končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,174 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Chutné hydinové mäsko plnené slaným syrom v kabátiku zo Schwarzwaldskej šunkyPOTREBNÉ PRÍSADY morčacie alebo kuracie prsia, slaný syr, čerstvá šalvia (na každý kus mäska 1 lístok), Schwarzwaldská šunka (1 až 2 plátky na každý kus mäsa - podľa veľkosti mäska), korenie, soľ ... na prílohu : cuketa (1 menšia na osobu), cca 10 cherry paradajok, 3 strúčiky cesnaku, čerstvé bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, rozmarín, oregano, tymián), olivový olej POSTUP PRÍPRAVY cukety umyjeme a nakrájame na polkolieska alebo štvrtiny, rezne umyjeme, naklepeme na tenko aby sa prepiekli, jemne osolíme (šunka je slaná preto opatrne) a okoreníme, na jednu polovicu každého rezňa položíme plátok slaného syra, rezeň preklopíme, navrch položíme lístok šalvie a zabalíme do jedného alebo dvoch plátkov Schwarzwaldskej šunky (príp. parmskej šunky) - ja som dávala dva ... rozpálime panvicu s olivovým olejom, vložíme cuketu, osolíme, okoreníme a restujeme do polomäkka, pred koncom pridáme pretlačený cesnak, bylinky, premiešame a vyberieme do vhodnej nádoby ... na olej dáme opražiť zabalené balíčky z mäska ... cca 4 minúty z každej strany (podľa hrúbky mäska) ... opečené mäsko vyberieme von, do panvice dáme prekrojené cherry paradajky a opečieme, pridáme cuketu a prehrejeme cca 1/2 minútky ... a potom už len papáme a vychutnávame úžasnú chuť tohto papaníčka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.6.2015, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Morčacie prsia marinované v jogurtovo bylinkovej marinádePOTREBNÉ PRÍSADY Morčacie prsia 1kg 1 smotanový jogurt 1 PL horčice (kopcom) Sol Olivový olej Bylinky: čerstvý rozmarín, sušená bazalka, tymián. Olej na vyprážanie. POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame si morčacie prsia podla vlastnej predstavy, posolíme, posypeme nadrobno pokrájaným rozmarínom, bazalkou a tymiánom, vyklepeme, v miske polejeme olivovým olejom, vmiešame jogurt a horčicu. Poriadne premiešame a minimálne na 1 hodinu necháme odležať v chlade. Nakoniec na panvici opražíme a podávame napríklad so zemiakovou kašou. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.6.2015, 5:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Lahodné cesnakovo-bylinkové kuriatko na bielom vínePOTREBNÉ PRÍSADY na 4 porcie : 1 kurča rozdelené na 4 časti, soľ, korenie, vetvička rozmarínu, 6 lístkov šalvie, cca 1 kg zemiakov, 60g čiernych olív ... na marinádu : 6 veľkých strúčikov cesnaku, 1 dl bieleho vína, 4 PL olivového oleja POSTUP PRÍPRAVY ... jednoduchý a chutný recept ... jednotlivé porcie kuraťa (ja som tentoraz použila horné stehienka aj s kožou) umyjeme a osušíme, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením ... strúčiky cesnaku očistíme a nakrájame na plátky, bylinky umyjeme a pokrájame nadrobno ... zmiešame olej s vínom, vložíme doň bylinky aj cesnak ... zemiaky očistíme a nakrájame na ľubovoľné časti ... pripravíme si pekáč s mriežkou alebo vyložený papierom na pečenie ... rozložíme zemiaky, olivy a jednotlivé časti kuraťa ... všetko potrieme časťou marinády ... pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca hodinu ... počas pečenia potierame zvyšnou marinádou ... výsledkom je krehké mäsko lahodnej chuti ... rozhodne odporúčam vyskúšať ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 21.6.2015, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie plackyPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, soľ, korenie, vegeta, sójová omáčka, 2 vajíčka, 3PL Solamylu, petržlenová vňať, na drobno nakrájaná cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, pridáme k nim 2 vajíčka, sol, korenie, vegetu, sójovú omáčku, nasekanú vňať a cibulu nakrájanú na drobné kúsky (ja som použila mladú jarnú cibulku ale dá sa to robiť aj s obyčajnou) a na koniec poprášime solamylom a dobre premiešame a dáme odstáť na nejaký čas do chladničky. Nakoniec opekáme na oleji. Ja som robila z 2ks väčších pŕs a urobila som 10ks placiek, na panvicu som dávala na 1placku za kopcovitú 1PL zmesi a "roztľapkala" na panvici. Podávame s ryžou alebo zemiakmi, kto ako má rád, my sme mali k tomu aj šalátik (cherry paradajky, cibula, paprika, sol, korenie a petrž.vňať). Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 26.3.2018, 17:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Arašidové sotéPOTREBNÉ PRÍSADY balenie kuracích pŕs, arašidové maslo – najlepšie s kúskami arašidov, sójovú omáčku, čierne korenie, grilovacie korenie, sušený cesnak, čili korenie, olivový olej, mrazenú čínsku zeleninú zmes, soľ, sezam, sladkú čili omáčku POSTUP PRÍPRAVY eleninu dáme udusiť do hrnca s osolenou vodou. Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky. Na panvicu dáme trochu oleja, pridáme kuracie prsia a rovno ich začneme ochucovať: jemne poprášime čiernym a grilovacím korením, sušeným cesnakom a trochou čili. Opekáme kým sa nám mäso zatiahne 10-15 minút. Pred koncom pridáme 2 PL arašidového masla a 2 PL sójovej omáčky a dobre premiešame, aby sa obalili všetky kúsky. Ešte chvíľu opekáme do chrumkava. Podávame posypané sezamom s čínskou zeleninou a sladkou čili omáčkou. www.fitgourmet.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.6.2015, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Jemné hydinové špízy s ananásomPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na 4 porcie : cca 600 g hydinového mäsa (morčacie prsia, kuracie prsia, kuracie horné stehienka bez kosti a kože), 1 dl ananásového džúsu alebo šťavy, 1-2 PL citrónovej šťavy, 2-3 PL rumu (netreba sa ho báť, vypečie sa a nebude ho cítiť), 1 PL hnedého cukru, 2 PL, 2 ČL citrónovej kôry z bio citróna, 1 PL oleja, soľ, ananás (čerstvý alebo z konzervy) POSTUP PRÍPRAVY ... mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kocky, z ostatných surovín (okrem ananásu) urobíme marinádu, naložíme do nej mäso aspoň na 4 hodiny (ja som marinovala 24 hodín) ... následne napichujeme na ihly alebo špajdle mäsko striedavo s ananásom a grilujeme na grile (190°C) alebo v rúre (200°C) cca 15 minút, počas grilovania otáčame ... špízy sú jemnej, lahodnej chuti s jemne kyslastou chuťou ananásu (ja som robila z kuracích vykostených horných stehienok) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Voňavé indické špízy TIKKAPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na 4 porcie : 3 - 4 kusy kuracích pŕs bez kože, 2 červené cibule ... na marinádu : 150ml bieleho jogurtu, 3/4 ČL mletej rasce, 3/4 ČL mletého koriandra, 2 ČL strúhaného čerstvého zázvoru, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL oleja, 2 PL citrónovej šťavy, 1 ČL soli, 1/2 ČL kurkumy, 1/2 ČL korenia Garam masala, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 1/4 ČL kajenskej papriky (kajenského korenia - ja som nemala a dala som čili) POSTUP PRÍPRAVY ... výborné a voňavé kuracie mäsko, ktorým môžeme prekvapiť napr. návštevu .... Do mixéra dáme všetky suroviny na marinádu a zmixujeme. Kuracie prsia nakrájame na väčšie kocky, cibule na 1/4, ktoré rozoberieme na jednotlivé lupene (cibuľu krájame až pred pečením). Marinádou zalejeme pokrájané kuracie prsia, prikryjeme fóliou a necháme marinovať 4 hodiny. Po uplynutí času nastokávame kocky mäsa na striedačku s cibuľou na špajle alebo špeciálne ihly na špízy, dáme na plech vyložený papierom na pečenie, aj nám zvýšila marináda, polejeme ňou jednotlivé špízy. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C (funkcia gril) spolu cca 15 minút (jeden krát obrátime). Vhodná príloha je ryža + studená omáčka (150 ml vychladeného bieleho jogurtu rozmixujeme s malou viazaničkou mäty, osolíme). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuře ala bažantPOTREBNÉ PRÍSADY Naporcované kuře,mrkev ,petržel celer,slaninu, cibuli,sůl,tymián,bobkový list,nové koření,jalovec,máslo, POSTUP PRÍPRAVY Vyškvaříme slaninu,na to dáme orestovat cibuli s nakrájenou zeleninou,přidáme koření a kuře,přidáme čtvrtku másla ,mírně podlijeme a pečeme do změknutí. Příloha pečené brambory v troubě. Pokud podáváme s rýží,výpek se zeleninou rozmixujeme na omáčku.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.4.2015, 8:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Špeci mäskoPOTREBNÉ PRÍSADY pol kila kuracích pŕs, korenie, 2 šľahačkové smotany, 2 tavené syry ( bambino) niva, 3 červené cibule, 5-7 lyžíc medu , olej POSTUP PRÍPRAVY Toto mäsko milujeme. To keď sa spoja tie chute , to je niečo famózne. Odporúčam Vám vyskúšať :) 1. mäsko si narežeme na rezne a okoreníme podľa chuti 2. opečieme ho z oboch strán na miernom ohni. Stačí tak do biela keďže sa bude ešte zapekať 3.vložíme ho do zapekacej misy a polejeme výpekom z panvice Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Lucia K. (Lucia K.) ID 305355 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 17.11.2015, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Chutné *stredomorské* kuracie prsiaPOTREBNÉ PRÍSADY Rozpis pre 4 osoby: 2 kuracie (morčacie) prsia, soľ, korenie, hladká múka, olivový olej, 2 citróny, 300 ml bieleho vína, 200 ml slepačieho vývaru, 4 veľké PL studeného masla, 2 PL kapár príp. olív (nemusí byť), na ozdobu - 1 paradajka nadrobno pokrájaná a hrsť sekanej petržlenovej vňate POSTUP PRÍPRAVY Výborný a svieži receptík stredomorskej kuchyne ...prsíčka prerežeme na polovice tak, aby nám vznikli 4 tenšie kusy. Osolíme, okoreníme, obalíme v múke ochutenej soľou a korením. Z citróna vyrežeme mesiačiky (podľa mňa bohato stačí aj 1 citrón). Pred podávaním na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom z oboch strán mäso, cca 3 minúty z každej strany a vyberieme von. Do výpeku, ktorý zostal v panvici, nalejeme víno a necháme minútku prevariť. Následne pridáme vývar a varíme ešte minútu, pokiaľ sa omáčka nezredukuje. Odstavíme omáčku preč zo sporáka. Pridáme studené maslo, mesiačiky citróna a kapary (olivy), ja som kvôli farbe prihodila 1 pokrájanú menšiu paradajku. Premiešame, vrátime mäso do omáčky a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s vhodnou prílohou (varené zemiaky, opečená bagetka, šalát, ...) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,174 ďalšie >> |