končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14) | << predošlé 1, 2 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
GAŠTANOVÝ SENPOTREBNÉ PRÍSADY medove platy marhulovy alebo ribezlovy dzem 1kocka gastanoveho pyre(250g) 2-3lyzice rumu,nie viac!! 500ml mlieka 1 zlaty klas 1 vanilkovy cukor 1zltok 125g masla(hera,palmarin...) 1lyzica praskoveho cukru slahacka na zdobenie,popripade varova cokolada na polevu POSTUP PRÍPRAVY uvarime puding z mlieka,zlateho klasu,vanilkoveho cukru a zltka...do vychladnuteho vmiesame maslo,praskovy cukor,gastanove pyre a rum-nedavat viac,nez je pisane,krem sa zrazi..vyslahame do hladka...a touto zmesou plnime medove platy potrete dzemom a ukladame na seba...hotove dame este do chladnicky odstat...plnka sa moze dat i na boky a vrch..popripade oliat polevou...na zaver ozdobime nefalsovanou pravou slahackou :o)!!!Prajem vam dobru chut!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 22.12.2013, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
VIANOCNE PEPPARKAKOR alebo IKEACKE MEDOVNICKY :O)POTREBNÉ PRÍSADY 300g masla 5dl cukru 1dl medu 1lyzica mleteho zazvoru 2lyzice skorice 1lyzica mletych klincekov 1lyzica mleteho kardamonu 1lyzica prasku do peciva 2dl vody 1,5l hladkej muky POSTUP PRÍPRAVY Kedze je tu IKEA tak oblubena,pridavam ich recept,ktory robievam uz par rockov na Vianoce...v nasej rodine su oblubene,mozno si ich oblubite i vy...:o) Vymiesame spolu maslo,cukor a prisady.Prasok do peciva rozmiesame v studenej vode a pridame do cesta.Po troche pridavame muku,az kym cesto nie je dobre premiesane.Zarobene cesto prikrijeme v mise alebo zabalime do folie a nechame odlezat do nasledujuceho dna.Po 12hodinach mozeme uz cesto rozvalkat na hrubku cca 2mm a vykrajovat rozne tvary.Kladieme na plech vylozeny papierom,alebo vymastenym alobalom.Mozme podla vlastnych predstav ozdobit orieskom,mandlou alebo kandizovanym ovocim...ja nedavam nic :o)...v jednoduchosti je krasa :o))) Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote cca 200stupnov a to max 5minut(noo nie vzdy to uhliadnem :o))),kym pernicky nestmavnu. Z tejto davky je veeeela medovnickov,pre slabsich jedakov odporucam polovicnu davku... Dobru chut a krasne Vianoce!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 26.12.2008, 6:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
NOVOVESKA KAKAOVA BUCHTAPOTREBNÉ PRÍSADY 250g hladkej muky,250g praskoveho cukru,250g mlieka(1 hrncek),vajce,prasok do peciva,40g kakaa,40g oleja POSTUP PRÍPRAVY Ohlasila sa vam necakana navsteva,alebo ste v koncoch,co ku kave?Veeelmi jednoduche a rychle!!! Vsetko zmiesame a vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech,pecieme pri 150stupnoch asi 40minut.Po vychladnuti posypeme zmesou vanilkoveho a praskoveho cukru.Mnam.Ja davam ale viac kakaa,nez je udane...mozme podavat samotne alebo so slahackou :o),pripadne poliat citronovou polevou miesto posypky cukrom :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 25.8.2008, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
CIBULOVY SOSPOTREBNÉ PRÍSADY veeela cibule(asi 5-6 vacsich),smotana na varenie(ked nie je,staci mlieko),olej,hladka muka,sol,krystalovy cukor POSTUP PRÍPRAVY Cibulu nakrajame na drobno,dame na olej,jemne osolime a oprazime mierne do sklovita...nesmie sa pripalit!!!takze neodbiehat na mmb!!! Cibula pusti trocha stavy,nasypeme na nu krystalovy cukor,ja davam tak 7 a viac polievkovych lyzic.Zamiesame,kym sa cukor rozpusti...pozor,nech nam to neprihori!!! Na cukrovu cibulu nalejeme smotanu na varenie,ked nemame,staci mlieko...podla potreby,ja robim cca 0,5-0,7litra....zamiesame a nechame zovriet. Na zahustenie pouzijeme hladku muku,ja si ju rozhabarkujem mimo v malom mnozstve mlieka alebo vody.Pomaly pridam a omacku necham prevriet,nech zmizne pachut muky...povarime asi 3-5minut. Nakoniec odstavime a omacku rozmiksujeme ponornym mixerom na hladko,dochutime solou a cukrom na nas jazycek.Chut ma byt sladkoslana vyvazena. Najlepsie podavat s varenym hovadzim maskom z polievky a zemiakovou kasou....u nas sa po tejto pape vzdy zapraaaaasi!!!Podobne sa moze urobit tento sos z jablk,cervenych ribezli,chrenu... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 23.7.2010, 15:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14) | << predošlé 1, 2 |