. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23761-23770)<< predošlé 1,.,2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Slané rožky so syrom...



POTREBNÉ PRÍSADY

300g polohrubej múky, 400g hladkej múky, 100ml oleja, 2 vajíčka, 200ml cmaru izbovej teploty, 100ml mlieka, 1PL soli, 1ČL kryštálového cukru, 1 kocka droždia...250g zmäknutého masla alebo iného tuku, 250 nastrúhaného údeného syra...1 vajíčko

POSTUP PRÍPRAVY

V zohriatom mlieku si rozmiešame cukor a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Do misy si nasypeme obe múky, pridáme soľ, zamiešame, pridáme olej, vajcia, cmar, a vykysnutý kvások. Zamiesime cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste kysnúť na dvojnásobok.




Maslo alebo margarín si rozdelíme na 6 častí. Cesto si rozdelíme na 9 rovnakých častí. Vezmeme si 3 z nich a každú rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenkú placku. Na prvú placku si naukladáme plátky z masla /1/6/ a posypeme časťou syra, prikryjeme druhou plackou, na ktorú poukladáme plátky masla /druhú 1/6/ a znovu posypeme časťou syra a prikryjeme treťou plackou. Trochu valčekom rozvaľkáme a pomocou ostrého noža alebo radielka rozdelíme placku /kruh/ na 8 častí. Každú zrolujeme do rožka /začneme od širšej strany/, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie /odporúčam, nakoľko nám maslo alebo tuk bude pri pečení určite vytekať a síce rožky pri chladnutí niečo vsiaknu späť, ale uľahčíme si potom umývanie pekáča/. Vezmeme ďalšie 3 časti cesta a znovu rozvaľkáme natenko, poukladáme maslo a posypeme syrom ako som popísala vyššie a znovu rozdelíme na 8 častí, z ktorých zrolujeme rožky. Postup zopakujeme ešte raz. Rožky potrieme vajíčkom /kto chce môže posypať semienkami/ a pečieme na 200°C, cca 15 minút... treba si ustriehnúť a piecť dozlata. Necháme vychladnúť na plechu a potom už len degustujeme

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.1.2018, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

MATCHA MAKRÓNKY plnené čokoládovo-pepermintovou ganache



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 32 kusov kompletných makróniek potrebujeme : na korpus - 190 g práškový cukor, 155 g mandľová múkarn1 kopcovitá PL Matcha prášok, 120 g bielky (ideálne nie z úplne čerstvých vajíčok, lepšie sa šľahajú a držia),rn95 g krupicový cukor, pár kvapiek citrónová šťava ... na náplň - 180 ml smotana na šľahanie, 90 g čokoláda a 70 g After Eight čokoláda (alebo 165 g čokoláda s vyšším percentom kakaa (aspoň 65 %), 45g maslo izbovej teploty

POSTUP PRÍPRAVY

Pekáče vyložíme papierom na pečenie, alebo použijeme podložku na makrónky Ja robím na podložke (jednotlivé kolieska jemne prstom potriem olejom), kto má pevnú ruku a dobré oko tak si vystačí aj bez podložky, ale moje kolieska bez podložky boli každé inej veľkosti . Mandľovú múku s tretinou práškového cukru premixujeme pár pulzami aby sa múka zjemnila, pridáme zvyšný práškový cukor, Matcha prášok, premiešame a 2-3x preosejeme cez jemné sito (ja asi nemám až také jemné, cesto nebolo úplne hladké).rnBielky šľaháme do hustej peny asi 1,5 minúty, pridáme krupicový cukor a vyšľaháme do hustej peny, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a šľaháme až pokiaľ nemá sneh tuhé a lesklé špičky.rnDo snehu ručne jemne postupne (asi na 3x) zapracujeme suchú zmes. Mala by nám vzniknúť hustá lesklá hmota, ktorá husto steká zo stierky či varešky. Na povrchu by sa mala vytvoriť stuha, ktorá s cestom splynie asi za 20 sekúnd.rnHmotu dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou a na pekáč alebo na podložku robíme kolieska s priemerom asi 4 cm (ja ešte nemám v oku koľko cesta treba dať, preto som dopĺňala a povrch nemám preto äplne hladký). Plechy pár krát buchneme o stôl aby sme zničili prípadné vzduchové bublinky v ceste. Plechy necháme stáť cca 25 - 30 minút, aby povrch koláčikov zaschol (na dotyk nesmie lepiť).rnPečieme v rúre vyhriatej na 150°C na druhej úrovni od vrchu rúry cca 13-14 minút, v polovici pečenia otočíme pekáč. Po upečení necháme čiastočne vychladnúť na pekáči (podložke) a dáme dolu (správne dopečené pôjdu úplne ľahko).rnNa náplň zahrejeme smotanu, dáme dolu z ohňa, pridáme posekanú čokoládu, minútku necháme stáť, pridáme maslo a vyšľaháme na hladkú hmotu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu - ja som mala hmotu ešte dosť tekutú, tak som ju dala asi na pol hodinuku do chladničky.rnPomocou cukrárskeho vrecúška (ja som využila mikroténové vrecko z ktorého som odstrihla rožtek) naplníme a spojíme korpusy. Pred podávaním necháme 24 hodín odležať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke - budú potom vo vnútri mäkké a zvonku chrumkavé.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Tekvicové cupcakes so smotanový krémom.



POTREBNÉ PRÍSADY

Najúžasnejšie cupcakes, ktoré som si na prvý pohľad zamilovala...3/4 šálky masla, 1 2/3 šálky hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL perníkového korenia, 1 šálka tekvicového pyré /tekvicu olúpeme, nakrájame na kocky a zalejeme vodou len toľko, aby zakrývala tekvicu. Uvaríme do mäkka, precedíme, rozmixujeme s malým množstvom vody/, 1 šálka hnedého cukru, 1/2 šálky kryštálového cukru, 2 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml


Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, škoricou a perníkovým korením. Vyšľaháme tekvicové pyré s hnedým cukrom, kryštálovým cukrom a vajcami. Prilejeme maslo a prešľaháme. Zamiešame suché prísady. Košíky na muffiny naplníme do 2/3 a pečieme na 160°C, 20-25 minút. Po vychladnutí zdobíme krémom.




Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónové koláčiky...



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 200g sušienok, 3 PL rozpusteného masla... KRÉM: 500g ricotty, 75ml smotany na šľahanie, 125g kryštálového cukru, 3 vajcia, 1 Čl vanilkovej esencie, nastrúhaná kôra z 1 citróna...NA OZDOBU: lemon curd, šľahačka...

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky podrvíme, zmiešame s maslom a natlačíme do vhodných nádobiek /môžu to byť zapekacie misky alebo poháriky od džemu/. Poukladáme na plech a zapečieme v rúre na 180 °C, 6 minút. Navrstvíme krém , do pekáča nalejeme vodu /asi 2 cm/ a pečieme na 180°C, 40 minút. Necháme v pootvorenej rúre hodinku chladnúť, potom vyberieme necháme vychladnúť /v chladničke aspoň 6 hodín/, navrstvíme lemon curd https://www.mimibazar.sk/recept/54624-105501/lemon-curd a ozdobíme šľahačkou...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Tvarohové cookies s kúskami čokolády...



POTREBNÉ PRÍSADY

11⁄4 šálky hladkej múky,1⁄4 šálky kukuričného škrobu, 1⁄2 ČL kypriaceho prášku, 1⁄4 šálky zmäknutého masla, 250g jemného tvarohu,1 vajce, 1PL mlieka, 1⁄2ČL vanilkovej esencie, 11⁄4 šálky práškového cukru, 5PL čokoládových kvapiek...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 250ml




Postup je ako vždy veľmi jednoduchý: múku, kukuričný škrob a kypriaci prášok zmiešame v miske. V druhej miske si vymiešame tvaroh a zmäknuté maslo, keď sa spoja pridáme vajce, mlieko, esenciu, vymiešame a pridáme cukor. Nakoniec vmiešame múčnu zmes a nasekanú čokoládu. Cesto dáme na min. 1 hod. do chladničky a potom odoberáme kúsok, z ktorého urobíme rýchlo guľku, sploštíme, poukladáme na papier na pečenie a pečieme na 190°C, 10 minút. Necháme na plechu vychladnúť a zavrieme do dózičky, kde sú pekne po ruke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládovo banánové cookies ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

2 veľmi zrelé banány, 2 šálky hladkej múky, 1/2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 1 PL kukuričného škrobu, ½ šálky zmäknutého masla alebo iného tuku, 1 šálka trstinového cukru, ¼ šálky kryštálového cukru, 2 ČL vanilkového extraktu, 1 šálka čokoládových kvapiek...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml



Banány popučíme a spolu s maslom, vanilkovým extraktom a oboma cukrami vyšľaháme. Múku zmiešame so soľou, kypriacim práškom a kukuričným škrobom. Primiešame k banánom. nakoniec zamiešame čokoládové kvapky alebo nasekanú čokoládu a necháme v chladničke 30 minút. Rúru predhrejeme na 190 °C. Na papier na pečenie kladieme kôpky cesta pečieme na 190 °C, 10 minút. Necháme na plechu vychladnúť. Cookies sú mäkučké a vláčne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.2.2018, 22:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mrkvová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g nastrúhanej mrkvy, 250 g masla, 250g hnedého cukru, 180 g hladkej špaldovej múkyr, 180 g pomletých orechov, 1PL kypriaceho prášku, 4ks vajec, 1PL škorice. KRÉM: 250g mascarpone, 250g šlahačkovej smotany (ja používam meggle)

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si predhrejeme na 180 °C a medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami z vajec. Múku zase zmiešame s kypriacim práškom, orechy, škoricu. Všetko spolu zmiešame. Vystelieme si tortovú formu papierom na pečenie. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Ošúpeme a umyjeme si tiež mrkvu, nastrúhame ju a pridáme s penou z bielok k cestu. Všetko premiešame a vlejeme do tortovej zmesi. Uhladíme a pečieme po dobu asi 50 minút. 250 g mascarpone a šlahačku si vyšľaháme ako krém a potrieme upečený vychladnutý koláč. Ja zvyknem ešte korpus potrieť ríbezlovým džemom

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra P. (alebat) ID 55021 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.3.2018, 8:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Conchiglie s bielou fazuľkou...



POTREBNÉ PRÍSADY

240g suchých cestovín conchiglie - mušličky, 2 ks konzervy bielej fazule, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 kus stopkového zeleru, 2 ks bobkových listov, trocha olivového oleja, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Fazuľu scedíme a obsah jednej konzervy rozmixujeme. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájanú 1 stopku zeleru a roztlačený cesnak. Pridáme bobkový list, zalejeme troškou vody, prikryjeme a povaríme do polomäkka. Potom pridáme fazuľu z konzervy a fazuľové pyré a ešte 10 minút povaríme na slabom ohni. vyberieme bobkový list, okoreníme osolíme. Cestoviny uvaríme v slanej vode do polomäkka, scedíme a prelejeme omáčkou. Tá má byť krémová... /Kto má čas a chuť môže si uvariť 250g suchej bielej fazule do mäkka a potom postupuje rovnako, ale rozmixuje polovicu fazule/.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

OREO brownies ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

250g masla, 1 šálka kryštálového cukru, 3⁄4 šálky trstinového cukru, 3 vajcia, 1 PL vanilkového extraktu, 2 1⁄2 šálky hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 1 šálka nasekanej čokolády, 1 balík Oreo sušienok, 1⁄2 šálka rozpustenej horkej čokolády, 1 ČL soli

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 250 ml



Maslo vyšľaháme s kryštálovým a trstinovým cukrom do peny, pridáme vajíčka a vanilkový extrakt, dobre prešľaháme. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou a nasekanou čokoládou. Polovicu cesta vylejeme do formy /približne veľkosti 23 x 33 cm/ vyloženej papierom a na ňu naukladáme Oreo sušienky. Do druhej polovice vmiešame rozpustenú čokoládu a nalejeme na sušienky. Formu prikryjeme alobalom. Pečieme na 175 °C, 30 minút. Potom alobal odstránime a pečieme ešte 15-20 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na kocky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 17.10.2018, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Fettuccine alla papalina...



POTREBNÉ PRÍSADY

Jednoduché a veľmi rýchle, pritom fakt chutné... 400g suchých cestovín fettuccine /dlhé rezance/, 100g šunky prosciutto, 2 vajíčka, 1 cibuľa, 150g hrášku /môže byť aj mrazený/, strúhaný parmezán, maslo, soľ, ml.čierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na jemné plátky a na masle necháme trochu osmažiť, pridáme trošku vody /stačí pol šálky/, pridáme hrášok a pod pokrievkou na slabom ohni chvíľu povaríme. Pridáme šunku nakrájanú na prúžky alebo kocky a ešte dve minúty povaríme, v prípade potreby pridáme vodu. Osolíme, okoreníme, odstavíme. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. V miske si rozšľaháme vajcia s parmezánom /asi za hrsť/ a štipkou soli. Cestoviny scedíme a ešte horúce zmiešame s vajíčkami, potom pridáme horúcu omáčku z hrášku a šunky. Podávame posypané parmezánom...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23761-23770)<< predošlé 1,.,2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu