. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,693 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

♠Čokoládový cheesecake♠



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 150 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 75 g masla alebo Hery /stuhnutej/,1 vajce, štipka soli\r\nKrém: 350 g čokolády na varenie aspoň 52% ♣♣♣\r\n300 gramov mascarpone alebo nízkotučného tvarohu, 150 ml kyslej smotany,\r\n1 čokoládový puding v prášku, 4 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si spracujeme suroviny na cesto. Do múky nasekáme maslo alebo Heru, pridáme štipku soli, práškový cukor a zamiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.\r\n\r\nZatiaľ si pripravíme plnku. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a vajcami, pridáme čokoládový puding a rozpustenú čokoládu.\r\n\r\nCesto vyberieme z chladničky, rúru predhrejeme na 180°C. Koláčovú formu s priemerom 24-26 cm vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vyložíme ním koláčovú formu tak, aby bolo aj na bokoch, dobre popritláčame a vylejeme naň pripravenú plnku.\r\n\r\nPečieme na 180°C 15 minút, potom teplotu znížime a pečieme ešte 50 minút. Necháme dobre vychladnúť a môžeme krájať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.8.2015, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hrnčekový, špaldovo - ovocný koláčik :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky špaldovej múky (ja používam Kuchenmeister 812), 3/4 hrnčeka cukru (môže byť aj hnedý), 2 vajíčka,1 hnček mlieka, 1/2 hrnčeky oleja, 1 KL sódy bicarbóny (alebo PDP) + Ovocie + tvarohová plnka: 250g tvarohu, trošku mlieka, cukor podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Určite sú tu hrnčekové recepty, ja si ukladám tento môj upravený pre seba, nech ho mám po ruku, a možno pre niekoho na inšpiráciu.Hrnček je 250ml


Cukor vyšľaháme s celými vajíčkami do penista. Znížime stupeň mixovavania na min a pomaly pridávame olej, mlieko a nakoniec preosiatu múku + sódu alebo prášok do pečiva. Cesto musí byť také akurát, ani nie tekuté, ani hutné. Záleží od múky akú použijete - nie každá špaldová múka je rovnaká. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto lyžičkou rôzne rozlejeme tvarohovú plnku, ktorú sme si pripravili zmiešaním tvarohu, mlieka a cukru. A nakoniec rozložíme ovocie. Pečieme na 180*C 20 - 25 min. záleží však od rúry, preto radšej sledujte! Koláčik sa dá pripraviť aj bez tvarohovej plnky, záleží na chuti...........

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.8.2015, 22:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jednoduché meruňkové,nebo broskvové řezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Jedno lístové těsto,500g, 2 vanilkové pudinky 1 l mléka 13 lžiček cukru,půlky vypeckovaných meruněk.piškoty

POSTUP PRÍPRAVY

Těsto rozválíme na 2 placky,první placku položíme na plech naskládáme piškoty na ně půlky čerstvých meruněk a zalijeme uvařeným mírně schladlým pudinkem.položíme druhou placku a upečeme.Dáme vychladit nejlépe do lednice,samozřejmě až je studený.
Po upečení posypeme cukrem a vanilkovým cukrem,nebo já jsem sypala skořicovým cukrem..........po důkladném vychlazení výborný osvěžující zákusek.Není moc sladký .Tak,že v těchto teplých dnech se osvědčily jen se po nich zaprášilo a nedaly žádnou velkou práci.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.8.2015, 6:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Letní meruňkové koláče



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hl.mouky,50g ml.cukru,42g kvasnic,250 ml.mléka 1 lžíce rumu,120ml. oleje,1 vejce ,špetka soli. NÁPLŇ :1 vanilkový pudink,450ml mléka 12 lžiček cukru,1 pol.lžíce poloh.mouky. Půlky vypeckovaných čerstvých meruněk.

POSTUP PRÍPRAVY

Zpracujeme těsto a necháme vykynout. - po vykynutí těsto rozválíme ,potřeme rozpuštěným másle a zarolujeme jako roládu.Pak nakrájíme na kolečka dáme na vymazaný plech,uděláme důlek do kterého dáme lžíci chladného pudinku a půlku meruňky.
Upečeme ,pocukrujeme a zasypeme vanilkovým cukrem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.8.2015, 7:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

čokoládovo gaštanové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto 200 gmúka polohrubá 200 gcukor krupica 5 ksvajcia 1/2 balíčekprášok do pečiva 1 dl horúcavoda 1 dlolej stolový Gaštanová plnka: 2 vrchovaté PL múka hladká , 250 ml mlieko, 2 ks žĺtok, 3 PL cukor kryštál , 250 g gaštanové pyré , 150 g maslo, Čokoládová plnka: 4 PL cukor kryštál, 2 PL voda , štipka škorica, štipka soľ , 150 ml smotana na šľahanie. 120 gmaslo 2 PL. do cestakakao 100 gčokoláda horká 20 gcukor vanilkový džem pikantný

POSTUP PRÍPRAVY

1.Zo žĺtkov, kryštálového cukru si vyšľaháme masu do peny, pridáme horúcu vodu a olej. Dobre vymiešame. Pridávame striedavo sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Primiešame kakao. Do vymasteného a múkou vysypaného plechu vlejeme cesto a vo vyhriatej rúre pečieme pri 175 stupňoch 15- 17 minút.
2.Čokoládová plnka: V suchej rajnici si upálim z cukru karamel, podlejem 2 lyžicami vody a necháme úplne rozpustiť. Do rozpusteného karamelu pridám šľahačkovú smotanu, štipku soli a štipku škorice. Na miernom ohni necháme prevrieť. Odstavíme a do horúceho smotanového karamelu nalámeme čokoládu a metličkou dobre vyšľaháme. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém. Dáme trochu stuhnúť do chladničky.
3.Gaštanová plnka: Do hrnca dám variť mlieko s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Z mlieka trochu odoberieme a do tohto vmiešame hladkú múku a žĺtky. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme štandardný puding. Do hotového trochu vychladnutého pudingu pridáme gaštanové pyré a dobre spolu vymiešame. Na koniec spojíme so zmäknutým maslom a vyšľaháme plnku do hladka.
4.Na upečený piškótový plát, ešte teplý natriem džem, tentokrát som zvolila z čiernych ríbezlí. Po vychladnutí navrstvíme gaštanovú plnku a ďalšia vrstva bude čokoládový krém. Zúbkovanou cukrárskou stierkou si upravíme povrch zákuska a dáme do chladu stuhnúť. Krájame úhľadné rezy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.7.2015, 8:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

kokosovo karamelové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

10 ks bielky, 350 g cukor krupica, štipka soľ, 150 g kokos strúhaný , 7 PL múka polohrubá , 1/2 balenie prášok do pečiva , oblátky tortové. Plnka: 1 plechovka Salko skaramelizované, 250 g maslo, Poleva ganache: 225 g čokoláda várová 51%, 200 ml smotana šľahačková 33%, 1 PL maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Pridáme kokosovú múku a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech (ja 36 x 40) vystelieme tortovými oplátkami a vylejeme cesto. (Môžeme plech vymazať tukom a vysypať kokosovou múčkou). Pri teplote 175 stupňov C pečieme cca 20 - 25 minút.
2Studené skaramelizované kondenzované mlieko (aj hotové karamelové SALKO) pridáme do vopred vyšľahaného masla. Vyšľaháme plnku. Túto navrstvíme na upečený vychladnutý kokosový korpus a celé dáme do chladničky stuhnúť.
3Pripravíme si GANACHE polevu: Do kovovej misky nalámeme čokoládu a zalejeme vriacou šľahačkovou smotanou. Necháme odstáť cca 10 minút. Potom miešaním vypracujeme hladkú polevu, pridáme 1 polievkovú lyžicu masla, aby bola lesklá. Polotekutou polevou polejeme bohato vychladnutý zákusok a krájame na úhľadné rezy. Tento koláč pečiem, keď sa mi zvýši veľa bielkov, alebo na Veľkú noc, keď zo žĺtkov robím vaječný likér

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

venčeky z lisu



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny 350 gmúka hladká špeciál 00 250 g (alebo Hera)maslo stolové 150 gcukor práškový 3 PLkakao 1/2 strukuvanilka 100 g mletéorechy 1 ksvajce 1/2 bal.prášok do pečiva (PDP) soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky uvedené suroviny spracujeme do hladkého, lesklého cesta (včera som nemala zvyšné maslo, tak som dala Heru a nevadilo vôbec!) a dáme na balkón, do chladničky schladiť-len na krátko kým si vymažeme plechy. Vymazané plechy si potom prehodíme s cestom a tieto dáme chladiť. Cestom naplníme lis na keksy, alebo môžeme aj vykrajovať, a postupne si vytláčam venčeky, kvietky a bohvie čo ešte, na vychladnutý plech. Ak sú plechy chladné, vtedy nemám problém s tým, že by sa keksíky neodlepovali z lisu na plech. Naplnený plech dáme piecť do predhriatej rúry na 170 stupňov len krátko, maximálne 10 minút (ja som vyberala už po 7 minúte) Z uvedeného množstva som naplnila 4 plechy (400x360) po 25 keksíkov, takže mi vyšlo 100 ks. Teplé obaľujem v práškovom cukre v ktorom skladujem vanilkové struky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

kráľovské rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny Svetlé cesto: 200 gmúka hladká špeciál 250 gtuk pokrmový stužený CERA 11 PLvoda studená Tmavé cesto: 6 ksvajcia 200 gcukor práškový 50 gkakao 70 gorechy vlašské pomleté Krém: 250 g (alebo HELIA)maslo 150 gcukor práškový 250 mlmlieko 2 PLmúka polohrubá 1 ksžltok vaječný 1 bal.cukor vanilkový 2 PLUm Tuzemský

POSTUP PRÍPRAVY

1.Z múky, nastrúhanej studenej CERY a vody spracujeme cesto. Dáme chladiť na 2 hodiny do chladničky, potom ho rozdelíme na 2 diely a vyvaľkáme. Prvú časť vyvaľkaného cesta rozdelíme radielkom na porcie a poukladáme na opak plechu. Upečieme pri 180 stupňoch asi 10 / 15 minút do ružova.
Druhú časť bieleho cesta vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu a tento s ním vyložíme tak, aby bolo cesto sčasti aj na bokoch plechu. Ešte nepečieme, čakáme na tmavú piškótu.
2.Bežným spôsobom si pripravíme tmavú piškótu, oddelené žĺtky vymiešame s cukrom do peny, a postupne pridávame mleté orechy zmiešané s kakaom a tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vlejeme do hlbokého plechu vyloženého bielym cestom. Spolu upečieme na 180 stupňoch asi 35 / 40 minút.
3.Krém: Z mlieka, 2 kopcových lyžíc múky a žĺtka si uvaríme hustú kašu. Vychladenú zmiešame s maslom vymiešaným s cukrom do peny a nakoniec pridáme Um. Vyšľaháme.
4.Na upečený bielo-hnedý korpus navrstvíme krém a poukladáme štvorčeky upečeného bieleho cesta. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame a podávame. Je veľmi chutný. Prajem dobrú chuť! :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

... domáca pepermintová zmrzlinka s tmavou čokoládou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

33% smotana, tmavá čokoláda, pepermintový extrakt

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodovo-malinový cheesecake



POTREBNÉ PRÍSADY

2,5 balíka sušienok /BEBE,OREO,CLUB.../,200 g rozpusteného masla,2 odtučnené tvarohy,2 smotanové syry Philadelphia,1 kyslá smotana, 3 celé vajíčka,práškový cukor podľa chuti,jahodový kompót,červená želatína,čerstvé jahody a maliny

POSTUP PRÍPRAVY

Sušienky rozmixujeme s rozpusteným maslom a popritláčame na dno tortovej formy.Dáme piecť do vyhriatej trúby na 150 stupňov /teplovzdušná/ na 5-7 minút.Medzitým si rozmixujeme prísady na náplň a vylejeme na predpečené sušienky a pečieme ešte 30-35 minút.Po vychladnutí poukladáme čerstvé ovocie a zalejeme želé z rozmixovaného jahodového kompótu a červenej želatíny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Eleonóra U. (damon) ID 33142 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.7.2015, 6:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,693 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu