končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 87 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
RYBY A DARY MORA |
Pangasius s paradajkami ,bazalkou a s cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY pangasius,paradajky,platkovy syr,bazalka,cesnak,olivovy olej,sol,cierne korenie,provensalske korenie POSTUP PRÍPRAVY pangasius osolime, okorenime z oboch stran,dame zapiect tak na 7 minut,vyberieme z rury oblozime platkami syra.Medzitym sme si nakrajame paradajky,zamiesame s platkami cesnaku a s bazalkou,osolime,pridame dalsie koreniny.Porozkladame na plech,pokvapkame olivovym olejom a dame znova zapiect na ca.20-25 minut. Inspiracia: z relacie "Bez servitky" ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 29.11.2011, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mrkvovy kolac s citronovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g mrkvy, 3 vajcia,150 praskoveho cukru,100 ml oleja,300 g polohrubej muky,3 CL prasku do peciva,2 hrste posekanych orechov,2 PL citronovej stavy\r\nPoleva: 200 g praskoveho cukru,2 PL horucej vody, 2 PL citronovej stavy POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu najemno postruhat,pokvapkat citronovou stavou a zamiesat,pridat muku s praskom do peciva a orechy.\r\nBielky vyslahat pridat preosiaty praskovy cukor a postupne zaslahat po jednom zltky.Ziesat so sypkou zmesou,pridat olej.Rozotriet na plech a piect 15-20 minut pri 175 stupnov( ja som piekla v tortovej forme) potom je taky vyssi.Po vychladnuti potriet citronovou polevou,ktoru si urobime z praskoveho cukru ,vody a citronovej stavy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 4.11.2011, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Pizza muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 zelenej a 1/2 cervenej papriky(cervenu som nemala,tak som dala zavaranu kapiu),1 mala doza kukurice,120 g nastruhanej Goudy, 4 vajcia,200 g Creme fraiche(alternativa kysla smotana),100 ml oleja,200 g hladkej muky,1/2 bal.prasku do peciva,sol,mlete biele korenie,100 g salamy. POSTUP PRÍPRAVY Papriku a salamu nakrajame na malicke stvorceky,pridame kukuricu,nastruhany syr. Vajcia,Creme fraiche,olej vyslahame,pridame muku zmiesanu s praskom do peciva, Pridame papriku,salamu a syr,osolime,okorenime,pridame 1 CL proveslanskeho korenia alebo oregana. Pecieme v predhriatej rure na 175 stupnov 25-30 minut(podla toho aku mate formu).Po upeceni nechat postat 10 minut. Chuti k tomu Barbecue omacka . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 17.4.2011, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
PASQUALINA talianska spenatova tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Taliani pripravuju tuto tortu tradicne na Velku noc ( inspiracia z casopisu "Dobre jedlo") 3/4 kg cerstveho spenatu,2 cibule,2-3 struciky cesnaku,1 PL nasekanej petrzlenovej vnati,1 PL majoranky, 1/4 CL nastruhaneho muskatoveho orieska,8 vajec( z toho 6 ks uvarit na tvrdo), 350 g jemneho tvarohu, 125 g mozzarely,125 g nastruhanej goudy(original 100 g parmezanu).,sol,mlete cierne korenie,olivovy olej 2 bal.listkoveho cesta POSTUP PRÍPRAVY Spenat umyjeme, v osolenej vode blansirujeme 2 minuty.Scedime, ochladime. Na troche oleja oprazime nadrobno nakrajanu cibulu.Pridame spenat, prelisovany cesnak.Osolime, pridame mlete korenie,muskatovy oriesok.Trochu povarime( 5 minut).Nechame vychladnut. Do vychladnutej zmesi pridame petrzlenovu vnat,majoran.Pridame tvaroh,nastruhany syr, nakrajanu mazzarelu a dve cele vajcia.6 vajec si uvarime natvrdo.Ochladime. Tortovu formu vylozime papierom a pokryjeme listkovym cestom(vid.obr.)tak aby nam ostalo aj na pokrytie vrchu.Cesto naplnime castou spenatovej plnky,,poukladame dokola 6 uvarenych vajec.S medzerami medzi sebou.Nie celkom na stenu tortovej formy.Na vajcia dame zvysnu spenatovu plnku. Ruru vyhrejeme na 160 stupnov.Previsujuce okraje cesta zahnene dovnutra a popritlacame.Povrch cesta popichame vidlckou. Tortu pecieme 1 hodinu.Pred koncom cca.10 minut zvysime teplotu na 190 stupnov. Tortu nechame vychladnut vo forme a po vychladnuti vyberieme z formy a nakrajame na rezy. Z mojej skusenosti mozem povedat, ze mi torta chutila lepsie na druhy den a aj sa lepsie krajala(foto z druheho dna). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 20.4.2011, 10:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Bylinkovo-zemiakovy slimakPOTREBNÉ PRÍSADY 320 g uvarenych zemiakov,580 g hladkej muky,1 kocka cerstveho drozdia,1/2 Cl cukru,1 1/2 CL soli,1,8 dl vody,1 vajce,za hrst byliniek(cerstve) ale mozu byt aj susene.Ja som dala 1CL susenej pazitky,1CL bazalky,cerstvu petrzlenovu vnat,cerstvy kopor,trochu suseneho rozmarinu apod.,4 Pl olivoveho oleja,2 PL sezamovych jadierok,krystalicka sol(na posypanie) POSTUP PRÍPRAVY Cesto som dala vymiesat do pekarnicky.Po vykysnuty som spravila dlhy sulok z ktoreho som urobila slimaka,posypala som jadierkami a krystal.solou. Po uvareni zemiaky nastruhat alebo pretlacit.Byliniek mozete dat aj viac,mne sa dost stratili v tom ceste.Susene su velmi malicke. Chuti znamenite!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.4.2011, 9:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravcova pecen so zemiakovymi plackamiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g pecienky,1 biely jogurt,1-2 PL vegety Pecienku nakrajame na platky a nechame postat 3-4 hodiny v jogurte s vegetou Pred podavanim obalime do struhanky a vyprazime- uz nesolime!!!! Zemiakove placky: 750 g zemiakov,anglicka slanina,sunka,por,3 zltky,sol,korenie,maslo zemiaky uvarime v supke, pretlacime ..pridame 60g roztopeneho masla, 2 zltky,sol,korenie Na oleji orestujeme 1 porik, pridame 150 g na kocky nakrajanej oravskej slaninky a 150 g sunky. pridame k pretlacenym zemiakom a vsetko dobre premiesame..pripadne ja som pridala aj 100 g struhanky..vyprazame na oleji...pozor,aby neprihoreli!! Ako omacka mala byt ..pomarancova omacka..ale nasi nechceli,takze to ostalo klasicky s hruskovym kompotom POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 12.4.2013, 14:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kremova zemiakova polievka so safranom a kaviaromPOTREBNÉ PRÍSADY 700 g zemiakov,1 mkrvu,1 petrzlen,trochu zeleru, 1 vacsiu cibulu,4 klinceky, 2 bobkove listy,trochu safranu,maslo,bujon,1 1/4 l vody, 1 1/5 dl smotany,olej, 4 tousty a kaviar,sol biele mlete korenie POSTUP PRÍPRAVY Cibulu rozkrojime na polovicu,do kazdej polovici napichneme 2 klinceky,pomaly orestujeme na oleji, pridame pokrajanu zeleninu a nakoniec zemiaky nakrajane na kocky,zalejeme vodou, pridame bujon,koreniny a varime kym vsetko nie je makke.Vyberieme bobkovy list,klinceky(ak ich najdeme) a cibulu. Rzmixujeme ponornym mixerom,ochutime podla potreby solou a korenim. Ozdobime toastami opecenymi na masle,navrch dame kaviar. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (11) posledné: 15.2.2014, 21:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Sladke kolajnicky...orig.Süßer EisenbahnerPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g hladkej muky,200 g masla, 100 g praskoveho cukru, 1 vanilkovy cukor, kora z citrona,2 zltky 200 g malinoveho dzemu,130 marcipanu,20 g praskoveho cukru,15 g masla,1 PlLbielka,25 g glukoza alebo med POSTUP PRÍPRAVY vymiesime cesto, dame do chladu na 2 hodiny,vyvalkame na hr.3 mm,prenesieme na plech,popichame vidlickou,dame piect na 12 min- 180 stupnov. Este teple nakrajame na 4 cm siroke pasy,polovicu natreme dzemom, druhou polovicou prikryjeme.Dame do chladu.Marcipanovu hmotu nastriekame dookola,dame znova schladit a nakoniec nalejeme prehriaty malinovy dzem.Stuhnute pokrajame!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (24) posledné: 15.12.2010, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Grecky salatikPOTREBNÉ PRÍSADY 5 ks paradajky,1 zlta a 1 zelena paprika,1 uhorka,olivy,Feta syr,1 cervena cibula,sol,biele korenie,tekvicovy olej POSTUP PRÍPRAVY vsetko nakrajat a dat na hodinu do chladnicky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 20.10.2010, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kung-Pao s mandarinkovou ryzouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hydinove maso,4 Pl arasidoveho oleja,2 feferonky,2 struciky cesnaku,1 PL zazvoru,1 PL vina,3 male cibulky, 60 g arasidy (nesolene) Marinada: 2 Pl sojovej omacky,1 PL maizeny, 1 bielko Omacka: 1 Pl sojovej omacky,1 Pl chilli omacky,1 CL octu,2 CL cukru,1 CL maizeny,6 PL slepacieho vyvaru(masox) ryza, konzerva mandariniek POSTUP PRÍPRAVY xx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (7) posledné: 17.10.2010, 17:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 87 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |