. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23751-23760)<< predošlé 1,.,2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >>

TORTY

Nepečená mandarínková torta.



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď je horúco a nechce sa zrovna ešte aj s rúrou "prikurovať" a napriek tomu sladká bodka za obedom musí byť, spomeniem si na túto ľahučkú a rýchlu tortu. Potrebujeme: 180g keksov /alebo suchého korpusu, ktorý mne občas vystane z torty/, 100g čokolády na varenie, 130g tuku /môže byť kokosový, maslo, margarín/...

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky rozdrvíme, zalejeme čokoládou, ktorú sme rozpustili s tukom, premiešame a navrstvíme na dno tortovej formy, ktoré si vystelieme papierom na pečenie. Dáme stuhnúť do chladničky a zatiaľ si pripravíme plnku...




PLNKA: 400g bieleho jogurtu, 200ml smotany na šľahanie, 3-4 PL práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 konzerva mandarínok, 20 g práškovej želatíny, 150 ml šťavy z mandarínkového kompótu, podľa potreby mandarínkový alebo pomarančový džús...


Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.8.2017, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

♥Kokosové wafle ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

150g zmäknutého masla alebo iného tuku, 180g kryštálového cukru, 3 vajcia, 40g kokosovej múčky, 250g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 150 ml mlieka...V

POSTUP PRÍPRAVY

Wafľovač necháme rozohriať. Maslo, cukor a vajcia vyšľaháme, pridáme múku, kokosovú múčku a kypriaci prášok, premiešame a nakoniec vmiešame mlieko. Do stredu vafľovača dáme 2 plné polievkové lyžice cesta, zaklapneme a necháme cca 3 minúty piecť. Potom ich prenesieme na mriežku, necháme mierne vychladnúť a podávame s džemom, posypané práškovým cukrom, ovocím alebo frostingom: ja som si vymiešala ricottu s vanilkovým cukrom a kyslou smotanou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.4.2020, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónový minicheescake...♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 12 kúskov potrebujeme: 100g keksov /ja som použila rozmixovaný suchý korpus, ktorý mi vystal/ 50g masla 400g krémového syra /mascarpone, ricotta, lučina/ 110g kryštálového cukru 2 vajcia 2 žĺtka 1 PL citrónovej šťavy ¼ ČL citrónového extraktu kôra z ½ citróna NA POLEVU: 100g kyslej smotany a ½ PL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Keksíky si pomelieme na jemno, maslo trošku rozpustíme a primiešame ku keksom a spracujeme rukou. Ja som použila silikónové formičky na mufiny, na dno ktorých som natlačila korpus. Uložíme zatiaľ do chladničky. Rúru zapneme na 180°C. Krémový syr vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom, extraktom a citrónovou šťavou a nakoniec po jednom primiešame vajíčka – iba krátko prešľaháme vždy, a nakoniec aj žĺtka. Trošku obúchame misku o stôl, aby sa vyparili bublinky. Nalejeme na keksíkový korpus. Hlbší plech naplníme horúcou vodou a uložíme na dno rúry. Cheesecake dáme do stredu rúry a teplotu zmížime na 160°C, pečieme približne 50 minút. Zatiaľ si vyšľaháme v miske kyslú smotanu s cukrom. Po uplynutí 50 minút vytiahneme cheesecake z rúry, chvíľku počkáme a nalejeme naň kyslú smotanu. Vložíme späť na 10 minút. Potom vypneme rúru, vyberieme cheesecake a počkáme kým vychladne a nakoniec uložíme na noc do chladničky. Na druhý deň opatrne vyklopíme a jemne pocukrujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Štvorce s ricottou a slivkami...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie lístkového cesta /450-500g/, hladká múka na posypanie dosky, 250g ricotty, 50g práškového cukru, 2 vajcia, 40g masla, 6-7 sliviek, práškový cukor na posypanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi jednoduchý koláčik, ale skvelý... Slivky umyjeme, prekrojíme na polovicu, vyberieme kôstku a každú nakrojíme do vejárika. Pripravíme si plnku: zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vajíčkami, pridáme ricottu a premiešame. Lístkové cesto si rozdelíme na polovicu, každú natenko rozvaľkáme a rozdelíme na 6-7 štvorcov. Štvorce prenesieme na plech vystlaný papierom a na každý štvorec dáme cca 2 PL plnky a polovicu slivky. Pečieme na 220 °C, 15 minút. Posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.10.2017, 13:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečený čučoriedkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus 10 celozrnných maslových sušienok 60 g kokosového oleja 1 lyžica cukru kryštál Krém 500 g skyr natur 250 ml smotana 50 g medu 1 vanilkový lusk 3 plátky želatíny Poleva 4 lyžice čučoriedkového džemu 100 g čerstvých čučoriedok

POSTUP PRÍPRAVY

Rozdrvíme nahrubo sušienky a zmiešame ich s kokosovým olejom. Tortovú formu (22 cm) vyložíme papierom na pečenie (alebo použijeme nepriľnavú silikónovú formu) a rukami pritlačíme zmes rovnomerne na dno. Formu dáme do mrazničky.
Vopred dáme želatínu do studené vody. Ďalej do misky dáme Skyr, med, dreň z vanilky a dobre všetko premiešame. Želatínu prenesieme do malého hrnca a na miernom ohni ju miešame, pokým sa nerozpustí. Pozor, nesmie vrieť, inak stratí želírovacie schopnosti! Následne želatínu odložíme zo sporáku a necháme ju mierne vychladnúť. Vmiešame ju do malého množstva Skyr krému a následne pridáme jeho zvyšok. Vďaka tomuto postupu v kréme nebudú hrudky.
Ušľaháme smotanu do hladkej peny a zmiešame ju s vyrobeným krémom. Vyberieme z mrazničky formu s korpusom a nalejeme do nej Skyr krém. Potom celú tortu umiestnime do chladničky minimálne na štyri hodiny. Po vychladení dezertu servírujeme jeho kúsky na tanierik, potrieme ho čučoriedkovým džemom a posypeme čerstvými čučoriedkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Dominika K. (Knespik) ID 327946 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Bryndzový quiche



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto je recept p. Magálovej ja som bryndzu vymenila za mascarpone.**** 200 g špaldovej múky 40 g hladkej múky 125 g studeného masla soľ 3-5 PL vody drvená rasca Na plnku: 1 menšia brokolica 200 g bryndze 200 g kyslej smotany 2 vajcia 2 hrste orechov 100 g údenej slaninky***

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto zmiešame , vodu pridávame podľa potreby tak, aby vzniklo hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme postáť v chladničke. Brokolicu krátko povaríme v osolenej vode a nakrájame. Slaninku nakrájame na kocky a opečieme. Plnku pripravíme tak , že zmiešame bryndzu so smotanou a vmiešame celé vajcia.
Cesto vyvaľkáme a vložíme do formy . Poprepichujeme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry približne na 10 min. Po predpečení cesto vyberieme a posypeme polovicou posekaných orechov, opečenou slaninkou a poukladáme brokolicu. Zalejeme bryndzovou plnkou a pečieme ešte asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení posypeme nasekanými orechmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Horúca čokoláda s karamelom ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

500 ml mlieka, 200 g horkej čokolády 70%, 1⁄2 plechovky karamelového Salca, šlahačka, marchmallow cukríky, karamelový toping

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko zahrievame a keď je dostatočne teplé, nalámeme do neho čokoládu, ktorú za stáleho miešania necháme rozpustiť. Potom pridáme skaramelizované Salco a znova dobre premiešame. Nápoj rozdelíme do hrnčekov a podávame kto ako chce... dcérka si vybrala marchmallow cukríky...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.12.2017, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cappellacci s tekvicou...



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 400g hladkej múky, 4 vajcia....PLNKA: 1 tekvica na pečenie, 3 PL nastrúhaného parmezánu, 1 vajce, strúhaný muškátový oriešok, soľ, strúhanka....NA POLIATIE: 100g masla, šalvia, strúhaný parmezán...

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Odstránime semienka a pečieme na 200°C asi 30 minút. Potom z nej stiahneme šupku a dužinu rozpučíme. K vychladnutej tekvici pridáme vajíčko, parmezán /3 PL/, muškátový oriešok a osolíme. zahustíme strúhankou toľko, aby sme mali hustú hmotu. Môžeme poprípade aj trochu dosladiť.

Z múky a vajec vypracujeme tuhé cesto /ak je príliš suché, namočíme si ruky do vody a prepracujeme/ , vyvaľkáme na nie príliš tenký plát /mne sa podarilo na také 3 mm/ a necháme 15 minút odležať. Potom nakrájame na štvorce 6 x 6 cm, do stredu dáme za lyžičku plnky, preložíme cípmi k sebe, aby sme dostali trojuholník. pritlačíme, aby sa dobre spoje zlepili a spojíme ešte dva protiľahlé rohy /ak treba, potrieme troškou vody/. Cappellacci uvaríme vo veľkom množstve vody asi 5 minút. Keď vyplávajú na povrch vyberieme na tanier, polejeme rozpusteným maslom, posypeme parmezánom a šalviou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Cvikľové cestoviny s mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

400g cvikľových cestovín, 500g mletého hovädzieho mäsa, 1ks cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1ks menší stonkový zeler, 2ks cvikle, 1ks zemiak, 1 konzerva cíceru, olej, soľ, čierne korenie, mletá rasca, 1 PL kečupu

POSTUP PRÍPRAVY

Na troške oleja orestujeme cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a mäso, premiešame. Osolíme, okoreníme, posypeme drvenou rascou.
Po chvíli pridáme nakrájaný stonkový zeler (vňať nechajte na ozdobu), cviklu (môžeme nahrubo nastrúhať), znova trochu restujeme.
Podlejeme horúcou vodou alebo vývarom a pridáme nastrúhaný zemiak. Ten nám omáčku zahustí. Prikryté dusíme 40 minút.
Medzitým si uvaríme cvikľové cestoviny podľa návodu na obale (ja som kúpila široké rezance v poľskej sieti predajní Bedronka). Scedíme.
Na záver do omáčky vsypeme konzervu cíceru a pridáme lyžicu kečupu.
Hotovú omáčku zmiešame s cestovinami, podávame posypané vňaťou so stonkového zeleru.
Pre zvýraznenie chuti môžete posypať strúhaným parmezánom.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana K. (JameeShop) ID 215477 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Tekvicové cookies...



POTREBNÉ PRÍSADY

Mäkučké a jemné sušienky s vôňou perníka... ½ šálky masla alebo iného tuku, ¼ šálky hnedého cukru, ½ šálky kryštálového cukru, 1 ČL vanilkového extraktu, 6 PL tekvicového pyré, 1 ½ šálky hladkej múky, ¼ ČL soli, ¼ ČL kypriaceho prášku, ¼ ČL sódy bicarbóny, 1 ½ ČL mletej škorice, ¾ ČL perníkového korenia, 100g čokoládových kvapiek

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml
V miske rozmixujeme oba cukre s maslom, pridáme tekvicové pyré /tekvicu upečieme a po vychladnutí rozmixujeme/ a vanilkový extrakt, spolu prešľaháme. V druhej miske zmiešame suché prísady /okrem čokoládových kvapiek/ a pomocou stierky zapracujeme do cesta. Nakoniec vmiešame čokoládové kvapky. Misku prekryjeme potravinárskou fóliu a necháme do druhého dňa /aspoň na 12 hodín/ v chlade. Rúru predhrejeme na 180°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Z misky odoberáme cesto asi 1 a 1/2 lyžice alebo jednu naberačku na zmrzlinu, rýchlo sformujeme guľku a položíme na plech. ďalej od seba, lebo sa trochu "rozlejú". Vezmeme si čistý pohár, dno "namočíme" do hladkej múky a každú guľku pomocou dna pohára sploštíme. pečieme asi 12 minút a necháme vychladnúť na plechu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23751-23760)<< predošlé 1,.,2371, 2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu