končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16) | << predošlé 1, 2 |
RYŽA A CESTOVINY |
CESTOVINKOVY SALATIK.;-)POTREBNÉ PRÍSADY 1balik cestovin(spiralky kolienka, maslicky...),1mala plechovka kukurice, kusok tvrdeho syra v celku, sunkova salama v celku, mlete korenie, sol, provensalske korenie(nemusi byt nutne), asi pol pohara majonezy, prip.podla chuti. POSTUP PRÍPRAVY cestovinky uvarime v osolenej vode, potom zlejeme a nechame vychladnut, nakrajame sunku a syr na malicke kusky a kukuricu zlejeme.cestoviny dame do misky, pridame sunku a syr a kukuricu, sol, korenie a provensalske korenie a nakoniec majonezu, poriadne pomiesame a podavame za studena.. dobru chut.:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
NAJSLADŠIA A NAJZLATŠIA IVANKA MALA 1 RôČIK A TOTO BOLA JE TORTA.:-)POTREBNÉ PRÍSADY na tortovu formu s priemerom 26cm-4vajicka,6-8lyžic krystaloveho cukru, pol balika prasku do peciva 200g hladkej muky, vanilkovy cukor, 1kocka masla(cca 100g) mlieko podla potreby. na plnku-500g tvarohu, 2smotany na slahanie, 6-8lyžic praskoveho cukru, vanilkovy cukor, 2jahodove kompoty, 1balik platkovej zelatiny, jahodovy dzem. na ozdobu-biela poleva a figurky, alebo nieco podla vlastnej fantazie.:-) POSTUP PRÍPRAVY cesto-zltky oddelime od bielkov, a mixerom vyslahame s krystalovym a vanilkovym cukrom a zmeknutym maslom do peny, potom pridame muku s praskom do peciva a sneh z bielkou (podla potreby pridame este muku alebo vlazne mlieko, ak je cesto riedke alebo tuhe). vylejeme do vymastenej a mukou vysypanej formy a upecieme-pecieme podla druhu rury..ale asi tak 160-180 stupnov taku hodinku. Kym korpus vychladne urobime plnku-jahody pokrajame, vyslahame slahacku, ktoru zmiesame so zmeknutym tvarohom a cukrami, zelatinu pripravime so sirupom z kompotu podla navodu a zamiesame do tvarohovej zmesi(do zmesi dame aj par pokrajanych jahôd) Vychladnuty korpus prekrojime na polovicu, spodok natrieme lekvarom , polozime nakrajane jahody a navrstvime tvarohovu zmes, a prikryjeme druhym korpusom. potom mozeme poliat bielou alebo rozovou polevou alebo ozdobit podla vlastnej fantazie...:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2010, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
NÁŠ OBLÚBENÝ NEDELNÝ OBED-PODLA MOJEJ MAMINY...polievočka, masko s plnkou a kompotik.:-)POTREBNÉ PRÍSADY POLIEVKA S PECENOVYMI KNEDLICKAMI -balicek kuracej pecienky, 4-5strucikov cesnaku, 1vajicko, sol, biele korenie, cervena paprika-mleta sladka, majoranka, struhanka, 1cela cibula,1petrzlen, 2-3mrkvy, struhany celer aj kalerab, kuraci bujon a cele cierne korenie. PEČENE KURA- cele kurča, sol, zmes korenia na pecene kura, PLNKA-asi 7predvčerajsich rožkov, 1vajičko, sol, trochu oleja, petrzlenova vňat, mlete korenie. KOMPOTIK- 8alebo viac jablcok, 3drievka celej škorice, par klincekov, 2vanilkove cukry a krystalovy cukor-podla toho kto lubi viac alebo menej sladke. POSTUP PRÍPRAVY POLIEVOČKA-najprv pečeňove knedličky-do hlbokej misky dame umytu pečienku, vajicko, prelisovany cesnak, koreniny a sol, struhanku a pomixujeme(dame tolko struhanky aby sa dali robit knedliky), potom ich malou lyžičkou davame do horucej osolenej vody. po cca 15minutach k nim vlozime ostatnu zeleninu, cele cierne korenie a varime kym nezmäkne, potom pridame bujon a podla chuti sol alebo vegetu a nakoniec sa z polievky vyberie cela cibula a petrzlen, ostatne spapame.:-) KURČA- umyte kurča trochu osolime, a potrieme korenim na kurca, dame na pekac, podlejeme vodou a pokapeme troskou oleja..dame piect a medzitym pripravime ´´PLNKU´´- rokzky namocime do mala vody s trochou mlieka(aby neboli velmi rozmocene), vytlacime vodu, pridame vajicko, sol, korenie petrzlen a trosku oleja, pomiesame a pridame na pekac ku kuriatku asi po polke pecenia, a jak aj kuriatko aj plnku polievame vypekom.plnku mozno prikryt v trube alobalom keby bola uz hotova a kura este nie.. KOMPOTIK- umyte, osupane a vykôstkovane jablcka pokrajame na stvrtiny, dame do hrnca s dostatocnym mnozstvom vody, pridame skoricove drievka, klinceky cukor a vanilkovy cukor a varime kym jablcka nezmäknu a nechame vychladnut..a kompotovy ´´vyvar´´ je super jablkova stava.:-) DUFAM ZE NIEKOHO TENTO RECEPT UPUTA, MNA VZDY ZACHVATI NOSTALGIA KED VARIM NASE OBLUBENE JEDLO..:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
uzasna paradajkova omacka nielen k pecenemu mäsu..POTREBNÉ PRÍSADY cibula, paradajkovy pretlak, bobkovy list, cele cierne korenie, cukor, hladka muka POSTUP PRÍPRAVY cibulu spenime na oleji, pridame pretlak, zalejeme 5dcl vody, pridame korenie a bobkovy list. osolime a varime 15minut. v 2dcl vody rozmiesame muku a vlejeme do pretlaku(podla chuti moze byt aj viac muky), ochutime cukrom a hotovo.:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 21.2.2012, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
hubove sotePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY huby, kecup, cibula, kysla uhorka, slanina, mleta rasca, mlete cierne korenie, sol, sojova omacka, mleta paprika-sladka aj paliva, olej POSTUP PRÍPRAVY Huby ocistime a pokrajame na platky, na oleji osmazime cibulu a pridame huby,orestujeme a zalejeme vodou, dusime. medzitym pridame pokrajanu slaninu a uhorku, kecup, sojovu omacku a koreniny. dusime kym huby nezmäknu. mozme podavat s pecivom, tarhonou alebo pecenymi zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
NO NENORMAALNE DOBRA čINAPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY KURACIE MASO, ananasovy kompot, zelena, cervena alebo žlta paprika, feferonka, zazvor(struhany alebo mlety), sampinony, soľ, olej. POSTUP PRÍPRAVY Kuracie maso nakrajame, a oprazime na troche oleja, podlejeme stavou s kompotu a dusime, zatial pridame nakrajane hriby, papriku a ananas a feferonku. Ochutime solou a zazvorom a dusime kym maso neni hotove. podla chuti mozme urobit viac alebo menej stavy, podavame s ryzou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16) | << predošlé 1, 2 |