končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 65 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
°°°°°°Naša krásná vianočka °°°°°°PRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina F. (Falkona) ID 9152 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.4.2010, 22:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Vianočka alebo kakaový chlebík po novom :)POTREBNÉ PRÍSADY 3dl mlieka, 1 vajce, 0.5 dl oleja, 200 g múky Mix B, 1 balíček solamylu od Dr. Oetkera - 200 g, 80 g kryšt. cukru, 10 g čerstvého droždia, 1 PL kakaa. POSTUP PRÍPRAVY Cesto som si dala vymiesiť do piecky. Potom som si 2/3 cesta dala do vymazanej formy a do zvyšného som pridala kakao a vymiešala. Kakaovú časť som dala na vrch a povrch uhladila do rovna. Necháme asi 30 min. kysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Ja som nechala kysnúť v rúre na 50 C. Potom som vybrala a nastavila rúru na 160 C. Piekla som asi 45 min, treba vyskúšať špajdlou, keď sa cesto na ňu nechytá, možme vybrať. Vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Dobrú chuť :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Andrea M. (andy29) ID 44947 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 29.9.2016, 9:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaovo-biela VianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubej múky, 2 vajcia, 250 ml vlažnej vody, 2 PL oleja, 1/2 droždia, 5 a pol PL kryštálového cukru ,2 vanilkový cukor , 1 PL kakaa ( Ja som dala také veľmi tmavé podobné ako Holandské, ak dávate iné slabšie kakao tak aj viac môžte pridať. ), rozšľahané vajce na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny rozdelíme na polovicu okrem samozrejme kakaa a cukru , lebo ten dávame rozdielne do kakaovej časti treba viac aby bola sladká. Do kakaovej časti som dala pol lyžičky soli, a tri a pol polievkocé lyžice cukru a jeden vanilkový cukor. Do bielej časti som dala pol lyžičky soli a 2 polievkové lyžice cukru a 1 vanilkový cukor. Takto je taká stredne sladká. Ale kľudne by do kakaovej časti mohli ísť aj 4 PL cukru a vanilkový cukor. A do bielej tiež viac cukru, tak to už ako vám bude chutiť. Takže si vypracujeme cesto do dvoch misiek. Do jednej kakaovú časť cesta a do druhej bielu časť a necháme kysnúť. Cesto spravíme tak, že si pripravíme kvások, ja si ho robím do pohára. Kde pridám trochu teplej vlažnej vody a trochu cukru rozmiešam a potom pomrvím droždie do toho a počkám kým sa droždie nadvihne, tentokrát som urobila do dvoch pohárov kvások, keď že cestá budú dve. Potom pridáme suché prísady múku, cukor, soľ a do kakaovej časti preosejeme kakao cez sitko a zamiešame do múky. Všetky suché prísady zmiešame s múkou a v strede urobíme jamku kde vlejeme vajcia a vodu a kvások. No a vypracujeme cesto. Necháme ho kysnúť hodinu. Kakaová časť cesta kysne dlhšie, aj menej nakysne ale to nevadí. Môžeme ju zamiesiť aj ako prvú kľudne. Po zapletení vianočky ju ešte necháme kysnúť takú polhodinu na teplom mieste na vymastenom plechu olejom, alebo masťou, alebo na papiery na pečenie. Ja dávam masť potom sa mi ľahšie zoberie vianočka z plechu. No záleží aj ako je teplo, tak podľa toho aj vykysne. Pred pečením vianočku potieram rošľahaným vajcom. Vianočku treba piecť pomaly, lebo kakaová časť sa dlhšie pečie je to tuhšie cesto, aby sa prepieklo hlavne v strede vianočky. No a krájať ju treba až keď vychladne, lebo kakaová časť sa môže zdusiť. Ja ešte po upečení vianočky takú horúcu ju potriem vodou, aby zmäkla kôrka, ako pri pečení chleba. Je veľmi dobrá. Keď idem robiť vianočku tak neviem sa rozhodnúť či iba bielu, alebo kakaovo bielu. Nech sa vám vydarí. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 20.1.2013, 13:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PLETENECalebo VIANOČKAPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mňamková, páperová vianočka upečená na raňajky ku kakau, či bielej káve..Inšpirovala ma PetraPA ID 90945 S K Ú S T E POSTUP PRÍPRAVY Ja som si ju upravila tak, že som do cesta pridala vanilkový cukor a po upečení som ju potrela mliekom. Na kôrke, ako môžete vidieť, je samá bublinka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Želka G. (dzaja26) ID 80145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 6.3.2010, 23:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky t650 1/2 čerstvého droždia 200 ml vlažnej smotany na varenie 100 g práškového cukru 1 vajíčko a 1 žĺtok na potieranie 50 g rozpusteného masla štipka soli hrozienka na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Droždie s cukrom vymiešame v smotane a necháme podkysnúť asi 10 minút. Potom primiešame maslo, vajíčko a múku zmiešanú so soľou. Vypracujeme tuhé cesto. Rozdelíme si cesto hneď na tri časti a spletieme do vrkoča. Položíme vrkoč na papier na pečenie na pekáči, ponatierame vajíčkom a posypeme hrozienkami. Necháme takto kysnúť asi hodinu. Vložíme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme asi 10 minút. Potom stiahneme teplotu na 150°C a pečieme ešte asi 20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Martina F. (Falkona) ID 9152 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 27.8.2010, 14:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vianočka zo špaldovej múkyPOTREBNÉ PRÍSADY Drozdie, 470g spaldovej hladkej muky, 80g cukru, 1/2 CL soli, 2 zltka, 2 CL oleja, 60g rozpusteneho masla, 200ml vlazneho mlieka a samozrejme hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Vsetky suroviny vkladam do mojho typu pekarne ( panasonic sd-255) presne v tom poradi akom som aj napisala a hrozienka davam do casti urcenej pre ne. Piekla som na programe Basic - raisin - 4 hod a korka stredne prepecena. Vianocku som skusala aj z klasickej hladkej muky a je fakt vyborna,ale to len ked neni po ruke spaldovka :).. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kakaovo-čokoládová vianočka suprováááPOTREBNÉ PRÍSADY 200ml mlieka , 30g masla , 1 vajce , 2PL tekutého medu , 2PL kryštálového cukru , 1čl soli , 1/2 čl škorice , 200g polohrubej múky , 200g hladkej múky , 1/2 kocky čerstvého droždia( 1 a 1/2 čl sušeného) , 100g čokolády (nasekanej na kocočky), 100g orechov (nasekané ale nemusia byť),1čl kakaa(ak chcete kakaovejšie tak aj viac) POSTUP PRÍPRAVY Všetko dať do pekárne a nastaviť program príprava cesta.Ked pekáreň pípa treba nasypať posekanú čokoládu , posekané orechy a kakao .Potom som cesto vybrala a rozdelila na 5 častí. Z každého treba urobiť rovnako dlhý šúlok. Najprv s troch upliesť klasický vrkoč. V strede dlaňou urobiť žliabok do ktorého dáme vrkoč upletený zo zvyšných dvoch šúlkov. Celú vianočku dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme kysnúť 1 hodinu. Potom potrieme vajcom a dáme piecť. Tento recept som robila podľa receptu od Monikahor http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2475 Mne je farba vianočky trochu tmavšia nakoľko ju pečiem na 50-ročnej starej rúre.Takže aj tak je to výkon :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Katarína P. (mamušík) ID 37209 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 10.1.2010, 9:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Moja prvá vianočka v životePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 lyžice oleja, zarovnaná lyžička soli, 10 dkg cukru, 1 vanilka, 6 dkg masla, 270 ml mlieka, 2 žĺtka, 10 dkg polohrubej múky, 26 dkg chlebovej múky, 30 dkg hladkej múky, 1/2 čerstvého droždia, na potretie 1 vajíčko. - mlieko zahriať, aj maslo, všetko som narvala do pekárničky a potom som rozdelila vykysnuté cesto na 6 častí, spravila šúľance, tri splietla, dala na papier na pečenie, trošku som roztlačila rukou, ďalšie tri tiež spletieš, a položíš na základ, dva konce som podohla, potrela rozšľahaným vajcom, a ja som na tri miesta pichla cez celé zhora po plech-dúfam píšem pochopiteľne, špajlu, aby sa to celé nezošmyklo. Dala som do rúry na 50 stupňov na polhodinu kysnúť a potom 160 stupňov pomaly pečieme. POSTUP PRÍPRAVY 2 lyžice oleja, zarovnaná lyžička soli, 10 dkg cukru, 1 vanilka, 6 dkg masla, 270 ml mlieka, 2 žĺtka, 10 dkg polohrubej múky, 26 dkg chlebovej múky, 30 dkg hladkej múky, 1/2 čerstvého droždia, na potretie 1 vajíčko. - mlieko zahriať, aj maslo, všetko som narvala do pekárničky a potom som rozdelila vykysnuté cesto na 6 častí, spravila šúľance, tri splietla, dala na papier na pečenie, trošku som roztlačila rukou, ďalšie tri tiež spletieš, a položíš na základ, dva konce som podohla, potrela rozšľahaným vajcom, a ja som na tri miesta pichla cez celé zhora po plech-dúfam píšem pochopiteľne, špajlu, aby sa to celé nezošmyklo. Dala som do rúry na 50 stupňov na polhodinu kysnúť a potom 160 stupňov pomaly pečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Anna J. (Aldo) ID 47989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (66) posledné: 3.4.2013, 23:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
vynikajuca vianocka podla ZanetkyPOTREBNÉ PRÍSADY podla tohot Zanetkinho receptiku som postupovala, vrele odporucam : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6007 POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6007 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Gabriela V. (Graziela) ID 59728 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 4.1.2010, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Maslova vianockaPOTREBNÉ PRÍSADY 1/4 L mlieka,125 g masla-/hera/,3 zltka,250g polohr.muky,250g hlad.muky,100g pras.cukru,1 vanil.cukor,3/4 kocky drozdia,1/2 kl soli,citronova kora z 1/2 citronu,hrozienka . POSTUP PRÍPRAVY Ja som vymiesala cesto v pekarne a upiekla v trube na 180 stupnoch.Cesto som rozdelila na 5 casti.Z 3 som uplietla vrkoc a dva som iba zmotala.Potrela rozslah.vajickom.zafixovala spajlami.Dala som 4 ,mozete dat aj viac,aby sa vrch nezosunul.Ja som hrozienka nedavala,ale treba ich den pred pec.dat do rumu ,umu. DOBRU CHUT Vianocka bola super!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 6.11.2010, 10:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 65 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |