. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína P. (LUSINDA) ID 9050
.
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.12.2006
Naposledy: 5.8.2020 19:19
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 33
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15)<< predošlé 1, 2

MÚČNIKY, POHÁRE

Borůvkový tvarohový dort



POTREBNÉ PRÍSADY

Krém: 2 lžíce želatiny, 2 dl mléka, 500 g měkkého tvarohu, 3 lžíce moučkového cukru, 1 balíček vanilinového cukru, asi 400 g borůvek
Na ozdobení:šlehačka v prášku, mléko

POSTUP PRÍPRAVY

Dortovou formu vyložíme na dně i po stěnách piškoty. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Měkký tvaroh, cukr a rozpuštěnou želatinu našleháme do hladkého krému. Polovinu krému nalijeme na piškoty, pokryjeme další vrstvou piškotů. Do zbývající části krému přisypeme větší část borůvek a rozmixujeme. Natřeme na piškoty a uložíme do chladničky ztuhnout a rozležet. Jednotlivé porce dortu ozdobíme smetanou připravenou podle návodu na obalu a zbylými borůvkami

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapekaný plnený syr s bielou plesňou



POTREBNÉ PRÍSADY

4 syry (napr. Plesnivec, Encián, Hermelín…)
300 g šampiňónov
1 cibuľu
150 g šunky
soľ, korenie, bazalka, pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky. Nakrájanú cibuľu urestujeme na oleji, pridáme šampiňóny, okoreníme a podusíme. Zo syrov odkrojíme vršky, lyžičkou vydlabeme vnútrajšok- vzniknú nám syrové mištičky.
Vydlabanú hmotu zmiešame s podusenými šampiňónmi, šunkou nakrájanou na pásiky a nasucho opečenou na teflónovej panvici a posekanou pažítkou či bazalkou. Touto zmesou naplníme syrové mištičky a krátko (cca10 minút) zapečieme v rúre.
Ideálna príloha: opekané zemiaky a miešaný šalát.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Pečené šampióny



POTREBNÉ PRÍSADY

väčšie šampiňóny
soľ
mleté čierne korenie
topený syr
smotana
strúhaný syr
mäkká saláma
zemiaky uvarené v šupke
cibuľa, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Pracovný postup Klobúčiky šampiňónov odrežeme od vrchnej šupky a vnútornú časť z nich vydlabeme. Posolíme ich a okoreníme mletým čiernym korením. Nadrobno pokrájanú cibuľu opečieme na oleji spolu s vybratou časťou šampiňónov. Odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť. Pridáme pokrájanú mäkkú salámu, topený syr a spolu premiešame. Touto zmesou naplníme klobúčiky šampiňónov. Na vymastený pekáč uložíme na plátky pokrájané zemiaky, posolíme ich a posypeme nastrúhaným syrom. Pridáme naplnené šampiňóny a vrchnú časť šampiňónov zalejeme zmesou zmiešanou z kyslej smotany a nastrúhaného tvrdého syra. Potom ich vložíme zapiecť do vyhriatej rúry.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Balíčky s plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g lístkového cesta, 1 žĺtok
100 g údeného syra, 1 vajce
250 g mletého mäsa, soľ
mleté čierne korenie, sójová omáčka
mletá sladká červená paprika
worcesterská omáčka
2 strúčiky prelisovaného cesnaku
2 vajcia uvarené natvrdo

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou červenou paprikou, sójovou omáčkou a worcesterskou omáčkou. Potom pridáme žĺtok, prelisovaný cesnak a spolu premiešame. Necháme odstáť na chladnom mieste asi 30 minút. Medzitým na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto. Z cesta krájame väčšie štvorce, do stredu každého štvorca dáme ochutené mleté mäso a časť nakrájaného vajca. Po naplnení zložíme a konce k sebe dobre pritlačíme. Potrieme rozšľahaným vajcom, posolíme a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Asi po 7 minútach vyberieme z rúry. Znova potrieme vajcom, posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a dáme dopiecť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrové bochníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 syry s bielou plesňou, 5 vajec, 50 g cibule, 2 lyžice strúhanky, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, pažítku, 100 g mäkkej salámy, tuk na vyprážane.

POSTUP PRÍPRAVY

Syr postrúhame na hrubšom strúhadle. Pridáme vajcia, na drobno pokrájanú cibuľu, strúhanku, pažítku, zeleninovú koreniacu zmes, korenie, na malé kocky pokrájanú mäkkú salámu. Hmotu premiešame a vyformujeme z nej malé bochníčky. Obalíme ich v múke, vo vajci a v strúhanke a vypražíme v rozpálenom oleji. Podávame so zemiakmi a kečupom alebo tatárskou omáčkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu