. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 954 (zobrazuje sa 261-270)<< predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,96 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosové guľky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hera* BB puding 250g* 300g cukor* kokos

POSTUP PRÍPRAVY

všetky suroviny dobre zamiešame, vytvarujeme guľky a obalíme v kokose - super zábava aj pre detičky :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Lenka D. (ambrashop) ID 5027 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 31.12.2015, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

orechove uliky



POTREBNÉ PRÍSADY

20 dkg mletych orechov, 30 dkg praškovy cukor, 1 bielok

POSTUP PRÍPRAVY

bielok vyšlahame pridame praškovy cukor a orechy ,vnzniknutou hmotou plnime formicky na uliky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

ivana j. (tritata) ID 71080 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2012, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníčky a lá Peťka



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec +0,5kg praskoveho cukru zmiesat do peny, pridat ¼ kg medu (trosku ohriat cca 40 st.) a 2 male lyzicky sody bikarbobny. Korenie pomliet ( v mlynceku na mak s troskou krystaloveho cukru): 2 male lyzicky klincekov, ½ malej lyzicky anízu a 2 velke lyzice mletej skorice. Primiesat a na zaver pridat 1 kg hladkej muky special.

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracovat cesto, zabalit do igelitu, nechat na noc stat do chladnicky a na druhy den spracovat. Cesto nesmie byt prilis riedke, lebo sa rozteka. Vyvalkat na 3-4mm. Pred vyvalkanim 2 hod. pri izbovej teplote. Plechy na pecenie natriet CEROU alebo pouzit mastny papier, je to jednoduchsie. Pecieme pri teplote 200 -220 stupnov. (davat pozor aby ich nespieklo, velmi rychlo sa pecu ani nie 4 minuty, ked zacnu hnednut tak vybrat aby ich nespieklo, no zalezi od rury) Medovniky po upeceni potrieme este horuce celym rozslahanym vajcom a natriet uplne tenucko. Med nema byt skrystalizovany ani velmi husty.
Pri spracovani cesta: Muku preosiat- zmiesat so sodou bikarbonou. Dat na dosku a vymiesanu zmes do muky pridat a vymiesit (nemusi na doske, staci spracovat aj v miske). Stat minimalne 12 hodin v chladnicke v nejakom igelitovom sacku. Pred pecenim vybrat aspon na 2 hodky z chladnicky, aby postalo cesto a trosku zmakklo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Ďatlové koláčiky s karamelovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g vykostkovanych datli * 250 ml vody * 175 g hnedeho cukru * 100 g zmaknuteho masla * 1 CL vanilk.extraktu * 1 PL vajecneho konaku * 3 vajcia * 150 g hladkej muky * 50 g holandskeho kakaa * 1 CL sody * 1 CL PDP......................... KARAMELOVA OMACKA: 100 g hnedeho cukru * 75 g masla * 250 ml slahacky * 15 ml vajecneho konaku

POSTUP PRÍPRAVY

V období Vianoc sa v našich domácnostiach vždy nájdu nejaké zvyšné ďatle alebo figy..tak snáď Vám tento receptík príde vhod,a ručím Vám za to,že na túto karamelovú omáčku budete spomínať ešte minimálne do budúcich Vianoc:)je neopísateľne úúúúžasnááá ♥♥♥

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 25.8.2011, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Čokoládový likér



POTREBNÉ PRÍSADY

200ml smotany na šľahanie, 100 ml plnotučného mlieka, 1 vanilková tobolka, 1 salko, 200 g 52% čokolády na varenie (dostať v Lidli), 400 ml rumu

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do kastróla vylejeme smotanu a mlieko.
2. Vanilkovú tobolku pozdĺžne rozkrojíme a vyškrabeme z nej kaviár. Kaviár spolu s tobolkou dáme do smotany. Privedieme to takmer k varu - keď sa po okraji smotany začnú tvoriť bublinky, odstavíme to a necháme asi pol hodiny lúhovať - aby sa z tobolky uvoľnila vôňa a chuť vanilky. Občas premiešame, aby sa nám na smotane nevytvorila kožka.
3. Po pol hodine zo smotany vanilkovú tobolku vyberieme.
4. Vložíme tam na kocky nalámanú čokoládu a privedieme to k varu. Miešame, aby sa čokoláda dobre rozpustila. Keď je čokoláda rozpustená, odstavíme to a za občasného miešania necháme trochu vychladnúť.
5. Do vlažnej čokoládovo-smotanovej zmesi vylejeme salko a dobre to premiešame.
6. Na koniec prilejeme rum. Množstvo rumu závisí od toho, aké silné to chceme mať, tak môžeme postupne pridávať a skúšať.
7. Skladujeme v chlade.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Eva P. (hugino) ID 14163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 31.12.2015, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Famózne orechové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielok, 300g cukru, 150 g mletych orechov, 2 hrste hladkej múky, na hrot noža sóda bikarbóna, strúhanka podľa potreby cca 2 hrste, 300-500g nahrubo nasekanych orechov na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a potom doňho postupne zašľaháme cukor, potom už len jemne vmiešame múku, sódu a strúhanku, vznikne polotekute snehove cesto, ktoré lyžicou vkladáme na nahrubo nasekané orechy, obalime a vytvarujeme z cesta rožky. Rýchlo preložíme na plech s papierom na pečenie, lebo je to veľmi makke. Pečieme najprv na 160 C asi 10 min. potom zvýšime na 180 a dopečieme do ružova. Necháme chvíľu vychladnúť, aby trošku stuhli a tak ich dávame dole z plechu. Sú užasne jemné, snehové a extra orechové.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Renáta L. (renatka77) ID 140438 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.1.2011, 18:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

**ADVENTNY VENIEC**



POTREBNÉ PRÍSADY

anyz,hrebicek,skorica,nove korenie a 1dkg jedle sody.65dkg hladkej muky,25dkg praskoveho cukru,10dkg medu,5dkg tuku,4vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

-Na vál nasypeme muku a cukor,doprostriedka pridame nahriaty med,rozpusteny tuk,na spicku priboroveho noza anyz,skoricu,hrebicek a nove korenie,jedlu sodu a vsetko dobre zpracujeme a nechame do druheho dna odpocinut.druhy den cesto vyvalkame a vykrajujeme tvary.cesto vyvalkat pod igelitovym vreckom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

marika m. (lacko123) ID 114567 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Linecke trocha inak



POTREBNÉ PRÍSADY

300g hl. muky, 120g praskoveho cukru,1 vanilkovy, stipka soli,200g palmarinu, 4 ztky uvarene na tvrdo, 1 surove zltko. Na posyp jedno zltko, posekane lieskove orechy a vanilkovy cukor.Lekvar

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko zmiesat spolu s cez sitko pretlacenymi na tvrdo uvarenymi zltkami. Nechat odstat v chladnicke tak 2 hod. Medzitym v mixerom posekat orechy a zmiesat s vanilkacom. Cesto valkat asi na hrubku 3-4mm. Povykrajovane vrchne casti natriet zltkom a posypat zmesou orechov s vanilkovym cukrom. Piect na 180 stupnov, pomerne kratko, kym sa nezacnu zapalovat kraje do ruzova. Potom zlepovat lekvarom. Ja davam kyselkasty ribezlovy. Su mnamkove a ostanu vam 2 bielka na kokosove pusinky:) Mam od mojej zlatej kolegyne:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

martina d. (matulaD) ID 9198 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.12.2010, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

KOKOSKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnek strouhaného kokosu, 3/4 hrnku pískového cukru, 3 bílky, špetka soli,1 lžíce jemné strouhanky, oloupané mandličky (nemusíme).

POSTUP PRÍPRAVY

Z bílku a soli ušleháme tuhý sníh a postupně zašleháme cukr a kokos. Vložíme do vodní lázně, šleháme a nakonec vmícháme strouhanku. Dokud je hmota teplá, klademe na plech s pečícím papírem lžičkou malé kopečky hmoty a ozdobíme oloupané mandle. Pečeme při nízké teplotě.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Mätovo-pepermintove uliky podla Lucie H.(Luc2) ID 5741



POTREBNÉ PRÍSADY

Prisady som si trosku upravila: 240g okruhle piskoty, 2 napolitanky Mäta, 3 lyžice práškového cukru, 1 pol.lyžice rumu, 3 pol. lyzice pepermintoveho likeru, 4 lyžice mlieka, 10dkg roztopeného masla*****plnka: 1 male Pikao v tube***poleva: biela cokolada s troskou cery.

POSTUP PRÍPRAVY

Z prisad formujeme gulicky, obalujeme v cukre a vtlacame do formicky na uliky. Do stredu urobime jamku koncom varesky a vlejeme Pikao. Prilepime piskotu a vytiahneme z formicky.
Vrch polievame polevou z bielej cokolady alebo kto co ma rad. Mata a pepermint su ozaj mnaam. Alkohol tam necitit vobec.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Tana B. (Tanja9) ID 40595 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 27.9.2012, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 954 (zobrazuje sa 261-270)<< predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,96 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu