. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.085 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,109 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

čokoladový koláč - rýchlovečka :))


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

...

POSTUP PRÍPRAVY

2 vajicka, hrncek krystalovy cukor, pol hrnceka oleja, hrncek mlieka, 2 hrnceky polohrubej muky, 1 prasok do peciva, 1 vanilku / nemusi byt/, 2 kavove lyzicky nescafe, 3 polievkove lyzice kakao, rum podla chuti...vymiesame cesto, dame na vymasteny a vysypany plech a upecieme na 180 stupnov..hotovy kolac môzme potriet lekvarom, ale nemusi byt / ja som pouzila domaci marhulovy/ a na vrch dame cokoladu - dame si roztopit 1 varovu cokoladu/ cisto len cokoladu, nedavame ziaden tuk/..ked je roztopena, dame ju do misky a pridame 1 kyslu smotanu a vymiesame..komu je to moc horke môze zamiesat aj trosku praskovy cukor..zalezi na vasej chuti.. ps..ja ochutnavam cesto..ak sa mi chce dam viac kakaa, alebo viacej kavy..kolac sa da prispôsobit..takze kludne pred pecenim ochutnavajte..pozor..len trosicku, aby bolo co upiect :)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 63 návštěvníkov)

ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 22.1.2015, 17:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

NUTTELA ROLÁDA.. Dnes som to stiahla z FB a idem na to vyzera dobre a konečne niečo nové


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

5 vejíček 5 PL cukru 5 PL mouky (4 polohrubá, 1 hladká) kakao kdo chce může přidat vanilkový cukr

POSTUP PRÍPRAVY

NUTTELA ROLÁDA..

5 vejíček
5 PL cukru
5 PL mouky (4 polohrubá, 1 hladká)
kakao
kdo chce může přidat vanilkový cukr

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 61 návštěvníkov)

Katarína O. (Kati99) ID 207946 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 13.6.2013, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

páperový perník


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

400 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 2x vanilkový cukor, 1 perníkový kypriaci prášok, 1 lyžička sódy bikarbóny, cca 3 lyžice kakaa, perníkové korenie, 1/2 litra mlieka, 4 lyžice lekváru, 2 vajíčka, 2 dl oleja a na potretie lekvár + čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

určite je tu veľa perníkov, ale tiež prikladám osvedčený receptuš - veeeeľmi voňavučký (aj ja som si chcela zobnúť) a krehunký ako páperie.
Suché suroviny (múka, cukor, prášok, bikarbóna, kakao, korenie) premiešame a potom pridáme mlieko, vajíčka, olej a lekvár. Všetko dobre zmiešame a nalejeme do plechu vystlaným papierom.
Po upečení natrieme lekvárom a čokoládovou polevou (cera+čoko+kvapka oleja)..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 31.8.2013, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svokrin úsmev - jahodový


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

recept nájdete u Adriana S. (adrika280) ID 34442 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13981&user=34442

POSTUP PRÍPRAVY

Vďaka za skvelú inšpiráciu, je to skvelý zákusok a určite vyskúšam aj verziu hrušky s marcipánovým pudingom. Tento recept je dôkazom toho, ako sa dá základný recept urobiť na viac spôsobov .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 3.11.2013, 9:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Punčový


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

x

POSTUP PRÍPRAVY

Tak prikladám recept, ktorý som si prispôsobila z viacerých inšpirácii z netu. Skúšala som ho piect asi 4 x, stále podľa iného receptíka, no nikdy to nebolo ono, Neviem prečo, no nikdy sa mi nepodarilo urobiť dobrý korpus, tak som si urobila po svojom.Spravila som mramorový korpus ( bez mramoru ) od Dáši z českého MMB, moju obľúbenú klasiku, ktorú používam stále aj na torty. Neviem čo by na to povedali cukrárky profesionálky, no mne sa to zdá fajn :-) Takže k veci : svetlý korpus - 4 vajcia, 240 g kr.cukru, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 250 g hladkej múky, 1/2 balíčka prdopeč. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žltka, olej a vodu. Preosejeme si múku, pridáme prdopeč a už len ručne primiešame k snehovej mase. Vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme. Ja pečiem tak na cca 170 stupňov, ale každá asi najlepšie pozná svoju rúru, tak si to prispôsobte. Toto upečieme 2x. Ružový korpus je vlastne to isté len z 1 a 1/2 dávky + červené farbivo. Tento korpus som piekla tak na 150-160 st. samozrejme trocha dlhšie. Cukrový rozvar : 400 ml vody, 20 dkg kr.cukru, punčová aróma, rum a trocha červ.farbiva. Vodu s cukrom zahriať aby sa roztopil, pridať arómu, rum a farbu.Všetkého spolu by malo byť 500 ml.
Poleva: 30 dkg práškový cukor preosiatý, 1PL solamyl, troška cery cca 1 CL, po lyžičkách pridávať vodu, do ktorej sme pridali červ.farbivo a trocha citrónky...a miešať, miešať, miešať, dlho miešať pokiaľ to nemá správnu konzistenciu, čiže ani riedke ani husté, tak akorát aby sa to dalo krásne natrieť.
Tak ideme skladať punčák, 1. svetlý korpus si natrieme džemom, na to položíme ružový, ktorý polejeme cukrovým rozvarom, kľudne tam nalejte celý 1/2 liter, ja som sa obávala, zdalo sa mi to už moc premočené, tak som nedala všetko asi len 400 ml, ale potom som ľutovala, ono sa to vstrebalo, takže nabudúce budem múdrejšia :- Aj tento plát si ešte potrieme džemom a položíme 2. svetlý plát tak, že papier nám ostane hore.Teraz si povyberáme zásoby zo špajze o hmotnosti 5 kg, čiže cukor, múku, proste čo máte a zaťažíme celý koláčik.Na koláč položíme dosku a na to záťaž. Necháme do druhého dňa oddychovať. Odstránime záťaž, strhneme papier a natrieme polevu.Necháme vyschnúť a môžme nakrájať, ja som krájala na 2,5 x 7 cm.Prajem príjemné pečenie a dobrú chuť. Nie je to originál, ale snáď vám bude chutiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)

Katarína P. (Kitty) ID 3988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 22.12.2012, 20:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieži tvarohový zákusok


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

piškótové cesto: 6 žĺtkov, 6 PL práškového cukru, 2 PL oleja, 6 PL polohrubej múky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, kakao, sneh zo 6 bielkov, plnka: 500g jemného tvarohu, 350g pochúťkovej kyslej smotany (alebo podľa potreby), 1 vanilkový cukor, práškový cukor, med, 7dcl pohár zaváraného ovocia, 2 balíčky zlatého klasu

POSTUP PRÍPRAVY

Určite každý pozná tento ľahúčky koláčik a ak ste na neho náhodou zabudli, tak Vám ho rada pripomeniem.
Ako prvé urobíme piškótové cesto ( aké máte radi ). Ja vyšľahám žĺtky s práškovým cukrom, prileje sa olej a primieša múka s práškovým cukrom a kakaom ( toho usypte ako máte radi). Osobitne sa vyšľahá sneh z bielkov a zľahka sa zmieša so zvyškom cesta. Cestíčko pečieme vo vyhriatej rúre na 160° asi 10min.
Na plnku len zmiešame smotanu s tvarohom ( dobrý je napr z lidlu, vo vedierku ) a osladíme podľa chuti. Plnku vylejeme na vychladnuté upečené cesto. Na plnku poukladáme dobre odkvapkané ovocie. Šťavu zlejeme a dolejeme vodu, tak, aby sme mali 750ml tekutiny. 2/3 tekutiny dáme variť do hrnca a do zvyšnej 1/3 rozmiešame balíčky zlatého klasu. Keď voda v hrnci začne vrieť, prilejeme zlaté klasy a uvaríme hustý "puding". Ak treba, prisladíme. Nakoniec ho polovychladnutý nalejeme na koláč a dáme chladiť. dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 28.11.2012, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosový koláč - rafaelo na plechu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na tento koláčik je tu niekoľko receptov, väčšinou pod rovnakým názvom. Mne sa vydaril takto. Znovu som nevydržala kým vychladne a tak nie sú úhľadné rezy, ale je fantastický svojou chuťou. Jemný, vláčny, šťavnatý a voňavý.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento môj je z : H=250 g
2 celé vajcia
1 H kryšt. cukor
1 H mlieko
1/2 H olej
2 H polohr. múka
1 PDP
Posýpka na surový koláč : 1 H prášk. cukor /môže byť aj menej, zdá sa mi dosť sladký/

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)

Jana R. (jenny56) ID 50161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 5.5.2014, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Venčeky ♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Odpaľované cesto: 0,25l vody, 90g rastlinného, 140g hrubej múky, 4 vajíčka, štipka soli. KRÉM: 1maslo vymiešame do peny, z 1l mlieka, 2 zlatých klasov, 2 žĺtkov, 2 lyžíc polohrubej múky a cukru podľa vlastnej chuti uvaríme hustú kašu. Vychladnutú zmiešame s maslom a plníme. Tento krém je originál z medového krémeša, ale strašne nám chutí tak dávam aj do venčekov:o)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Vodu tuk a soľ dáme zovrieť, potom nasypeme po troške múku a za stáleho miešania na miernom ohni varíme a miešame, kým sa cesto nelepí na steny a dno (cca 4-5minút). Odstavíme a miešame do vychladnutia.Nakoniec postupne pridáme jedno po druhom celé vajcia a všetko dobre vymiešame na hladké cesto. Dáme do vrecka a striekame na vymastený plech venčeky. Pečieme v dobre predhriatej rúre, neotvárame cca 10min, aby nekleslo cesto.Vlažné cesto - venčeky rozkrojíme a necháme vychladnúť. Nakoniec naplníme, pocukrujeme uvaríme kávičku a MŇAM:O)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 5.3.2016, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechové rezy so žĺtkovou polevou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250g práškového cukru, 250g mala alebo rastlinného tuku, 250g pomletých orechov, 140g hrubej múky, štipka soli, 5 bielkov POLEVA: 5 žĺtkov, 250g práškového cukru, citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo alebo tuk dobre vymiešame s práškovým cukrom. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a spolu s múkou a pomletými orechami vmiešame do pripravenej masy. Pečieme na vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu /ja používam papier/ a v stredne vyhriatej rúre /170 stupňov/. PRÍPRAVA POLEVY: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a citrónovou šťavou dopenista, vylejeme na horúci koláčik a rozotrieme. Po vychladnutí krájame nožom, ktorý máčame v horúcej vode. Už iba zaliať kávičku a mňam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 25.3.2013, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

°°°Tvarohový koláč z lístkového cesta°°°


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie lístkového cesta , 1 vanilínový cukor , 500 ml mlieka , 5 vajec , 150 g práškového cukru , 2 Zlaté klasy , 500 g jemného tvarohu , 150 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech až po horný okraj. Do mixéra dáme žĺtky, 150 g práškového cukru, vanilínový cukor a všetko dobre rozmixujeme. Do rozmixovanej zmesi postupne pridávame mlieko a tvaroh. Nakoniec postupne prisypeme obidva Zlaté klasy, dobre premixujeme a hmotu vylejeme na lístkové cesto. Dáme zapiecť na 15 minút do vyhriatej rúry do polotuha pri teplote 180 °C. Medzitým vyšľaháme tuhý sneh z 5 bielkov a 150 g práškového cukru. Natrieme ho na cesto a dopečieme pri 150 °C, pokiaľ sneh nezozlatne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

Zuzana P. (fialetta) ID 142286 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.6.2018, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.085 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,109 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu