končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Makovo - jablkový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY 4-5 vajíčok, 150g prášk.cukru, 150g Helie, 100ml mlieka, 300g polohr. múky, 1/2 PDP, 150g mletého maku. vanil. cukor, jablká, čokol. poleva. POSTUP PRÍPRAVY žĺtky vymiešame s cukrom do penista. Postupne pridávame rozpustenú Heliu, mlieko, múku, PDP a mak. Všetko dobre vymiešame a rozotrieme na pomastený plech vysypaný múkou a upečieme. Medzitým očistíme a postrúhame jablká, z bielkov ušľaháme sneh, pridáme ho k jablkám, ochutíme vanil. cukrom a natrieme na upečené cesto a ešte asi 20 min. zapekáme. povrch polejeme čokol. polevou. Tento recept som našla vo veľmi starom časopise. je dosť nepresný (napr. počet jabĺk do snehu). neskúšala som, ale chystám sa. ak ma niekto predbehne, dajte vedieť, aký bol.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slonie okoPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 6 PL prášk. cukru, 5 PL polohr. múky, 2 PL kakaa (dávam 3), papier na plech, tuk a múka na vysypanie papiera. Plnka: 200g masla, 1/2 Salka, 3PL kakaa, 2-3 banány (mne stačia 2), čokol. poleva POSTUP PRÍPRAVY Bielky vyšľaháme na sneh a postupne pridávame cukor, potom žĺtky. Zľahka primiešame kakao a múku. Dáme na veľký plech s vymasteným a pomúčeným papierom, pečieme pri 250 stupňoch asi 7-10 min. Horúce zvinieme aj s papierom (pomocou mokrej utierky) a necháme skrútené v utierke do vychladnutia. po vychladnutí rozvinieme, natrieme plnkou, na kraj, od ktorého skrúcame dáme celé banány a zvinieme. polejeme polevou. Plnka: maslo vymiešame so Salkom a pridáme kakao. je to fantastický koláčik, lepšie je piecť v elekt. rúre (ako plynovej). nie je to vôbec ťažké, ja som mala stresy z toho skrúcania, ale je to ľahšie hádam ako bábovka. prajem dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 25.2.2008, 10:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Plnený španielsky vietorPOTREBNÉ PRÍSADY 3 bielky, 200g prášk. cukru, ríbezľová marmeláda POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pri stálom šľahaní pridáme polovicu prášk. cukru a ušľaháme dobre dotuha. Druhú polku cukru zľahka vmiešame do snehu. Plech vymastíme a ukladáme naň kúsky tuhej ríbezľovej marmelády. Na každý kúsok položíme lyžicou pripravený sneh a vložíme do teplej rúry. Pri veľmi slabom ohni (teplote) upečieme do svetložlta. ešte som to neskúšala, ale vyzerá to nenáročne a jednoducho... tak prečo nie? skúste a dajte vedieť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
jablkový krémešPOTREBNÉ PRÍSADY na fotke nevyzerá veľmi vábivo, fotila som narýchlo, kým ešte niečo z neho bolo. cesto: 5 vajec, 150g polohr.múky, 150g prášk. cukru, 1/2 balíčka PDP, 3PL vody jablková náplň: 1kg očistených jabĺk, 2bal. vanil. cukru puding: 700ml mlieka, 2Zlaté klasy, 100g prášk. cukru, 40g kryštál. cukru, 200g masla 250ml smotany na šľahanie, čokol.ryža (granko) POSTUP PRÍPRAVY 1.očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanil.cukrom.plech vyložíme alobalom a rozotrieme jablká. žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. múku zmiešame s PDP a pridáme do žĺtkov.nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. cesto rovnomerne nalejeme na jablká a pečieme vo vyhr. rúre (160stup. 15 min). 2. uvaríme puding z mlieka a zlatého klasu a kryšt. cukru. maslo vymiešame s prášk. cukrom a pridáme vychlad. puding. vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. puding opatrne natrieme na jablkovú náplň. 3. šľahačku vyšľaháme (dala som aj stužovač) a natrieme na puding, ohádžeme ryžou a dáme stuhnúť. zákusok je vraj chutný aj bez pudingu al. šľahačky. no neverím, ale je to každopádne menej roboty a umývania riadu. prajem dobrú chuť. olížete sa aj za ušami :-)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.9.2009, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
šľahačková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 3vajcia, 4PL kryšt.cukru, 3PL kakaa, 3PL polohr. múky, 2lyžičky prášku do peč. Plnka: 40g masla, 40g hlad.múky, 2dl mlieka, 120g masla, 150g prášk.cukru, 3PL kakaa čokol.šľahačka: 200g bielej čokol.,4dl smotany na šľahanie, 2stužovače šľahačky POSTUP PRÍPRAVY cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom.pridáme múku, kypriaci prášok, kakao a spolu premiešame. cesto dáme do tortovej formy a upečieme.po upečení ho pokvapkáme ovoc.šťavou-napr. sirupom (ja vždy zabudnem).potrieme plnkou a vyšľahanými čokol. šľahačkami.posypeme strúhanou čokoládou. Plnka: na masle (na tom menšom množstve) opražíme múku a zalejeme ju mliekom (ako zásmažku). za stáleho miešania uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s prášk.cukrom.Pridáme kakao, vychladnutú kašu a premiešame. šľahačka: kúsky bielej čokolády rozpustíme v smotanách na šľah. nad parou. Premiešame, po vychladnutí dáme na 2hod. do chladničky.potom vyšľaháme spolu so stužovačmi do tuha... je veľmi sýta a oblížete si všetky prsty!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |