. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633
.
mimibazar.sk/emka
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.8.2005
Naposledy: 12.12.2015 7:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 204
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 496
NÁVODY 12
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14)<< predošlé 1, 2

SLADKÉ JEDLÁ

Jablkové knedličky s jogurtom a jahodovou polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg nahrubo nastrúhaných jabĺk * 280 - 300 g hrubej múky * štipka soli * hladká múka na obalenie knedličiek * na posýpku: čo len chcete - mletý mak * škoricový cukor * jogurt * čokoládová alebo jahodová poleva * roztopené maslo * atď atď.

POSTUP PRÍPRAVY

Obdoba slivkových knedličiek - povedala by som, že aj lepšia. Tieto knedličky jednoducho potešia! :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 29.10.2013, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Jablkový trhanec



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g pokrájaných jabĺk * troška masla * 3 dcl mlieka * 3 vajcia * 200 g hladkej múky * škoricový cukor * vanilkový cukor * na podávanie: šľahačka * detská výživa ako ovocná omáčka * škoricový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Nakoľko je jeseň a všade je veľa jabĺk, pridávam rýchlovku pre hladošov. Recept je na 3-4 porcie, podľa veľkosti Vašej naberačky a Vášho hladného žalúdka. Trhanec podávame zásadne horúci!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (9) posledné: 24.10.2006, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Dukátové halušky



POTREBNÉ PRÍSADY

KYSNUTÉ CESTO:
25 g kvasníc * 100 g práškového cukru * 400 g polohrubej múky * 1 žĺtok * štipka soli * ½ dcl oleja * 250 ml mlieka * hrozienka * kompótové ovocie * práškový cukor * 1 ks vanilkový cukor * NA POSYPANIE: práškový cukor * NA POLIATIE: redší vanilkový puding – 800 ml mlieka + jeden zlatý klas + 4 PL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Milé mamičky,
určite Vás už omrzelo prejedanie sa kaviárom, ustricami, langustami, krevetami a na letnej dovolenke pri mori sa znechutene otáčate chrbtom každému domorodcovi, ktorá predáva živých krabov, žraločikov a mladé chobotničky. Lebo jediné, po čom túžia Vaše chuťové poháriky, sú typické slovenské jedlá počnúc bryndzovými haluškami, pirohmi, vysmážaným syrom, gulášmi... až po halušky. Pridávam recept na dukátové buchtičky na modernejší spôsob – t.j. dukátové halušky. Sú z kysnutého cesta, prekladané ovocím a hrozienkami a na záver, ako sa patrí na tradičné buchtičky z čias „izmu“, preliate vanilkovým pudingom. S manželom sme si zaspomínali na staré totalitné časy, keď nás kŕmili dukátovými buchtičkami v školských jedálňach raz týždenne – väčšinou v stredu. Ja som ich veľmi milovala a keď som išla tretí krát do kuchyne za kuchárkou s prosíkom o dupľu, tak len prevracala oči a precedila medzi zuby, či mi rodičia nedávajú jesť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 10.6.2008, 9:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Pravé slivkové gule zo zemiakového cesta *****



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g v šupke uvarených zemiakov * 300 g polohrubej múky * 1 vajce * soľ * škoricové cukry alebo kryštálový cukor zmiešaný s mletou škoricou (t.j. lacnejšia verzia a zároveň chutnejšia a aromatickejšia) * slivky * POSÝPKA: tvaroh zmiešaný s cukrom * alebo mletý mak s práškovým cukrom a roztopeným maslom * alebo opražená strúhanka s práškovým cukrom a roztopeným maslom * alebo enem tak

POSTUP PRÍPRAVY

Milé mamičky!!! Čo by to mali naše milované deťúrence za detstvo, tie väčšie deťúrence za prázdniny, keby neochutnali pravé slivkové gule, akými nás kŕmili naše staré mamy. Doprajte im ten luxus v podobe návratu do detstva ich rodičov :-)) a dvojhodinovej roboty v kuchyni (do časového limitu som nepočítala umývanie riadu a "okýpenie" kuchyne od múky) Ale áno, áno, áno, dajú sa kúpiť aj mrazené v obchodoch, ale nezažijete pocit satisfakcie a sebarealizácie, keď ich doma vlastnoručne nahádžete do vriacej vody a keď ich horúce nahádžete do seba. Vaše detváky a polovičky sa Vám odmenia ľúbezným spokojným pohojdávaním hlavy a veľmi významným prižmúrením s gestom, že to stálo za všetky prachy sveta, vlastne reálnejšie povedané, za tú Vašu robotu. Manžel hneď začne rozmýšľať, ako by dokázal rozkúriť oheň pod vaňou, aby ste nabudúce mohli slivkové knedličky variť rovno vo vani, kam sa ich zmestí tristo naraz.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 220 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (118) posledné: 1.2.2019, 7:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu