končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 161-170) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,693 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♠Čokoládový cheesecake♠POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 150 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 75 g masla alebo Hery /stuhnutej/,1 vajce, štipka soli\r\nKrém: 350 g čokolády na varenie aspoň 52% ♣♣♣\r\n300 gramov mascarpone alebo nízkotučného tvarohu, 150 ml kyslej smotany,\r\n1 čokoládový puding v prášku, 4 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si spracujeme suroviny na cesto. Do múky nasekáme maslo alebo Heru, pridáme štipku soli, práškový cukor a zamiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.\r\n\r\nZatiaľ si pripravíme plnku. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a vajcami, pridáme čokoládový puding a rozpustenú čokoládu.\r\n\r\nCesto vyberieme z chladničky, rúru predhrejeme na 180°C. Koláčovú formu s priemerom 24-26 cm vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vyložíme ním koláčovú formu tak, aby bolo aj na bokoch, dobre popritláčame a vylejeme naň pripravenú plnku.\r\n\r\nPečieme na 180°C 15 minút, potom teplotu znížime a pečieme ešte 50 minút. Necháme dobre vychladnúť a môžeme krájať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 12.8.2015, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hrnčekový, špaldovo - ovocný koláčik :-)POTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky špaldovej múky (ja používam Kuchenmeister 812), 3/4 hrnčeka cukru (môže byť aj hnedý), 2 vajíčka,1 hnček mlieka, 1/2 hrnčeky oleja, 1 KL sódy bicarbóny (alebo PDP) + Ovocie + tvarohová plnka: 250g tvarohu, trošku mlieka, cukor podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Určite sú tu hrnčekové recepty, ja si ukladám tento môj upravený pre seba, nech ho mám po ruku, a možno pre niekoho na inšpiráciu.Hrnček je 250ml Cukor vyšľaháme s celými vajíčkami do penista. Znížime stupeň mixovavania na min a pomaly pridávame olej, mlieko a nakoniec preosiatu múku + sódu alebo prášok do pečiva. Cesto musí byť také akurát, ani nie tekuté, ani hutné. Záleží od múky akú použijete - nie každá špaldová múka je rovnaká. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto lyžičkou rôzne rozlejeme tvarohovú plnku, ktorú sme si pripravili zmiešaním tvarohu, mlieka a cukru. A nakoniec rozložíme ovocie. Pečieme na 180*C 20 - 25 min. záleží však od rúry, preto radšej sledujte! Koláčik sa dá pripraviť aj bez tvarohovej plnky, záleží na chuti........... Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 3.8.2015, 22:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoduché meruňkové,nebo broskvové řezyPOTREBNÉ PRÍSADY Jedno lístové těsto,500g, 2 vanilkové pudinky 1 l mléka 13 lžiček cukru,půlky vypeckovaných meruněk.piškoty POSTUP PRÍPRAVY Těsto rozválíme na 2 placky,první placku položíme na plech naskládáme piškoty na ně půlky čerstvých meruněk a zalijeme uvařeným mírně schladlým pudinkem.položíme druhou placku a upečeme.Dáme vychladit nejlépe do lednice,samozřejmě až je studený. Po upečení posypeme cukrem a vanilkovým cukrem,nebo já jsem sypala skořicovým cukrem..........po důkladném vychlazení výborný osvěžující zákusek.Není moc sladký .Tak,že v těchto teplých dnech se osvědčily jen se po nich zaprášilo a nedaly žádnou velkou práci. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 3.8.2015, 6:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Letní meruňkové koláčePOTREBNÉ PRÍSADY 500g hl.mouky,50g ml.cukru,42g kvasnic,250 ml.mléka 1 lžíce rumu,120ml. oleje,1 vejce ,špetka soli. NÁPLŇ :1 vanilkový pudink,450ml mléka 12 lžiček cukru,1 pol.lžíce poloh.mouky. Půlky vypeckovaných čerstvých meruněk. POSTUP PRÍPRAVY Zpracujeme těsto a necháme vykynout. - po vykynutí těsto rozválíme ,potřeme rozpuštěným másle a zarolujeme jako roládu.Pak nakrájíme na kolečka dáme na vymazaný plech,uděláme důlek do kterého dáme lžíci chladného pudinku a půlku meruňky. Upečeme ,pocukrujeme a zasypeme vanilkovým cukrem. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.8.2015, 7:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
čokoládovo gaštanové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY cesto 200 gmúka polohrubá 200 gcukor krupica 5 ksvajcia 1/2 balíčekprášok do pečiva 1 dl horúcavoda 1 dlolej stolový Gaštanová plnka: 2 vrchovaté PL múka hladká , 250 ml mlieko, 2 ks žĺtok, 3 PL cukor kryštál , 250 g gaštanové pyré , 150 g maslo, Čokoládová plnka: 4 PL cukor kryštál, 2 PL voda , štipka škorica, štipka soľ , 150 ml smotana na šľahanie. 120 gmaslo 2 PL. do cestakakao 100 gčokoláda horká 20 gcukor vanilkový džem pikantný POSTUP PRÍPRAVY 1.Zo žĺtkov, kryštálového cukru si vyšľaháme masu do peny, pridáme horúcu vodu a olej. Dobre vymiešame. Pridávame striedavo sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Primiešame kakao. Do vymasteného a múkou vysypaného plechu vlejeme cesto a vo vyhriatej rúre pečieme pri 175 stupňoch 15- 17 minút. 2.Čokoládová plnka: V suchej rajnici si upálim z cukru karamel, podlejem 2 lyžicami vody a necháme úplne rozpustiť. Do rozpusteného karamelu pridám šľahačkovú smotanu, štipku soli a štipku škorice. Na miernom ohni necháme prevrieť. Odstavíme a do horúceho smotanového karamelu nalámeme čokoládu a metličkou dobre vyšľaháme. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém. Dáme trochu stuhnúť do chladničky. 3.Gaštanová plnka: Do hrnca dám variť mlieko s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Z mlieka trochu odoberieme a do tohto vmiešame hladkú múku a žĺtky. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme štandardný puding. Do hotového trochu vychladnutého pudingu pridáme gaštanové pyré a dobre spolu vymiešame. Na koniec spojíme so zmäknutým maslom a vyšľaháme plnku do hladka. 4.Na upečený piškótový plát, ešte teplý natriem džem, tentokrát som zvolila z čiernych ríbezlí. Po vychladnutí navrstvíme gaštanovú plnku a ďalšia vrstva bude čokoládový krém. Zúbkovanou cukrárskou stierkou si upravíme povrch zákuska a dáme do chladu stuhnúť. Krájame úhľadné rezy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.7.2015, 8:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
kokosovo karamelové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 10 ks bielky, 350 g cukor krupica, štipka soľ, 150 g kokos strúhaný , 7 PL múka polohrubá , 1/2 balenie prášok do pečiva , oblátky tortové. Plnka: 1 plechovka Salko skaramelizované, 250 g maslo, Poleva ganache: 225 g čokoláda várová 51%, 200 ml smotana šľahačková 33%, 1 PL maslo POSTUP PRÍPRAVY Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Pridáme kokosovú múku a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech (ja 36 x 40) vystelieme tortovými oplátkami a vylejeme cesto. (Môžeme plech vymazať tukom a vysypať kokosovou múčkou). Pri teplote 175 stupňov C pečieme cca 20 - 25 minút. 2Studené skaramelizované kondenzované mlieko (aj hotové karamelové SALKO) pridáme do vopred vyšľahaného masla. Vyšľaháme plnku. Túto navrstvíme na upečený vychladnutý kokosový korpus a celé dáme do chladničky stuhnúť. 3Pripravíme si GANACHE polevu: Do kovovej misky nalámeme čokoládu a zalejeme vriacou šľahačkovou smotanou. Necháme odstáť cca 10 minút. Potom miešaním vypracujeme hladkú polevu, pridáme 1 polievkovú lyžicu masla, aby bola lesklá. Polotekutou polevou polejeme bohato vychladnutý zákusok a krájame na úhľadné rezy. Tento koláč pečiem, keď sa mi zvýši veľa bielkov, alebo na Veľkú noc, keď zo žĺtkov robím vaječný likér ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
venčeky z lisuPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny 350 gmúka hladká špeciál 00 250 g (alebo Hera)maslo stolové 150 gcukor práškový 3 PLkakao 1/2 strukuvanilka 100 g mletéorechy 1 ksvajce 1/2 bal.prášok do pečiva (PDP) soľ POSTUP PRÍPRAVY Všetky uvedené suroviny spracujeme do hladkého, lesklého cesta (včera som nemala zvyšné maslo, tak som dala Heru a nevadilo vôbec!) a dáme na balkón, do chladničky schladiť-len na krátko kým si vymažeme plechy. Vymazané plechy si potom prehodíme s cestom a tieto dáme chladiť. Cestom naplníme lis na keksy, alebo môžeme aj vykrajovať, a postupne si vytláčam venčeky, kvietky a bohvie čo ešte, na vychladnutý plech. Ak sú plechy chladné, vtedy nemám problém s tým, že by sa keksíky neodlepovali z lisu na plech. Naplnený plech dáme piecť do predhriatej rúry na 170 stupňov len krátko, maximálne 10 minút (ja som vyberala už po 7 minúte) Z uvedeného množstva som naplnila 4 plechy (400x360) po 25 keksíkov, takže mi vyšlo 100 ks. Teplé obaľujem v práškovom cukre v ktorom skladujem vanilkové struky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
kráľovské rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny Svetlé cesto: 200 gmúka hladká špeciál 250 gtuk pokrmový stužený CERA 11 PLvoda studená Tmavé cesto: 6 ksvajcia 200 gcukor práškový 50 gkakao 70 gorechy vlašské pomleté Krém: 250 g (alebo HELIA)maslo 150 gcukor práškový 250 mlmlieko 2 PLmúka polohrubá 1 ksžltok vaječný 1 bal.cukor vanilkový 2 PLUm Tuzemský POSTUP PRÍPRAVY 1.Z múky, nastrúhanej studenej CERY a vody spracujeme cesto. Dáme chladiť na 2 hodiny do chladničky, potom ho rozdelíme na 2 diely a vyvaľkáme. Prvú časť vyvaľkaného cesta rozdelíme radielkom na porcie a poukladáme na opak plechu. Upečieme pri 180 stupňoch asi 10 / 15 minút do ružova. Druhú časť bieleho cesta vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu a tento s ním vyložíme tak, aby bolo cesto sčasti aj na bokoch plechu. Ešte nepečieme, čakáme na tmavú piškótu. 2.Bežným spôsobom si pripravíme tmavú piškótu, oddelené žĺtky vymiešame s cukrom do peny, a postupne pridávame mleté orechy zmiešané s kakaom a tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vlejeme do hlbokého plechu vyloženého bielym cestom. Spolu upečieme na 180 stupňoch asi 35 / 40 minút. 3.Krém: Z mlieka, 2 kopcových lyžíc múky a žĺtka si uvaríme hustú kašu. Vychladenú zmiešame s maslom vymiešaným s cukrom do peny a nakoniec pridáme Um. Vyšľaháme. 4.Na upečený bielo-hnedý korpus navrstvíme krém a poukladáme štvorčeky upečeného bieleho cesta. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame a podávame. Je veľmi chutný. Prajem dobrú chuť! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
... domáca pepermintová zmrzlinka s tmavou čokoládouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 33% smotana, tmavá čokoláda, pepermintový extrakt ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodovo-malinový cheesecakePOTREBNÉ PRÍSADY 2,5 balíka sušienok /BEBE,OREO,CLUB.../,200 g rozpusteného masla,2 odtučnené tvarohy,2 smotanové syry Philadelphia,1 kyslá smotana, 3 celé vajíčka,práškový cukor podľa chuti,jahodový kompót,červená želatína,čerstvé jahody a maliny POSTUP PRÍPRAVY Sušienky rozmixujeme s rozpusteným maslom a popritláčame na dno tortovej formy.Dáme piecť do vyhriatej trúby na 150 stupňov /teplovzdušná/ na 5-7 minút.Medzitým si rozmixujeme prísady na náplň a vylejeme na predpečené sušienky a pečieme ešte 30-35 minút.Po vychladnutí poukladáme čerstvé ovocie a zalejeme želé z rozmixovaného jahodového kompótu a červenej želatíny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Eleonóra U. (damon) ID 33142 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 13.7.2015, 6:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 161-170) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,693 ďalšie >> |