. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 954 (zobrazuje sa 221-230)<< predošlé 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28,.,96 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kloboučky



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dkg hladké mouky, 25 dkg tuku, 13 dkg cukru, 2 žloutky, citronová šťáva, vanilkový cukr

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v chladničce odpočinout. Vyválíme plát 3 mm silný a vykrajujeme kolečka s vroubkovaným okrajem, která budou sloužit jako spodní díl kloboučku. Na vytvoření kloboučku použijeme Tofife, kdy jednotlivé bonbony přilepíme krémem do středu kolečka. Necháme ztuhnout a namáčíme do čokolády, dozdobíme dle fantazie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zdena M. (Zdeny27) ID 219067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 5.11.2011, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Pantoflíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dkg hladké mouky, 25 dkg tuku, 13 dkg cukru, 2 žloutky, citronová šťáva, vanilkový cukr

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených přísad vypracujeme těsto, které necháme v ledničce 2 hodiny odpočinout.\r\nVyválíme plát a vykrajujeme spodní díly pantoflíčků. Pečeme do růžova. Vychladlé namáčíme do bílé čokoládové polevy. Vrchní díl zhotovíme z marcipánu - vykrojíme velké vroubkované kolečko,které překrojíme na poloviny a získáme dva vrchní díly. Vrchní díl ohneme do půlkruhu. Na spodní díl nastříkáme krém a přiklopíme vytvořeným horním dílem. Dozdobíme dle fantazie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zdena M. (Zdeny27) ID 219067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 10.12.2011, 21:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Keksy z ovsených vločiek



POTREBNÉ PRÍSADY

80 g margarinu, 60 práškoveho cukru, 80 g ovsených vločiek, 100 g špaldovej múky, 20-30 g hladkej múky, 50 g hrozienok, lyžica sezamových semienok, 1 vajce, 1/2 lyžičky sody bikarbóny, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Ovsene vlocky na sucho oprazit, rozomliet nie uplne na jemno tak na 1/2 aby tam boli i cele kusky, dodaju prijemnu orechovu chut. Pridat ostatne primesy a spracovat cesto trochu lepive nie ale moc.Ak sa privelmi lepi treba pridat troska muky. Vlhkymi rukami formujeme gulocky velkosti vlaskeho orecha a v dlaniach potom spravime placicku. Ukladame na plech trochu daluj od seba, rozleju sa trochu. Ja som piekla 15 min pri 175 C.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Monika D. (monikaskorica) ID 116840 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.11.2013, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníkové hríbiky



POTREBNÉ PRÍSADY

medovníkové cesto, tmavá a biela čokoláda, mak

POSTUP PRÍPRAVY

tento recept som našla na internete, tu som ho nevidela, ale strašne sa mi páčil, tak som ho vyskúšala a mal úspech, pretože to bolo niečo nové a hríbiky fakt vyzerajú nádherne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Andrea Č. (Lenina77) ID 73144 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 7.12.2011, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vanilkové rožky - zaručene dobrý recept



POTREBNÉ PRÍSADY

• 240 g hladkej múky • 160 g masla • 50 g práškového cukru • 100 g pomletých vlašských orechov • 1 žĺtok • práškový cukor + vanilínový cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Z hladkej múky, masla, práškového cukru, mletých vlašských orechov a žĺtka vymiesime hladké cesto, ktoré vyvaľkáme a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary. Pečieme na plechu v rúre asi 25 minút, potom ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilínového cukru. Uložíme na chladné a suché miesto. Pri okamžitom konzumovaní sú krehulinké, po pár dňoch sa priam rozplývajú na jazyku. Niekedy z cesta tvarujem iba také valčeky, nemusia to byť vždy rožky... Kto má rád hrozienka môže do cesta pridať aj hrozienka, alebo iné sušené nasekané ovocie, čokoladové lupienky....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov)

Lenka S. (boriska33) ID 137641 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 17.12.2012, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Ružomberský medovník



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vanilkový cukor 4 veľké lyžice medu 25 dg práškového cukru 10 dg Hery * 60 dg hladkej múky 3 celé vajcia 1 lyžička sódy bikarbóny mletá škorica tlčené klinčeky (môže sa pridať aj 1 kávová lyžička prášku do perníka) * asi 1/2 kg slivkového lekváru (nie povidla ten je veľmi hustý) hrozienka celé orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Do mixérka vložíme to čo je v zozname po prvú hviezdičku a dáme poriadne rozmiešať, keď je hmota dobre rozmiešaná pridáme všetko zo zoznamu čo je medzi hviezdičkami a dáme znova dobre vymiešať.
Vypracované cesto necháme 3 hodiny odstáť v chladničke. Potom rozdelíme na 3 časti. Každý rozvaľkámena hrúbku cca 0,5 cm, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme hrozienkami a orechami. Takto pripravené zarolovať, uložiť na pomastený a múkou vysypaný plech, potrieť rozšľahaným vajíčkom. Všetky sa zmestia zarolované na 1 plech. Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 3/4 hodiny kým nie je pekný hnedučký ako obyčajné medovníčky.
Vychladnutý uložený v alobale vydrží hotový medovník veľmi dlho samzrejme ak sa nezje, čo je aj náš prípad (nestihla som ho odfotiť, zjedli mi ho skôr ako som si našla trochu času), foto doložím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ing. Dagmar F. (113Danka) ID 43332 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.11.2011, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kakaovo rumové guličky "rýchlomiznúce" :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta: * 4 vajíčka * 4 PL polohrubej múky * 4 PL práškového cukru * 1/2 kypriaceho prášku do pečiva * 1 PL oleja ďalej: * 0,5 dcl rumu + rumová esencia * 3 PL kakaa * 1 PL džem alebo trošku šťavy z kompótiku * na drobno nakrájané kandizované alebo zavárané ovocie, alebo hrozienka, alebo oriešky... :) * čokoládová poleva (varová čokoláda, cukor, cera) * mandle na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme si piškótu. Po vychladnutí ju nakrájeme/nadrobíme na drobnučko, polejeme rumom a esenciou a zmiešame so všetkými ingredienciami v cestíčko, ja som svoje ešte zahustila strúhanými mandľami. Môžme dať na chvíľku stuhnúť do chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo.
Vytvarované guľky obaľujeme v čokoláde a môžme dozdobiť naprílad plátkami mandlí :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

zuzana o. (cuckka) ID 39860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.11.2011, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

vianočné koláčiky *2010* III



POTREBNÉ PRÍSADY

MLYNČEKOVÉ KOKOSOVÉ: 500 g polohrubej múky, 250 g kokosu, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 2 vajíčka, 1/2 prášku do pečiva *** KOKOSOVÉ KVIETKA : Kokosová hmota: 100g pr. cukru, 100g mletých piškót, 100g masla, 100g kokosu, 2 lyžice rumu *** ČOKOLÁDOVÉ KOLÁČIKY : 180 g masla, 180 g hladkej múky, štipka soli, 3 PL Solamylu, 4 PL práškového cukru, 5 PL mlieka, 80 g čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

MLYNČEKOVÉ KOKOSOVÉ: 500 g polohrubej múky, 250 g kokosu, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 2 vajíčka, 1/2 prášku do pečiva.
Cez mlynček vytláčame rôzne tvary. Pečieme pri 180°C, cca 12-15 minút.
KOKOSOVÉ KVIETKA :
Kokosová hmota: 100g pr. cukru, 100g mletých piškót, 100g masla, 100g kokosu, 2 lyžice rumu
Z uvedenej hmoty robíme guličky, obalíme v práškovom cukre a vtlačíme do formičky-kvietok, vyklopíme a necháme voľne schnúť. Z lineckého cesta si upečieme kolieska podobnej veľkosti ako kvietka z nepečenej hmoty, natrieme marmeládou, priložíme kvietok a v strede dozdobíme čokoládou.
ČOKOLÁDOVÉ STRIEKANÉ KOLÁČIKY :
180 g masla, 180 g hladkej múky, štipka soli, 3 PL Solamylu, 4 PL práškového cukru, 5 PL mlieka, 80 g čokolády
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Pridávame po častiach múku zmiešanú so Solamylom a štipkou soli. Nad parou rozpustíme čokoládu s mliekom a pridáme do cesta. cesto dáme do cukrárenského vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rôzne tvary. Pečieme pri 170-180°C asi 8 -10 minút. môžeme zliepať marmeládou a poliať čokoládou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Jana P. (Jana Pavlanska) ID 70610 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.11.2011, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

vianočné koláčiky *2010* II



POTREBNÉ PRÍSADY

griláž, poľovnícke gombičky, vanilkové rožteky, orechové trojlístky, medvedie labky, linecké koláčiky a plnené oriešky

POSTUP PRÍPRAVY

VANILKOVÉ ROŽTEKY:
250 g hladkej múky, 200 g masla, 120 g mletých orechov, 60 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor
Vypracujeme cesto, vyvaľkáme šúlky, ktoré pokrájame na cca 5 cm kúsky. Ohneme ich do tvaru rožteka a pečieme pri 15O°C. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre.
MEDVEDIE LABKY HNEDÉ:
200 g masla, 270 g polohrubej múky, 100 g mletých orechov, 150 g práškového cukru, 30 g kakaa, trochu mletej škorice, citrónová kôra, mleté klinčeky a 2 žĺtka
Vypracované cesto necháme v chlade odpočívať, vtláčame ho do suchých formičiek a pečieme pri 180°C
Teplé obaľujeme v práškovom cukre.
LINECKÉ KOLÁČIKY:

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Jana P. (Jana Pavlanska) ID 70610 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.11.2011, 17:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

vianočné koláčiky *2010* I



POTREBNÉ PRÍSADY

kokosové štvorčeky, kávové oválky, orechové kvietky, medové rezy, sunquickové rezy

POSTUP PRÍPRAVY

KOKOSOVÉ ŠTVORČEKY:
250 g hladkej múky, 110 g práškového cukru, 200 g Hery, 100 g kokosu, 1 vanilkový cukor. Spracujeme cesto a necháme odpočívať v chlade. Vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm, radielkom nakrájame na štvorčeky 4x4 cm a upečieme pri 170°C. Z rúry vyberám, keď začínajú okraje ružovieť. Polovicu vychladnutých štvorčekov máčame v bielej čokoláde a posypeme kokosom alebo dozdobíme čokoládou. Zliepame karamelovým krémom zo Salka.
KÁVOVÉ OVÁLKY:
170 g masla, 300 g hladkej múky,100 g práškového cukru, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor. Vypracujeme cesto a necháme v chlade odpočívať. Vyvaľkáme a vykrajujeme oválky. Pečieme pri 170 – 180°C. Plníme kávovým krémom (150 g masla, 120 g pr.cukru, 2 PL silnej čiernej kávy). Máčame v kávovej poleve. Ja som použila bielu čokoládu s mletou kávou a dozdobila čokoládou.
ORECHOVÉ KVIETKA:
280 g hladkej múky, 190 g masla, 80 g práškového cukru, 1 žĺtok, hrsť mletých orechov.
Vypracujeme cesto a necháme v chlade odpočívať. Vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary . Pečieme pri 170 – 180°C, zlepujeme marmeládou alebo krémom a môžeme rôzne ozdobiť.
Ja som zlepovala maslovým orechovým krémom a vrch som potierala žĺtkovou polevou a ozdobila lieskovcom.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Jana P. (Jana Pavlanska) ID 70610 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 22.12.2011, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 954 (zobrazuje sa 221-230)<< predošlé 1,.,18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28,.,96 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu