. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 1601-1610)<< predošlé 1,.,156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Domáci chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg chlebovej múky – na trhu ich je niekoľko druhov, ja som kúpila T 650 * pol balíčka chlebového korenia – ak nemáte chlebové korenie, pridajte rascu, koryander, ... * 1 kocka kvasníc * 2 PL oleja * 1 PL octu * 1 PL soli * veľa trpezlivosti a trošku súcitu od Vašej rodinky, ak by sa Vám chlieb na prvýkrát náhodou nevydaril *

POSTUP PRÍPRAVY

Milé mamičky, ak neviete, čo urobiť s voľným časom počas celého doobedia :-)) skúste upiecť chlieb. Je to výborný spôsob, ako sa votrieť do pozornosti čuchovým bunkám Vašich susedov – pečúci sa chlieb rozvoniaval skoro po celej ulici, a taktiež je to výborný spôsob, ako si overiť, že trojkilový chlieb sa dá zjesť za desať minút. Verte mi, je to možné. U nás vydržal ozaj iba chvíľku, nestihol ani vychladnúť a nakoniec som bola rada, že sa mi ušlo iba veľmi veľmi máličko, pretože výborný chlieb je nešťastný mechanizmus, ako naládovať do seba zo päť krajcov.
Ak si chcete upiecť chlieb doma, vedzte, že neušetríte nič, pečiete ho vyše 1,5 hodiny, musíte kúpiť kvalitnú chlebovú múku, kvalitné voňavé chlebové korenie, k tomu pripočítame čas, ktorý strávite behaním za nakysnutým bochníkom, pečenie a v týchto horúčavách bezprostredné osprchovanie po každom otvorení rúry.
Múku som najprv dvakrát preosiala, prevzdušnila, cesto kyslo priam kozmickou rýchlosťou na dvore na slniečku a to už bola od kvasníc riadna provokácia – nevedela som, či je to dobre, alebo zle... Stará múdrosť hovorí, že „na chlieb sa ťažko robí“, ale verte, že až tak ťažko sa chlieb nerobí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 18.1.2011, 17:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrove pagace



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 350 g polohrubej múky, jeden téglik kyslej smotany, 250 g Palmarinu, jednu lyžičku soli, 100 g strúhaného tvrdého syra, dve lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, strúhaný parmezán Na potretie: jedno vajce, strúhaný tvrdý syr, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Polohrubú múku zmiešame s kyslou smotanou, kypriacim práškom, so zmäknutým Palmarinom, soľou a strúhaným tvrdým syrom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a odložíme na dve hodiny do chladničky. Po odležaní cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi jeden centimeter a pomocou okrúhlej formičky vykrajujeme pagáče. Ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posolíme a posypeme strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Upečené a ešte teplé pagáče posypeme strúhaným parmezánom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Miriam C. (Mimuš) ID 1401 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.4.2011, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Plneny sendvic



POTREBNÉ PRÍSADY

Plnka: jeden sendvič, 250 g mäkkej salámy, 100 g pokrájaných farebných paprík, 200 g ochutenej majolky, 150 g masla, päť vajec uvarených natvrdo, 300 g topeného syra, 50 g nastrúhaného tvrdého syra, posekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, horčicu Syrová plnka: 100 g topeného syra, 60 g masla, nastrúhaný tvrdý sy

POSTUP PRÍPRAVY

Sendvič pozdĺžne prekrojíme a striedku z neho vyberieme. Polovičnou časťou plnky naplníme spodnú časť sendviča. Na plnku položíme natvrdo uvarené vajcia, ktoré obalíme v mäkkej saláme. Pridáme zostávajúcu časť plnky a prikryjeme druhou časťou naplneného sendviča. Obe časti k sebe opatrne pritlačíme. Takto naplnený sendvič potrieme syrovou plnkou, posypeme strúhaným syrom a odložíme do chladničky na šesť až osem hodín. Po stuhnutí sendvič krájame na plátky.

Plnka: Topený syr vymiešame so zmäknutým maslom, pridáme nadrobno nakrájané očistené farebné papriky, majolku, posekanú petržlenovú vňať, soľ, horčicu, mleté čierne korenie, nastrúhaný tvrdý syr a striedku vybratú zo sendviča. Všetky suroviny spolu spracujeme.

Syrová plnka: Topený syr vymiešame s maslom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Miriam C. (Mimuš) ID 1401 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Raňajky pre štíhle žienky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 absolútne nízkotučný jogurt bez tuku a cukru * 1 sáčok vlákniny * trocha zobu (v tomto prípade sézam)

POSTUP PRÍPRAVY

Možno týmito raňajkami nikoho nenadchnem, zvlášť tých pahltných jedincov, medzi ktorých patrím aj ja, čo na raňajky zhltnú bez žuvania hemendex z troch vajec, k tomu dve hrianky, 1 zalievanú kávu na sebanaštartovanie, jednu nesku na chuť, jeden smotanový jogurt extralahodnej chuti s minimálne 15% tuku a nedojedené raňajky po dcérke, resp. v horšom prípade nedojedenú večeru z predchádzajúceho dňa. Ale nakoľko je tu leto a už neskoro niečo so svojím telom urobiť, tak vsádzam na posledný ťah, a v mene tvšplechu „NEŽER, CICA!!!!!“, ochotne kráčam v ústrety light raňajok, light obedu a žiadnej večere. Na raňajky som si už zvykla, veľmi mi chutia a od light obedu sa už netrpezlivo teším na nasledujúce raňajky. Keby som tieto raňajky predložila pred môjho manžela, tak ho pravdepodobne nenájdem v okruhu 100 km od domova možno až do Vianoc. Radšej by išiel odhodlane venčiť nejakého vyondulovaného pudlíka, alebo by prešiel severný pól naboso. Apropo, asi pre každého muža by boli tieto raňajky dosť bezohľadnou verziou ich predstavy o smaženej slaninke s vajcami, ale my sme ženy a pre našu krásu je toto malina.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 26.2.2009, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Strapaté zemiakové guľky



POTREBNÉ PRÍSADY

7 stredných zemiakov, 2 cibule, polohrubá múka, slaninka( alebo klobáska,alebo údené mäso) 1 vajce, soľ,kyslá kapusta(podľa chuti aj údený syr)

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si 5 zemiakov do mäkka, necháme vychladnúť, ošúpene,postrúhame na jemno. Dva zemiaky v surovom stave ostrúhame takisto na jemno a zmiešame s postrúhanými uvarenými.Pridáme vajce, soľ a polohrubú múku ( tú pridávame podľa toho,aby sa cesto nelepilo na ruky) Medzitým si opražíme cibuľu, dáme opražiť aj slaninku. Ak ste zvolili namiesto slaniny klobásu alebo údené mäso, nemusíte to opražiť zvlášť, stačí pridať k cibuľke a spolu opražiť. Dáme si zovrieť vodu vo väčšom hrnci, samozrejme dobre osolenú. Z cesta vykrajujeme menšie kúsky, ktoré jemne rozvaľkáme, vložíme do nich opečenú cibuľu so slaninou/klobásou...ja som pridala ešte aj údený syr pre pestrosť. V ruke vaľkaním spojíme cesto do tvaru guľky a takto hotové guľky vložíme do vriacej vody. Necháme nech vyplávajú na povrch, pomiešame a varíme ešte cca 5 minút. Po tomto čase vyberieme,necháme odkvapkať,podávame za tepla s kyslou kapustou,prípadne aj s opraženou kapustou(ak ostane,tak aj slaninkou) Toto som dnes vyskúšala na základe receptu z časáku Markíza, keď som prišla psychicky vyčerpaná zo skúšky, mozog mi už nefungoval, cigáni v žalúdku vyhrávali,doma nič,tak som po ceste nakúpila a vyskúšala to! Vzbudilo to vomne silnú spomienku na Tatry, kde si takéto zemiakové špecialitky dávame, a to je premňa najlepší relax počas týchto stresujúcich predštátnicovývh dní! Takže dobrú chuť! Snáď to bude chutiť aj vám! :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 29.12.2008, 18:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Sedliacke Fondue



POTREBNÉ PRÍSADY

1 gulatý bochník chleba, 45dkg oravská slanina, 3 krabice syra Karička, 1 červená a 1 zelená paprika, zelená pažitka, 1 kyslá smotana, olej, čierne korenie a vegeta.

POSTUP PRÍPRAVY

Z bochníka chleba odrežeme vršok, chlieb vydlabeme. Pokrájame slaninu na prúžky a osmahneme na oleji. Zmiešame smotanu a syr, pridáme pokrájanú papriku, pažitku, vychladenú slaninu a vegetu. Všetko dôkladne premiešame.
Tukom zo slaniny vytrieme chlieba zvnútra aj zvonku, naplníme zmesou a položíme na pomastený plech. Vedľa môžeme položit ešte "vydlabance", které sme predtým pokvapkali tukom zo slaniny.
Pečieme asi 10-15 minút vo vyhriatej rúre.
Je sa bez prílohy a bez príboru, láme sa rukami a zapíja suchým bielym vínom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Hanka K. (Kohan) ID 315 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.4.2010, 0:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Hokejové pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky,
250 g bryndze /môže byť aj tvaroh,strúhaný syr/,
250 g Hera/Palmarin,maslo/,
1 vajíjčko,
1 kypriaci prášok

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je jednoduchý.Všetko spolu zmiešame a pečieme do zlatista.Keď vychladnú môžeme ich podávať našim mužíčkom.Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 22.1.2007, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Plnené taštičky z lískového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto
šunka
cibuľa
šampióny
olej
korenie - grilovacie, vegeta, čierny peper, paprika, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Šunku nakrájanú na kocky opražíme na oleji s cibuľou, pridáme na drobno pokrájané šampióny, pridáme koreniny a necháme spolu pražiť. Potom plnku odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko, rozdelíme ho na rovnaké kocky. Plníme vychladnutou zmesou, urobíme "šatôčky", poriadne ich uzavrieme, aby plnka nevytiekla. Navrchu potrieme vajíčkom a posypeme sezamom, alebo namiesto sezamu môžme použiť aj tvrdý syr, ale ten sypeme až krátko pred dopečením.
Dobrú chuť!!
P.S.: recept je od mojej budúcej švagrinky a je to ozaj výborné!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iveta B. (rabiva) ID 556 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Veľkonočný pondelok



POTREBNÉ PRÍSADY

Podľa vlastnej fantázie.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy ľubovoľný.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Mini pizza koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto, syrokrém (2-3 kocky, alebo bambino), tvrdý syr, strúčik cesnaku, trocha kyslej smotany, šunkový nárez nakrájaný na kolieska, vajíčko, korenie na pizzu.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto rozvaľkáme na doske na tenko. Na to natrieme nátierku zo syrokrému + pretlačeného cesnaku + postrúhaného údeného syra a kvôli lepšej rozotieratelnosti môžme pridať kyslú smotanu, resp. tatarku, resp.biely jogurt. Na to poukadáme kolieska šunky. Potom cesto pevne, ale opatrne zvinieme do rolády. Tú vložíme na 20-30 minút do mrazničky, aby sa nám lepšie krájali asi 0,5cm hrubé kolieska. Uložíme ich s odstupom na plech, potrieme vajíčkom a posypeme korením na pizzu; sezamovými semiačkami; strúhaným syrom, fantázii sa medze nekladú...Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10-15 minút.
P.S. Plech stačí vyliať studenou vodou alebo použiť papier na pečenie.
P.S 1. U nás sú totovka a padnú do 10 minút. Fakt.
P.S 2. Týmto receptom pozdravujem Aďku Kontošku, však ona vie prečo...:-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia B. (Lucynka) ID 1395 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.8.2009, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 1601-1610)<< predošlé 1,.,156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu