končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 178 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodovo rebarborové crumble...POTREBNÉ PRÍSADY Ak ste si odložili do mrazničky rebarboru, teraz sa zíde. Tento dezert je neskutočne svieži a šťavnatý a a keď sa servíruje s kopčekom zmrzliny, dokonalý na leto... 250g olúpanej rebarbory, 350g čerstvých jahôd, 100g trstinového cukru, 1 vanilkový cukor, 60g bieleho jogurtu...Mrvenička: 100g masla, 75g trstinového cukru, 120g polohrubej múky, 100g mandlí... POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 200°C. Stuhnuté maslo nakrájame na kocky, posypeme múkou /alebo suchými keksíkmi zomletými najemno, prípadne najemno zomletými piškótami/ a cukrom, necháme zmäknúť. Rebarboru si nakrájame na tenké plátky, jahody umyjeme odstopkujeme, nakrájame na 1/4 a spolu s rebarborou dáme do misky, zasypeme cukrom a vanilkovým cukrom. Do mrveničky pridáme mandle /plátky alebo zomleté, kto ako chrumkavý výsledok očakáva/ a všetko spolu krátko zmiesime. K rebarborovo-jahodovej zmesi pridáme jogurt a premiešame. Misky na zapekanie /môže byť jedna veľká alebo 6 menších/ si vymastíme maslom a na spodok porozdeľujeme ovocnú zmes aj so šťavou, posypeme mrveničkou a dáme piecť na 200°C, 20-25 minút, povrch musí byť upečený do zlata. Potom crumble necháme vychladnúť a podávame s vanilkovou alebo jahodovou zmrzlinou... prípadne s vychladeným bielym jogurtom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 26.7.2018, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Trubičky s vanilkovým krémom...POTREBNÉ PRÍSADY 500 gramov lístkového cesta, 1 vajce... Krém: 700 ml mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 2 vanilkové pudingy, 4 PL kryštálového cukru, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200g čerstvého krémového neochuteného syra - môže byť aj mascarpone alebo Lučina POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto na jemne pomúčenej doske rozvaľkáme natenko a nakrájame na cca 2 cm pásy. Tie omotáme okolo trubičiek na šamrole alebo podomácky vyrobených /práve z tých sú robené koláčiky na fotke/ a potrieme vajíčkom, ktoré sme rozmiešali s troškou vody. pečieme na 220°C do zlata, cca 20-25 minút. Necháme vychladnúť a potom cesto stiahneme z trubičiek a naplníme pomocou cukrárskeho vrecúška krémom. Krém si pripravíme vopred: Mlieko, kryštálový cukor a oba pudingy spolu uvaríme a za častého premiešania necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha. Syr vyšľaháme s práškovým cukrom a prišľaháme vychladnutý puding. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Naplnené trubičky necháme niekoľko hodín v chlade a potom posypeme práškovým cukrom... môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.3.2020, 11:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čučoriedkovo citrónový cheesecake...POTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 2 šálky podrvených grahamových sušienok, 1⁄3 šálky kryštálového cukru, 1⁄4 ČL soli, 6 PL rozpusteného masla***Náplň: 750g jemného tvarohu, 250g kyslej smotany, 300g kryštálového cukru, 3 vajcia, 2 žĺtka, 2 PL hladkej múky, 2 ČL vanilkového extraktu, 150 ml citrónovej šťavy, 2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry***Poleva:125g čučoriedok, 3 PL kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 175 °C. Tortovú formu obalíme alobalom. Rozmixované sušienky zmiešame s cukrom, soľou a maslom a natlačíme na dno tortovej formy. Odložíme bokom. V mixéri si zmiešame tvaroh s cukrom, vajíčkami, žĺtkami, vanilkovým extraktom, pridáme citrónovú kôru, múku a nakoniec šťavu. Náplň vylejeme na korpus a formu položíme na plech, do ktorého nalejeme vodu asi do výšky 2 cm. Čučoriedky rozmixujeme s cukrom dohladka, prepasírujeme a omáčku špirálovito nalejeme na plnku koláča. Pomocou špáradla vytvoríme mozaiku. Pečieme na 175°C, 1 hodinu 20 minút. Povrch koláča bude v strede akoby ešte nedopečený, ale to je v poriadku. Pootvoríme dvierka a koláč necháme ešte 1 hodinku v rúre chladnúť. Potom vyberieme, necháme vychladnúť, šupneme na pár hodín do chladničky a môžeme podávať. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Malinové scones s bielou čokoládou...POTREBNÉ PRÍSADY 4 šálky hladkej múky, 1 šálka kryštálového /trstinového/ cukru, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 200g studeného masla /nakrájame na malé kocky/, 1/2 šálky nasekanej bielej čokolády,3/4 šálky studeného mlieka, 1/2 šálky vychladnutej kyslej smotany, 2 vajcia, 1 1/2 Čl mandľového extraktu, 1 ČL vanilkového extraktu, 2 šálky čerstvých malín... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml Dôležité je mať všetky suroviny vychladené a pracovať s nimi rýchlo... V miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, a soľ. Pridáme nasekané maslo. V nádobe si zvlásť zmiešame mlieko, kyslú smotanu, obe esencie a vajcia. Vylejeme do mlieka a varechou rýchlo a krátko spracujeme, aby sa nám maslo nerozpustilo /potrebujeme mať kúsky/: nakoniec vmiešame nasekanú čokoládu a zľahka aj maliny. Cesto dáme na 1/2 -1 hodinu do chladničky. Potom ho Vyklopíme na papier na pečenie, vytvarujeme polguľu a nakrájame na 8 častí. Pečieme na 200°C, 15-20 minút. Po vychladnutí polejeme bielou čokoládou, pokrájame a podávame napr. na raňajky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 19.6.2018, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový koláč s rebarborou a jahodami...POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 400g hladkej múky, 1/2 kocky čerstvého droždia, 1 PL krupicového cukru, 50ml smotany 30%, 100ml teplého mlieka, 2 žĺtky, 1 Čl nastrúhanej citrónovej kôry, štipka soli a 100g rozpusteného masla. OKREM TOHO: 2 stonky olúpanej rebarbory, 2 PL krupicového alebo trstinového cukru, 1 ČL mletej škorice a cca 10 čerstvých jahôd, 250g jemného tvarohu a 2 vanilkové cukre...MRVENIČKA: 50g masla /stuhnutého/, 50g hrubej múky alebo najemno nastrúhaných piškót/, 50g krupicového alebo trstinového cukru a 1 ČL mletej škorice. POSTUP PRÍPRAVY Do misky nasypeme múku, do stredu rozmrvíme droždie, posypeme cukrom, zalejeme mliekom a necháme podkysnúť. Potom pridáme smotanu, žĺtky, soľ, kôru z citróna a miesime. Počas ,miesenia pridávame maslo. Cesto by sa malo pekne spojiť a nelepiť na misku. Misku prikryjeme a dáme na teplé miesto. Necháme kysnúť 45 minút. Zatiaľ si rebarboru nakrájame na tenké pásiky, zasypeme ju cukrom a škoricou a necháme bokom. Tvaroh vymiešame s oboma vanilkovými cukrami. Jahody si umyjeme a odstopkujeme. Nakrájame na štvrtinky. Maslo na mrveničku si nakrájame na kocky, pridáme ostatné prísady a rýchlo zmiesime dokopy... Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 17.6.2018, 11:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Brownies s arašidovým maslom.POTREBNÉ PRÍSADY 80g rozpusteného masla, 80g horkej čokolády, 160g trstinového cukru, 2 PL kakaa, 1 vajce, 1 ČL vanilkového extraktu, 200g hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku... NA POLEVU: 6 PL arašidového masla, 6 PL čokolády POSTUP PRÍPRAVY Maslo s čokoládou spolu rozpustíme, pridáme cukor, kakao, vajce a vanilkový extrakt... prešľaháme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do cesta. Vylejeme do malej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 175°C, 20-25 minút. Necháme cca na 10 minút vychladnúť a potom polejeme rozpustenou čokoládou a po chvíli aj mierne rozpusteným arašidovým maslom a vidličkou urobíme vír... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.6.2018, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
OREO brownies ♥POTREBNÉ PRÍSADY 250g masla, 1 šálka kryštálového cukru, 3⁄4 šálky trstinového cukru, 3 vajcia, 1 PL vanilkového extraktu, 2 1⁄2 šálky hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 1 šálka nasekanej čokolády, 1 balík Oreo sušienok, 1⁄2 šálka rozpustenej horkej čokolády, 1 ČL soli POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 250 ml Maslo vyšľaháme s kryštálovým a trstinovým cukrom do peny, pridáme vajíčka a vanilkový extrakt, dobre prešľaháme. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou a nasekanou čokoládou. Polovicu cesta vylejeme do formy /približne veľkosti 23 x 33 cm/ vyloženej papierom a na ňu naukladáme Oreo sušienky. Do druhej polovice vmiešame rozpustenú čokoládu a nalejeme na sušienky. Formu prikryjeme alobalom. Pečieme na 175 °C, 30 minút. Potom alobal odstránime a pečieme ešte 15-20 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na kocky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 17.10.2018, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♣♣♣ Bábovkovo /2./ ♣♣♣POTREBNÉ PRÍSADY ďalšia "séria" báboviek... odskúšané, podelím sa :) ...viac v postupoch POSTUP PRÍPRAVY ♥ https://www.mimibazar.sk/recept/53313-105501/babovkovo ♥ prvá "séria" OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2018, 17:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Red velvet lava cake ♥POTREBNÉ PRÍSADY 120g masla, 110g bielej čokolády, 1 šálka kryštálového cukru /môže byť aj menej/, 2 vajíčka „L“, 2 žĺtky, 1 PL červeného farbiva, 1 PL holandského kakaa, 6 PL /vrchovatých / hladkej múky...♥♥♥ 1 šálka = 250ml POSTUP PRÍPRAVY Formičky na zapekanie vymastíme a vysypeme múkou. V miske nad parou si rozpustíme maslo, čokoládu a cukor. V druhej miske si vyšľaháme vajíčka so žĺtkami a farbivom. Primiešame čokoládu. Múku zmiešame s kakaom a vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do misiek /do 2/3/ a pečieme na 230 °C, 14 – 15 minút. Necháme vo forme vychladnúť asi 2 minúty, portom koláčik vyklopíme na tanier, jemne posypeme práškovým cukrom a podávame s čerstvým ovocím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládovo brusnicové blondies :)POTREBNÉ PRÍSADY ½ šálky masla, 1 veľké vajce „L“, 1 šálka trstinového cukru, 1 PL vanilkovej extraktu, ½ ČL mletej škorice, 1 šálka hladkej múky, ¾ šálky sušených brusníc, ¾ šálky čokoládových kvapiek...xxx 1 šálka = 250ml POSTUP PRÍPRAVY Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme vajcia, cukor, vanilkový extrakt a škoricu. Rozšľaháme dohladka a primiešame múku. Nakoniec vmiešame brusnice a čokoládové kvapky. Cesto vylejeme do formy s rozmermi približne 20x20 cm. Pečieme na 180 °C, 25 minút. Cesto sa nemá lepiť na špajdľu, ale má byť mäkké. Necháme vychladnúť a nakrájame na malé kocky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 178 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >> |