končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 954 (zobrazuje sa 261-270) | << predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,96 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kokosové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hera* BB puding 250g* 300g cukor* kokos POSTUP PRÍPRAVY všetky suroviny dobre zamiešame, vytvarujeme guľky a obalíme v kokose - super zábava aj pre detičky :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Lenka D. (ambrashop) ID 5027 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 31.12.2015, 11:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
orechove ulikyPOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg mletych orechov, 30 dkg praškovy cukor, 1 bielok POSTUP PRÍPRAVY bielok vyšlahame pridame praškovy cukor a orechy ,vnzniknutou hmotou plnime formicky na uliky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) ivana j. (tritata) ID 71080 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2012, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medovníčky a lá PeťkaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec +0,5kg praskoveho cukru zmiesat do peny, pridat ¼ kg medu (trosku ohriat cca 40 st.) a 2 male lyzicky sody bikarbobny. Korenie pomliet ( v mlynceku na mak s troskou krystaloveho cukru): 2 male lyzicky klincekov, ½ malej lyzicky anízu a 2 velke lyzice mletej skorice. Primiesat a na zaver pridat 1 kg hladkej muky special. POSTUP PRÍPRAVY Vypracovat cesto, zabalit do igelitu, nechat na noc stat do chladnicky a na druhy den spracovat. Cesto nesmie byt prilis riedke, lebo sa rozteka. Vyvalkat na 3-4mm. Pred vyvalkanim 2 hod. pri izbovej teplote. Plechy na pecenie natriet CEROU alebo pouzit mastny papier, je to jednoduchsie. Pecieme pri teplote 200 -220 stupnov. (davat pozor aby ich nespieklo, velmi rychlo sa pecu ani nie 4 minuty, ked zacnu hnednut tak vybrat aby ich nespieklo, no zalezi od rury) Medovniky po upeceni potrieme este horuce celym rozslahanym vajcom a natriet uplne tenucko. Med nema byt skrystalizovany ani velmi husty. Pri spracovani cesta: Muku preosiat- zmiesat so sodou bikarbonou. Dat na dosku a vymiesanu zmes do muky pridat a vymiesit (nemusi na doske, staci spracovat aj v miske). Stat minimalne 12 hodin v chladnicke v nejakom igelitovom sacku. Pred pecenim vybrat aspon na 2 hodky z chladnicky, aby postalo cesto a trosku zmakklo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Ďatlové koláčiky s karamelovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g vykostkovanych datli * 250 ml vody * 175 g hnedeho cukru * 100 g zmaknuteho masla * 1 CL vanilk.extraktu * 1 PL vajecneho konaku * 3 vajcia * 150 g hladkej muky * 50 g holandskeho kakaa * 1 CL sody * 1 CL PDP......................... KARAMELOVA OMACKA: 100 g hnedeho cukru * 75 g masla * 250 ml slahacky * 15 ml vajecneho konaku POSTUP PRÍPRAVY V období Vianoc sa v našich domácnostiach vždy nájdu nejaké zvyšné ďatle alebo figy..tak snáď Vám tento receptík príde vhod,a ručím Vám za to,že na túto karamelovú omáčku budete spomínať ešte minimálne do budúcich Vianoc:)je neopísateľne úúúúžasnááá ♥♥♥ OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 25.8.2011, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Čokoládový likérPOTREBNÉ PRÍSADY 200ml smotany na šľahanie, 100 ml plnotučného mlieka, 1 vanilková tobolka, 1 salko, 200 g 52% čokolády na varenie (dostať v Lidli), 400 ml rumu POSTUP PRÍPRAVY 1. Do kastróla vylejeme smotanu a mlieko. 2. Vanilkovú tobolku pozdĺžne rozkrojíme a vyškrabeme z nej kaviár. Kaviár spolu s tobolkou dáme do smotany. Privedieme to takmer k varu - keď sa po okraji smotany začnú tvoriť bublinky, odstavíme to a necháme asi pol hodiny lúhovať - aby sa z tobolky uvoľnila vôňa a chuť vanilky. Občas premiešame, aby sa nám na smotane nevytvorila kožka. 3. Po pol hodine zo smotany vanilkovú tobolku vyberieme. 4. Vložíme tam na kocky nalámanú čokoládu a privedieme to k varu. Miešame, aby sa čokoláda dobre rozpustila. Keď je čokoláda rozpustená, odstavíme to a za občasného miešania necháme trochu vychladnúť. 5. Do vlažnej čokoládovo-smotanovej zmesi vylejeme salko a dobre to premiešame. 6. Na koniec prilejeme rum. Množstvo rumu závisí od toho, aké silné to chceme mať, tak môžeme postupne pridávať a skúšať. 7. Skladujeme v chlade. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Eva P. (hugino) ID 14163 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 31.12.2015, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Famózne orechové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 5 bielok, 300g cukru, 150 g mletych orechov, 2 hrste hladkej múky, na hrot noža sóda bikarbóna, strúhanka podľa potreby cca 2 hrste, 300-500g nahrubo nasekanych orechov na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a potom doňho postupne zašľaháme cukor, potom už len jemne vmiešame múku, sódu a strúhanku, vznikne polotekute snehove cesto, ktoré lyžicou vkladáme na nahrubo nasekané orechy, obalime a vytvarujeme z cesta rožky. Rýchlo preložíme na plech s papierom na pečenie, lebo je to veľmi makke. Pečieme najprv na 160 C asi 10 min. potom zvýšime na 180 a dopečieme do ružova. Necháme chvíľu vychladnúť, aby trošku stuhli a tak ich dávame dole z plechu. Sú užasne jemné, snehové a extra orechové. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Renáta L. (renatka77) ID 140438 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 2.1.2011, 18:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
**ADVENTNY VENIEC**POTREBNÉ PRÍSADY anyz,hrebicek,skorica,nove korenie a 1dkg jedle sody.65dkg hladkej muky,25dkg praskoveho cukru,10dkg medu,5dkg tuku,4vajcia POSTUP PRÍPRAVY -Na vál nasypeme muku a cukor,doprostriedka pridame nahriaty med,rozpusteny tuk,na spicku priboroveho noza anyz,skoricu,hrebicek a nove korenie,jedlu sodu a vsetko dobre zpracujeme a nechame do druheho dna odpocinut.druhy den cesto vyvalkame a vykrajujeme tvary.cesto vyvalkat pod igelitovym vreckom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | marika m. (lacko123) ID 114567 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Linecke trocha inakPOTREBNÉ PRÍSADY 300g hl. muky, 120g praskoveho cukru,1 vanilkovy, stipka soli,200g palmarinu, 4 ztky uvarene na tvrdo, 1 surove zltko. Na posyp jedno zltko, posekane lieskove orechy a vanilkovy cukor.Lekvar POSTUP PRÍPRAVY Vsetko zmiesat spolu s cez sitko pretlacenymi na tvrdo uvarenymi zltkami. Nechat odstat v chladnicke tak 2 hod. Medzitym v mixerom posekat orechy a zmiesat s vanilkacom. Cesto valkat asi na hrubku 3-4mm. Povykrajovane vrchne casti natriet zltkom a posypat zmesou orechov s vanilkovym cukrom. Piect na 180 stupnov, pomerne kratko, kym sa nezacnu zapalovat kraje do ruzova. Potom zlepovat lekvarom. Ja davam kyselkasty ribezlovy. Su mnamkove a ostanu vam 2 bielka na kokosove pusinky:) Mam od mojej zlatej kolegyne:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) martina d. (matulaD) ID 9198 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 20.12.2010, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
KOKOSKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnek strouhaného kokosu, 3/4 hrnku pískového cukru, 3 bílky, špetka soli,1 lžíce jemné strouhanky, oloupané mandličky (nemusíme). POSTUP PRÍPRAVY Z bílku a soli ušleháme tuhý sníh a postupně zašleháme cukr a kokos. Vložíme do vodní lázně, šleháme a nakonec vmícháme strouhanku. Dokud je hmota teplá, klademe na plech s pečícím papírem lžičkou malé kopečky hmoty a ozdobíme oloupané mandle. Pečeme při nízké teplotě. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Mätovo-pepermintove uliky podla Lucie H.(Luc2) ID 5741POTREBNÉ PRÍSADY Prisady som si trosku upravila: 240g okruhle piskoty, 2 napolitanky Mäta, 3 lyžice práškového cukru, 1 pol.lyžice rumu, 3 pol. lyzice pepermintoveho likeru, 4 lyžice mlieka, 10dkg roztopeného masla*****plnka: 1 male Pikao v tube***poleva: biela cokolada s troskou cery. POSTUP PRÍPRAVY Z prisad formujeme gulicky, obalujeme v cukre a vtlacame do formicky na uliky. Do stredu urobime jamku koncom varesky a vlejeme Pikao. Prilepime piskotu a vytiahneme z formicky. Vrch polievame polevou z bielej cokolady alebo kto co ma rad. Mata a pepermint su ozaj mnaam. Alkohol tam necitit vobec. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Tana B. (Tanja9) ID 40595 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 27.9.2012, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 954 (zobrazuje sa 261-270) | << predošlé 1,.,22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32,.,96 ďalšie >> |