. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 371 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,38 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Sushi


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

300 g sushi ryže, ryžový ocot, soľ, cukor, 2 sushi riasy, 100 g surového filetu z lososa, 1 avokádo, wasabi - hotovú pastu alebo prášok, sójová omáčka, sterilizovaný zázvor.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si ryžu podľa návodu na obale, zmiešame so zmesou ryžového octu, soli a cukru (pomer uvedený na obale od ryže) a necháme vychladnúť. Vychladnutú ryžu rozdelíme na dve polovice. Z jednej polovice tvarujeme pomocou polievkovej lyžice valčeky veľkosti cca 4 cm. Ak sa ryža lepí, tvarujeme valčeky navlhčenými rukami. Na bambusovú podložku si rozprestrieme riasu, ktorú sme predtým jemne navlhčili vodou. Na riasu nanesieme cca do 2/3 dĺžky ryžu - asi 0,5 - 1cm vrstvu. Lososa si nakrájame na tenké plátky. Na každý valček položíme plátok lososa. Rovnako položíme plátok lososa do stredu riasy s ryžou a zatočíme ako roládu. Ja dávam okrem lososa aj avokádo pokrájané na pásiky. Sushi dáme cca na polhodinku do chladničky - teda aspoň nám chutí lepšie vychladené. Podávame s pastou wasabi (dá sa kúpiť hotová, ale ja kupujem wasabi v prášku, ktorú rozrábam s vodou), sójovou omáčkou (myslím, že sa volá Kikkomen, alebo taký nejaký podobný názov) a sterilizovaným zázvorom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.1.2012, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Obložená misa


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.11.2010, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Prosciutto s hroznom a grissinami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie prosciutta (kupujem pravé talianske Prosciutto crudo. Existuje množstvo napodobenín, ale originál je originál :-), strapec červeného hrozna, talianske tyčinky grissiny (ak v potravinách nemajú, kúpim tzv. šenkvické tyčinky, alebo slovakia tyčinky - teraz robia také hrubšie a svetlejšie, než klasické soletky, pečivo.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko uložíme na tanier a podávame ako predjedlo, alebo občerstvenie :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Obložené žemličky s prosciuttom a údeným lososom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Žemličky s rôznym posypom - mak, sezam atď., nátierka Karička rodinka, údený losos, prosciutto, kvalitná ostrá klobása alebo suchá saláma, plátkový syr, farebné papriky, uhorka, kôpor, paradajka.

POSTUP PRÍPRAVY

Žemličky prekrojíme, natrieme nátierkou, obložíme plátkom lososa, prosciutta alebo klobásy (suchej salámy), plátkom syra a zeleninou podľa chuti. Žemličky potom nakrájame a prepichneme ozdobným špáradlom - skvelé ako ľahká večera alebo občerstvenie pre návštevu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.11.2010, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Obložená misa - syrová :o)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Rôzne druhy syra + zeleninka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Andrea A. (tigríci) ID 21212 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Obložená misa - mäsková :o)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Pečená bravčová krkovička, pečené kuracie stehná, kuracie rezne na prírodno, šalát kučeravý, zeleninka.

POSTUP PRÍPRAVY

***

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Andrea A. (tigríci) ID 21212 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.3.2011, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Salámový kaktus


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Katarína Š. (winslet) ID 67466 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 22.2.2012, 9:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

♥ Pre manžela k výročiu ♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

toustový chlebík, pomazánka syrovocesnaková, pomazánka tuniaková, pomazánkové maslo, tvrdý syr, zelenina na oblohu, suchá saláma, vajíčko, atď

POSTUP PRÍPRAVY

Plníte a spájate a ukladáte vedľa seba. Potom to opatláte pomazánkovým maslom a ozdobíte, necháte odpočinúť a je to výborné. Bola moja prvá, takže zdobenie nič moc. Mala som málo času, ale účel splnila. A hlavne som sa tu inšpirovala za čo mamičkám moc ďakujem aj keď sa tunajším výtvorom zďaleka nevyrovná.
Ste moje verné pomocníčky a inšpirácie....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Andrea K. (Meriamon) ID 7000 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.10.2010, 21:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

MIESTO ZIVEJ KYTICE,JEDLE KVETINKY :))) NIECO PRE INSPIRACIU


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

marika m. (lacko123) ID 114567 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.10.2010, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Rajcinove prekvapenie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

* 8 väčších rajčín * tuniak (kúsky) v oleji (1 väčšia konzerva alebo 2 menšie) * kukurica * 1 až 2 PL masla (ako komu chutí) * 2 vajcia * 1 cibuľu * horčicu * soľ * petržlenovú vňať (na ozdobenie)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Z umytých rajčín odrežte vrch (klobúčik). Vnútrajšok vydlabte lyžičkou a dajte do misky. Pridajte najemno nakrájanú cibuľku (ak je pre vás cibuľa ťažká, pokojne ju vynechajte), kukuricu, soľ, korenie a olej z tuniaka a nechajte chvíľu odstáť.
2. Pridajte tuniaka (nemusíte celého, trochu si odložte bokom, zíde sa na záver) a na kocky pokrájané natvrdo uvarené vajíčka, maslo a za malú lyžičku horčice a premiešajte.
3. Rajčiny naplňte pripravenou plnkou, ktorú ozdobíte ešte trochou tuniaka a petržlenovou vňaťou, a prikryte zrezaným klobúčikom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

STANISLAVA H. (espri25) ID 40778 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 371 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,38 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu