.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > CUKROVINKY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 1.704 (zobrazuje se 131-140)první << předchozí 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 další >>
CUKROVINKY
Brusnicovo -orechové cookies

POTREBNÉ PRÍSADY

115g roztopené maslo, 2/3 hrnčeka cukru, 1 vajíčko, 1 vanilkový cukor, 3/4 hrnčeka hladkej múky, 1 a pol hrnčeka ovsenných vločiek, 1 škoricový cukor,1/2 hrnčeka brusníc sušených, 1/2 hrnčeka sekaných orechov, 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny,

POSTUP PRÍPRAVY

Roztopiť maslo, všetko ostatné pridať a vymiesiť rukou...\r\nvlhkými rukami robte gulôčky ako orechy, ukladajte na plech s papierom na pečenie. Budú to 2 plechy, kladiete ďalej od seba. Pečiete 13- 15 min. 180 stupňov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

SLAVKA M. (kontesa188) ID 193662 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 11.4.2013, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
CUKROVINKY
Medový kremeš

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO : 25 dkg hladkej múky (preosiať), 10 dkg p. cukru (preosiať), 1 PL medu, 1 žĺtok, 1 celé vajce, 1ČL sódy bicarbóny, 5 dkg margarínu, 1 PL rumu, 1-2 PL mlieka. PLNKA : 1 l mlieka, 3 žĺtky, 3 bal. zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, 25 dkg kryšt. cukru, 20 dkg palmarínu a 1/2 masla. ŠĽAHAČKA: 3 šľahačky v prášku, 3 stužovače, 1 kyslú smotanu na záver.

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si uvaríme plnku. Z 1 litra mlieka odoberieme asi 1 dcl, pridáme 3 žĺtky, rozmixujeme el. nožom, pridáme 3 balíčky zlatého klasu, vanilku a cukor a za stáleho miešania privedieme do varu, na slabom ohni dobre rozmiešame. Zamiesime cesto, upečieme dva pláty na papieri na rub plechu (pečieme na 200°C). Vychladnuté odlepíme od papiera. Spodný plát prevrátime rubom nahor. Do vychladnutej kaše vmiešame 20 dkg palmarínu a 1/2 masla. Natrieme na spodný plát (trochu plnky necháme na vrchný plát pod čokoládovú polevu). Na to dáme vyšľahané 3 šľahačky v prášku + 3 stužovače šľahačky. Nakoniec do nej vmiešame 1-2 kyslé smotany (prekryjú nám pachuť umelej šľahačky). Na to dáme druhý upečený plát a dáme stuhnúť do chladničky. Na vrch natrieme zvyšnú trochu plnky a polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Anna V. (piminka) ID 117532 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 5.5.2013, 0:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
CUKROVINKY
Ovocné košíčky

POTREBNÉ PRÍSADY

Tvarohové košíčky Cesto: 210 g hladkej múky 50 g práškového cukru 105 g HERY 2 žĺtka PLNKA: 500 g tvarohu 1 pochúťková smotana ( ja som použila vanilkovú smotanu, ktorú je možné zakúpiť iba v LIDL-i, chutí ako pribináčik ) 1 smotana na šľahanie cukor podľa chuti vanilkový cukor 1 vrecúško želatíny 200 ml mlieka ovocie ( jahody, ananás, mandarinky, kiwi, čučoriedky ), gumené ovocné cukríky, ktoré sú posypané cukrom.

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto použijeme všetky prísady, ktoré spojíme až nám vznikne cesto, rozvaľkáme ho a vykrajujeme ho menším pohárom, aby nám akurát vyšiel obvod na formičku postupne ich budeme tlačiť do formičky.
PLNKA: V 200 ml mlieka rozmiešame želatínu a necháme napučať. Tvaroh rozšľaháme s cukrom (podľa chutí) a vanilkovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu ( alebo vanilkovú smotanu ), vyšľahanú šľahačku. Napučanú želatínu zohrejeme (pozor nie variť) a prilejeme k tvarohu.Treba dávať pozor hlavne na to, aby sa nám nezrazila plnka so želatinou!. Naplníme košíčky, dozdobíme ovocím alebo sušenými cukríkmi. Pred plnením necháme trošku plnku stuhnúť. Na vrchu ich môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou.
Necháme ich odložiť na 12 hod. aby zmäkli.
pozn. I. - mne osobne chutili o niečo viac košíčky s gumenými cukríkmi.
pozn. II. - z tejto dávky mi vyšlo 50 košíčkov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 1.5.2013, 18:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
CUKROVINKY
zajačik
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mrkvové muffinky, tvarohový krém, uši sú z lineckého cesta, oči a nos cukr. ozdoby

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

SLAVKA M. (kontesa188) ID 193662 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
CUKROVINKY
FANTASTICKÉ čokoládové maffiny.
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkáj múka 100 g práškový cukor 1 vajce 1prášok do pečiva 1 kefírové mlieko 250 ml 1 dcl oleja 50g horkej čokolády 1 vanilkový cukor stipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Vajce s cukrom a olejom vymiešame do penista, pridáme kefírove mlieko, múku, prášok do pečiva a 25 g nasekanej čokolády, rozdelime do dvanástich košíčkov a ešte navrch pred pečením nasypeme zvyšnú čokoládu. Možeme pridat citrónovú kôru alebo naplniť lyžiickou nutely. pečieme pri teplote 180 asi 20 minú.t.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alena P. (saska) ID 3921 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
CUKROVINKY
Moje veľkonočné medovníčky
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

zase som neodolala novej formičke z Tescomy... a tak mi teraz zdobí takáto dekorácia kuchynské okno - aj keď je za ním sneh :-(((

POSTUP PRÍPRAVY

recept - osvedčený v mojom receptári :-)
...tento rok sa mi vôbec nechcelo zdobiť bielkom, tak som sa vyhrala so Smartflexom

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) poslední: 2.4.2013, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
CUKROVINKY
katarínsky rez

POTREBNÉ PRÍSADY

22 vajec, 1 kg cukru, 200 g kakaa, 2x prašok do pečiva, 100 g hrozienok, 0,5 kg hladkej muky , 0,5 kg polohrubej muky, olej, 300 g orechov a 2x maslo - palmarin, cokolada na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Piškotové hnede cesto pečieme 2x : 6 žltkov vyšlahame s 6 PL cukru do penista , potom pridame 6 PL vlažnej vody , 6PL polohrubej muky, 1 prašok do peciva a 2 PL kakaa. Zvlašť si vyšlahame bielka a spolu jemne vsetko premiešame, pečieme na vymastenom mastnom papieri.Ja davam 6 vajec lebo mam vacsie plechy tak aby nebolo cesto moc nizke.

Biele cesto : 10 bielkov s 300 g cukru vyslahať do penista, pridat 8 PL hladkej muky, 8 PL oleja, 300 g nasekanych orechov a 100 g hrozienok.Všetko dobre premiesat a dat piect na mastny papier.

Plnka: 10 žltkov s 10 PL cukru uvarit nad parou, pokial sa cukor dobre nerozpusti !!! Po vychladnutí pridame 100 g kakaa a 2x palmarin ( ja davam klasicke 2 masla 250g )

Hnede cesto, trochu kremu aby sa zlepilo , biele cesto , ostatok kremu a zase hnede cesto - zatazit aby malo pekny rovny tvar (ja nechavam od vecera do rana zatazene v chladnicke a potom je pekne rovne,nakoniec vrch polejeme cokoladou a nechame stuhnuť.. dobru chuť emoticon

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana B. (Zuzana141) ID 49791 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) poslední: 5.4.2013, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
CUKROVINKY
VEĽKONOČNÉ PERNÍČKY

POTREBNÉ PRÍSADY

hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár, cukrárenská ozdoba

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
kilo hladkej múky T650, pol kila práškového cukru, 8 lyžíc medu, 5 vajec, 2,5 deci oleja, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica perníkového korenia, 1 lyžica mletej škorice, 2 lyžice slivkového lekváru alebo 10 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť trochu lepkavé (záleží aj od múky). Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch.

Plnka a poleva:
10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve, ozdobíme cukrárenskými ozdobami a necháme stuhnúť.

Perníčky sú už na druhý deň pekne mäkučké.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) poslední: 12.4.2014, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
CUKROVINKY
PUDINGOVE TROJUHOLNIKY
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia,100g cukru,100ml oleja,250ml mlieka,3PL kakaa,250g polohrubej muky,1PDP Vanilkovy krem": 500ml mlieka,2x vanilkovy puding,100g pras.cukru,2 vanil.cukre,150g masla Karamelovy krem:500ml mlieka,2x karamel.puding,150g cukru,150g masla 3 bal.BB keksy a 2x cokolada na varenie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

MARTINA M. (matka79) ID 32145 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) poslední: 3.9.2013, 15:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
CUKROVINKY
punčak

POTREBNÉ PRÍSADY

3 x piškótový korpus zo 4 vajec 4 vajcia 6 lyžíc vody 200g práškového cukru 200g polohrubej múky ½ prášku do pečiva (6g) 1 veľký pohár (700ml) redšieho džemu - jahodový, malinový, ríbezľový, môže byť aj marhuľový punčový sirup: 500ml malinový (alebo iný červený) sirup, 100ml voda, 100ml rum, punčová aróma, šťava z 1 citróna, cukor podľa chuti poleva : 250g práškového cukru, 1 lyžica vriacej vody, 1 - 2 lyžice citronovej šťavy, štipka červeného farbiva

POSTUP PRÍPRAVY

Postup
Žĺtky vyšlahám s cukrom, postupne pridávam vodu po lyžiciach, zašlahám múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka už len ručne! tuhý sneh z bielkov. Pečiem na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 15 - 20 min. na 180°. (každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou) Takto si upečiem 3 piškótové korpusy. Spodný korpus natriem hrubšou vrstvou džemu. Stredný korpus rozkrájam na 5 - 6cm pásy. Punčový sirup si nalejem na hlboký plech, jeden pás cesta krátko namočím do sirupu a položím na spodný korpus. Vedľa neho položím suchý nenamočený pás a vedľa znovu namočený v sirupe. Takto poskladám celý stredný plát. Zvyšným sirupom rovnomerne polejem len namočené pásy. Tie suché sa napijú sirupu od tých namočených a malo by vzniknúť mramorovanie. Natriem zvyšným džemom a dám tretí piškotový korpus. Navrch položím prázdny plech, zaťažím a nechám cez noc v chladničke. Na druhý deň natriem polevu. Krájam ostrým nožom.

Sirup: Do vriacej vody dám cukor, nechám krátko prevrieť, aby sa cukor rozpustil, odstavím a pridám sirup, rum, arómu, citronovú šťavu a nechám trochu povychladnúť. Ochutnám a dosladím. Každý sirup je iný – preto neuvádzam množstvo cukru.

Poleva: Preosiaty cukor vymiešam s vodou a citrónovou šťavou.

Ak sa vám zdá skladanie stredného plátu zložité, tak ho nekrájajte a jednoducho ho celý rovnomerne polejte punčovým sirupom. Džem je najlepší redší bez veľkých kúskov ovocia. Sirup je najlepší malinový, ale môže byť aj jahodový, višňový alebo lesná zmes. Kupujem kvalitné sirupy, ktoré majú čo najmenej chemických prísad. Pomer vody, sirupu a rumu si môžete upraviť podľa chuti, tak aby bolo sirupu celkovo 700ml. Ak budú zákusok jesť aj deti, môžete rum vynechať a do 700ml doplniť vodu alebo sirup.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

zuzana c. (brenda6) ID 27240 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 29.3.2013, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 1.704 (zobrazuje se 131-140)první << předchozí 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 další >>