končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 178 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Holandské čerešňové rezy...POTREBNÉ PRÍSADY 300g lístkového cesta, 1 pohár /7dcl/ zaváraných čerešní, 1 PL škrobovej múčky, 500ml smotany na šľahanie, 2 balíčky stužovača šľahačky, 50g práškového cukru, višňový džem... POSTUP PRÍPRAVY Čerešne scedíme /vykôstkujeme/, šťavu odchytíme a odmeriame si z nej 100ml. Šťavu zmiešame so škrobovou múčkou a uvaríme kašu, do ktorej zamiešame čerešne a necháme vychladnúť. Lístkové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na dva pásy /cca 10*30 cm/, pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie na 200°C cca 15 minút. Necháme vychladnúť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 27.10.2017, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Syrové brownies.POTREBNÉ PRÍSADY 110g masla alebo iného tuku, 150g horkej čokolády /aspoň 70%/, 3 vajcia, 125g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 180g hladkej múky, štipka soli*****Krém: 40g masla, 15g práškového cukru, 250g Ricotty, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 PL škrobovej múčky, 75g olúpaných nesolených tekvicových semienok /ja kupujem v Lidli/ POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si rozpustíme maslo a čokoládu a necháme vychladnúť. Vajcia s cukrom, soľou a zmäknutým maslom vyšľaháme a postupne prilievame rozpustenú čokoládu. Nakoniec zamiešame múku. Pripravíme si krém: Ricottu , vajce, žĺtok a cukor vymiešame a nakoniec zamiešame škrobovú múčku a nasekané semienka: Formu s rozmermi približne 24*24 cm vystelieme papierom na pečenie, vylejeme polovicu cesta, zarovnáme, navrstvíme plnku, zarovnáme a nakoniec lyžicou kladieme kôpky zvyšku čokoládového cesta. Pečieme na 180°C cca 35 minút, necháme vychladnúť a krájame na kocky... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Štvorce s ricottou a slivkami...POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta /450-500g/, hladká múka na posypanie dosky, 250g ricotty, 50g práškového cukru, 2 vajcia, 40g masla, 6-7 sliviek, práškový cukor na posypanie... POSTUP PRÍPRAVY Veľmi jednoduchý koláčik, ale skvelý... Slivky umyjeme, prekrojíme na polovicu, vyberieme kôstku a každú nakrojíme do vejárika. Pripravíme si plnku: zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vajíčkami, pridáme ricottu a premiešame. Lístkové cesto si rozdelíme na polovicu, každú natenko rozvaľkáme a rozdelíme na 6-7 štvorcov. Štvorce prenesieme na plech vystlaný papierom a na každý štvorec dáme cca 2 PL plnky a polovicu slivky. Pečieme na 220 °C, 15 minút. Posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 29.10.2017, 13:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohovo-ovocné kocky...POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta, 500g jemného tvarohu, 250 ml bieleho hustého jogurtu, cukor podľa chuti, ovocie podľa vlastného výberu, med... POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto natenko rozvaľkať, nakrájať na štvorce, tie poukladať do formičiek na mufiny, upiecť na 200°C 10-15 minút a nechať vychladnúť. Jogurt a tvaroh s cukrom vymiešať, nastriekať na cesto, ozdobiť ovocím, pokvapkať medom... Môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónový minicheescake...♥POTREBNÉ PRÍSADY Na 12 kúskov potrebujeme: 100g keksov /ja som použila rozmixovaný suchý korpus, ktorý mi vystal/ 50g masla 400g krémového syra /mascarpone, ricotta, lučina/ 110g kryštálového cukru 2 vajcia 2 žĺtka 1 PL citrónovej šťavy ¼ ČL citrónového extraktu kôra z ½ citróna NA POLEVU: 100g kyslej smotany a ½ PL kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Keksíky si pomelieme na jemno, maslo trošku rozpustíme a primiešame ku keksom a spracujeme rukou. Ja som použila silikónové formičky na mufiny, na dno ktorých som natlačila korpus. Uložíme zatiaľ do chladničky. Rúru zapneme na 180°C. Krémový syr vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom, extraktom a citrónovou šťavou a nakoniec po jednom primiešame vajíčka – iba krátko prešľaháme vždy, a nakoniec aj žĺtka. Trošku obúchame misku o stôl, aby sa vyparili bublinky. Nalejeme na keksíkový korpus. Hlbší plech naplníme horúcou vodou a uložíme na dno rúry. Cheesecake dáme do stredu rúry a teplotu zmížime na 160°C, pečieme približne 50 minút. Zatiaľ si vyšľaháme v miske kyslú smotanu s cukrom. Po uplynutí 50 minút vytiahneme cheesecake z rúry, chvíľku počkáme a nalejeme naň kyslú smotanu. Vložíme späť na 10 minút. Potom vypneme rúru, vyberieme cheesecake a počkáme kým vychladne a nakoniec uložíme na noc do chladničky. Na druhý deň opatrne vyklopíme a jemne pocukrujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♣ Ríbezľové tartaletky ♣POTREBNÉ PRÍSADY Na mrveničku: 150g masla, 200g hrubej múky, 50g mletých orechov, 125g kryštálového cukru, štipka škorice, 1 žĺtok... všetko spolu zmiešať a dať na 1/2 hodinku do chladničky. - Cesto: 175g hladkej múky, 1 vajce, 50g práškového cukru, 100g tvarohu, štipka soli, na hrot noža kypriaceho prášku, 40 ml oleja, 150g ríbezľovej marmelády /alebo kyslejšej marmelády/, 120g čerstvých ríbezlí... POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh, vajce, cukor a soľ vyšľaháme, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame olej. Formičky na tartaletky jemne vymastíme, cesto rozdelíme na 6 častí, každú natenko rozvaľkáme a vyložíme formičky. Na dno natrieme marmeládu, posypeme ríbezľami, nahusto posypeme mrveničkou a pečieme na 180°C, 25 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Karamelový cheesecake s bielou čokoládou...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://anetagoesyummi.blogspot.sk/2010/05/karamelovy-cheesecake-s-bielou_10.html POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 25.9.2017, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♣ Citrónový cheesecake v pohárikoch ♣POTREBNÉ PRÍSADY šálka podrvených citrónových sušienok /mne vystali z Vianoc tieto http://www.mimibazar.sk/recept/59997-105501/citronove-hviezdicky/, keď nemáme, môžu byť aj iné sušienky... 3 PL masla ♣♣♣ 1/2 šálky kryštálového cukru, kôra z 1 citróna /Dobre umyjeme a nastrúhame/, 450g syra /mascarpone, Lučina, tvaroh/, 2 vajcia /veľkosť L/, 1/4 šálky kyslej smotany, 1 ČL vanilkového extraktu POSTUP PRÍPRAVY Sušienky zmiešame so zmäknutým maslom, natlačíme na dno pohárikov /ja som použila z majonézy z Lidlu - 250ml, vyšlo mi do piatich pohárikov, musia byť také, ktoré sa môžu dať do rúry/. Pečieme 6 minút na 175 °C. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♠ Pomarančovo- makový koláčik ♠POTREBNÉ PRÍSADY Postupujeme rovnako ako pri Pomarančovo-kokosovom koláčiku...Potrebujeme pomaranče / ja som mala 8 kúskov, ale pokojne môže byť aj polovica alebo menej/ ktoré riadne vydrhneme a opláchneme a znova vydrhneme a opláchneme :D... a potom dáme do hrnca, kde ich do 3/4 zalejeme vodou, prikryjeme a varíme /neošúpané, neprekrojené/ asi 1 hodinu až 1 1/2hodiny. Jednoducho, kým nebudú mäkké. Potom vodu zlejeme a pomaranče rozmixujeme /a znova nakomplet so šupkou/, ak by nám to šlo ťažšie, môžeme pridať 2-3 PL vody. Odoberieme si 400ml pomarančovej "kašičky"... POSTUP PRÍPRAVY Ďalej budeme potrebovať: 3 vajcia, 180g práškového cukru, 100g celého maku, 200g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, tuk a hrubá múka na vymastenie a vysypanie koláčovej formy.... Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, primiešame pomarančovú dužinu, múku zmiešame s makom a kypriacim práškom a primiešame k ostatným ingredienciám.... Zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy a pečieme na 160°C, 45 minút. Hotový koláčik môžeme ešte posypať práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 29.1.2017, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♣ Pomarančovo-kokosový koláčik ♣POTREBNÉ PRÍSADY Aj vám sa stalo,že ste poslali svoju polovičku po pár pomarančov a on donesie aspoň tri kilá? A keby ich aspoň niekto jedol, ale sú len uložené na miske a každý deň premýšľam, dokedy tam budú, koľko vydržia a čo s nimi? Lebo mne je ľúto ich vyhodiť... A tak som sa nechala inšpirovať blogom Dulche de Leche a mandarínkovým koláčikom a nápad je na svete... POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme pomaranče / ja som mala 8 kúskov, ale pokojne môže byť aj polovica alebo menej/ ktoré riadne vydrhneme a opláchneme a znova vydrhneme a opláchneme :D... a potom dáme do hrnca, kde ich do 3/4 zalejeme vodou, prikryjeme a varíme /neošúpané, neprekrojené/ asi 1 hodinu až 1 1/2hodiny. Jednoducho, kým nebudú mäkké. Potom vodu zlejeme a pomaranče rozmixujeme /a znova nakomplet so šupkou/, ak by nám to šlo ťažšie, môžeme pridať 2-3 PL vody. Odoberieme si 400ml pomarančovej "kašičky"... Ďalej budeme potrebovať: 3 vajcia, 180g práškového cukru, 150g strúhaného kokosu, 150g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, tuk a kokosová múčka na vymastenie a vysypanie koláčovej formy.... Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, primiešame pomarančovú dužinu, múku zmiešame s kokosovou múčkou a kypriacim práškom a primiešame k ostatným ingredienciám.... Zmes vylejeme do vymastenej a kokosovou múčkou vysypanej koláčovej formy a pečieme na 160°C, 45 minút. Hotový koláčik môžeme ešte posypať práškovým cukrom a poliať polevou, ktorú si pripravíme zmiešaním bieleho jogurtu a medu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 30.5.2020, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 178 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >> |