končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 1891-1898) | << predošlé 1,.,185, 186, 187, 188, 189, 190 |
TORTY |
Jahodová snehová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 100g práškového cukru, 1 vanilkový, 100g masla, 132g hl. múky, 1 PDP, 172g kryšt.cukru, mandľové lupienky, jahody cca 600g\\r\\ntortové červené želé, šľahačka v prášku+mlieko POSTUP PRÍPRAVY Suroviny si rozdelíme na dve polovice, lebo budeme piecť dve rovnaké cestá.\\r\\nVymiešame 2 žĺtka+50g práš.cukru+1/2 vanilkového+66g hl.múky+1/2PDP\\r\\nRozotrieme na dno tortovej formy (vymystené, vysypané múkou).\\r\\nVymiešame 2bielka+88g kryšt. cukru na sneh.\\r\\nRozotrieme na žĺtkové cesto a posypeme mandľovými lupienkami.\\r\\n\\r\\nJa som piekla v dvoch formách naraz teplovzdušná 180˚C, 20min.\\r\\n\\r\\nJahody som nakrájala na kocky, podľa návodu na želé som urobila želatínu (len som dala menej vody, teda nie 2,5dl ale len 2dl) a keď bola mierne vychladená premiešala som ju s jahodami.\\r\\nToto som dala na jedno vychladené cesto.\\r\\nPodľa návodu som vyšľahala šľahačku v prášku s plnotučným mliekom a natrela som ju na jahody.\\r\\nDruhé cesto som pokrájala na trojuholníky a povkladala som ich do šľahačky, tak ako je na fotke.\\r\\nJe to jednoduché, krásne a veľmi chutné!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | zuzana t. (zuzi1967) ID 159895 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.6.2016, 11:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
letné jahodové pokušeniePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg jahody\r\n500 g Mascarpone\r\n250 ml smotana na šľahanie\r\n1 balíček talianske dlhé piškóty\r\n150 g práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY 1.Do okrúhlej formy na pečenie s odnímateľným dnom poukladáme piškóty. Po bokoch formy poukladáme jahody nakrájané na plátky. Pár jahôd si necháme na konečné zdobenie.\r\n2.\r\nOčistené jahody rozmixujeme s trochou cukru tak, aby ostali kúsky a nie pyré. Nalejeme na piškóty. Rozmiešame mascarpone s cukrom, pridáme šľahačku a celé premiešame mixérom. Krém natrieme na jahodovú plnku.\r\n3.\r\nPoukladáme znovu piškóty a pokračujeme rovnakým spôsobom. Vrch ozdobíme čerstvými jahodami a lístkami mäty. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 12 hodín.\r\nDobrú chuť prajem ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Livia K. (Livi liluška) ID 322180 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 21.8.2016, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Božská jesenná Pavlova .... penová torta s ganache a karamelizovanou hruškouPOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 malé (priemer cca 15 cm) alebo dve väčšie (priemer cca 25 cm) tortičky : na korpus - 3 bielky, 160g jemného krupicového cukru, 1 kopcovitá ČL kukuričného škrobu, 2 ČL octu ... na ganache : 100 ml sladkej smotany a 100 g kvalitnej horkej čokolády, 15g masla ... 2 hrušky, 80g kryštálového cukru alebo hnedého či kokosového cukru, cca 0,5 - 1 dl vody POSTUP PRÍPRAVY korpus : rúru vyhrejeme na 150°C ... bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme kukuričný škrob a ocot ... na plech vystlaný papierom na pečenie rozvrstvíme do kruhu korpusy (buď menšie alebo väčšie), pečieme vo vyhriatej rúre cca 60 minút (ja som robila menšie tortičky, pri väčších pridáme pár minút - pokiaľ nie je vrch korpusov jemne ružový) - neotvárame !!! ... po upečení dvierka na rúre pootvoríme a necháme v rúre vychladnúť (cca 2-3 hodiny) ... ganache : smotanu privedieme do varu, pridáme polámanú čokoládu, odstavíme z ohňa a rozmiešame na hladkú hmotu, pridáme maslo, premiešame a necháme jemne vychladnúť ... do hrnca alebo hlbšej panvice dáme cukor, zalejeme vodou, privedieme k varu a vložíme ošúpané a rozkrojené hrušky, varíme cca 15 minút, hrušky by mali chytiť jemne hnedú farbu (lepší efekt je s tmavým hnedým cukrom) ... a je tu finále : na korpus dáme ganache, položíme hrušku, dozdobíme a potom už doprajeme chuťovým pohárikom lahodnú kombináciu jemného nadýchaného bezé cesta, čokolády a šťavnatej hrušky ... mňam ... výborná kombinácia ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Rýchla, svieža tortička - "zvyšková" (-: s postupomPOTREBNÉ PRÍSADY Zvýšili sa mi oblátky,orezky z tortičky,jogurtová náplň,tak som urobila takúto "rýchlovečku". Možno niekoho inšpirujem (-: POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 28.5.2017, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Gaštanová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 5 vajec, 140 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g polohrubej múky, citrónová kôra z polky citróna (nemusí byť), prášok do pečiva. krém: 250g gaštanové pyré, 250g mascarpone, 1/2 kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom (z práškového cukru odložíme lyžicu do bielkov). Počas šľahania postupne pridávame 5 lyžíc horúcej vody. Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pred koncom postupne pridáme 5 lyžíc studenej vody. Sneh zľahka zamiešame k žĺtkom. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Nalejeme do formy. S vyšľahanou hmotou manipulujeme opatrne. Pečieme cca 35 minút pri teplote 170 až 180 °C. Ak máte doma väčšie tortové formy, tak si recept na tortové cesto upravte nasledovne: Na jedno vajce použite 28 g práškového cukru, 40 g polohrubej múky a jednu lyžicu vody. Krém: vyšlaháme gaštan.pyré s mascarpone a smotanou. Upečené vychladené cesto prerežeme na polovicu, natrieme z oboch strán jahodovo-ríbezlovým džemom, dáme krém, prikryjeme druhou polkou cesta, celú tortu ešte potrieme zvyškom krému a ozdobíme ovocím. Do krému netreba cukor, pyré je sladené ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nepečená mandarínková torta.POTREBNÉ PRÍSADY Keď je horúco a nechce sa zrovna ešte aj s rúrou "prikurovať" a napriek tomu sladká bodka za obedom musí byť, spomeniem si na túto ľahučkú a rýchlu tortu. Potrebujeme: 180g keksov /alebo suchého korpusu, ktorý mne občas vystane z torty/, 100g čokolády na varenie, 130g tuku /môže byť kokosový, maslo, margarín/... POSTUP PRÍPRAVY Sušienky rozdrvíme, zalejeme čokoládou, ktorú sme rozpustili s tukom, premiešame a navrstvíme na dno tortovej formy, ktoré si vystelieme papierom na pečenie. Dáme stuhnúť do chladničky a zatiaľ si pripravíme plnku... PLNKA: 400g bieleho jogurtu, 200ml smotany na šľahanie, 3-4 PL práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 konzerva mandarínok, 20 g práškovej želatíny, 150 ml šťavy z mandarínkového kompótu, podľa potreby mandarínkový alebo pomarančový džús... Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 23.8.2017, 16:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nepečený čučoriedkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus 10 celozrnných maslových sušienok 60 g kokosového oleja 1 lyžica cukru kryštál Krém 500 g skyr natur 250 ml smotana 50 g medu 1 vanilkový lusk 3 plátky želatíny Poleva 4 lyžice čučoriedkového džemu 100 g čerstvých čučoriedok POSTUP PRÍPRAVY Rozdrvíme nahrubo sušienky a zmiešame ich s kokosovým olejom. Tortovú formu (22 cm) vyložíme papierom na pečenie (alebo použijeme nepriľnavú silikónovú formu) a rukami pritlačíme zmes rovnomerne na dno. Formu dáme do mrazničky. Vopred dáme želatínu do studené vody. Ďalej do misky dáme Skyr, med, dreň z vanilky a dobre všetko premiešame. Želatínu prenesieme do malého hrnca a na miernom ohni ju miešame, pokým sa nerozpustí. Pozor, nesmie vrieť, inak stratí želírovacie schopnosti! Následne želatínu odložíme zo sporáku a necháme ju mierne vychladnúť. Vmiešame ju do malého množstva Skyr krému a následne pridáme jeho zvyšok. Vďaka tomuto postupu v kréme nebudú hrudky. Ušľaháme smotanu do hladkej peny a zmiešame ju s vyrobeným krémom. Vyberieme z mrazničky formu s korpusom a nalejeme do nej Skyr krém. Potom celú tortu umiestnime do chladničky minimálne na štyri hodiny. Po vychladení dezertu servírujeme jeho kúsky na tanierik, potrieme ho čučoriedkovým džemom a posypeme čerstvými čučoriedkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Dominika K. (Knespik) ID 327946 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Medovo maslová torta...POTREBNÉ PRÍSADY Tak jednoduchá a tak chutná, že mi nedá nepodeliť sa... 3 šálky hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 1 šálka cmaru, 1/2 šálky medu, 2 ČL vanilkovej esencie, 250g masla, 1 1/2 kryštálového cukru, 4 vajcia...Krém: 340g masla, 250g roztierateľného syra/ mascarpone, Goldessa z Lidlu alebo jemný tvaroh/, 4 šálky cukru /a ani toľko netreba, ja som jednu ubrala a bolo to aj tak dosť sladké/, 1/3 šálky medu... Glazúra: 1/3 šálky kryštálového cukru, 1/4 šálky medu, 1/2 šálky smotany na šľahanie, štipka soli... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml Cesto: V miske si zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ. V druhej nádobke si zmiešame cmar, med a vanilkovú esenciu. Zvlášť si vyšľaháme maslo a cukor do peny /musí nadobudnúť objem a zblednúť/. Postupne zapracujeme vajíčka, pridávame ďalšie až potom, čo to predtým je zapracované. Nastriedačku zapracujeme suché a mokré prísady. Potom cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 160°C do zlata. Po úplnom vychladnutí prekrojíme na 3 časti a naplníme 2/3 plnky. Zvyšnou tretinou plnky obtrieme vrch a boky torty. Dáme na pár hodín zachladiť a potom polejeme glazúrou. Ozdobíme podľa fantázie. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 8.11.2018, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 1891-1898) | << predošlé 1,.,185, 186, 187, 188, 189, 190 |