. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 65 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

°°°°°°Naša krásná vianočka °°°°°°


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina F. (Falkona) ID 9152 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.4.2010, 22:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Vianočka alebo kakaový chlebík po novom :)



POTREBNÉ PRÍSADY

3dl mlieka, 1 vajce, 0.5 dl oleja, 200 g múky Mix B, 1 balíček solamylu od Dr. Oetkera - 200 g, 80 g kryšt. cukru, 10 g čerstvého droždia, 1 PL kakaa.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto som si dala vymiesiť do piecky. Potom som si 2/3 cesta dala do vymazanej formy a do zvyšného som pridala kakao a vymiešala. Kakaovú časť som dala na vrch a povrch uhladila do rovna. Necháme asi 30 min. kysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Ja som nechala kysnúť v rúre na 50 C. Potom som vybrala a nastavila rúru na 160 C. Piekla som asi 45 min, treba vyskúšať špajdlou, keď sa cesto na ňu nechytá, možme vybrať. Vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Dobrú chuť :))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Andrea M. (andy29) ID 44947 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 29.9.2016, 9:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kakaovo-biela Vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky, 2 vajcia, 250 ml vlažnej vody, 2 PL oleja, 1/2 droždia, 5 a pol PL kryštálového cukru ,2 vanilkový cukor , 1 PL kakaa ( Ja som dala také veľmi tmavé podobné ako Holandské, ak dávate iné slabšie kakao tak aj viac môžte pridať. ), rozšľahané vajce na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny rozdelíme na polovicu okrem samozrejme kakaa a cukru , lebo ten dávame rozdielne do kakaovej časti treba viac aby bola sladká. Do kakaovej časti som dala pol lyžičky soli, a tri a pol polievkocé lyžice cukru a jeden vanilkový cukor. Do bielej časti som dala pol lyžičky soli a 2 polievkové lyžice cukru a 1 vanilkový cukor. Takto je taká stredne sladká. Ale kľudne by do kakaovej časti mohli ísť aj 4 PL cukru a vanilkový cukor. A do bielej tiež viac cukru, tak to už ako vám bude chutiť. Takže si vypracujeme cesto do dvoch misiek. Do jednej kakaovú časť cesta a do druhej bielu časť a necháme kysnúť. Cesto spravíme tak, že si pripravíme kvások, ja si ho robím do pohára. Kde pridám trochu teplej vlažnej vody a trochu cukru rozmiešam a potom pomrvím droždie do toho a počkám kým sa droždie nadvihne, tentokrát som urobila do dvoch pohárov kvások, keď že cestá budú dve. Potom pridáme suché prísady múku, cukor, soľ a do kakaovej časti preosejeme kakao cez sitko a zamiešame do múky. Všetky suché prísady zmiešame s múkou a v strede urobíme jamku kde vlejeme vajcia a vodu a kvások. No a vypracujeme cesto. Necháme ho kysnúť hodinu. Kakaová časť cesta kysne dlhšie, aj menej nakysne ale to nevadí. Môžeme ju zamiesiť aj ako prvú kľudne. Po zapletení vianočky ju ešte necháme kysnúť takú polhodinu na teplom mieste na vymastenom plechu olejom, alebo masťou, alebo na papiery na pečenie. Ja dávam masť potom sa mi ľahšie zoberie vianočka z plechu. No záleží aj ako je teplo, tak podľa toho aj vykysne. Pred pečením vianočku potieram rošľahaným vajcom. Vianočku treba piecť pomaly, lebo kakaová časť sa dlhšie pečie je to tuhšie cesto, aby sa prepieklo hlavne v strede vianočky. No a krájať ju treba až keď vychladne, lebo kakaová časť sa môže zdusiť. Ja ešte po upečení vianočky takú horúcu ju potriem vodou, aby zmäkla kôrka, ako pri pečení chleba.
Je veľmi dobrá. Keď idem robiť vianočku tak neviem sa rozhodnúť či iba bielu, alebo kakaovo bielu.
Nech sa vám vydarí. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 20.1.2013, 13:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

PLETENECalebo VIANOČKA


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mňamková, páperová vianočka upečená na raňajky ku kakau, či bielej káve..Inšpirovala ma PetraPA ID 90945 S K Ú S T E

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som si ju upravila tak, že som do cesta pridala vanilkový cukor a po upečení som ju potrela mliekom.
Na kôrke, ako môžete vidieť, je samá bublinka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 6.3.2010, 23:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky t650 1/2 čerstvého droždia 200 ml vlažnej smotany na varenie 100 g práškového cukru 1 vajíčko a 1 žĺtok na potieranie 50 g rozpusteného masla štipka soli hrozienka na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie s cukrom vymiešame v smotane a necháme podkysnúť asi 10 minút. Potom primiešame maslo, vajíčko a múku zmiešanú so soľou. Vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme si cesto hneď na tri časti a spletieme do vrkoča. Položíme vrkoč na papier na pečenie na pekáči, ponatierame vajíčkom a posypeme hrozienkami. Necháme takto kysnúť asi hodinu.
Vložíme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme asi 10 minút. Potom stiahneme teplotu na 150°C a pečieme ešte asi 20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Martina F. (Falkona) ID 9152 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.8.2010, 14:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vianočka zo špaldovej múky



POTREBNÉ PRÍSADY

Drozdie, 470g spaldovej hladkej muky, 80g cukru, 1/2 CL soli, 2 zltka, 2 CL oleja, 60g rozpusteneho masla, 200ml vlazneho mlieka a samozrejme hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky suroviny vkladam do mojho typu pekarne ( panasonic sd-255) presne v tom poradi akom som aj napisala a hrozienka davam do casti urcenej pre ne. Piekla som na programe Basic - raisin - 4 hod a korka stredne prepecena.
Vianocku som skusala aj z klasickej hladkej muky a je fakt vyborna,ale to len ked neni po ruke spaldovka :)..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kakaovo-čokoládová vianočka suprovááá



POTREBNÉ PRÍSADY

200ml mlieka , 30g masla , 1 vajce , 2PL tekutého medu , 2PL kryštálového cukru , 1čl soli , 1/2 čl škorice , 200g polohrubej múky , 200g hladkej múky , 1/2 kocky čerstvého droždia( 1 a 1/2 čl sušeného) , 100g čokolády (nasekanej na kocočky), 100g orechov (nasekané ale nemusia byť),1čl kakaa(ak chcete kakaovejšie tak aj viac)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dať do pekárne a nastaviť program príprava cesta.Ked pekáreň pípa treba nasypať posekanú čokoládu , posekané orechy a kakao .Potom som cesto vybrala a rozdelila na 5 častí. Z každého treba urobiť rovnako dlhý šúlok. Najprv s troch upliesť klasický vrkoč. V strede dlaňou urobiť žliabok do ktorého dáme vrkoč upletený zo zvyšných dvoch šúlkov. Celú vianočku dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme kysnúť 1 hodinu. Potom potrieme vajcom a dáme piecť.

Tento recept som robila podľa receptu od Monikahor
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2475

Mne je farba vianočky trochu tmavšia nakoľko ju pečiem na 50-ročnej starej rúre.Takže aj tak je to výkon :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Katarína P. (mamušík) ID 37209 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.1.2010, 9:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Moja prvá vianočka v živote


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 lyžice oleja, zarovnaná lyžička soli, 10 dkg cukru, 1 vanilka, 6 dkg masla, 270 ml mlieka, 2 žĺtka, 10 dkg polohrubej múky, 26 dkg chlebovej múky, 30 dkg hladkej múky, 1/2 čerstvého droždia, na potretie 1 vajíčko. - mlieko zahriať, aj maslo, všetko som narvala do pekárničky a potom som rozdelila vykysnuté cesto na 6 častí, spravila šúľance, tri splietla, dala na papier na pečenie, trošku som roztlačila rukou, ďalšie tri tiež spletieš, a položíš na základ, dva konce som podohla, potrela rozšľahaným vajcom, a ja som na tri miesta pichla cez celé zhora po plech-dúfam píšem pochopiteľne, špajlu, aby sa to celé nezošmyklo. Dala som do rúry na 50 stupňov na polhodinu kysnúť a potom 160 stupňov pomaly pečieme.

POSTUP PRÍPRAVY

2 lyžice oleja, zarovnaná lyžička soli, 10 dkg cukru, 1 vanilka, 6 dkg masla, 270 ml mlieka, 2 žĺtka, 10 dkg polohrubej múky, 26 dkg chlebovej múky, 30 dkg hladkej múky, 1/2 čerstvého droždia, na potretie 1 vajíčko. - mlieko zahriať, aj maslo, všetko som narvala do pekárničky a potom som rozdelila vykysnuté cesto na 6 častí, spravila šúľance, tri splietla, dala na papier na pečenie, trošku som roztlačila rukou, ďalšie tri tiež spletieš, a položíš na základ, dva konce som podohla, potrela rozšľahaným vajcom, a ja som na tri miesta pichla cez celé zhora po plech-dúfam píšem pochopiteľne, špajlu, aby sa to celé nezošmyklo. Dala som do rúry na 50 stupňov na polhodinu kysnúť a potom 160 stupňov pomaly pečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Anna J. (Aldo) ID 47989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (66) posledné: 3.4.2013, 23:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

vynikajuca vianocka podla Zanetky



POTREBNÉ PRÍSADY

podla tohot Zanetkinho receptiku som postupovala, vrele odporucam : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6007

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6007

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Gabriela V. (Graziela) ID 59728 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.1.2010, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Maslova vianocka



POTREBNÉ PRÍSADY

1/4 L mlieka,125 g masla-/hera/,3 zltka,250g polohr.muky,250g hlad.muky,100g pras.cukru,1 vanil.cukor,3/4 kocky drozdia,1/2 kl soli,citronova kora z 1/2 citronu,hrozienka .

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som vymiesala cesto v pekarne a upiekla v trube na 180 stupnoch.Cesto som rozdelila na 5 casti.Z 3 som uplietla vrkoc a dva som iba zmotala.Potrela rozslah.vajickom.zafixovala spajlami.Dala som 4 ,mozete dat aj viac,aby sa vrch nezosunul.Ja som hrozienka nedavala,ale treba ich den pred pec.dat do rumu ,umu.
DOBRU CHUT
Vianocka bola super!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 6.11.2010, 10:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 65 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu