končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 46 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiakovy prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY 6 zemiakov, 6 guliciek cierneho korenia, lyzica masla, lyzica solamylu, smotana na varenie, sol, 6 cajovych lyziciek octu (alebo podla chuti), 3 bobkove listy, 3 cajove lyzicky cukru, POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dame maslo, roztopime, púridame 3 CL cukru (ja davam hnedy cukor), 6 guliciek korenia a 3 bobkove listy, opekame chvilku, pridame na kocky nakrajane zemiaky a opekame asi 5 minut, potom zalejeme vriacou vodou nieco malo nad zemiaky a osolime. Zemiaky uvarime, ked uz skoro su, tak pridame smotanu rozmiesanu s 1 lyzicou solamylu, a chvilku povarime kym nezhustne. Po vypnuti dochutime octom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Domace skoroRAFAELOPOTREBNÉ PRÍSADY 150 ml vody, 150 kryst.cukru, 1 vanilkovy cukor, 250g suseneho mlieka, 150 g kokosu, 250g CERY, 100g mandli POSTUP PRÍPRAVY Z vody, cukru a vanilkoveho cukru urobime sirup, kratko ho povarime. Nechame vychladnut a zmiesame so susenym mliekom, kokosom a cerou. Urobime gulicky do ktorych vnutra dame osupanu mandlu, obalime v kokose. Poukladame do kosickov a dame do chladnicky zachladit. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Medovnicky mojej babickyPOTREBNÉ PRÍSADY 1. cast: 300g cukru kryst, 500g medu, 150g bravcovej masti, 1dcl silnej kavy, 2. cast: 1kg hl.muky T650, pernikove korenie, 3 vajicka, 1CL sody bikarbony POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dame suroviny 1.cast, pomiesame a povarime, ked zovru pridame 2.cast a nechame este kratko povarit. Cesto vyberieme z hrnca a nechame odlezat, ja ho zvyknem nechat vychladnut a potom dat do chladnicky do druheho dna. Potom rozvalkame a vykrajujeme :o) Pecieme podla truby a hrubky plechu. Ja mam tenky plech a dobru trubu tak zvyknem 6 minut pri 180 stupnoch. su makucke a fajnove, keby sa nahodou podarili tvrde (ze sa vyvalka tenke cesto) tak ich staci dat na chlad a budu makucke :o) foto moja, len upravovana v neteditore. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (8) posledné: 30.11.2014, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Losos s limetkovym rizotomPOTREBNÉ PRÍSADY losos, sol, limetka, ryza, olej, vegeta, parmezan POSTUP PRÍPRAVY Lososa osolime a na panvici osmahneme. Urobime rizoto, na hrncek ryze dame hrncek a pol vody, 1/2 CL vegety, 1/2 CL soli, 1 PL oleja. Varime 10 minut a potom nechame dojst v zakrytom hrnci, pridame 1 PL limetkovej stavy (podla chuti radsej..), pred podavanim premiesame so struhanym parmezanom a tiez dame aj na vrch na ozdobu :o) foto vlastne, len upravovane v neteditore ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Kysnute kolaciky s tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY mala davka: 250g hladkej múky, 7CL kryšt.cukru, 1dcl mlieka, polovica kvasníc, 2 žĺtka, 1 vanilkovy cukror, 1 dcl oleja, stipka soli plnka: tvaroh, zltko, hrozienka, lekvar, cukor, bielko na potretie POSTUP PRÍPRAVY Muku dame do misy, urobime v strede priehlbinku, do ktorej dame ostatok surovin (drozdie podrvime). Vypracujeme cesto a nechame na teplom mieste nakysnut. Po nakysnuti vyvalkame a vykrajujeme kolieska do ktorych lyzickou otlacime priehlbinku. Do nej dame trosku lekvaru, na neho lyzicu tvarohovej zmesy (tvaroh, zltko, cukor) a na vrch zvyknem dat 3 hrozienka na ozdobu. Su super, manzel sa ich nevie dojest :o) foto su vlastne, len upravovane v neteditore ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Lievance s domacim kiwi dzemomPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajicka, 6dcl mlieka, 450 g polohrubej muky, 170g krystaloveho cukru, 3KL sody bikarbony, 1 lyzicka masla, vanilkovy cukor, kiwi dzem: kiwi, cukor, citronova stava POSTUP PRÍPRAVY Zmiesame vsetky suroviny a na kvapke oleja urobime lievanceky tak, ze ked jedna strana zacne robit bublinky tak otocime :o) kiwi dzem urobime velmi lahko zo zrelych osupanych kiwi, ktore rozmixujeme a varime spolu s cukrom do redukcie, pridame cajovu lyzicku citronovej stavy. fotografie su moje, len upravene v neteditore. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Fasirky s paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 300g mleteho masa (my pouzivame domace bravcove, ale da sa aj z hovadzieho), 1KL soli, 1/2 KL korenia cierneho mleteho, 1 KL majoranky, troska provensalskych byliniek, cesnak, 2 cibule, 15DKG tvrdeho syru, rohlik, mlieko, muka, 1 vajicko, paradajky POSTUP PRÍPRAVY Dame namocit rohlik do mlieka, vyzmykame ho, k nemu pridame mlete maso, sol, korenie, majoranku, nadrobno pokrajanu cibulu, pretlaceny strucik cesnaku, 1 vajicko, spojime a vytvarujeme fasirky. Tie obalime v muke (ja pouzivam hladku spaldovu), a vyprazime na panvici. poukladame do sklenenej zapekacej misky. Na kazdu fasirku poukladame kopku postruhaneho syru, polozime kusok paradajky, popri poukladame jednu pokrajanu cibulu na kolieska. pokvapkame cesnakovym olejom, posypeme provensalskymi bylinkami (len jemne) a dame zapiect. vyborne s nasimi pecenymi zemiacikmi s muskatovym orieskom :o) Najlepsie s domacimi paradajkami masitymi, no mnaaaaam :o))))) foto su moje, len upravovane v perfect foto :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 23.1.2014, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Perfektne pecene zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, sol, mlieko alebo smotana, muskatovy oriesok, maslo POSTUP PRÍPRAVY Zemiaciky nakrajame na platky,poukladame na papier na pecenie, posolime, posypeme cerstvo nastruhanym muskatovym orieskom, pokvapkame mliekom alebo smotanou, dame dalsiu vrstvu zemiakov, rovnako upravime a na vrch dame kusky masla. pecieme tolko kolko mame radi, manzel ma rad chrumkave :o) su naozaj vyborne! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 22.9.2013, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jellou malinove alebo jahodovePOTREBNÉ PRÍSADY 2 baliky zelatiny jahodovej (my pouzivame jell_o americke co kupujem na nete, ale skusali sme aj so zelatinou s lidlu), maliny s cukrom, 2 slahackove smotany, cukor, korpus klasika piskotovy POSTUP PRÍPRAVY Urobime si piskotovy korpus, nechame ho vychladnut, na vrch korpusu dame rozmackane maliny s cukrom, a polejeme jellou zmesou: vyslahame 2 slahackove smotany v hrnci do vriacej vody za staleho miesania nechame rozpustit zelatinovy prasok z 2 balikov , ked sa rozpusti zelatina, odstavime z plamena, nechame ju vychladnut. vychladnutu zelatinu este v tekutom stave vmiesame do vyslhanej smotany, vylejeme na vrch kolaca, nechame stuhnut. mnaaaam OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia alla omylPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balik proscuitta alebo anglickej slaninky (100-200g) 1 alebo 2 baliky mozarely 500g kuracie prsia cesnak sol POSTUP PRÍPRAVY Masko umyjeme, vyklepeme a osolime. Dame na panvicu s troskou oleja. Ked uz su z jednej aj druhej strany prsia skoro hotove, potrieme ich jemne cesnakovou drtou, mesko este kratko ponechame na panvici, potom vyberieme, obalime anglickou slaninou alebo proscuitom. vlozime naspet do panvice a kratko este ponechame, na vrch kazdeho maska dame platok mozzarely, kym sa neroztopi trochu. ja ju zvyknem aj dat na panvicu, jemne zohriat a takl polozit na masko. je to vyberne jedlo! My to papavame so zemiakami na kyslej smotane. (uvarene zemiaky iba pomiesane s kyslou smotanou). foto neskor ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.4.2013, 23:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 46 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |