končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 161-170) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Rozlietané španielske vtáčkyPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie mäso, olej, cibuľa, slanina, uhorky, natvrdo uvarené vajce, horčica, POSTUP PRÍPRAVY Je to zjednodušený recept pre španielske vtáčky, - netreba robiť závitky, ale všetko sa pokrája a tak uvarí. Na oleji popražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, pridáme červenú mletú papriku, na pásiky pokrájanú slaninu (dodá fajnú chuť a vôňu) a udusíme domäkka . Potom pridáme nadrobno pokrájanú uhorku, pokrájané vajce, ochutíme troška horčicou, a necháme spolu prevrieť. Podávame s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Erika T. (eki77) ID 34933 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 31.3.2009, 14:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mexická špecialitaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 polievková lyžica oleja, 1 väčšia cibuľa, 1 čerstvá červená paprika, 2 strúčiky cesnaku, 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky, 1 čajová lyžička rasce, 500 g mletého hovädzieho mäsa (môže byť aj bravčové, taktiež namiesto mletého mäsa som použila nadrobno nakrájané špekačky a tie nám chutili viac ako mäso), v 3 dcl vody rozmiešať 1 bujón alebo 1 čajovú lyžičku vegety, pol čajovej lyžičky kryštalového cukru, 2 polievkové lyžice kečupu, 2 paradajky, soľ, korenie, 2 konzervy červenej sterilizovanej fazule poznámka: v recepte je napísane 3 dcl vody, ale ja dávam menej - potom podľa potreby dolievam. POSTUP PRÍPRAVY na oleji speníme cibuľu a postupne dáme všetky prísady. Zamiešame a varíme dovtedy, kým nie je mäso prípadne klobáska hotová. Ako prílohu dávame chlieb. PS: foto doložím neskôr ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie na mexický spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept robievam veľmi rada, pretože je tzv. “všetko hoď do hrnca a samo sa to uvarí”. Je náznakom na spôsob mexickej kuchyne, lebo je tam červená fazuľa a kukurica, ale nie je to také pikantné, pretože chcem variť tak, aby to zjedli aj moje deti. Pre tých, ktorí by ale chceli tú ozajstnú chuť Mexika, doporučujem pridať si tam chilli korenie. Čo budete potrebovať: 500g hovädzieho pliecka, 1 konzerva červenej fazule, 1 menšia konzerva kukurice, 4 vajíčka, soľ, korenie, 1 malý paradajkový pretlak, 1 cibuľa, olej, lyžica hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso a necháme, nech pustí šťavu, potom tam pridáme konzervu červenej fazule, konzervu kukurice, paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Po uvarení pridajte na kolieska nakrájané natvrdo uvarené vajíčka a v troške vody rozmiešajte hladkú múku a vlejte do mäsa, aby omáčka zhustla. Môžete podávať s ryžou alebo cestovinou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
GULÁŠ Z LIBOVOLNÉHO DRUHU MASA (OBVYKLÝ)POTREBNÉ PRÍSADY Maso na 1/2 kg - buď : hovězí kližka - hovězí - skopové - vepřové - koňské - míchané - zvěřina - králík předek (1 kus), 1 - 2 lžičky kmínu nebo 2 špetky pepře anebo sladké papriky, 40 dkg sádla nebo slaniny, 2 velké cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice a sůl. POSTUP PRÍPRAVY Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku a vmícháme s kmínem, přidáme na kostky krájené libovolného masa, rychle opečeme a zasypeme moukou, osmažíme a po zpěnění zalijeme trochou vody. Vše rozmícháme, uvedeme do varu a ještě zalijeme vody a dusíme do poloměkka. Pak je podle chuti přidáme hořčici a sůl, zamícháme a dusíme až je maso měkké. Tento guláš je jednoduchý, rychlý a naprosto vynikající :o)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Teľacie stehno na vinársky spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY teľacie stehno, biele hrozno, šunka, 1dcl vína, soľ, biele korenie, múka, maslo POSTUP PRÍPRAVY Inšpirovala som sa kuchárskou knihou a príjemne ma tento recept prekvapil. Je to dobrý tip na nedeľný obed. Teľacie stehno nakrájame na plátky asi ako na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme bielym korením a poprášime múkou. Na rozpálenom oleji z oboch strán rýchlo opražíme, pridáme asi za lyžicu masla, na polovičky nakrájané hrozno a na kocečky nakrájanú šunku. Podlejeme vinom (ja som dala červené, v recepte písali biele). Prikryjeme a dusíme približne 30minút, kým mäso nezmäkne. Podávame s pečenými zemiakmi. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Silvia Š. (SiskaT) ID 874 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 9.9.2015, 6:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Plnená pečená tekvicaPOTREBNÉ PRÍSADY tekvica, hovadzie mlete maso, ryza POSTUP PRÍPRAVY nizsie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) miriam v. (mirocka1) ID 18717 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzí gulášPOTREBNÉ PRÍSADY MASO: 500 g hov.mäsa, 1 veľká cibuľa, olej ______KORENIE: 1kl mletá červená paprika, 1kl soľ, 1/2 kl mleté čierne korenie, 1/2 kl majoránka, 1/2 kl rasca ________ZÁTREPKA: hadká múka + voda (mlieko)_______NA ZAFARBENIE: malý pretlak POSTUP PRÍPRAVY Je to výborný gulášik ku knedle, alebo tarhoni, alebo ryži. Najdlhšie trvá varenie mäska, asi 2 hodinky. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Zuzana L. (zanabela) ID 17727 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 27.12.2012, 16:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Obed z jedného hrnca + recept na plnkuPOTREBNÉ PRÍSADY mäso na polievku (hovädzie, kuracie) * zelenina (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb) * zemiaky * bujón _____ PLNKA: 500 g kuracie pečienky * maslo * cibuľa * 6 vajíčok * hladká múka * strúhanka * zelerová vňať * soľ * korenie POSTUP PRÍPRAVY Mäso uvaríme vo vode s bujónom do polomäkka. V polovici varenia pridáme olúpané celé zemiaky a zeleninu. Varíme do mäkka. Takto si pripravíme polievku. Počas varenia si pripravíme plnku: cibuľu nakrájame na drobno, pridáme maslo, zalejeme horúcim vývarom, aby sa maslo roztopilo, osolíme okoreníme. Pridáme žĺtka, našuchané pečienky, múku a strúhanku na zahustenie. Na záver jemne vmiešame sneh. Túto zmes rozdelíme do sáčkov ktoré sme si predtým vymastili olejom. Sáčky vložíme do polievky (môže súčasne so zemiakmi a zeleninou) a plnku uvaríme. Takých 15-20 minút podľa množstva, ktoré dáme do sáčkov. Druhé jedlo potom budú celé zemiačky, plnka, zelenina a mäsko z polievky, poprípade nejaký kompótik. Už len tú cestovinu do polievky treba uvariť v druhom hrnci - to sa už nedá v jednom :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie mäsko s mrkvou a hráškomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovädzieho mäso, 1 väčšia cibuľa, 1 pohár mrkva s hráškom ( môžme pridať aj kukuricu), olej, soľ, červená paprika, mleté čierne korenie, celá rasca POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme s každej strany a odložíme bokom. Speníme si cibuľu a mäsko vrátime naspäť do hrnca. Pridáme podľa chuti červenú papriku, soľ, korenie, rascu. Podlejeme vodou a dusíme. Nakoniec pridáme mrkvu s hráškom a zahustíme solamylom alebo múkou. Ako prílohu môžeme použiť zemiaky, ryžu aj tarhoňu. Pri servírovaní môžme mäsko posypať strúhaným syrom je to mňa, mňa. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Natália R. (Naťa) ID 24112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 6.1.2011, 12:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovadzi gulaš s polentouPOTREBNÉ PRÍSADY hov maso na gulaš, olej,cibula, vegeta, sol poper, cervena paprika, pol decka červeneho vina, voda, pretlak paradajkovy,muka hladka, polenta-kukurična kaša, voda bujon hov.olej POSTUP PRÍPRAVY Spenime cibulku, na nu dame nakrajane masko na kocky, dusime. Posypeme červenou paprikou a podlejeme vodou. POtom pridame sol,poper,vegetu a vinko a dusime,dolievame vodu podla potreby. Po hodinke dusenia doleje vodu a povarime do makka-myslim aby maso bolo makke. Prileje pretlak vačši aspon 2dcl a prevrieme zahustime zmesou muky a vody. Polentu uvarime takto:Dame si varit vodu, do ktorej sme dali bujon a lyžicu oleja-myslim na pol litra vody. Bujon jeden postači aj na vačšie množstvo vody,ked vrie sypeme pomaly polentu do zhusnutia. dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 161-170) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |