. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 176 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Jablková žemlovka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

.pol litra mliečka,tri vajička,jeden vanilkovy cukor,pat rožky,tri jablčka,olej,struhanku

POSTUP PRÍPRAVY

rožteky si nakrajame na kolieska ktore mocime do mlieka s vajičkami-žltkami a vanilkovym cukrom a ukladame do zapekacej misy,vymastenej a vysipanej struhankou.Ak mame jednu vrstvu dame postruhane jablčka a opať zopakujeme rožkami,ešte raz jablčka a rožteky.Zvyšne mliečko so žltkami a vanilk.cukrom polejeme zapekaciu misu a dame do vyhriatej rury zapiecť na 30 minut.
Ak mame vyšlahame s bielkov sneh navrstvime na žemlovku a dame do rury ešte tak na pat minut aby troška pena zhnedla.

rychle,jednoduche,chutne :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.3.2012, 12:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Fantastické jablkové rezy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: cca720g hl. múky, 400g masla, 4 vajcia, 4PL octu, štipka soli, Plnka: 1,2kg postrúhaných jabĺk, 300g kryš. cukru, 2PL masla, 2 vrecká škoricového a 2 vrecká vanilkového cukru, 160g pomletých orechov, kto má rád môže pridať aj 60g hrozienok

POSTUP PRÍPRAVY

z múky, vajec, masla, octu a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovice. Jednu časť rozvaľkáme na plech s papierom na peč. na to dáme plnku a prykrijeme druhou časťou cesta a popicháme vidličkou. PLNKU si pripravíme tak, že postrúhané jablká ochutíme cukrom a podusíme na masle. Odstavíme z ohňa a pridáme vanilkový a škoricový cukor. Do vychladnutej masy pridáme ešte pomleté orechy a kto má rád aj hrozienka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Renata J. (zara343) ID 61637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2009, 16:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

parené buchty


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

polohrubá múka (1kg) žĺtko soľ (1/4lyžičky) cukor (1 lyžička)kvások (1ks instantný alebo 1 a 1/2 kocky) mlieko (cca 900 ml) džem trocha oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky rýchlokysky si preosejeme polohrubú múku, nasypeme instantné droždie a spolu premiešame. Potom pridáme ostatné ingrediencie. Vlažné mliečko, žĺtko, soľ a cukor(okrem oleja!!!).Necháme pekne vykysnúť. Nakysnuté cesto rozdelíme na cca 20-24 kuskov. Z každého kúsku spravíme malú placku a dostredu dáme lyžicu džemu alebo lekváru, pekne okraje "zahneme" dovnútra a vyformujeme buchtičku. Zatiaľ si prichystáme hrniec, naspodok dáme trocha vody a paráčik. Vnútorné okraje hrnca aj samotný paráčik jemne potrieme s olejom. Keď začne voda vrieť vložíme do hrnca (ja som vkladala po 3 ks) buchtičky. Prikryjeme s pokrievkou a necháme variť 5 minúť. Pokrievku neotvárame skôr ako za spomínaných 5 minút!!!Každú buchtu po vybratí raz prepichneme s vydličkou, môžme aj trocha potrieť olejom. Posypeme kakaom alebo škoricou a roztopeným maslom. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Katarína B. (katushka7771) ID 137465 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.5.2011, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

České koláče


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto robím od oka - sú to koláče , ktoré mi pripomínajú domov a všetko s ním spoločné . 1 kg hladkej výberovej múky , asi 10 PL kryšt. cukru , kvasnice - väčšie balenie , 3 žĺtka, vanilínový cukor , 0,5 l mlieka - možno aj viac , olej - 1,5 - 2 dl oleja , majolka - zhruba 3- 4 PL - cesto je jemné , soľ . Plnka : 2 tvarohy , žĺtko , hrozienka , citronová kôra , práškový cukor , vanilínový cukor . Posýpka : polohrubá múka + práškový cukor + van. cukor + maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Kvások : vlažné mlieko + cukor + kvasnice .
Všetky prísady zmiešame , pridáme kvások - necháme asi 1 hodinu vykysnúť .
Z cesta si robím malé gulôčky , do vnútra dám tvaroh , do stredu nahor slivkový lekvár , potriem vajíčkom a posypem posýpkou . Nechám na plechu asi 15 minút a pečiem . Sú výborné . Pečiem ich podľa maminky , ktorá tiež cesto robila vždy len tak od oka . Cesto nesmie byť tuhé ani riedke . Podľa toho aj množstvo mlieka .
Želám príjemné pečenie . Je to naozaj pravý česko - moravský recept .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.2.2012, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Mamčine palacinky :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

I. 400 g polohrubej múky, 1l mlieka, 2 vajíčka, štipka soli a cukru, 1 balenie vanilkový cukor , 2dcl oleja ** II. 400 g polohrubej múky, 1 balenie zlatého klasu, 500 ml mlieka, 250 ml šľahačkovej smotany, 250 ml vody, 1 vajíčko, 2 žĺtka, 1 balenie vanilkový cukor, štipka soli, 2dcl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

V oboch prípadoch vymiešame ako prvé vajíčka s cukrom, potom pridáme ostatné. Pri palacinkách so zlatým klasom, vymiešame zlatý klas s múkou. Potom pridávame zvyšné.
Maminky recept je ten prvý, na tie nedám dopustiť. Ten druhý je už môj výtvor :)

*** Pri tom druhom recepte je treba nechať palacinku dobre zo spodnej strany zhnednúť, čo je vidno krásne na okrajoch, ak by sa pretočila príliš skoro, pretrhla by sa. Sú veľmi jemné :)
U nás fičia tenšie palacinky, ale tak sto ľudí sto chutí :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.11.2013, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Moravské koláče s makom a s vanilkovým pudingom a s broskyňami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO : 250 ml mlieka, 3 žĺtky, 100 g rozpusteného masla, nastrúhaná kôra z jedného citróna, 500 g hladkej múky, 70 g cukru, štipka soli, vanilkový cukor, 30 g čerstvého droždia alebo 1 balenie sušeného droždia /ja som dala sušené/ === Maková plnka, vanilkový puding, broskyne === Drobenka

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko som dala do domácej pekárne - program kysnuté cesto a za 1:25 hod som mala úžasné cesto. Ak nemáte pekárničku, tak klasickým spôsobom vymiešať a nechať vykysnúť.
Po vykysnutí rozvaľkať na cca 1,5 - 2cm, vykrojiť kolieska a ja som nechala ešte pod vlhkou utierkou 15 min podkysnúť. Naplniť makovou plnkou a položila plátok broskyne, a na druhé som dala vanilkový hustejší puding a tiež broskyne. Navrch som posypala drobenkou - zmaknuté maslo, múka a práškový cukor - toto som popučila vidličkou .
Nakoniec potrieť žĺtkom a dať piecť na 200st asi 10min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 28.8.2009, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Výborné palacinky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia,2 lyžice cukru,1 dcl oleja,2 dcl vody,3 dcl mlieka,20dkg hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Žltka vymiešame s cukrom,pridáme olej,vodu,mlieko a múku.Z bielkou vyšlaháme sneh a pridáme do cesta ,všetko zamiešame.Na prvú palacinku dáme na panvicu olej potom už nedávame. U nás naj palacinky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Eva S. (illlly) ID 58924 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.4.2010, 18:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

srdiečkové pečené šišky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 250 ml mlieka (plnotučné), 1 žĺtok , 40 g cukru, 50 g masla (Hery), štipka soli 1 vanilkový cukor, 1 kocka droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešame, necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto po častiach rozváľame a vykrojíme kolieska (ja som skúšala srdiečka a niektoré boli fakt pekné, niektoré menej - len to treba po krajoch dobre ucapkať, spojiť, aby sa neodlepovali. Na polovicu koliesok dáme marmeládu alebo lekvár (alebo nutelu), druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ďalších 20 minút kysnúť. Pečieme dozlata asi 12-15 minút pri 180-200°C. Hneď po vybratí z rúry šišky potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom a pocukrujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 1.2.2012, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

♫ Makovo-jablkový sen so snehom ♫


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

široké rezance 250 g, mak 100g, kryšt. cukor 60 g, 1 bal. vanilk.cukru, 3 nastrúhané jablká, šťava z 1/2 citrona, olej, ovsené vločky, Na ZALIATIE: 150 g kyslej smotany, 1 žltok, 1 PL prášk. cukru, prípadne mlieko na rozriedenie. NA PENU: 1 bielok (alebo ak máte ešte jeden, dva odložené v chladničke), 1 PL prášk. cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Rezance uvaríme v osolenej vode. Dáme do misy a dáme na nej olej. Mak zomelieme a pomiešame s cukrom a vanilkou. Premiešame s rezancami. Jablká ošúpeme a postrúhame, pokvapkáme citr. šťavou. Pekáč vymastíme a vysypeme vločkami. Vložíme doň 1/2 makových rezancov. Na ne dáme nastrúhané jablká, a prikryjeme druhou polkou makových rezancov. Smotanu zmiešame s cukrom a žltkom, dobre premiešame, ked sa vám zdá husté, pridajte mlieko, ja som pridala možno 1/2 dl. Vylejeme navrch rezancov. Rúru predhrejeme na 220 C a rezance zapečieme - asi 20 min. potom vyšľaháme bielok (bielka) s cukrom a ozdobne navrstvíme. Pečieme chvíľku do zlata.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 22.9.2011, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

pudingovy kolac s jahodami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 2 lyžice roztopenej Hery, 2 lyžice mlieka, 100 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, štipka soli, jahodový džem, 500 g jahôd, postrúhaná čokoláda Plnka 1: 750 ml mlieka, 2 vanilkové pudingy, 200 g masla, 80 g práškového cukru, 1/2 bal. želatíny Plnka 2: 2 pochúťkové smotany kyslé, 2 biele jogurty, vanilínový cukor, 1/2 bal. želatíny

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka, práškový cukor a Heru vymiešame. Pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva, štipku soli a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Upečený múčnik natrieme džemom a necháme vychladnúť.

Plnka 1 – V mlieku rozmiešame puding, uvaríme a ešte do teplého pudingu došľaháme maslo, práškový cukor a vopred napučanú želatínu. Na vychladnutý korpus natretý džemom poukladáme jahody a zalejeme teplou pudingovou hmotou a necháme stuhnúť.

Plnka 2 – Pochúťkovú smotanu a jogurt vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme v mlieku napučanú želatínu a dobre premiešame. Na stuhnutú pudingovú hmotu opatrne navrstvíme druhú plnku a na záver posypeme postrúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Radka T. (Radka6) ID 152710 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.8.2010, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 176 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu