj chilli alebo feferónku, to už podľa chuti. Podávame ihneď.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)

Jitka C. (jitus87) ID 213492 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 21.4.2012, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 27.398 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2740 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu