končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 181-190) | << predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,117 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Čokoládová poleva na parené buchty alebo lievanečky ........ naozaj je výbornáPOTREBNÉ PRÍSADY 5 lyžíc kryšt.cukru, 1 vanilk.cukor, 50g čokolády na varenie, 100g masla, 1 čokoládový puding,750ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY Cukor upražíme na karamel, pridáme maslo, popražíme (aby voňalo), pridáme čokoládu a trochu vody. Potom prilejeme mlieko rozmiešné s pudingom. Necháme zavrieť a polejeme buchty. Dlho som hľadala, až som sa k nej dopracovala a musím povedať, presne taká akú som kedysi dávno za školských čias jedla.Je mňamková :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.3.2013, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jablečné knedlíky - nejjednodušší na světěPOTREBNÉ PRÍSADY pro 4 osoby: asi 4 středně velká jablka, hrubá mouka - to je opravdu všechno :-D POSTUP PRÍPRAVY Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. smícháme s hrubou moukou, nepíšu schválně kolik, protože každé jablko je jinak velké a šťavnaté, musíte rukama uhňácat prostě knedlíkové těsto. Knedlíky vyrobíme jen tak velké, aby se daly schovat v dlani, cca pingpongové míčky - aby se dobře provařily. Vhodíme do symbolicky, jen pár zrnky soli osolené vroucí vody a uvaříme. Knedlíky vytáhneme asi 3-5 minut poté, co vyplavou. Krásně voní, jsou sladkokyselé, dají se jíst i samotné. Můžeme je podávat s čímkoli co máte rádi, polité máslem, s cukrem a skořicí, kysanou smetanou... mákem... posypané nebo obalené osmaženou strouhankou, u nás teda vedou u chlapů s tvarohem (může být i strouhaný) a grankem, já je mám ráda se strouhaným perníkem. Tento recept som dostala mailom - dnes som ho vyskúšala - naozaj veľká mňamka - pridala som trocha kypriaceho prášku a vanilínového cukru . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 28.3.2013, 14:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
NEKYSNUTÉ BUCHTYPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej múky, 2dl oleja, 7dl vlažného mlieka, 1 droždie, 1prášok do pečiva, 1 PL soli, 7PL cukru, 1 vanielkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si kvások z trochy mlieka, droždia a 1PL cukru. Do misy dáme múku a ostatné prísady.... ked je kvások nakysnutý, pridáme aj ten.... zamiesime cesto... ja zvyknem robiť rožky, ktoré plním marmeládou, alebo makom... náplň môžete použiť akúkolvek... poukladáme na plech a ponatierame olejom. pečieme v rúre do zlata :-) toto cesto sa dá použiť na milion spôsobov. keď dáte menej cukru, dá sa plniť šunkou a syrom a sú z toho super pizza rožky... dobru chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lucia T. (lucia187) ID 171183 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.7.2013, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Americké palacinky s bielou čokoládou a s orechmiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 šálky hladkej múky 2 čaj. lyžičky prášku do pečiva 2 vajcia 2 šálky mlieka 1/4 šálky masla 1 šálka bielej nasekanej čokolády 1/2 šálky nasekaných orechov (najlepšie sú Macadamia ) POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame všetky suché prísady a potom primiešame zvyšné ingrediencie. Americké palacinky sa robia hrubšie ako klasické a preto sa aj trošku dlhšie opekajú. Poznámka k receptu: Na vytvarovanie palaciniek odporúčame použiť silikónové formy v tvare srdiečka alebo kvetinky a úspech máte zaručený. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Jana F. (muffin2) ID 260556 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 20.2.2013, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Kakaové muffiny s pudingomPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia, 2 ČL prášok do pečiva, 2 PL kakao, 65 ml olej, 220 g polohrubá múka, 100 g kryštálový cukor, 170 ml mlieko, 60 g rozpustené maslo POSTUP PRÍPRAVY 1. Do múky nasypeme kypriaci prášok a potom múku s práškom preosejeme. Pridáme mlieko, rozpustené maslo, olej, vajca, cukor a kakao. Všetko spoločne spracujeme. 2.Košíčky naplníme do 3/4 a pečieme 15 až 20 minút, pričom prvých 10 minút rúru neotvárame. 3. Po upečení necháme mierne vychladnúť. Medzitým si uvaríme hustý puding. 4. Po vyhladnutí urobíme do muffinov malé dierky a naplníme pudingom, ktorý nanesieme aj na vrch muffinov. Podľa chuti dozdobujeme. DOBRÚ CHUŤ! :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Andrea J. (adusa_444) ID 270061 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 22.2.2013, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parížske čokoládové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 10 dkg veľmi horká čokoláda (70%), 1 polievková lyžica nescafe, cca 0,5 horúcej vody, 0,3 dl Baileys (nemusí byť), 15 dkg hladká múka, kávová lyžička prášku do pečiva, štipka soli, 15 dkg višňový lekvár (alebo iný tmavý lekvár), 0,5 dcl brandy (alebo rum), 10 dkg zmäknuté maslo, 15 dkg cukor (alebo med, môže byť aj menej, podľa chuti), 2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Čokoládu si nakrájame veľmi najemno, nasypeme do misky, pridáme lyžicu nescafe a zalejeme horúcou vodou, ktorú prilievame postupne, aby sa čokoláda postupne aj s nescou roztopila. Vznikne nám taká poloriedka čokoládová hmota. Pridáme do nej trochu Baileys, ak máme doma, ak nie, tak len odložíme misku bokom. Do ďalšej misky pridáme lekvár a rozmiešame s brandy, resp. rumom. Zatiaľ si do misky pripravíme rozpustené maslo, cukor, vajíčka a vyšľaháme do penista ručným mixérom, pridáme čokoládové a lekvárovú hmotu, štipku soli, múku s rozmiešaným PDP a vyšlaháme najprv na slabom stupni s ručným mixérom, aby sa veľmi neprášila múka a neskôr poriadne premiešame na vyššom stupni. Plníme muffinové formičky do 2/3 a dáme do predhriatej rúry na cca 25 minút pri175 stupňoch upiecť. Pred vybratím môžeme otestovať špáratkom, či sa cesto upieklo. Nepečieme prehnane dlho, aby sa cesto nevysušilo. Pri správnej dĺžke pečenia zostáva cesto vláčne a šťavnaté!!! Odporúčam všetkám milovníkom čokoládových pochúťok!!! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
JEDNODUCHÉ TVAROHOVÉ ŠIŠKY - RÝCHLEPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g tvarohu hrudkového, 250 g hladkej múky ( môže byť aj polohrubá), 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 lyžička práškového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 2 lyžice rumu, džem na ozdobu, práškový cukor na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je od mojej mamy, je velmi jednoduchý, rýchly, nedá sa nič pokaziť. V miske zmiešame múku s cukrom, sódou, soľou, pridáme tvaroh, vajcia, rum. Spracujeme na cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme asi na 1-1,5cm. Formičkou vykrajujeme kolieska o priemere ai 4-4,5cm. Na hornej strane vytlačíme jamku. Potom už len vyprážame, najprv vkladáme do rozpáleného oleja jamkou nadol, po opečení otočíme. Dáme na obrúsok, aby vsiakol prebytočný olej. Nakoniec plníme jamku džemom a posypeme pr. cukrom. Z tejto dávky výdu 3 plné taniere šišiek. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov) Miroslava K. (Miroslava77) ID 89227 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 22.2.2015, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Naša prvá hrnčeková vianočkaPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Podľa receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrncekova-vianocka-fotorecept/28561-recept.html\r\n\r\nMôj tip: Po upečení potrieť rozpusteným maslom, ostane krásne lesklá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 4.2.2014, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Hrebene orechove a jablkovePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY listkove cesto a plnime tym co mame radi ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina S. (rejoice1) ID 182936 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.2.2013, 15:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Úžasné pagáčiky, ktoré si zamilujete :)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hl. múka 0,45 mleté škvarky (môžte aj viac) 1 PL soľ 1 vajce 1 KL kryšt. cukor 3-5 dcl mlieka podľa potreby 2-3 uvarené väčšie zemiaky (nastrúhame) bravčová masť na potieranie POSTUP PRÍPRAVY Mlieko + cukor + droždie - spravíme kvások a necháme vykysnúť. Do misky pridáme múku, soľ, zemiaky, vajce, škvarky a vykysnutý kvások, pričom vypracujeme cesto. Dáme na lopár, kde ho vyvaľkáme a potrieme rozpustenou masťou a zložíme na kocku. Opakujeme to 3x po 20 minút až nakoniec vyvaľkáme pekné cesto. Následne nato vykrajujeme pagáčiky, ktoré dáme ešte na plech podkysnúť. Potom ich potrieme vajcom, posypeme sezamom alebo rascou. Pečieme na 190C doružova. Niečo navyše: ak máte džem, tak keď dáte hotové pagáčiky podkysnúť na plech, spravte jamku do stredu pagáčika (najlepšie štamperlíkom) a vložte tam džem :) Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Alexandra R. (sasha221) ID 268138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 6.3.2013, 13:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.168 (zobrazuje sa 181-190) | << predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,117 ďalšie >> |