. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Anna J. (Aldo) ID 47989
.
mimibazar.sk/aldo
Oblasť: Kráľovský Chlmec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.5.2008
Naposledy: 18.7.2023 21:41
Aktualizácia: 28.9.2014 21:42
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 41
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 21
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 21 (zobrazuje sa 21-21)<< predošlé 1, 2, 3

MÚČNIKY, POHÁRE

Viedenská torta podľa "mňa"



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 5 lyžíc cukru, 4 lyžice pol.múky, 1/2 prášku do peč., 2 lyžice kakaa
1 smotana na šľahanie, 1 kvalitná čokoláda na varenie 100 g
300 g červeného bobuľového ovocia (ja som dala ríbezle, ale dobré sú aj jahody, maliny, môžu byť aj mrazené), cukor podľa chuti a podľa druhu ovocia, 3 červené tortové želé

POSTUP PRÍPRAVY

Smotanu na varenie dáme pomaličky zohrievať a pridáme na kocky polámanú čokoládu, nesmie sa to variť, keď sa začnú ukazovať bublinky varu, odstavíme a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí dáme na noc do chladničky. Tortový korpus si môžeme upiecť tiež v tento deň, odložíme si ho do druhého dňa zabalený do igelitu, alobalu. Rozrežeme na dva pláty ostrým nožom.Ja ho robím takto: bielky vyšľahám zvlášť, pridám cukor, ďalej šľahám, potom pridám žĺtky, opatrne zamiešam múku s pr. do pečiva a kakaom a upečiem v tortovej forme.
Na druhý deň dáme variť bobuľové ovocie s cukrom podľa chuti, nesmie sa to rozvariť, aby bolo vidieť kúsky ovocia,tortové želé rozmiešame v troche vody a prilejeme k ovociu. Miešame, kým skoro vychladne, budeme vidieť, kedy začne tuhnúť a vtedy nalejeme na spodnú časť korpusu. Priložím vrchnú časť, jemne pritlačím a odložím do chladu. Parížsku šľahačku vyšľahám do tuha a navrstvím na celý povrch a jemne potriem aj bok. Môžeme dozdobiť čokoládovými hoblinkami, alebo ovocím, ktoré sme použili na náplň. Je to fakt dobré, tá zmiešanina kyslastého ovocia a nie veľmi sladkej šľahačky. Bohužiaľ, foto nemám.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 21 (zobrazuje sa 21-21)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu