. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína U. (kacena65) ID 86546
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.3.2009
Naposledy: 20.12.2016 16:35
Aktualizácia: 10.5.2014 21:59
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 21
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 55
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 55 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Hubová omáčka, najlepšia, podľa mojej maminky.



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg húb, 1 kyslá smotana, 1 sladká smotana,5x bobkový list, 7 guličiek nového korenia, 1 veľká cibuľa, 1 kocka masoxu, 1 žltok, hladká múka, mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Huby nakrájame a necháme prevrieť a dôkladne ich prepláchneme. Cibuľu nahrubo nakrájame a varíme vo vývare spolu so všetkými koreninami 1/2 hodiny a potom to precedíme. Do scedeného vývaru dáme uvarené huby a varíme cca 30 min. Urobíme si zátrepku - zmiešame sladkú, kyslu smotanu, trocha mlieka a hl. múku. Nalejeme to na uvarené huby a povaríme asi 15 min. Nakoniec si rozšľaháme žĺtok s tochou mlieka, vlejeme do omáčky a povaríme ešte 3 min. Dochutíme soľou, cukrom, octom, kto má ako rád. Ak je omáčka trocha riedka, zahustíme solamylom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 31.10.2014, 9:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Veľkonočný syrek



POTREBNÉ PRÍSADY

Pretože si veľkú noc bez tejto dobroty neviem ani predstaviť, chcem sa s Vami podeliť o recept. 10 vajec, 1 l mlieka / najlepšie plnotučné / 1 kl soli, 1/2 kl ml.čierneho korenia.

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia rozbijeme a rozhabarkujeme v 1 l mlieka, osolíme a okoreníme. Varíme, kým sa hmota nezrazí. Stále miešame, aby sa nám to neprichytilo na dno hrnca... a ďalej viď fotopostu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (47) posledné: 18.4.2014, 21:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Šťavnaté francúzke zemiaky.



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky,obyčajné párky, vajcia, cesnak, cibuľa, soľ, čierne korenie, mlieko.

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.5.2013, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Filé v syrovom cestíčku so šampiňonmi.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg rybie filé, šampiňony, 20 dkg tvrdý syr,citrón, 3 vajcia, soľ, ml.čierne korenie / môže byť petržlen.vňať

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 3.3.2013, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Kapusta s mäskom na pive./podľa českého MMB/ neskutočná dobrota.



POTREBNÉ PRÍSADY

Hlávka kapusty,kúsok bravčového mäsa, kúsok údeného mäsa,kúsok údenej klobásky, cibuľa, čierne ml. korenie, soľ, 1 PL sójová omáčka, 1/2 fľašky kečupu, 4 PL horčice a 1/2 l piva

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 158 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (84) posledné: 17.5.2020, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hrstková polievočka.



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové kosti, prípadne kuracie trupy,/ ak nemáme kosti môžme použiť bujón / koreňová zelenina - mrkva, petržlen, zeler, kaleráb,hrsť fazule, hrsť hrachu, hrsť šošovice, hrsť krúp, zemiaky., cibuľa, cesnak,soľ, vegeta. Tento recept mám od mojej maminy.Tôto polievku mám veľmi rada a nikdy sa jej neviem dojesť.

POSTUP PRÍPRAVY

Brav.kosti, alebo kuracie trupy si uvaríme.Uvarené kosti vyberieme. Vodu , ktorá nám ostala v hrnci osolíme, nasypeme nakrájanú zeleninu,cibuľu, cesnak, pridáme fazuľu, ktorú sme si namočili deň vopred.Po pár minútach pridáme umyté krúpy a hrach a nakoniec šošovicu.Keď máme strukoviny skoro mäkké, pridáme zemiačky, ktoré ešte uvaríme do mäkka a polievočka je hotová. Do polievky môžme pridať mäsko obraté z kostí.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.3.2012, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Najfantastickejšie vanilkové rožky.



POTREBNÉ PRÍSADY

Nedá mi, aby som sa sa Vami nepodelila o môj nový recept na vanilkové rožky.Vyskúšala som už strašne veľa receptov, ale tento vyhráva . Je fantastický rožky sa rozplívajú na jazyku, sú krehulinké, proste fantastické.Ak nemáte dobrý recept na vanilkové rožky určite tento vyskúšajte. Potrebné prísady: 30dkg hl.múky obyčajnej,25 dkg masla / ale určite pridajte to pravé maslo /,10 dkg mleté orechy, 10 dkg práškový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Ešte teplé obaľujeme vo vanilkovom cukre zmiešaným s praš.cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 265 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (135) posledné: 14.12.2019, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Fajna zapečená krkovička.



POTREBNÉ PRÍSADY

Krkovička,šunka, horčica, cibuľa, tvrdý syr a vajcia.

POSTUP PRÍPRAVY

Krkovičku nakrájame, naklepeme, osolíme a okoreníme. Opečieme na oleji a naukladáme na pekáč.Potrieme plnotučnou horčicou, na horčicu dáme plátky šunky.Cibuľu očistíme, nakrájame na kolieska, naukladáme na šunku. Syr nastrúhame , zmiešame s vajíčkami a pridáme na cibuľu.Pečieme v rúre na 200 stupňov , 1 hod. prikryté a 1/2 hod odokryté, aby sa nám syr zapiekol dozlatova.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 104 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (29) posledné: 23.4.2017, 19:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Cviklový šalát.



POTREBNÉ PRÍSADY

Cvikla, tatárska omáčka, cesnak, kôpor a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Cviklu uvaríme, olúpeme a nakrájame./Ja som nakrájala na hranolčeky/, Primiešame tatársku omáčku, osolíme, pridáme pretlačený cesnak a kôpor. Všetko dobre premiešame. JE TO BAŠTA!!! Kto má rád cviklu, nech to určite vyskúša. Je to zdravé a veľmi chutné.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 23.12.2013, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Pirohy zo zemiakového cesta, ako ich roky varí moja babička.



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g zemiakov, 300 g polohrubej múky, 1 vajce, štipka soli, slivkový lekvár, strúhanka, práškový cukor,olej, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky so šupkou uvaríme v osolenej vode, necháme vychladnúť, olúpeme a pretlačíme. Pridáme polohrubú múku vajce a štipku soli. Z týchto surovín vypracujeme cesto. Na múkou posypanej doske cesto vyvaľkáme a vykrajujeme pirohy, ktoré plníme slivkovým lekvárom. Dáme si variť osolenú vodu. Keď voda vrie, vhadzujeme tam pirohy a zľahka zamiešame, aby sa neprilepili na dno hrnca. Keď vystúpia na povrch / cca 3-4 min./ vyberieme ich dáme do misy a hneď polejeme maslom, ktoré sme si medzitým roztopili. Potom pirohy posypeme strúhankou a cukrom a zľahka premiešame.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 120 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (53) posledné: 10.4.2014, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 55 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu