. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 162 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

CHRUMKAVE PLNENE KURATENKO*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

podľa svojej chute

POSTUP PRÍPRAVY

Plnené kura vcelku sa pečie strašne dlho,jedna strana je skôr uvarená a pri kostiach občas krvavé.Podelím sa s vami preto o môj zlepšovák-ha ha.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 12.8.2014, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Nenáročné ale chutné kuracie špízy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pol kila kuracich prs, na marinadu- 2pl. gyros korenia, 2pl. korenia na pecene kura, 5 pl. oleja, 4 struciky cesnaku, 2kl. soli, 1pl. sojovej omacky, dalej som dala madarsku klobasku, cibulu a slaninku (co si napichnete je na vas)

POSTUP PRÍPRAVY

....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 18.2.2011, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie soté


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie kuracích pŕs, 1 väčšia cibuľa, soľ, mletá sladká červená paprika, koreniaca zmes na Gyros, ryža, hranolky, zelenina

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na kúsky. V miske si zmiešame olej, korenie, papriku, soľ a mäso vložíme do tejto zmesi a premiešame. V panvici si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Keď nám zosklovatie, pridáme mäso s marinádou a dusíme do mäkka za občasného premiešania. Podávame s ryžou, hranolkami a zeleninou. My si ešte zvykneme mäsko posypať strúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.4.2011, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Hopla prsa


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia cca 800-900g , zemiaky,smotanu na šľahanie 30%, 1/2 pór,1 cibuľa,4-5strúčikov cesnaku,olivový olej asi tak 3-4 PL , korenie 4 farieb,soľ, 1PL plochá vegety,kurkuma(ide na prso),červená paprika mletá, tvrdý syr na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

neviem či je tu takýto recept keďže po 100 rokoch vkladám nejaké mäsko.Názov som dala hopla preto lebo ešte o 10:00 som nevedela čo budem variť ....takže hopla na postup ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 10.12.2012, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zamilované kuracie prsia


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, soľ, čierne korenie, horčica, majoránka, cibuľa, 4 kyslé jablká, smotana na varenie, alebo šľahačková

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si naklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany potrieme horčicou a posypeme majoránkou. Na panvici si rozpálime olej a prsia opečieme, najprv horčicovou stranou, potom obrátime a prsia uložíme na teplé miesto.
Vo výpeku si osmažíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané jablká a dusíme, kým nie sú jablká mäkké. Prilejeme smotanu a necháme zovrieť. Mäso vrátime do omáčky a všetko necháme zovrieť a krátko povaríme. Zahustíme hladkou múkou. Ochutíme podľa chuti, vegetou a prelisovaným cesnakom. Ako prílohu podávame ryžu.

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Monika P. (Monika82) ID 26418 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.3.2009, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

ČÍNSKE PLACKY...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: kuracie prsia(cca 700 g), mrazená zelenina, 5-6 vajec, zemiakový škrob ( solamyl), vegeta, peper, korenie na čínu, olej, sójová omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si narežeme na kocky, alebo rezance, pridáme koreniny, pol sáčku korenia na čínu, trošku oleja, mrazenú zeleninu. Vyšlaháme si vajcia s polkou solamylu (1/2 krabice) a zalejeme prsíčka, premiešame. Necháme postáť v chladničke a vyprážame malé placky.( vyprážame stále toľko- koľko zjeme). Mäsko môže postáť v chladničke aj 3 dni. Ako príloha je super ryža s hranolkami, alebo opekanými zemiakmi.

P.s – miesto mrazenej zeleniny môžeme použiť odšťavené lečo, šampiňóny, alebo kto čo má rád....
Je to naozaj výborné a jednoduché, my to mávame pravidelne a deti sa nevedia objesť :-))


Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Kamila Š. (Nandy) ID 52557 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 10.11.2013, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia v bielom jogurte


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľký biely jogurt (alebo dva malé :O)) 2 vajcia, kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, oregano, 1 PL horčice, strúhanka, tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si umyjeme, nakrájame na rezníky,len mierne vyklepeme, nasolíme a nakoreníme.
Z bieleho jogurtu, vajíčok, vegety , horčice a oregana vymiešame cestíčko, do ktorého dáme kuracie prsia a necháme odležať najlepšie do druhého dňa.
Na druhý deň si do strúhanky nastráhame tvrdý syr a v tejto zmesi mäsko obalíme a vypražíme.

Odporúčam s opekanými zemiačkami a cesnakovým dresingom. Keď nemáme kupovaný,pretlačím cesnak do kyslej smotany, pridám troška soli a čierneho korenia a hotovo.

Je to mňamka.
Fotky dodám nabudúce.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Katarína K. (vanii) ID 20312 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.8.2012, 15:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Vyprážané kuracie prsia, obalené v rozdrvených kukuričných lupienkoch


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Vyprážané kuracie prsia, obalené v rozdrvených kukuričných lupienkoch..je naozaj perfektne nedelne menu !!!! -potrebujeme kuracie prsia (vykostene a bez koze ) -soľ,vegeta , vajíčka -olej na vyprazanie -kukuričné lupienky

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si masko umyjeme,osušíme,vyklepeme ,
prerežeme na 1/2 osolíme ..
* pripravíme si misku- do nej si dáme vajíčka .(ziadne mlieko ) vegetu ....(podla chuti si mozte dat aj neake koreniny)
*do druhej misky si dame kukuricne lupienky-
*kukuričné lupienky nasypeme do plastového vrecúška a valčekom ich rozdrvíme
a začíname masko obalíme vo vajíčku a potom v kukuričných lupienkoch..
ZIADNA MUKA ,ANI STRUHANKA !!!!!!!
*Vyprážame na rozpálenom oleji *

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Klaudi L. (sirotkaa1-oriflame) ID 15237 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 22.10.2013, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie mäsko v perfektnej marináde


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Mäso môže byť aj kuracie alebo bravčové stehno (1 kg). Ja používam kuracie rezne, ktoré si nakrájam na pásiky. Prísady na marinádu : 2 celé vajcia, 1/2 lyžice majoránky, 1 lyžica kmínu, 1 lyžica solamylu, 1/2 lyžice karikorenie, paprika, 5 strúčikov cesnaku, 1 a 1/2 lyžičky soli, kečup, worčester podľa chuti .

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady i s vajíčkami sa vymiešajú v nádobe, do ktorej dáme mäso a necháme 24 hodín odležať v chladničke. Môžete si marinádu pripraviť aj tesne pred prípravou, ale keď je mäso odležané, je chutnejšie.

Potom ho osmažíme na rozpálenej masti domäkka.
Ako prílohu môžeme podávať pečené zemiaky. Ošúpem si zemiaky, naolejujem si pekáč. Zemiaky nakrájam na mesiačiky, poukladám vedľa seba len v jednej vrstve. Osolím a posypem celou nie mletou rascou. Nakoniec ešte polejem olejom, zakryjem alobalom a dám piecť do rúry cca. na 1 h.
Zemiaky si dajte upiecť skôr ako mäso. Príprava mäsa je rýchlejšia. Výsledok stojí za to, muž mi doma vyškrabuje pekáč :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Daniela D. (Danielka1) ID 2981 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Gyros v žemli


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, gyros korenie, olej, žemle (Tesco), kapustový šalát s mrkvou (Terno), tatárska omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept píšem pre inšpiráciu . . . my s manželom máme strááášne radi gyros - kebab, tak som si ho prispôsobila pre moju kuchyňu a super to chutí aj na chalupe:

Kuracie prsia nakrájame na pásiky, ale menšie kúsky, zmiešame s asi 2 polievkovými lyžicami oleja a pridáme gyros korenie, korenie dávam podľa množstva kuracieho mäsa, tak asi na 1kg mäsa 3/4 sáčku asi. Zmiešame a necháme postáť aspoň 2 hodiny. Ja robím na 2x, robím z väčšej dávky, takže polovicu urobím v jeden deň a druhú polovicu nechám v miske do druhého dňa, takže sa mäsko marinuje dlhšie. Marinované kur. mäso dáme na úplne rozpálený olej a rýchle premiešame, aby sa nám opieklo a nepustilo šťavu, pražíme tak cca 5-10 minút, podľa farby mäska, ale nie dlho, potom tie kúsky nie sú také mäkké, keď sa to praží dlho a veľmi do hneda. Opečené vyberieme a dáme na misu. Pripravíme si na stôl kapustový šalát s mrkvou, ja tento šalát kupujem u nás v Terne, asi tak 0,5 kg minimálne potrebujete na 1kg mäsa, je to super, kúpite a máte pokoj, žiadne strúhanie a podobne a tatársku omáčku. Žemle si buď prekrojíte a vnútro stlačíte, alebo odkrojíte trochu vršok a vydlabete žemlu, popr. môžete plniť aj do arabského chleba, ale tento je taký tvrdší, lepšie sú žemle. A keď to máme pripravené začíname plniť, najlepšie je plniť to ešte, keď je mäso horúce, takže do vydlabanej žemle dáme ako prvý kapustový šalát, také 2 lyžičky a vtlačíme, na šalát mäsko, také 2-3 kúsky (to závisí podľa toho aké sú veľké nakrájané a to už každý bude vedieť, podľa veľkosti žemle, koľko má dať surovím, aby to bolo navrstvené) a dáme asi 1-2 lyžičky tatárskej omáčky a zas ďalej na toto šalát, mäsko, tatárska a pokračujeme, kým nezaplníme žemlu. Mne do tejto žemle z Tesca vyšli 2 vrstvy, končiť sa má kapustovým šalátom, ten to pekne zakryje. Je to super rýchlovka, super to chutí a máte aj na 2 dni a vždy čerstvé. Jedine čo máte robotu, tak s tým krájaním mäsa a marinovaním a ešte opekaním, ale ináč fakt rýchlovka a fajnotka :-))) K tomu my papkáme zeleninový šalát.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.8.2008, 9:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 162 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu