končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 66 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Karamelovo orechový piePOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 1a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, štipka soli, cca 125g masla, 1ČL cukru, plnka: 1 hrnček posekaných orechov, 1/2 hrnčeka ovsených vločiek, 2PL masla, 1 hrnček hnedého cukru, 4PL medu, 1/2 hrnčeka šľahačkovej smotany (alebo na varenie), štipka soli, 3 celé vajíčka POSTUP PRÍPRAVY Recept sa ku mne dostal včera, nech ho vyskúšam, lebo je vraj veľmi dobrý. Skutočne, kto má rád orechy, karamel, odporúčam :) Ako prvé si nachystáme suroviny na cesto a necháme maslo zmäknúť. Urobíme plnku, maslo pomaly roztopíme a pridáme orechy, vločky a cukor a na malom plameni spolu varíme, kým neskaramelizujú. Miešame, aby nám hmota neprihorela. Prijeme smotanu zmiešanú s medom a ešte zamiešame. Pozor, rozhorúčená hmota bude bublať a pariť. Necháme prevrieť a odstavíme, aby plnka trochu ochladla. Zatiaľ si uhnetieme cesto a prstami ho upatláme vo vymastenej tortovej forme. Ak by sa cesto predsa nechcelo uhniesť, stačí pridať lyžicu mlieka do cesta. Cesto dáme aj na okraje formy, stačí 1cm do výšky. popicháme ho vidličkou a dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 10min na 160-180°. Kým sa pečie cesto, do plnky primiešame vajíčka so štipkou soli a vymiešame do hladka. Plnku potom nalejeme na predpečené cesto a pečieme ešte asi cca 30min. Dobrú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 2.11.2013, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechovo čokoládová bábovkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250G masla, 200g cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 150g čokolády, 1 kyslá smotana, 2PL kakaa, 300g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1-2 hrste posekaných orechov POSTUP PRÍPRAVY Zmäknuté maslo vyšľahať s cukrom do hladka, pridať roztopenú vychladenú čokoládu, vajcia a vyšľahať do penista. Pridať kyslú smotanu, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva. nakoniec posekané orechy. tortovú formu vymastiť a vysypať strúhankou. piecť vo vyhriatej rúre (u nás orientačne 160°, 40min). cesta je dosť, takže odporúčam väčšiu formu, ja som mala tortovú s priemerom 24cm. po vybratí z rúry bábovku nechať postáť vo forme asi pol hodiny a prevrátiť. dobrú chuť. Foto nie je veľmi vydarené, ale bábovka chutí výborne :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 15.12.2011, 16:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jesenná zdravá tortička (orechovo-čokoládová)POTREBNÉ PRÍSADY 8 bielkov, 4 žĺtka, 3PL medu, 1 hrnček posekaných (pomletých) orieškov, 100g kvalitnej čokolády, 1 väčšie jablko, trošku mletej škorice, štipka soli, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 1/2 hrnčeka celozrnnej múky (môže nahradiť aj obyčajnou), 1/2 ČL prášku do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Recept na túto taliansku tortičku bol nájdený na jednom blogu a veľmi rada ho tu posuniem. fakt výborná, rýchla na prípravu, nadýchaná a bez pridania tuku :-) ale vďaka jablku predsa šťavnatá Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky vyšľaháme s medom a vanilkovým cukrom. Pridáme k nim oriešky (mandle alebo aké máte radi), na hrubo postrúhanú alebo na jemno posekanú čokoládu, štipku soli a trošku škorice. Primiešame múku s práškom do pečiva a na koniec postrúhané jablko. ako posledný vmiešame zľahka sneh z bielkov. Pečieme vo vyhriatej rúre orientačne 20-25min na 160°. Môžeme podávať len tak alebo s kopčekom šľahačky či vanilkovej zmrzliny. Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (31) posledné: 27.2.2014, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechovo čokoládová bábovkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 1 vanilkový cukor, 200g kryštálového cukru, 100ml mlieka, 100ml oleja, 3PL rumu, 250g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, hrsť posekaných orechov, hrsť posekanej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Osobitne vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista, postupne prilejeme tekuté prísady a nakoniec sypké. Potom zľahka vmiešame vareškou sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme vo vyhriatej rúre, orientačne 160° a 40min. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 29.9.2012, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maková bábovka s višňamiPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajíčka, 250g masla, 250g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250ml mlieka, 250g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 150g pomletého maku, asi za hrsť višní (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Dostal sa ku mne tento recept na bábovku a musím povedať, že je geniálna :) veľmi chutná, šťavnatá, proste silná konkurencia klasickej :) ak máte radi mak, odporúčam. Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielka. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkami na hladkú hmotu. Postupne prilejeme mlieko a prisypeme múku, prášok do pečiva a mak. Osobitne vyšľaháme sneh z bielkov. Do cesta pridáme odkôstkované višne (kto chce) (najlepšie sú čerstvé, ale môžu byť aj kompótové či sušené). Pridáme aj sneh a zľahunka vareškou premiešame cesto. Cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme pomaly vo vyhriatej rúre (orientačne 45min na 160°) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 14.9.2013, 10:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Obrátený hruškový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 4 vajíčka, 1 vanilkový cukor, 180g práškového cukru, 1 ČL mletého zázvoru, 2 PL kakaa, 100ml mlieka, 100 ml oleja, 200g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, plnka: približne 1 kg hrušiek, trošku masla, 6 PL hnedého cukru, škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Taká rýchlovka na jesenné popoludnie :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) KOMENTÁRE (48) posledné: 8.10.2018, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Škoricovo čerešnový koláč s posýpkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 170g zmäknutého masla, 280g polohrubej múky, 2 ČL prášku do pečiva, 2 ČL mletej škorice, 100g práškového cukru, štipka soli, 2 vajíčka, cca 8-10 PL mlieka (podľa potreby), plnka: cca 400-500g čerešní, posýpka: 50g masla, 60g hrubej (polohrubej) múky, 50g práškového cukru, 1ČL mletej škorice POSTUP PRÍPRAVY Tento koláč je inšpirovaný jednou anglickou stránkou a je to celkom príjemná obmena klasických čerešňových bublanín. Na koláč potrebujeme tortovú formu s priemerom približne 26cm. Z prísad na cesto vymiešame vareškou hustejšie cesto, ktoré potom stierkou urovnáme v maslom vymastenej tortovej forme. Na cesto poukladáme na husto čerešne a tie zasypeme posýpkou. Posýpku pripravíme zmiešaním všetkých surovín, tak aby sa sypali( mrvili) v rukách. Pečieme vo vyhriatej rúre na cca 160° orientačne 40min. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 24.6.2013, 19:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový vánokPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 300g masla, 300g práškového cukru, 2PL rumu, 4 žĺtky, 6 bielkov, 3PL mlieka, 400g hladkej (alebo polohrubej) múky, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa, PLNKA: 500g tvarohu, 2 žĺtky, 1 vanilkový cukor, 3PL práškového cukru, 50 ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchý a pritom výborný. Recept som našla už dávnejšie na nejakom českom blogu a až dnes teda vyskúšala. Odporúčam :) Ako prvé si rozdelíme 6 vajec na žĺtky a bielka. Zo 6 bielkov ušľaháme tuhý sneh a dáme bokom. V druhej mise vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom a rumom. Prišľaháme 4 žĺtka a mlieko. Múku zmiešame s práškom do pečiva a striedavo so snehom ich vareškou zamiešaváme do cesta. Cestíčko sa "nadýchne". Polovicu cesta dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Možno to pôjde trošku ťažšie, ale dá sa to :) Tvarohovú plnku urobíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Lepšie je použiť jemný tvaroh, ale dá sa aj hrudkový, ale potom je dobré rozmixovať plnku ponorným mixérom. Tvarohovú plnku nalejeme na svetlé cesto a rozotrieme. Do zvyšného bieleho cesta primiešame 2 PL kakaa a trošku mlieka na rozriedenie. Nakoniec kakaové cesto rozotrieme na tvarohovú plnku. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160° asi pol hodiny. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 15.6.2013, 6:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Svieži tvarohový zákusokPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY piškótové cesto: 6 žĺtkov, 6 PL práškového cukru, 2 PL oleja, 6 PL polohrubej múky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, kakao, sneh zo 6 bielkov, plnka: 500g jemného tvarohu, 350g pochúťkovej kyslej smotany (alebo podľa potreby), 1 vanilkový cukor, práškový cukor, med, 7dcl pohár zaváraného ovocia, 2 balíčky zlatého klasu POSTUP PRÍPRAVY Určite každý pozná tento ľahúčky koláčik a ak ste na neho náhodou zabudli, tak Vám ho rada pripomeniem. Ako prvé urobíme piškótové cesto ( aké máte radi ). Ja vyšľahám žĺtky s práškovým cukrom, prileje sa olej a primieša múka s práškovým cukrom a kakaom ( toho usypte ako máte radi). Osobitne sa vyšľahá sneh z bielkov a zľahka sa zmieša so zvyškom cesta. Cestíčko pečieme vo vyhriatej rúre na 160° asi 10min. Na plnku len zmiešame smotanu s tvarohom ( dobrý je napr z lidlu, vo vedierku ) a osladíme podľa chuti. Plnku vylejeme na vychladnuté upečené cesto. Na plnku poukladáme dobre odkvapkané ovocie. Šťavu zlejeme a dolejeme vodu, tak, aby sme mali 750ml tekutiny. 2/3 tekutiny dáme variť do hrnca a do zvyšnej 1/3 rozmiešame balíčky zlatého klasu. Keď voda v hrnci začne vrieť, prilejeme zlaté klasy a uvaríme hustý "puding". Ak treba, prisladíme. Nakoniec ho polovychladnutý nalejeme na koláč a dáme chladiť. dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 28.11.2012, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Francúzsky citrónový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 500g hladkej múky, 250g masla, 2 žĺtky, štipka soli, 4 PL práškového cukru, 1ČL prášku do pečiva, trochu vody podľa potreby ( 4-6 PL ), PLNKA: 1 liter mlieka, 80g polohrubej múky, 230g práškového cukru, štipka soli, postrúhaná kôra a šťava z 2 veľkých citrónov ( alebo 3 menších ), 8 žĺtkov, SNEH: 10 bielkov, štipka soli, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Tento výborný koláčik som objavila na jednom českom blogu ( http://beaute.blog.cz/0905/francouzsky-citronovy-kolac-tarte-au-citron ) a nedá mi nepodeliť sa s Vami o oň. Ľahký, svieži, ideálny na teplé dni. Z tohto množstva, ktoré uvádzam vyjde koláč na klasický veľký plech, ak ho chcete robiť do tortovej formy, treba urobiť polovičnú dávku... Ako prvé si urobíme cestíčko, zmiešame suroviny a vytvarujeme bochník, ktorý dáme do chladničky stuhnúť na pol hodiny. Kým cesto tuhne, pripravíme si plnku. 2/3 mlieka dáme variť do hrnca spolu s cukrom, citrónovou kôrou a štipkou soli za stáleho miešania. Do zvyšnej 1/3 mlieka rozmiešame múku. Keď mlieko s cukrom začne vrieť, prilejeme rozmiešané mlieko s múkou a varíme, kým hmota nezačne hustnúť. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Keď je už hmota trocha vychladená, primiešame žltky a prilejeme citrónovú šťavu. Plnku necháme vychladiť. Z chladničky vyberieme cestíčko a vyvaľkáme ho na rozmer plechu. Ja zvyknem odtrhnúť papier na pečenie a podstrčiť ho pod vyvaľkané cesto a tak preniesť na plech ( plech už potom netreba vymazať ). Na plechu cesto ešte pred pečením popicháme vidličkou a dáme ho predpiecť do vyhriatej rúry na 210°na 10minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 28.11.2012, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 66 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |