končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 301-310) | << predošlé 1,.,26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Hráškový krémPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mrazený hrášok, cca 30 g maslo, voda cca 700ml, kocka bujonu, soľ, korenie,na zápražku - maslo, 2 lyžice hladkej môky, 250ml smotana na šľahanie, mletý muškátový oriešok, na ozdobu - opražená slaninka, krutonky POSTUP PRÍPRAVY V hrnci si roztopíme maslo, potom vsypeme mrazený hrášok a popražíme, zalejeme vývarom, ja som dala slepačí, lebo som iný nemala a bolo to fajn. Necháme zovrieť a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Hrášok uvaríme do mäkka. Keď je mäkký, rozmixujeme ho ponorným mixérom, kto nemá rád kúsky šupiek, môže aj prepasírovať. Mne chutia práve tie kúsočky :) Urobíme si zápražku - rozpustíme maslo v kastroliku, opražíme na ňom cca 2 lyžice hladkej múky, zalejeme smotanou a pridáme štipku mletého mušk.orieška. Zápražku pridáme k rozmix.hrášku, ja to robím cez sitko a povaríme. Ak je polievka príliš hustá zriedime mliekom alebo vodou a povaríme. Zvlášť si opražíme slaninku nadrobno nakrájanú a na suchej panvici obečieme rožtek, alebo toastový chlieb nakrájaný na kocky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Tatiana H. (tanickask) ID 5946 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.3.2012, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
♥naša úžasná fazuľová maďarska turbo :) polievočka ♥POTREBNÉ PRÍSADY fazulka 1balenie - ja kupujem velmi rada domacu od babiciek na trhu strakatu a velikansku :D , ale aku mate taku date :)) , 2 nozicky dlhee :) cabajka suchsia :) , 1-2 velke mrkvy , vegeta , cervena paprika sladka , POSTUP PRÍPRAVY *co sa tyka fazule - tak ja ju nestihnem mat nikdy namocenu cely den /noc/ lebo u nas ked pride na nu chut tak sa ide varit hned :) takze fazulu namocim aspon do studenej vody na cca 30-40 minut kym si nachystam a nakrajam vsetko co potrebujem , este aj kavicku si vypijem :))potom ju dam varit do maleho hrnca na cca 40 minut bez soli bez vsetkeho , aby aspon troska zmakla .... *do druheho velkeho hrnca si dame olej kde supneme na klobasku nakrajanu na kolieska , aj mrkvicku ktora je tiez nakrajana na koliecka , nechame to pekne "opiect" kym klobaska nepusti stavu a supneme tam fazulku BEZ VODY ktoru sme bud povarili cca 40 minut /alebo nechali odstatu celu noc , je to na vas :) / vsetko poriadne pomiesame a nechame spojit vsetky chute , pridame cervenu papriku , nemulsite setrit ja davam skoro pol sacku , vegetku zase vsetko poriadne premiesam este to necham chvilku stale "opiect" a potom to zalejem vodou a necham varit na strednom ohni , s pokrievkou cca 1-2 hodinky , zalezi ci je fazulka uz makka , s nicim nezahustejeme ... aspon my nie , velmi nam chuti aj celej rodinke ..k tomu podavame chlebik alebo opecenu bagetku ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Klaudia P. (klaudia90210) ID 12131 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 3.3.2012, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KRÉMOVÁ TEKVICOVÁPOTREBNÉ PRÍSADY 800 - 1000g tekvice, väčšia cibuľa, väčšia mrkva, 3 strúčiky cesnaku, 2 stredne veľké zemiaky, 1l zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 180ml šľahačkovej smotany, petržlenová vňať, olivový olej, 1 PL masla POSTUP PRÍPRAVY Na olivovom oleji opražíme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a orestujeme (asi 5 minút). Do hrnca pridáme tekvicu, nakrájanú alebo nastrúhanú na menšie kúsky a prelisovaný cesnak. Všetko spolu ešte orestujeme, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme vývarom. Varíme, až kým všetká zelenina nezmäkne. Potom polievku odstavíme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme šľahačkovú smotanu (trochu si odložíme na zdobenie polievky), maslo a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, necháme prejsť varom. Na tanieri dozdobíme polievku smotanou a tekvicovými semiačkami, podávame s krutónkami. Dobrú chuť! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
CICEROVA S HUBAMI A UDENYM *****POTREBNÉ PRÍSADY cícer,údené mäso,mrkva,petržlen,olej,červená paprika,rasca,vegeta-soľ,sušené hríby,múka,voda,vajíčko POSTUP PRÍPRAVY * OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 22.11.2013, 4:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Tekvicová polievka - hokkaidoPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hokkaido tekvica, 1 šalotka alebo cibuľa, 1 veľký zemiak, par strúčikov cesnaku, pór, oliv. olej,bobkový list, soľ, korenie, zeleninový vývar, smotana na varenie, maslo, tymián, tekvicový olej POSTUP PRÍPRAVY Hokkaido tekvicu a zemiak nakrajame na male kusky a spolu s nakrajanou salotkou, cesnakom, porom, bobkovym listom dame piect do predhriatej rury kym tekvica a zemiak nebudu makke. Pozor aby tekvica nebola az moc razvarena. Potom vsetko presypeme do hrnca, kde to zalejeme vyvarom. Vsetko spolu povarime. Vyberieme bobkovy list a ponornym mixerom rozmixujeme. Pridame maslo a smotanu na zjemnenie chuti (podla chuti a mnozstva polievky). Polievku dochutime korenim a solou. Pred podavanim ozdobime par kvapkami tekvicoveho oleja a tymianom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarína V. (pagastanka) ID 64848 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
cviklová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY cvikla, mrkva, cibuľka, korenie Horalka, trochu olivového oleja. Sójová smotana alebo tofunéza POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si opražíme cibuľku, pridáme korenie. pridáme nakrájanú mrkvu a cibuľku (nemusí byť nakrájaná na jemno) a zalejeme horúcou vodou. Varíme cca 20 minút, rozmixujeme. Podávame s lyžičkou smotany - podľa chuti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 23.10.2011, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Šošovicová polievočka s klobáskouPOTREBNÉ PRÍSADY 130 g šošovice 50 g hladkej múky 40 g masti 1 cibuľa 1 klobása soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika 1 strúčik cesnaku majoránka POSTUP PRÍPRAVY Šošovicu preberte, prepláchnite a aspoň na dve hodiny ju namočte v 750 ml vody. V tej istej vode ju potom uvarte takmer do mäkka. Do variacej šošovice pridajte na kocky nakrájané zemiaky a mrkvu. Pridajte ich však až po 20 minútach varenia, aby sa príliš nerozvarili. Ošúpanú cibuľu nakrájajte nadrobno. V druhom hrnci ju speňte na masti, až zosklovatie, prisypte múku a mletú papriku a zalejte 750 ml studenej vody. Dôkladne zamiešajte, aby sa zápražka dobre rozmiešala a varte asi 10 minút. Prilejte k šošovici a varte dokiaľ šošovica celkom nezmäkne. Potom pridajte na kolieska nakrájanú klobásu a ešte asi minútu povarte. Polievku posoľte, okoreňte a prichuťte rozotreným cesnakom. Nakoniec pridajte majoránku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Denisa K. (KukulienkaLienka) ID 217944 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Syrová česnečkaPOTREBNÉ PRÍSADY 50 g , na dusenie maslo 2 ks väčšia mrkva 1 ks petržlen 1/2 ks zeler 3 ks zemiaky 5 ks, - strúčiky cesnak 1,5 l, - vody alebo vývar zeleninový rasca drvená - ja používam len mletú 2 ks celé vajcia 150 g, nastrúhaný syr soľ korenie čierne mleté POSTUP PRÍPRAVY Keď som videla tento recept v jednom časopise, nechápala som ako môžu ísť tieto suroviny dohromady. Vyskúšala som ho, aby sme nemali stále tie isté polievky, a ... robievam častejšie ako som si myslela. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Marianna F. (Marianna76) ID 165776 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 12.12.2011, 11:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Čínska ostro-kyslá polievka(najlepšia akú som kedy jedla)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kuracie mäso(celé stehná),biele tofu, mrkvu,petržlen, zeler, maslo, huby Shitake, čierne huby, chili papričku, tmavú sójovú omáčku, vajíčko, solamyl, ryžový ocot, pohár čínskeho vína na varenie, mleté čierne korenie, vegeta. POSTUP PRÍPRAVY kuracie mäso (dve celé stehná na 4 porcie) uvaríme vo vode (cca 1.5L), do ktorej nasypeme lyžičku vegety.Varíme približne 40 min. Potom ich vyberieme z vody, vykostíme a rozsekáme na maličké kúsky. Mäso vrátime späť do vývaru, pridáme sójovú omáčku, tak aby voda zhnedla, obyčajne je to asi 6-9 polievkových lyžíc. Ďalej pozvoľna varíme, po chvíli pridáme nadrobno nakrájanú chili papričku (podľa chuti alebo odvahy) a na malé kocky pokrájané tofu. Potom na panvici na masle opražíme posekané a zľahka posolené čierne huby a huby Shitake posypané čiernym mletým korením, potom ich pridáme do polievky. Na masle tiež opražíme do polomäkka na rezančeky pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler a pridáme do polievky. Dolejeme asi deci čínskeho vína na varenie (môŽe byť aj hocijaké suché biele víno,keďže čínske sa zháňa ťažšie) a asi lyžicu octu(ja dávam náš klasický kvasny,pretože ten ryžový tiež nemajú všade). Dosolíme a povaríme, kým nezmäkne zelenina a huby. Potom zahustíme solamylom odstavíme a ešte za horúca zatrepeme rozšľahané vajíčko. Polievka by mala byť výrazne kyslá a pomerne dosť pálivá. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Darina S. (dada200) ID 10697 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Šošovicová polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 100 g šošovice 4-5 zemiakov 1 menšiu cibuľu 4 bobkové listy soľ mleté čierne korenie 1/2 litra mlieka 2 lyžice hladkej múky 2 dcl sladkej smotany 1 lyžičku cukru 4 cl octu 2 párky POSTUP PRÍPRAVY Šošovicu premyjeme a dáme variť do studenej vody. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a bobkové listy. Keď je šošovica mäkká, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a uvaríme. Osolíme. Z mlieka a múky si pripravíme zátrepku, ktorú vylejeme do polievky. Necháme prevrieť, pridáme cukor a ocot, ktorý lejeme po hrnci, aby sa polievka nezrazila. Napokon pridáme smotanu a polievku odstavíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Žofia V. (gigi33) ID 41570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 301-310) | << predošlé 1,.,26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36,.,126 ďalšie >> |