končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23751-23760) | << predošlé 1,.,2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >> |
TORTY |
Nepečená mandarínková torta.POTREBNÉ PRÍSADY Keď je horúco a nechce sa zrovna ešte aj s rúrou "prikurovať" a napriek tomu sladká bodka za obedom musí byť, spomeniem si na túto ľahučkú a rýchlu tortu. Potrebujeme: 180g keksov /alebo suchého korpusu, ktorý mne občas vystane z torty/, 100g čokolády na varenie, 130g tuku /môže byť kokosový, maslo, margarín/... POSTUP PRÍPRAVY Sušienky rozdrvíme, zalejeme čokoládou, ktorú sme rozpustili s tukom, premiešame a navrstvíme na dno tortovej formy, ktoré si vystelieme papierom na pečenie. Dáme stuhnúť do chladničky a zatiaľ si pripravíme plnku... PLNKA: 400g bieleho jogurtu, 200ml smotany na šľahanie, 3-4 PL práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 konzerva mandarínok, 20 g práškovej želatíny, 150 ml šťavy z mandarínkového kompótu, podľa potreby mandarínkový alebo pomarančový džús... Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 23.8.2017, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
♥Kokosové wafle ♥POTREBNÉ PRÍSADY 150g zmäknutého masla alebo iného tuku, 180g kryštálového cukru, 3 vajcia, 40g kokosovej múčky, 250g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 150 ml mlieka...V POSTUP PRÍPRAVY Wafľovač necháme rozohriať. Maslo, cukor a vajcia vyšľaháme, pridáme múku, kokosovú múčku a kypriaci prášok, premiešame a nakoniec vmiešame mlieko. Do stredu vafľovača dáme 2 plné polievkové lyžice cesta, zaklapneme a necháme cca 3 minúty piecť. Potom ich prenesieme na mriežku, necháme mierne vychladnúť a podávame s džemom, posypané práškovým cukrom, ovocím alebo frostingom: ja som si vymiešala ricottu s vanilkovým cukrom a kyslou smotanou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 22.4.2020, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónový minicheescake...♥POTREBNÉ PRÍSADY Na 12 kúskov potrebujeme: 100g keksov /ja som použila rozmixovaný suchý korpus, ktorý mi vystal/ 50g masla 400g krémového syra /mascarpone, ricotta, lučina/ 110g kryštálového cukru 2 vajcia 2 žĺtka 1 PL citrónovej šťavy ¼ ČL citrónového extraktu kôra z ½ citróna NA POLEVU: 100g kyslej smotany a ½ PL kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Keksíky si pomelieme na jemno, maslo trošku rozpustíme a primiešame ku keksom a spracujeme rukou. Ja som použila silikónové formičky na mufiny, na dno ktorých som natlačila korpus. Uložíme zatiaľ do chladničky. Rúru zapneme na 180°C. Krémový syr vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom, extraktom a citrónovou šťavou a nakoniec po jednom primiešame vajíčka – iba krátko prešľaháme vždy, a nakoniec aj žĺtka. Trošku obúchame misku o stôl, aby sa vyparili bublinky. Nalejeme na keksíkový korpus. Hlbší plech naplníme horúcou vodou a uložíme na dno rúry. Cheesecake dáme do stredu rúry a teplotu zmížime na 160°C, pečieme približne 50 minút. Zatiaľ si vyšľaháme v miske kyslú smotanu s cukrom. Po uplynutí 50 minút vytiahneme cheesecake z rúry, chvíľku počkáme a nalejeme naň kyslú smotanu. Vložíme späť na 10 minút. Potom vypneme rúru, vyberieme cheesecake a počkáme kým vychladne a nakoniec uložíme na noc do chladničky. Na druhý deň opatrne vyklopíme a jemne pocukrujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Štvorce s ricottou a slivkami...POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta /450-500g/, hladká múka na posypanie dosky, 250g ricotty, 50g práškového cukru, 2 vajcia, 40g masla, 6-7 sliviek, práškový cukor na posypanie... POSTUP PRÍPRAVY Veľmi jednoduchý koláčik, ale skvelý... Slivky umyjeme, prekrojíme na polovicu, vyberieme kôstku a každú nakrojíme do vejárika. Pripravíme si plnku: zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vajíčkami, pridáme ricottu a premiešame. Lístkové cesto si rozdelíme na polovicu, každú natenko rozvaľkáme a rozdelíme na 6-7 štvorcov. Štvorce prenesieme na plech vystlaný papierom a na každý štvorec dáme cca 2 PL plnky a polovicu slivky. Pečieme na 220 °C, 15 minút. Posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.10.2017, 13:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nepečený čučoriedkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus 10 celozrnných maslových sušienok 60 g kokosového oleja 1 lyžica cukru kryštál Krém 500 g skyr natur 250 ml smotana 50 g medu 1 vanilkový lusk 3 plátky želatíny Poleva 4 lyžice čučoriedkového džemu 100 g čerstvých čučoriedok POSTUP PRÍPRAVY Rozdrvíme nahrubo sušienky a zmiešame ich s kokosovým olejom. Tortovú formu (22 cm) vyložíme papierom na pečenie (alebo použijeme nepriľnavú silikónovú formu) a rukami pritlačíme zmes rovnomerne na dno. Formu dáme do mrazničky. Vopred dáme želatínu do studené vody. Ďalej do misky dáme Skyr, med, dreň z vanilky a dobre všetko premiešame. Želatínu prenesieme do malého hrnca a na miernom ohni ju miešame, pokým sa nerozpustí. Pozor, nesmie vrieť, inak stratí želírovacie schopnosti! Následne želatínu odložíme zo sporáku a necháme ju mierne vychladnúť. Vmiešame ju do malého množstva Skyr krému a následne pridáme jeho zvyšok. Vďaka tomuto postupu v kréme nebudú hrudky. Ušľaháme smotanu do hladkej peny a zmiešame ju s vyrobeným krémom. Vyberieme z mrazničky formu s korpusom a nalejeme do nej Skyr krém. Potom celú tortu umiestnime do chladničky minimálne na štyri hodiny. Po vychladení dezertu servírujeme jeho kúsky na tanierik, potrieme ho čučoriedkovým džemom a posypeme čerstvými čučoriedkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Dominika K. (Knespik) ID 327946 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Bryndzový quichePOTREBNÉ PRÍSADY Toto je recept p. Magálovej ja som bryndzu vymenila za mascarpone.**** 200 g špaldovej múky 40 g hladkej múky 125 g studeného masla soľ 3-5 PL vody drvená rasca Na plnku: 1 menšia brokolica 200 g bryndze 200 g kyslej smotany 2 vajcia 2 hrste orechov 100 g údenej slaninky*** POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto zmiešame , vodu pridávame podľa potreby tak, aby vzniklo hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme postáť v chladničke. Brokolicu krátko povaríme v osolenej vode a nakrájame. Slaninku nakrájame na kocky a opečieme. Plnku pripravíme tak , že zmiešame bryndzu so smotanou a vmiešame celé vajcia. Cesto vyvaľkáme a vložíme do formy . Poprepichujeme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry približne na 10 min. Po predpečení cesto vyberieme a posypeme polovicou posekaných orechov, opečenou slaninkou a poukladáme brokolicu. Zalejeme bryndzovou plnkou a pečieme ešte asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení posypeme nasekanými orechmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Horúca čokoláda s karamelom ♥POTREBNÉ PRÍSADY 500 ml mlieka, 200 g horkej čokolády 70%, 1⁄2 plechovky karamelového Salca, šlahačka, marchmallow cukríky, karamelový toping POSTUP PRÍPRAVY Mlieko zahrievame a keď je dostatočne teplé, nalámeme do neho čokoládu, ktorú za stáleho miešania necháme rozpustiť. Potom pridáme skaramelizované Salco a znova dobre premiešame. Nápoj rozdelíme do hrnčekov a podávame kto ako chce... dcérka si vybrala marchmallow cukríky... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 30.12.2017, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cappellacci s tekvicou...POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 400g hladkej múky, 4 vajcia....PLNKA: 1 tekvica na pečenie, 3 PL nastrúhaného parmezánu, 1 vajce, strúhaný muškátový oriešok, soľ, strúhanka....NA POLIATIE: 100g masla, šalvia, strúhaný parmezán... POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Odstránime semienka a pečieme na 200°C asi 30 minút. Potom z nej stiahneme šupku a dužinu rozpučíme. K vychladnutej tekvici pridáme vajíčko, parmezán /3 PL/, muškátový oriešok a osolíme. zahustíme strúhankou toľko, aby sme mali hustú hmotu. Môžeme poprípade aj trochu dosladiť. Z múky a vajec vypracujeme tuhé cesto /ak je príliš suché, namočíme si ruky do vody a prepracujeme/ , vyvaľkáme na nie príliš tenký plát /mne sa podarilo na také 3 mm/ a necháme 15 minút odležať. Potom nakrájame na štvorce 6 x 6 cm, do stredu dáme za lyžičku plnky, preložíme cípmi k sebe, aby sme dostali trojuholník. pritlačíme, aby sa dobre spoje zlepili a spojíme ešte dva protiľahlé rohy /ak treba, potrieme troškou vody/. Cappellacci uvaríme vo veľkom množstve vody asi 5 minút. Keď vyplávajú na povrch vyberieme na tanier, polejeme rozpusteným maslom, posypeme parmezánom a šalviou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Cvikľové cestoviny s mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 400g cvikľových cestovín, 500g mletého hovädzieho mäsa, 1ks cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1ks menší stonkový zeler, 2ks cvikle, 1ks zemiak, 1 konzerva cíceru, olej, soľ, čierne korenie, mletá rasca, 1 PL kečupu POSTUP PRÍPRAVY Na troške oleja orestujeme cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a mäso, premiešame. Osolíme, okoreníme, posypeme drvenou rascou. Po chvíli pridáme nakrájaný stonkový zeler (vňať nechajte na ozdobu), cviklu (môžeme nahrubo nastrúhať), znova trochu restujeme. Podlejeme horúcou vodou alebo vývarom a pridáme nastrúhaný zemiak. Ten nám omáčku zahustí. Prikryté dusíme 40 minút. Medzitým si uvaríme cvikľové cestoviny podľa návodu na obale (ja som kúpila široké rezance v poľskej sieti predajní Bedronka). Scedíme. Na záver do omáčky vsypeme konzervu cíceru a pridáme lyžicu kečupu. Hotovú omáčku zmiešame s cestovinami, podávame posypané vňaťou so stonkového zeleru. Pre zvýraznenie chuti môžete posypať strúhaným parmezánom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jana K. (JameeShop) ID 215477 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Tekvicové cookies...POTREBNÉ PRÍSADY Mäkučké a jemné sušienky s vôňou perníka... ½ šálky masla alebo iného tuku, ¼ šálky hnedého cukru, ½ šálky kryštálového cukru, 1 ČL vanilkového extraktu, 6 PL tekvicového pyré, 1 ½ šálky hladkej múky, ¼ ČL soli, ¼ ČL kypriaceho prášku, ¼ ČL sódy bicarbóny, 1 ½ ČL mletej škorice, ¾ ČL perníkového korenia, 100g čokoládových kvapiek POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml V miske rozmixujeme oba cukre s maslom, pridáme tekvicové pyré /tekvicu upečieme a po vychladnutí rozmixujeme/ a vanilkový extrakt, spolu prešľaháme. V druhej miske zmiešame suché prísady /okrem čokoládových kvapiek/ a pomocou stierky zapracujeme do cesta. Nakoniec vmiešame čokoládové kvapky. Misku prekryjeme potravinárskou fóliu a necháme do druhého dňa /aspoň na 12 hodín/ v chlade. Rúru predhrejeme na 180°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Z misky odoberáme cesto asi 1 a 1/2 lyžice alebo jednu naberačku na zmrzlinu, rýchlo sformujeme guľku a položíme na plech. ďalej od seba, lebo sa trochu "rozlejú". Vezmeme si čistý pohár, dno "namočíme" do hladkej múky a každú guľku pomocou dna pohára sploštíme. pečieme asi 12 minút a necháme vychladnúť na plechu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23751-23760) | << predošlé 1,.,2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >> |