. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

M K. (Kiwinka21) ID 101365
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.6.2009
Naposledy: 15.1.2020 10:54
Aktualizácia: 9.10.2013 22:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 21
RODINNÉ FOTOGRAFIE 14
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 16
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16)<< predošlé 1, 2

RYŽA A CESTOVINY

CESTOVINKOVY SALATIK.;-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1balik cestovin(spiralky kolienka, maslicky...),1mala plechovka kukurice, kusok tvrdeho syra v celku, sunkova salama v celku, mlete korenie, sol, provensalske korenie(nemusi byt nutne), asi pol pohara majonezy, prip.podla chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

cestovinky uvarime v osolenej vode, potom zlejeme a nechame vychladnut, nakrajame sunku a syr na malicke kusky a kukuricu zlejeme.cestoviny dame do misky, pridame sunku a syr a kukuricu, sol, korenie a provensalske korenie a nakoniec majonezu, poriadne pomiesame a podavame za studena..
dobru chut.:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

NAJSLADŠIA A NAJZLATŠIA IVANKA MALA 1 RôČIK A TOTO BOLA JE TORTA.:-)



POTREBNÉ PRÍSADY

na tortovu formu s priemerom 26cm-4vajicka,6-8lyžic krystaloveho cukru, pol balika prasku do peciva 200g hladkej muky, vanilkovy cukor, 1kocka masla(cca 100g) mlieko podla potreby. na plnku-500g tvarohu, 2smotany na slahanie, 6-8lyžic praskoveho cukru, vanilkovy cukor, 2jahodove kompoty, 1balik platkovej zelatiny, jahodovy dzem. na ozdobu-biela poleva a figurky, alebo nieco podla vlastnej fantazie.:-)

POSTUP PRÍPRAVY

cesto-zltky oddelime od bielkov, a mixerom vyslahame s krystalovym a vanilkovym cukrom a zmeknutym maslom do peny, potom pridame muku s praskom do peciva a sneh z bielkou (podla potreby pridame este muku alebo vlazne mlieko, ak je cesto riedke alebo tuhe). vylejeme do vymastenej a mukou vysypanej formy a upecieme-pecieme podla druhu rury..ale asi tak 160-180 stupnov taku hodinku. Kym korpus vychladne urobime plnku-jahody pokrajame, vyslahame slahacku, ktoru zmiesame so zmeknutym tvarohom a cukrami, zelatinu pripravime so sirupom z kompotu podla navodu a zamiesame do tvarohovej zmesi(do zmesi dame aj par pokrajanych jahôd)
Vychladnuty korpus prekrojime na polovicu, spodok natrieme lekvarom , polozime nakrajane jahody a navrstvime tvarohovu zmes, a prikryjeme druhym korpusom.
potom mozeme poliat bielou alebo rozovou polevou alebo ozdobit podla vlastnej fantazie...:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2010, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁŠ OBLÚBENÝ NEDELNÝ OBED-PODLA MOJEJ MAMINY...polievočka, masko s plnkou a kompotik.:-)



POTREBNÉ PRÍSADY

POLIEVKA S PECENOVYMI KNEDLICKAMI -balicek kuracej pecienky, 4-5strucikov cesnaku, 1vajicko, sol, biele korenie, cervena paprika-mleta sladka, majoranka, struhanka, 1cela cibula,1petrzlen, 2-3mrkvy, struhany celer aj kalerab, kuraci bujon a cele cierne korenie. PEČENE KURA- cele kurča, sol, zmes korenia na pecene kura, PLNKA-asi 7predvčerajsich rožkov, 1vajičko, sol, trochu oleja, petrzlenova vňat, mlete korenie. KOMPOTIK- 8alebo viac jablcok, 3drievka celej škorice, par klincekov, 2vanilkove cukry a krystalovy cukor-podla toho kto lubi viac alebo menej sladke.

POSTUP PRÍPRAVY

POLIEVOČKA-najprv pečeňove knedličky-do hlbokej misky dame umytu pečienku, vajicko, prelisovany cesnak, koreniny a sol, struhanku a pomixujeme(dame tolko struhanky aby sa dali robit knedliky), potom ich malou lyžičkou davame do horucej osolenej vody. po cca 15minutach k nim vlozime ostatnu zeleninu, cele cierne korenie a varime kym nezmäkne, potom pridame bujon a podla chuti sol alebo vegetu a nakoniec sa z polievky vyberie cela cibula a petrzlen, ostatne spapame.:-)
KURČA- umyte kurča trochu osolime, a potrieme korenim na kurca, dame na pekac, podlejeme vodou a pokapeme troskou oleja..dame piect a medzitym pripravime ´´PLNKU´´- rokzky namocime do mala vody s trochou mlieka(aby neboli velmi rozmocene), vytlacime vodu, pridame vajicko, sol, korenie petrzlen a trosku oleja, pomiesame a pridame na pekac ku kuriatku asi po polke pecenia, a jak aj kuriatko aj plnku polievame vypekom.plnku mozno prikryt v trube alobalom keby bola uz hotova a kura este nie..
KOMPOTIK- umyte, osupane a vykôstkovane jablcka pokrajame na stvrtiny, dame do hrnca s dostatocnym mnozstvom vody, pridame skoricove drievka, klinceky cukor a vanilkovy cukor a varime kym jablcka nezmäknu a nechame vychladnut..a kompotovy ´´vyvar´´ je super jablkova stava.:-)
DUFAM ZE NIEKOHO TENTO RECEPT UPUTA, MNA VZDY ZACHVATI NOSTALGIA KED VARIM NASE OBLUBENE JEDLO..:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

uzasna paradajkova omacka nielen k pecenemu mäsu..



POTREBNÉ PRÍSADY

cibula, paradajkovy pretlak, bobkovy list, cele cierne korenie, cukor, hladka muka

POSTUP PRÍPRAVY

cibulu spenime na oleji, pridame pretlak, zalejeme 5dcl vody, pridame korenie a bobkovy list. osolime a varime 15minut. v 2dcl vody rozmiesame muku a vlejeme do pretlaku(podla chuti moze byt aj viac muky), ochutime cukrom a hotovo.:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.2.2012, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

hubove sote


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

huby, kecup, cibula, kysla uhorka, slanina, mleta rasca, mlete cierne korenie, sol, sojova omacka, mleta paprika-sladka aj paliva, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Huby ocistime a pokrajame na platky, na oleji osmazime cibulu a pridame huby,orestujeme a zalejeme vodou, dusime. medzitym pridame pokrajanu slaninu a uhorku, kecup, sojovu omacku a koreniny. dusime kym huby nezmäknu. mozme podavat s pecivom, tarhonou alebo pecenymi zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

NO NENORMAALNE DOBRA čINA


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

KURACIE MASO, ananasovy kompot, zelena, cervena alebo žlta paprika, feferonka, zazvor(struhany alebo mlety), sampinony, soľ, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie maso nakrajame, a oprazime na troche oleja, podlejeme stavou s kompotu a dusime, zatial pridame nakrajane hriby, papriku a ananas a feferonku. Ochutime solou a zazvorom a dusime kym maso neni hotove. podla chuti mozme urobit viac alebo menej stavy, podavame s ryzou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu