. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,693 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieži jahodovo - tvarohový koláč


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kakaová piškóta, jahodový džem, tvarohový krém (tvaroh + šľahačka z 33% smotany), jahody, kakao na posypanie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.6.2015, 15:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orientálny pomarančový koláč bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

na korpus : 6 vajíčok, 250g mandľovej múky, 250g krupicového cukru, 1 ČL kypriaceho prášku, 2 bio pomaranče na sirup : 1 pomaranč v bio kvalite, 1PL pomarančového likéru, 40 ml vody, 100g kryštálového cukru ... na ozdobu : sekané pistácie

POSTUP PRÍPRAVY

inšpirácia opäť a zasa od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... netradičný koláč, mierne náročný na prípravu ... ale výsledok je absolútne fantastický ...šťavnatý a s úžasnou chuťou pomaranča - takže ideme na to : 2 pomaranča v bio kvalite umyjeme, vložíme do menšieho hrnca, zalejeme vriacou vodou a varíme 2 hodiny, vyberieme z vody a necháme vychladnúť ... po vychladnutí pokrájame aj s kôrou nadrobno, vyberieme zrniečka a rozmixujeme na kašu (Anetka odporúča túto časť urobiť deň vopred, ja som ju robila doobeda a poobede som piekla koláč).
Rúru vyhrejeme na 170°C, tortovú alebo inú formu s priemerom cca 24 cm vytrieme maslom a posypeme mandľovou múkou (na dno by sa mal dať papier na pečenie, ja som dala, ale tým že koláč bol dosť mokrý, potom sa to zle vyberalo - takže urobte ako myslíte). Celé vajcia s cukrom šľaháme v robote cca 10 minút, kým nenadobudnú štruktúru krému a nezväčšia objem, potom pridáme pomarančovú zmes, prešľaháme cca 1 minútu, zľahka vmiešame mandľovú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme do formy a pečieme cca 40 - 50 minú, skúsime špajdľou. Upečený koláčik vyberieme z rúry a necháme vychladnúť (mne sa pri chladnutí neviem prečo prepadol stred koláča ale na chuti to neubralo).
Pokaľ sa pečie koláč, pripravíme si sirup : z bio pomaranča nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. V menšom hrnci privedieme šťavu z pomaranča, vodu a cukor k varu. Varíme minútu a stiahneme z ohňa. Pridáme pomarančovú kôru a pomarančový likér (pôvodne mala ísť voda z pomarančových kvetov, ale tú sa mi zohnať nepodarilo). Vychladnutý koláč popicháme špajdľou rovnomerne po celom povrchu a popolievame sirupom (ja som dala celý objem a bol dosť mokrý, takže treba dať radšej menej sirupu) ... vrch posypeme sekanými nesolenými pistáciami (dosť v bio predajni) alebo posypeme ružovými lupienkami. Anetka odporúča podávať s kopčekom créme fraîche alebo mascarpone ...ja osobne si myslím, že ani kopček vanilkovej alebo čokoládovej zmrzliny by nebol zlou voľbou ... dobrú chuť ... u nás sa zjedol na posedenie, zachránila som len malý kúsok aby so mohla odfotiť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.6.2015, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Brownies s malinami a Mascarpone


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

podľa receptu .... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=56609

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Famózne pepermintové brownies



POTREBNÉ PRÍSADY

180 g masla, 180 g tmavej čokolády, 80 g hladkej múky, 40 g kakaa, 2 balíčky Pepermintiek od Orionu (ak použijeme 100 g obyčajnej čokolády budeme mať čisto čokoládové brownies), 3 vajcia, 270 g hnedého cukru (množstvo cukru treba dodržať, aby brownies mali tú správnu žuvačkovitú a vláčnu konzistenciu), 2 ČL pepermintového extraktu alebo arómy (nič sa nestane, keď ju aj vynecháte, aj nasekané pepermintky cesto dochutia pepermintom - chuť bude len menej pepermintová).

POSTUP PRÍPRAVY

... recept pochádza z úžasného Anetkinho blogu (http://anetagoesyummi.blogspot.sk/search/label/brownies), ... je to netradičná variácia na klasické brownies, ktorú sa určite oplatí vyskúšať ... tak teda poďme na to : čokoládu nalámeme na kúsky a maslo nakrájame na kocky, spolu dáme do misy, ktorú dáme nad vriacu vodu tak, aby sa vriaca voda zo spodného hrnca nedotýkala dna misky alebo kastrólika, v ktorom je maslo a čokoláda. Pomaly necháme rozpustiť a občas premiešame. Po roztopení odložíme bokom a necháme ochladiť. Rúru vyhrejeme na 180°C. Čo najmenší plech vyložíme papierom na pečenie (ak použijeme príliš veľký plech, brownies sú dosť nízke.) Nachystáme si 80 g múky a 40 g kakaa. Pepermintky nasekáme na štvrtinky. Vajcia s cukrom šľaháme vo veľkej mise cca 8 minút - až pokiaľ nebudú svetlejšie, husté a nezdvojnásobia svoj objem. Na záver pridáme pepermintovú arómu a naposledy prešľaháme. Potom do vajec pridáme ochladnutú roztopenú čokoládu s maslom a opatrne zmes zmiešame osmičkovým pohybom, aby nespadol objem. Keď bude táto zmes dokonale zmiešaná, preosejeme do nej múku a kakao a všetko opatrne zmiešame osmičkovým pohybom. Keď je už cesto dobre zmiešané (vlhké a lepkavé), prisypeme pepermintky a naposledy opatrne zamiešame. Cesto vylejeme na plech a pečieme 25 minút. (ak sú brownies veľmi nízke - na väčšom plechu, vyberieme ich po 20 minútach.) Upečené brownies by sa už nemali v strede triasť a mali by mať povrch ako lesklý papier. Na brownies neskúšajte trik so špajdľou, pretože pri brownies by práveže MALI na vytiahnutej špajdli z cesta ostať vlhké odrobinky. Brownies krájajte až po úplnom vychladnutí. To, že brownies sú trochu vlhké a ťahavé, nech vás neľaká. Práve tak to má byť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.6.2015, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Makovy kolac s višňami



POTREBNÉ PRÍSADY

Na tento recept potrebujeme: •300g čerstvo pomletého maku •4 bio vajcia •100g masla •120g med •100g biely jogurt alebo kyslá smotana •250ml smotany na šlahanie •200g vykôstkovaných višní •50g višňového džemu (najlepšie bez cukru) •1 lyžička kypriaceho prášku z vínneho kameňa •štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Mak siaty je bohatým zdrojom vápnika, ktorého obsahuje až 12-krát viac ako kravské mlieko, ale aj iných minerálov, vitamínov a nenasýtených mastných kyselín. Obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, tukov, ale predovšetkým kyselinu linolovú a vitamín E. Nielen kvôli týmto vlastnostiam je mak surovinou, ktorá má v pečení sladkých dobrôt významné miesto.



Koláčik je sýty, vláčny, plný maku a živých chutí. Tak vyskúšajte!


Postup:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Alena P. (saska) ID 3921 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 10.6.2016, 22:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Oreo cheesecake



POTREBNÉ PRÍSADY

26 keksov Oreo (alebo NEO z Lidlu), 50g rozpusteného masla, 750g nízkotučného tvarohu, 300g smotanového syra (Philadelphia alebo Lučina), 2 balíčky vanilkového cukru, 1 a pol lyžičky nastrúhanej pomarančovej kôry , 110g práškového cukru, 80g hladkej múky, 3 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

16 keksov Oreo nasypeme do mikroténového vrecúška a rozdrvíme, potom v mise zmiešame s rozpusteným maslom a pomocou lyžice vtlačíme na dno tortovej formy s priemerom 24cm vyloženej papierom na pečenie. Zvyšné dvojice keksov od seba oddelíme a zbavíme plnky. Okraj formy vyložíme 14 kolieskami a rozotrieme krém (vymiešame tvaroh, syr, pr. a van. cukor, pom. kôru, múku a postupne po jednom primiešame vajcia). Na povrch krému poukladáme zvyšné polovice keksov (odporúčam mať nejaké keksy navyše, lebo pri rozdeľovaní sa mi niektoré zlomili). V rúre vyhriatej na 160°C pečieme asi 50min. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a dáme stuhnúť do chladničky.
Recept som našla na nete a hneď vyskúšala veľmi chutil.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Proteínové pudingové kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 čokoládový puding (napr. Dr.Oetker horká čokoláda), 500 ml nízkotučného mlieka, 2 odmerky čokoládového proteínu, 1,5 PL brezového cukru/ stévia, detské piškóty, kokos

POSTUP PRÍPRAVY

1. Puding dobre rozmiešame v 1/3 mlieka a dosladíme brezovým cukrom alebo stéviou.
2. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca a metličkou doň zamiešame čokoládový proteín.
3. Plastovú nádobu alebo formu vyložíme piškótmi.
4. Potom mlieko necháme zovrieť, pridáme pudingovú zmes a za stáleho miešania povaríme asi 1 minútu.
5. Puding nalejeme na piškóty a odložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Stuhnutý puding nakrájame na malé kocky, ktoré obalíme v kokose a podávame.

Tip: Máte inú príchuť proteínu? Prispôsobte tomu výber pudingu. Také vanilkové, karamelové alebo jahodové kocky budú určite výborné.
www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.5.2015, 14:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepeceny tvarohovo-čokoládový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 145 g oreo keksíkov (1 balik ), 150g piskoty,130g maslo alebo 290g oreo keksíkov (2 balíky),100g maslo Krem:1 mascarpone 250g, 100 ml šľahačkovej smotany, 1tvaroh , cca 10 lyžičiek hnedý cukor Coko krem:150g čokolády na varenie, 100ml slahackovej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:

Cesto : Pomelieme keksíky a piskoty a v miske rozmiešame s roztopenym maslom .( vo verzii s piškótami je viac masla pretože piskoty su suchšie ako oreo keksíky. Verzia s piškótami je aj menej sladká ako ta ktorá je len z oreo keksíkov. Piskoty môžeme nahradiť aj maslovymi susienkami alebo aj bebe keksami) cesto potom vysypeme do tortovej formy a poriadne utlacime na spodok formy. Zatiaľ dáme stuhnut do mraznicky/chladničky \\r\\n\\r\\nKrem: vymiesame tvaroh, mascarpone a smotanu na hladký krem ktory ochutime hnedým cukrom (podla chuti cca 10 lyžičiek ). Natrieme na stuhnuté cesto a vložíme do chladničky. Zatiaľ si pripravíme aj coko krem a to tak ze zohrejeme smotanu ( nesmie vrieť) a vložíme do nej čokoládu , ktorú tam necháme 3 minuty a potom rozmiešame na hustý coko krem. Krem nam miešaním vychladne a môžeme ho vyliať a rozotriet na tortu . Torta chladne najlepšie celu Noc v chladničke

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Monila L. (Minikax) ID 313165 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.5.2015, 11:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krehký ovocný koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

125 g masla, 125g krupicového cukru, 3 vajcia, 50g mletých mandlí (mandľovej múky), 100g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 2 očistené jablká, višne alebo iné ovocie (ostružiny, ríbezle, maliny, čučoriedky ...) + na posýpku : 25g masla, 25g orechov (opražených lieskových alebo mletých vlašských, škorica, 2 PL trstinového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

... vyšľaháme maslo s cukrom do peny, postupne po častiach pridávame rozšľahané vajcia a nakoniec múku s práškom do pečiva ... do cesta opatrne vmiešame 2/3 pokrájaných jabĺk a zvyšné ovocie (ja som mala tentoraz višne) ...zmes dáme do tortovej formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie ... vrch posypeme zvyšnými jablkami a posýpkou ... pečieme v rúre vyhriatej na 160°C cca 50 minút podľa typu rúry (skúsime špajdľou) ... upečený koláč poprášime práškovým cukrom ... výborný krehký ovocný koláčik ... skúšala som prvý krát ale určite budem robiť častejšie aj s iným ovocím

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

OVOCNO ŠĽAHAČKOVÝ ZÁKUSOK



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto :5 vajec,250g hladkej múky,200g kryštáľového cukru,1,5dcl olej,3 polievkové lyžice kakaa,300 alebo 500g mrazné lesne ovocie,2 vanilkové pudingy, 3 dcl vody,šľahačku v prášku a 1,5 dcl mlieka,plech 30x40 cm.

POSTUP PRÍPRAVY

Robila som ho dnes po prvý krát je neskutočne dobrý a svieži.Netreba sem žiadne stužovače šľahačky,želatíny ani nič podobné...Takže začneme oddelíme bielka od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.Po častiach a pri pomalých otáčkach postupne zašľahávame kryštálový cukor a šlaháme kým sa nerozpustí,po jednom pridáme žĺtka,po častiach vlejeme olej.Do misy si dáme múku a kakkao a túto zmes lopatkou zľahka zmiešame do bielok.Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.Pečieme pri 180°C približne 15 min.Do hrnca si dáme mrazené ovocie v miske s 3dcl vody poriadne vymiešame puding a prilejeme k ovociu.Miešame až kým neurobíme hustý krém.Keď má krém izbovú teplotu vylejeme ho na cesto a rovnomerne ho rozotrieme.Na 10 minút dáme do chladničky aby bola ovocná zmes stuhnutá medzitým vo vyššej nádobe vyšlaháme šlahačkový prášok a 1,5dcl studeného mlieka na hustú šlahačku tú rozotrieme na ovocný krém vrch posypeme postrúhanou čokoládou a dáme do chladničky.Potom napíšte ako dlho Vám tam vydržal ;)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lulu M. (Makanova) ID 311840 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.5.2015, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,693 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu