. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

lenka t. (plienočka) ID 13045
.
mimibazar.sk/plienocka
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.3.2007
Naposledy: 21.10.2023 6:45
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 97
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15)<< predošlé 1, 2

MÚČNIKY, POHÁRE

Makovo - jablkový zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

4-5 vajíčok, 150g prášk.cukru, 150g Helie, 100ml mlieka, 300g polohr. múky, 1/2 PDP, 150g mletého maku.
vanil. cukor, jablká, čokol. poleva.

POSTUP PRÍPRAVY

žĺtky vymiešame s cukrom do penista. Postupne pridávame rozpustenú Heliu, mlieko, múku, PDP a mak. Všetko dobre vymiešame a rozotrieme na pomastený plech vysypaný múkou a upečieme.
Medzitým očistíme a postrúhame jablká, z bielkov ušľaháme sneh, pridáme ho k jablkám, ochutíme vanil. cukrom a natrieme na upečené cesto a ešte asi 20 min. zapekáme. povrch polejeme čokol. polevou.

Tento recept som našla vo veľmi starom časopise. je dosť nepresný (napr. počet jabĺk do snehu). neskúšala som, ale chystám sa. ak ma niekto predbehne, dajte vedieť, aký bol....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slonie oko



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 6 PL prášk. cukru, 5 PL polohr. múky, 2 PL kakaa (dávam 3), papier na plech, tuk a múka na vysypanie papiera.
Plnka: 200g masla, 1/2 Salka, 3PL kakaa, 2-3 banány (mne stačia 2), čokol. poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky vyšľaháme na sneh a postupne pridávame cukor, potom žĺtky. Zľahka primiešame kakao a múku. Dáme na veľký plech s vymasteným a pomúčeným papierom, pečieme pri 250 stupňoch asi 7-10 min.
Horúce zvinieme aj s papierom (pomocou mokrej utierky) a necháme skrútené v utierke do vychladnutia. po vychladnutí rozvinieme, natrieme plnkou, na kraj, od ktorého skrúcame dáme celé banány a zvinieme. polejeme polevou.
Plnka: maslo vymiešame so Salkom a pridáme kakao.
je to fantastický koláčik, lepšie je piecť v elekt. rúre (ako plynovej). nie je to vôbec ťažké, ja som mala stresy z toho skrúcania, ale je to ľahšie hádam ako bábovka. prajem dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.2.2008, 10:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Plnený španielsky vietor



POTREBNÉ PRÍSADY

3 bielky, 200g prášk. cukru, ríbezľová marmeláda

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pri stálom šľahaní pridáme polovicu prášk. cukru a ušľaháme dobre dotuha. Druhú polku cukru zľahka vmiešame do snehu. Plech vymastíme a ukladáme naň kúsky tuhej ríbezľovej marmelády. Na každý kúsok položíme lyžicou pripravený sneh a vložíme do teplej rúry. Pri veľmi slabom ohni (teplote) upečieme do svetložlta.

ešte som to neskúšala, ale vyzerá to nenáročne a jednoducho... tak prečo nie? skúste a dajte vedieť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

jablkový krémeš



POTREBNÉ PRÍSADY

na fotke nevyzerá veľmi vábivo, fotila som narýchlo, kým ešte niečo z neho bolo.
cesto: 5 vajec, 150g polohr.múky, 150g prášk. cukru, 1/2 balíčka PDP, 3PL vody
jablková náplň: 1kg očistených jabĺk, 2bal. vanil. cukru
puding: 700ml mlieka, 2Zlaté klasy, 100g prášk. cukru, 40g kryštál. cukru, 200g masla
250ml smotany na šľahanie, čokol.ryža (granko)

POSTUP PRÍPRAVY

1.očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanil.cukrom.plech vyložíme alobalom a rozotrieme jablká. žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. múku zmiešame s PDP a pridáme do žĺtkov.nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. cesto rovnomerne nalejeme na jablká a pečieme vo vyhr. rúre (160stup. 15 min).

2. uvaríme puding z mlieka a zlatého klasu a kryšt. cukru. maslo vymiešame s prášk. cukrom a pridáme vychlad. puding. vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. puding opatrne natrieme na jablkovú náplň.

3. šľahačku vyšľaháme (dala som aj stužovač) a natrieme na puding, ohádžeme ryžou a dáme stuhnúť.

zákusok je vraj chutný aj bez pudingu al. šľahačky. no neverím, ale je to každopádne menej roboty a umývania riadu.
prajem dobrú chuť. olížete sa aj za ušami :-))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.9.2009, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

šľahačková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 3vajcia, 4PL kryšt.cukru, 3PL kakaa, 3PL polohr. múky, 2lyžičky prášku do peč.
Plnka: 40g masla, 40g hlad.múky, 2dl mlieka, 120g masla, 150g prášk.cukru, 3PL kakaa
čokol.šľahačka: 200g bielej čokol.,4dl smotany na šľahanie, 2stužovače šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom.pridáme múku, kypriaci prášok, kakao a spolu premiešame. cesto dáme do tortovej formy a upečieme.po upečení ho pokvapkáme ovoc.šťavou-napr. sirupom (ja vždy zabudnem).potrieme plnkou a vyšľahanými čokol. šľahačkami.posypeme strúhanou čokoládou.

Plnka: na masle (na tom menšom množstve) opražíme múku a zalejeme ju mliekom (ako zásmažku). za stáleho miešania uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s prášk.cukrom.Pridáme kakao, vychladnutú kašu a premiešame.

šľahačka: kúsky bielej čokolády rozpustíme v smotanách na šľah. nad parou. Premiešame, po vychladnutí dáme na 2hod. do chladničky.potom vyšľaháme spolu so stužovačmi do tuha...

je veľmi sýta a oblížete si všetky prsty!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu