končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 168 (zobrazuje sa 161-168) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17 |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zeleninové fašírky so syrovou omáčkou a bazalkouPOTREBNÉ PRÍSADY Fašírky: * varená zelenina (čo ostane z kuracej polievky) *hrášok (asi tak 2 decový pohár) *tvrdý syr ( 200g ale kludne aj viac) * lyžica hladkej múky * lyžica krupicovej múky * 1 vajíčko * soľ * mletá rasca * strúhanka na obaľovanie Omáčka: 1 smotana (šľahašková je naj), tavený syr v črievku, kúsok tvrdého syra, vegeta (ja používam lithe bez glutamanu), bazalka POSTUP PRÍPRAVY Fašíkry: Dobre uvarenú zeleninku si necháme poriadne odkvapkať, aby obsahovala čo najmenej vody. Primiešame všetky suroviny a necháme aspoň 30 minút postáť (aby krupicová múka napučala). Vytvarujeme fašírky a obalíme v strúhanke. Vyprážame na oleji. Omáčka: Smotanu si vylejeme do kastrólika. Ak máte smotanu na varenie, pridajte aj kúsok masla. Pridáme vegetu, racsu a tavený syr. Necháme prevrieť a potom dáme nastrúhaný syr. Premiešame a krátko povaríme. Podávame s varenými zemiačkami poliatými spraženým maslom :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 18.1.2015, 13:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
strúhaný tvarožníkPOTREBNÉ PRÍSADY • 400g polohrubá múka • 200g tuk • 1ks prášok do pečiva • 1,5pl kakao • 1,5pl práškový cukor • 4pl mlieko Plnka: • 1000g tvaroh • 300g práškový cukor • 4ks vajca • 1pl maizena • 1ks vanilínový cukor • citrónová kôra POSTUP PRÍPRAVY Múku premiešame na doske s práškom do pečiva, pridáme ostatné prísady a vypracujeme tuhé cesto, ktoré odložíme na pol hodiny do chladničky. Tvaroh rozmiešame s cukrom, žĺtkami, maizenou, a citrónovou kôrou a postupne doň pridáme sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na polovicu. Na dobre vymastený plech rovnomerne postrúhame polovicu cesta. Na ňu navrstvíme tvarohovú plnku a potom postrúhame druhú polovicu cesta. Pečieme 45-50minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.12.2007, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly tvarohový koláč (pre lenivé gazdinky)POTREBNÉ PRÍSADY • 4 mäkké tvarohy (250g/kus) • 200g cukru • 4 vajcia • 140g masla • 5 lyžíc hrubej múky • 1 prášok do pečiva • 1 vanilkový cukor • hrozienka podľa chuti . čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny postupne vysypeme do väčšej nádoby a dobre premiešame. Masu potom vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v mierne vyhriatej rúre do zlatista cca. 35-40 minút. Po upečení ešte horúci posypeme kúskami čokolády. Je vynikajúci, vláčny a šťavnatý :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (37) posledné: 25.7.2015, 15:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurča na kyslej kapustePOTREBNÉ PRÍSADY • 1500g kurča • 900g kyslej kapusty • 2g rasca • 100g cibuľa • 100g olej • 15g soľ • 10g mletá paprika POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu očistíme, nakrájame a opražíme na oleji. Pridáme pokrájanú kyslú kapustu a rascu. Kurča rozštvrtíme na porcie a tie osolíme, poprášime mletou paprikou, potrieme olejom a uložíme na kapustu. Pečieme v rozohriatej rúre až kým mäso nie je mäkké. Vhodnou prílohou sú zemiaky upravené na rozličný spôsob. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Jablká v županePOTREBNÉ PRÍSADY * chladené lístkové cesto * 12 menších jabĺk * klinčekové korenie * polohrubú múku na posypanie * 1 lyžicu škorice * 4 lyžice práškového cukru * hrsť hrozienok * 1 vajíčko na potieranie * trošku strúhanky * trošku tuku na vymastenie plechu POSTUP PRÍPRAVY 1. Umyjeme, očistíme a vydlabeme striedky z jabĺk. 2. Na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto. (4 milimetre hrubé) 3. Rozvaľkané cesto rozrežeme na 12 väčších štvorcov. 4. Do stredu každého štvorca dáme trošku strúhanky. 5. Na strúhanku položíme očistené jabĺčko 6. Zo škorice, práškového cukru a hrozienok si pripravíme plnku. 7. Do vydlabanej striedky jabĺčka opatrne nasypeme plnku až po vrch. 8. Štyri rohy štvorca postupne prekladáme cez jabĺčko. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 23.10.2010, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zdobený medovníkPOTREBNÉ PRÍSADY Toto je rozpis na tretinu...čiže celá dávka je x3. :( Som si to teraz pozerala, že čo som tu dala... Ospravedlňujem sa :) Perníkové cesto: Hladká múka .....325gramov. Práškový cukor...125gramov. Palmarin..............25gramov. Med.....................75gramov. Perníkové korenie... ½ balíčka. Sóda bikarbóna ....1 kávová lyžička. Žĺtka.....................2 kusy . Mlieko..................4 – 6 polievkových lyžíc. Biela poleva na zdobenie: Bielok......1 kus Práškový cukor.....150gramov Kyselina citrónová....1/2 kávovej lyžičky rozmiešaná vo vode Práškový cukor 10-krát preosejeme a postupne pridávame do vyšľahaných bielkov. Potom pridáme kyselinu citrónovú a ešte 5 minút šľaháme. POSTUP PRÍPRAVY Všetky tieto suroviny dáme do veľkej nádoby a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do celofánu a necháme 1 deň (24 hodín) stáť v chladničke. Potom cesto vyberieme a na mierne pomúčenej doske vyvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm. Formičkami vykrajujeme medovníčky, ktoré pred pečením potierame vodou a po upečení (teda ešte horúce) natrieme žĺtkom rozmiešaným s troškou vody. Keď sú perníčky vychladené ozdobíme ich bielou polevou, ktorú si dáme do mikroténového sáčka, kde si v rohu urobíme malilinký otvor. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2008, 13:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Halušky - noky (10 porcií)POTREBNÉ PRÍSADY • 1000g hrubá múka • 10g prášok do pečiva • 320g mlieko • 2 ks vajce • 30g soľ • 100g olej POSTUP PRÍPRAVY Do preosiatej hrubej múky pridáme prášok do pečiva, mlieko, vodu s rozšľahaným vajcom, osolíme a zamiešame na cesto. Pripravené cesto zavárame (pretláčame cez haluškovač) do vriacej osolenej vody. Po zavarení ich zľahka zamiešame, aby sa neprichytili na dno. Uvarené halušky vyberáme guľatým cedidlom, prepláchneme studenou vodou a tak vriacou vodou. Scedíme a omastíme olejom. Podávame ako prílohu k omáčkam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 11.2.2012, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Smotanová torta s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Čo potrebujeme: 3 tégliky kyslej smotany, 200 gramov piškót, 2 polievkové lyžice džemu (jahodový, ríbezľový...), vanilínový cukor, 2 polievkové lyžice kakaa, práškový cukor, zavárané alebo čerstvé ovocie (mandarínky, banán), alobal a hlboká miska. POSTUP PRÍPRAVY Postup prípravy Tortovú formu vystelieme alobalom a na dno poukladáme piškóty. Zalejeme ich téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali podľa chuti práškový cukor (asi 2 polievkové lyžice) a vanilkový cukor. Na smotanu uložíme mandarínky. Navrch poukladáme ďalšiu vrstvu piškót a zalejeme ju téglikom smotany, do ktorej sme vmiešali džem. Na túto vrstvu uložíme kolieska banánov. Znovu poukladáme vrstvu piškót a zalejeme ich posledným téglikom smotany ochutenej kakaom s práškovým cukrom. Celú zmes uložíme na 12 hodín do chladničky. Stuhnutú smotanovú tortu vyberieme z formy, zbavíme alobalu, dáme na plytký veľký tanier, ozdobíme šľahačkou, kakaom alebo ovocím. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.9.2006, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 161-168) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17 |