končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23781-23790) | << predošlé 1,.,2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tartaletky so slaným karamelomPOTREBNÉ PRÍSADY Na 3 kusy (priemer 10 cm) potrebujeme : cesto 50 g hladká múka 50 g špaldová celozrnná múka (jemne mletá) 1 žĺtok štipka soli 20 g práškový cukor 50g maslo izbovej teploty plnka 100 g krupicový cukor 60 g smotana na šľahanie 30 g maslo izbovej teploty 1 ČL vanilkový extrakt soľ podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na cesto spracujeme kompaktnú hmotu, zabalíme a dáme do chladničky asi na 30 minút odpočinúť. Následne rozdelíme na 3 časti, prepracujeme a rovnomerne roztlačíme do formičiek. Dáme papier na pečenie, nasypeme fazuľu (aby sa cesto v strede nevydulo) a pečieme v rúre zohriatej na 180°C asi 8 minút, fazuľu aj s papierom odstránime a dopečieme ešte 6-7 minút, aby sa upiekol aj spodok. Ak nemáte fazuľu, stačí cesto popichať vidličkou a upiecť - ak by sa cesto v strede preda len trocha vydulo, po upečení ho stačí jemne stlačiť napríklad lyžicou a usadí sa. Po upečení vyberieme z rúry, necháme trocha vychladnúť, vyklopíme z formičiek (malo by to ísť úplne ľahko) a necháme úplne vychladnúť (ja používam formičky s nelepivou povrchovou úpravou, nemusím ich ani mastiť a vždy sa mi korpusy pekne vyklopia). Na plnku si v panvici s vyšším okrajom alebo v hrnci upálime cukor na karamel (nasypeme cukor a na miernom ohni necháme za občasného miešania roztopiť) - trvá to iba chvíľu, treba sledovať aby sa cukor nespálil. Keď je cukor roztopený pridáme smotanu - vlievajte opatrne, hmota dosť pení. Rozmiešame prípadné hrčky, pridáme vanilkový extrakt, maslo a soľ (soľ radšej postupne, treba ochutnávať, aby nebol karamel až príliš slaný) - alebo soľ môžete úplne vynechať a budeme mať iba sladkú plnku. Odstavíme z ohňa a za občasného miešania necháme čiastočne vychladnúť a zhustnúť. Nalejeme do upečených korpusov a necháme v chladničke stuhnúť. Ozdobíme podľa fantázie - ja som použila bielu čokoládu roztopenú s troškou kokosového oleja. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tekvicovo - nutelový chlebíček.POTREBNÉ PRÍSADY Začína jeseň a ja som sa akosi spontánne preorientovala na koláčiky, ktoré mi ju pripomínajú. Navyše ponuka tekvíc je bohatá, tak prečo ju nevyužiť aj nasladko. V kombinácii s čokoládou je neodolateľná a ešte k tomu štipka korenín. ***1 3/4 šálky hladkej múky, 1 šálka kryštálového cukru, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL kypriaceho prášku, ½ ČL soli, 1 ČL mletej škorice, ½ ČL ml. muškátového orieška, ½ ČL mletého klinčeka, 2 vajcia, 1 šálka tekvicového pyré, ½ šálky rozpusteného masla, 1/3 šálky mlieka, 2 ČL vanilkovej esencie, ½ šálky nasekanej čokolády alebo čokoládových kvapiek, ½ šálky mierne rozpustenej Nutelly... POSTUP PRÍPRAVY Predhrejeme rúru na 175 °C. V miske si zmiešame múku, cukor kypriaci prášok, a všetky koreniny. Urobíme do stredu jamku a rozbijeme vajcia, pridáme tekvicu, maslo, mlieko a vanilkovú esenciu. Dobre premiešame a pridáme nasekanú čokoládu alebo čokoládové kvapky. Formu na biskupský chlebík vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň polovicu cesta, natrieme Nutellu a zalejeme zvyšným cestom, trochu uhladíme a pečieme na 175°C, 60-70 minút. Po vychladnutí vyklopíme a nakrájame... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Medovo maslová torta...POTREBNÉ PRÍSADY Tak jednoduchá a tak chutná, že mi nedá nepodeliť sa... 3 šálky hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 1 šálka cmaru, 1/2 šálky medu, 2 ČL vanilkovej esencie, 250g masla, 1 1/2 kryštálového cukru, 4 vajcia...Krém: 340g masla, 250g roztierateľného syra/ mascarpone, Goldessa z Lidlu alebo jemný tvaroh/, 4 šálky cukru /a ani toľko netreba, ja som jednu ubrala a bolo to aj tak dosť sladké/, 1/3 šálky medu... Glazúra: 1/3 šálky kryštálového cukru, 1/4 šálky medu, 1/2 šálky smotany na šľahanie, štipka soli... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml Cesto: V miske si zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ. V druhej nádobke si zmiešame cmar, med a vanilkovú esenciu. Zvlášť si vyšľaháme maslo a cukor do peny /musí nadobudnúť objem a zblednúť/. Postupne zapracujeme vajíčka, pridávame ďalšie až potom, čo to predtým je zapracované. Nastriedačku zapracujeme suché a mokré prísady. Potom cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 160°C do zlata. Po úplnom vychladnutí prekrojíme na 3 časti a naplníme 2/3 plnky. Zvyšnou tretinou plnky obtrieme vrch a boky torty. Dáme na pár hodín zachladiť a potom polejeme glazúrou. Ozdobíme podľa fantázie. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 8.11.2018, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Karamelovo jablkové cookies.POTREBNÉ PRÍSADY Jeseň v plnom prúde a mne k nej neodmysliteľne patria jablkové chute v koláčikoch. A keď sú v kombinácii s karamelom, tak bonus navyše :) 225g masla, 1 šálka trstinového cukru, 1/2 ČL soli, 1 jablkový džús v prášku - 40g /nezriedi cesto, ale chuť dodá/, 2 vajcia, 1 ČL vanilkovej esencie, 1/2 ČL mletej škorice, 3 šálky hladkej múky, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL kypriaceho prášku, mäkké karamelové cukríky napr. krowky... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml Vyšľaháme cukor, maslo, džús a soľ. Pridáme vajcia, škoricu a vanilkovú esenciu. V druhej miske si zmiešame múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu, vmiešame k maslovej zmesi. Cesto dáme asi na 1 hod. do chladničky trochu stuhnúť. Cukríky si nakrájame približne na 1 cm kocky. Odoberieme si 2 PL cesta, vytvoríme placku, do ktorej zabalíme karamelový cukrík, vytvoríme loptičku, ktorú mierne sploštíme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie asi 2-3 cm od seba. Pečieme na 175 °C, cca 12-14 minút do zlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Šunkovo syrové pletienky...POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 2 vajcia, 150ml oleja, 1 ČL soli, 1 ČL kryštálového cukru, 250ml teplého mlieka, 40hg čerstvého droždia, šunka a strúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY Trošku z mlieka odoberieme, pridáme cukor a rozmrvíme v ňom droždie, necháme podkysnúť. Múku nasypeme do misky, vmiešame soľ, mlieko, podkysnuté droždie a začneme miesiť. Postupne prilievame olej a miesime, kým nie je cesto hladké a nelepivé. Prikryjeme a necháme na telom mieste kysnúť približne hodinu. potom ho na pomúčenej doske krátko premiesime a rozdelme na 10 častí. Každú časť vytvarujeme do šulca, ktorý narežeme na tri pramene /asi 2 cm od okraja cesto necháme vcelku/, na každý prameň položíme 1/2 plátku šunky a pramene zapletieme. Pletienky posypeme syrom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Pečieme na 200°C, dozlatova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Karamelovo tekvicové cookies.POTREBNÉ PRÍSADY Zamilovala som si sušienky, v ktorých sa dopĺňa tekvica s perníkovým korením a v týchto sa navyše skrýva aj sladký karamel...1/2 šálky masla, 1 šálka trstinového cukru, 1/3 šálky tekvicového pyré /tekvicu nasucho upečieme v rúre do mäkka a po vychladnutí ju najemno rozmixujeme/, 1/2 ČL vanilkovej esencie, 1 1/2 šálky hladkej múky, 2 ČL mletej škorice, 1 ČL perníkového korenia, 1/4 ČL sódy bikarbóny, 1/4 ČL kypriaceho prášku, 1/4 ČL soli, karamelky,... na posypanie: 1/2 šálky kryštálového cukru, 1 Čl mletej škorice. POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml Maslo a cukor vyšľaháme do peny asi 12 minútky, pridáme tekvicové pyré a vanilkovú esenciu a zas 2 minúty šľaháme. V miske zmiešame múku, škoricu, korenie, sódu bikarbónu, kypriaci prášok a soľ. Pridáme k maslovej zmesi a premiešame. Dáme na 30 minút do chladničky stuhnúť. Karamelky nakrájame na 1 cm veľké kocky. Z cesta si odoberáme malé kúsky, do ktorých zabalme karamelku a vymodelujeme loptičku. Kryštálový cukor zmiešame so škoricou a loptičku v nej obalíme a sploštíme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme minimálne na 2 hod. do chladu, pokojne aj na noc. Pečieme na 175 °C, 14 minút dozlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Bezvaječné a Bezlaktózové Medovníčky ®POTREBNÉ PRÍSADY 160 g múky, 55 g práškového cukru, 85 g medu, 50 g rastlinného tuku, 1 čl sódy bikarbóny, 1 čl mletej škorice, 1/3 čl mletých klinčekov, kôra zo 1/4 citróna, bezlepková a 100% antialergická poleva POSTUP PRÍPRAVY Cukor rozmiešaj s tukom. K múke pridaj zvyšné, iba suché suroviny a dôkladne všetko spolu premiešaj. Potom spoj cukrovú a múčnu zmes a dôkladne premiešaj. Až teraz pridaj med a vareškou, alebo kuchynským hnietačom zhnieť do cesta. Pracuj rýchlo, aby sa z cesta nestala lepkavá masa. Cesto prelož na dosku a zmies do homogénnej masy. Vlož ho do kuchynskej fólie a vlož do chladničky minimálne na hodinku stuhnúť; najlepšie cez noc. Ak cesto nezahrievaš rukami príliš dlho, pracuje sa s ním veľmi ľahko.Po stuhnutí z cesta odkroj kúsok a len tento rozváľaj na hrúbku 5 mm. Zvyšok cesta vlož do späť do chladu, inak sa bude cesto pri práci nepríjemne lepiť. Formičkami z neho vykroj koláčiky a ulož ich na papierom na pečenie vyložený plech na pečenie. Koláčiky na plech ukladaj s odstupom, lebo pri pečení podrastú. Zvyšky zmies a proces opakuj až do spotrebovania všetkého cesta.Ak chceš mať medovníčky pekne lesklé, zmiešaj v miske 2 PL mandľového (lieskového, sojového, ryžového mlieka - nie kravského) mlieka a 1 PL javorového sirupu (alebo sirupu Agave, či bazového) a medovníčky touto zmesou potri. Zmes je určená pre potieranie pečiva u ľudí, citlivých na laktózu a vajcia. Rúru predhrej na 180°C. Medovníčky peč 10-12 minút, alebo až kým kraje pekne zhnednú. Po upečení ich prelož na mriežku a nechaj vychladnúť. Po vychladnutí ich ozdob bezvaječnou glazúrou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Bezlepkové POVVI Medovníčky ®POTREBNÉ PRÍSADY Na cca.100 kusov: 200 g pohánková (bezlepková) múka, 100 g práš.cukru, 70 g ryžovej múky, 65 g medu, 1 vajce, 1 čl sódy bikarbóny, 1 čl mletej škorice, 1/3 čl mletých klinčekov, 1 čl strúhanej chem.neošetrenej, citrónovej kôry, 50 g rastlinný tuk, Poleva: 1 čl Orgran bezlepková náhražka vajec, 30g + 4 čl vody, 150 g práš.cukru POSTUP PRÍPRAVY Je to môj vlastný recept a medovníčky sú úžasné! Najprv spolu zmiešaj všetky suché suroviny, ale dbaj, nech sú múky aj cukor preosiate. Následne rukami pomrv - doslova "rozpráš" tuk v suchých surovinách (viď foto u mňa na blogu). Až teraz pridaj med a vajce a všetko spolu zhnieť v kuch.robote hákom ako chlebové cesto. Pracuj rýchlo, aby sa cesto nezmenilo na neovládateľnú, lepkavú masu. Potom všetko prelož na pomúčenú dosku a zmies lopatkami na misy do homogénneho cesta. Keď je cesto hotové, vlož ho do chladničky na noc odpočinúť (alebo na min.4 hodiny). Rúru predhrej 180°C. Odober z cesta asi 1/3 a na pomúčenej doske ju rozváľaj na 5 mm hrúbku (nie tenšie, inak budú medovníky tvrdé). Formičkami z cesta povykrajuj medovníčky a ulož ich na papierom, alebo fóliou na pečenie vyložený plech. Potri ich rozšľahnutým vajcom a peč ich vo vyhriatej rúre počas 8-9 minút (závisí od rúry, preto ich počas pečenia stráž). Mne sa niekedy upiekli už za 8 minút, inokedy to bolo naozaj dlhšie. Po upečení ich z rúry vyber a ihneď ich prelož vychladnúť na mriežku. Nezdob ich v ten istý deň, aby sa ti glazúra z medovníčkov neskĺzla. Najlepšie je nechať ich postáť do druhého dňa a až potom ich zdobiť. Na glazúru vyšľahaj 1 čl Orgranu, 30 g a 4 čl vody a preosiaty, práš.cukor, naplň glazúrou cukrárske vrecko so želanou špičkou a môžeš zdobiť. Osobne ich po zdobení aspoň 1,5 dňa nechávam na vzduchu a až potom odkladám. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.11.2018, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie s tekvicou a hnedými šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby : 500 g kuracích pŕs, alebo kuracieho mäsa na kocky, 1 PL čerstvého, alebo ½ čl sušeného tymiánu, 2 PL olivového oleja, rozdeliť, 3 PL múky (alebo bezlpekovej), rozdeliť; 250 g hnedých šampiňónov, na plátky, alebo štvrtinky, 300 g maslovej tekvice, na kocky, 1 menšia cibuľa, najemno, 3 strúčiky cesnaku, pretlačiť, 3 PL masla, rozdeliť, 1 plechovka kokosového mlieka, 1 PL nasekanej petržlen.vňate, 1 Pl čerstvej, najemno nasekanej šalvie (alebo 1 čl sušenej), soľ & korenie POSTUP PRÍPRAVY Kuracie mäsko posyp v miske soľou, korením a tymiánom. Vlož ho do sáčku, pokvapkaj 1 PL oleja a dôkladne pretrep. Potom pridaj do sáčku ešte 2 PL múky a znova dôkladne pretrep. Mäsko zo sáčky vyber, očisť od prebytočnej múky a odlož nabok. V panvici roztop 1 PL masla. Pridaj kuracie a nechaj ho bez miešania 2 minútky opražiť, až bude zlatohnedé. Opraž ho takto z každej strany, potom z panvice vyber a drž v teple. Do tej istej panvice pridaj 1 PL olivového oleja. Pridaj šampiňóny, cibuľu a cesnak, ochuť soľou a korením a premiešaj, až je všetko potiahnuté olejom. Potom pridaj najemno nasekanú šalviu. Opraž to spolu asi 1-2 minútky, a miešaj až huby trocha stmavnú. Teraz ich z panvice vyber a na chvíľu odlož. Do tej istej panvice pridaj lyžicu masla. Pridaj tekvicu a opraž 2-3 minútky. Pridaj kuracie mäsko a nechaj spolu 1-2 minútky podusiť, pričom dávaj pozor, aby sa tekvica nepripálila. Zalej kokosovým mliekom a priveď do varu. Mäsko nemusí byť úplne zaliate, stačí len do polovice. Prikry a priveď na strednom plameni do varu a nechaj 3 minútky spolu podusiť, alebo až je tekvica mäkká. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónovo smotanové scones.POTREBNÉ PRÍSADY Víkendové raňajky sú jedny z mála, kedy sa stretávame spolu ako rodina pri jednom stole a pri takýchto príležitostiach si nenechám ujsť príležitosť pripraviť niečo výnimočné a výborné. ***2 šálky hladkej múky, ¼ šálky kryštálového cukru, 1ČL kypriaceho prášku, ¼ ČL sódy bikarbóny, ¼ šálky + 1 PL masla, 1/2šálky kyslej smotany, ½ šálky mlieka, 1ČL vanilkového extraktu, 1PL vody, 1 vajce, kôra z 1 citróna, štipka soli... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka – 200ml V mixéri zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, soľ a citrónovú kôru. Zamiešame stuhnuté maslo nakrájané na kocky /musia zostať kocky/. V nádobe zmiešame smotanu , vajce, vanilkový extrakt a mlieko. Rýchlo a krátko vmiešame so suchými prísadami a dáme na 30 minút do chladničky. Potom vyklopíme na jemne pomúčenú dosku, rukami utľapkáme na hrúbku 2 cm a povykrajujeme koláčiky s priemerom cca 5 cm. Vrch koláčikov potrieme vodou, posypeme kryštálovým cukrom a poukladáme na plech asi 4 cm od seba. Pečieme na 200°C, 13-15 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23781-23790) | << predošlé 1,.,2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >> |