končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14) | << predošlé 1, 2 |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jablkové knedličky s jogurtom a jahodovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg nahrubo nastrúhaných jabĺk * 280 - 300 g hrubej múky * štipka soli * hladká múka na obalenie knedličiek * na posýpku: čo len chcete - mletý mak * škoricový cukor * jogurt * čokoládová alebo jahodová poleva * roztopené maslo * atď atď. POSTUP PRÍPRAVY Obdoba slivkových knedličiek - povedala by som, že aj lepšia. Tieto knedličky jednoducho potešia! :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 29.10.2013, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jablkový trhanecPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g pokrájaných jabĺk * troška masla * 3 dcl mlieka * 3 vajcia * 200 g hladkej múky * škoricový cukor * vanilkový cukor * na podávanie: šľahačka * detská výživa ako ovocná omáčka * škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Nakoľko je jeseň a všade je veľa jabĺk, pridávam rýchlovku pre hladošov. Recept je na 3-4 porcie, podľa veľkosti Vašej naberačky a Vášho hladného žalúdka. Trhanec podávame zásadne horúci!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 24.10.2006, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Dukátové haluškyPOTREBNÉ PRÍSADY KYSNUTÉ CESTO: 25 g kvasníc * 100 g práškového cukru * 400 g polohrubej múky * 1 žĺtok * štipka soli * ½ dcl oleja * 250 ml mlieka * hrozienka * kompótové ovocie * práškový cukor * 1 ks vanilkový cukor * NA POSYPANIE: práškový cukor * NA POLIATIE: redší vanilkový puding – 800 ml mlieka + jeden zlatý klas + 4 PL kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Milé mamičky, určite Vás už omrzelo prejedanie sa kaviárom, ustricami, langustami, krevetami a na letnej dovolenke pri mori sa znechutene otáčate chrbtom každému domorodcovi, ktorá predáva živých krabov, žraločikov a mladé chobotničky. Lebo jediné, po čom túžia Vaše chuťové poháriky, sú typické slovenské jedlá počnúc bryndzovými haluškami, pirohmi, vysmážaným syrom, gulášmi... až po halušky. Pridávam recept na dukátové buchtičky na modernejší spôsob – t.j. dukátové halušky. Sú z kysnutého cesta, prekladané ovocím a hrozienkami a na záver, ako sa patrí na tradičné buchtičky z čias „izmu“, preliate vanilkovým pudingom. S manželom sme si zaspomínali na staré totalitné časy, keď nás kŕmili dukátovými buchtičkami v školských jedálňach raz týždenne – väčšinou v stredu. Ja som ich veľmi milovala a keď som išla tretí krát do kuchyne za kuchárkou s prosíkom o dupľu, tak len prevracala oči a precedila medzi zuby, či mi rodičia nedávajú jesť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 10.6.2008, 9:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Pravé slivkové gule zo zemiakového cesta *****POTREBNÉ PRÍSADY 800 g v šupke uvarených zemiakov * 300 g polohrubej múky * 1 vajce * soľ * škoricové cukry alebo kryštálový cukor zmiešaný s mletou škoricou (t.j. lacnejšia verzia a zároveň chutnejšia a aromatickejšia) * slivky * POSÝPKA: tvaroh zmiešaný s cukrom * alebo mletý mak s práškovým cukrom a roztopeným maslom * alebo opražená strúhanka s práškovým cukrom a roztopeným maslom * alebo enem tak POSTUP PRÍPRAVY Milé mamičky!!! Čo by to mali naše milované deťúrence za detstvo, tie väčšie deťúrence za prázdniny, keby neochutnali pravé slivkové gule, akými nás kŕmili naše staré mamy. Doprajte im ten luxus v podobe návratu do detstva ich rodičov :-)) a dvojhodinovej roboty v kuchyni (do časového limitu som nepočítala umývanie riadu a "okýpenie" kuchyne od múky) Ale áno, áno, áno, dajú sa kúpiť aj mrazené v obchodoch, ale nezažijete pocit satisfakcie a sebarealizácie, keď ich doma vlastnoručne nahádžete do vriacej vody a keď ich horúce nahádžete do seba. Vaše detváky a polovičky sa Vám odmenia ľúbezným spokojným pohojdávaním hlavy a veľmi významným prižmúrením s gestom, že to stálo za všetky prachy sveta, vlastne reálnejšie povedané, za tú Vašu robotu. Manžel hneď začne rozmýšľať, ako by dokázal rozkúriť oheň pod vaňou, aby ste nabudúce mohli slivkové knedličky variť rovno vo vani, kam sa ich zmestí tristo naraz. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 220 návštěvníkov) KOMENTÁRE (118) posledné: 1.2.2019, 7:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14) | << predošlé 1, 2 |