. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY > CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 1.784 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,179 ďalšie >>

CUKROVINKY

Zdravé mandľové koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vajce, 1 bielok, 5 PL mandľového masla, 2 PL hnedého cukru, 2 PL jemných ovsených vločiek, 1 ČL prášku do pečiva, 1 ČL vanilkovej esencie, škoricu podľa chuti, 40g čokolády s min. 70% obsahom kakaa na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Všetky ingrediencie dáme do misky a zmixujeme ponorným mixérom. 2. Plech vyložíme papierom na pečenie. Polievkovou lyžicou naberáme hmotu a tvarujeme okrúhle koláčiky. 3. Vložíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme teplovzdušne cca 15 minút. 4. Vychladnuté koláčiky ozdobíme rozpustenou čokoládou.
Tip: Čo sa týka cukru, je len na vás či použijete ako sladidlo hnedý cukor, med alebo niečo iné, čo máte rady. Taktiež vám možno bude stačiť 1 PL alebo si dáte aj 3 PL. Sladenie je len o vašich chutiach a preferenciách, takže si ho prispôsobte. Alebo ak máte vanilkový proteín, môžete ho požiť namiesto cukru, nakoľko je samotný sladko ochutený. Čokoládu môžete aj nasekať nadrobno a zamiešať do cesta. Mandľové maslo kúpite v obchode so zdravou výživou alebo si ho môžete vyrobiť doma ako ja. www.fitnessdesserts.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Homemade Dulce de leche



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/04/homemade-dulce-de-leche.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:5 cm kusok vanilkoveho lusku (polka celeho ),(moze,nemusi byt )
1100ml mlieka (kravskeko,kozieho ktore len chcete )
1 poh krystaloveho cukru
5 cm kusok celej skorice (moze nemusi byt )
1/4 CL morskej soli (nemusi byt ale ja som si nemohla pomoct )
1/4 CL sody bikarbony rozpustenej v 2 CL vody
Postup:Vanilkovy lusk si rozkrojime a spickou nozika si vyskrabeme zrnka.Pridame do mlieka v hrnci spolu s cukrom,celou skoricou a solou.Zohrejeme tak aby nam to pomalicky zacalo bublat (bacha aby nam nevykypelo ! ).Znizime ohen.Hrniec aj s mliekom atd..si dame nad umyvadlo a pomalicky za neustaleho miesania pridame sodu bikarbonu.A potom to opat vratime na ohen ale na co najnizsi a nechame pomalicky bublat.Bude to trvat strasne dlho kym spozorujete nejake zmeny.(Celkova priprava trva viac nez 70 min )Ale nezabudajte to premiesavat kazdych 5-10 min a ked mlieko zmeni farbu na slabunko hnedu premiesavajte to kazdych 5 min.Ked to trosilinku stmavne neustale to premiesavajte tak aby sa vam to nepripalilo.Napokon prelejeme do pohara.Mozte to tam pretlacit cez sitko (aby ste sa zbavili vanilky a skorice ) alebo ich proste vylovte pomocou vidlicky (Denisa style :)
Dulce de leche mozte jest len tak :) ci so zmrlinou,v kolacoch,ci v palacinkach lievancoch ..Moznosti je velmi vela :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.4.2014, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Margarétková torta s banánmi a parížskym krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: Vajíčka, polohrubá múka, kryštálový cukor, prášok do pečiva ( do tmavého cesta – kakao) Počet kusov vajíčok podľa veľkosti tortovej formy. Všetky ostatné ingrediencie rovnaký počet lyžíc ako vajíčok. Pri tmavom korpuse, nahradiť múku kakaom. Napr. stredná forma 6 ks vajíčok, 6 lyžíc polohrubej múky ( tmavý korpus: 4 lyžice múka, 2 lyžice kakao), 6 lyžíc kryštálový cukor, 1 PDP. Krém: ( jedna dávka) ¼ litra mlieka, 200 g kryštálového cukru, 2 žĺtka, 2 menšie hrste hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 2 celé maslá (2x250 g) – aspoň 82% tuku 2-3 banány, 2 čučoriedkové džemy - ja som mala z Lidlu

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Najskôr si urobíme svetlý korpus - postupujeme zo 6 vajec. Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom. Z bielkov urobíme sneh, vylejeme ho na žĺtka, múku zmiešame s PDP a postupne vmiešavame do zmesi až kým nie je hladká. Pečieme pri 180 st C tak cca 25 minút.
Tmavý korpus zo 4 vajec, 4 lyžíc cukru, múky som dala 3 lyžice a 1 lyžicu kakaa, PDP asi 2-3. Tiež pečieme pri 180 st C asi 20-25 minút.
Vyrobíme krém: všetko zmiešať, uvariť a keď začne hustnúť postupne prisypávať kakao – 50 g. Potom dať vychladiť do vodného kúpeľa. Po vychladnutí zamiešať maslá.

Svetlý korpus prekrojíme na polovicu. Na korpus natrieť poriadne lekvár – čučoriedkový, na to poukladať banány. Na druhý korpus - tmavý- natrieť plnku a obrátiť plnkou na banány. Potom postup znova zopakovať až kým torta nie je hotová.

Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivka K. (mojinecka) ID 35516 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 8.4.2014, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Gaštanová fitness roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 5 vajec, 2 bielka, 7 PL sušeného mlieka, 2 PL ovsenej múky ( mletých ovsených vločiek ), 1 PL hnedého cukru, 1 PL lekváru (malinový alebo marhuľový), 3 PL kakaa, štipka škorice, 1 PL arašidového masla, 1 a pol ČL prášku do pečiva, Na plnku: 250g gaštanového pyré, 3 bielka, malinový alebo marhuľový džem na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia a bielka vyšľaháme mixérom a postupne pridávame ostatné ingrediencie - sušené mlieko, ovsenú múku, cukor, lekvár, kakao, škoricu, arašidové maslo a prášok do pečiva. Hmotu potom vylejeme na stredný plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180°C 12-15 minút. Kým sa nám roláda pečie pripravíme plnku. Bielky vyšľaháme v miske nad parou a potom zložíme na pracovnú dosku. Polovicu gaštanového pyré rozdrobíme do bielkov a dobre zašľaháme mixérom. Potom rozdrobíme aj druhú polovicu a opäť dobre zašľaháme. Upečenú roládu vyberieme z rúry a ešte teplú zvinieme a necháme chvíľku vychladnúť. Roládu opatrne rozvinieme, potrieme lekvárom, naplníme gaštanovou plnkou a opäť zvinieme. Odložíme do chladničky stuhnúť. Roláda je ešte lepšia na druhý deň, keď sa všetky chute dokonale spoja. 1 kus obsahuje: 2,5g tuku, 4,5g bielkovín a 8g sacharidov. www.fitnessdesserts.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Test vanilkových cukrov - aké kupovať a akým sa radšej vyhnúť!



POTREBNÉ PRÍSADY

Vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

V najnovšom čísle časopisu d-test je test vanilkových cukrov a teda musím povedať, dopadol pre výrobcov veľmi zle. Existujú dva druhy cukrov, vanilkový, ktorý obsahuje arómu z pravej vanilky (malo by jej tam byť minimálne 0,24 miligramov na gram cukru - ani v jednom prípade sa tak nestalo) a je oveľa drahší. Čiže vlastne podľa časopisu kupujeme len šialene predražený obyčajný cukor!
Potom existuje vanilínovy cukor, ktorý obsahuje umelo vyrábaný vanilín, toho tam je viac a cukor stojí menej. Ten by mal obsahovať minimálne 2,5 mg vanilínu na gram cukru. Väčšina to dosiahla.
Uvádzam niektoré cukry, ktoré viem, že ich predávajú aj na Slovensku, lebo niektoré, ktore sa predávajú v ČR, sa tu nemusia. Ceny sú v českých korunách, ale to len aby ste mali predstavu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Petra K. (Petra K) ID 93979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 25.5.2014, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Vanilkovo-banánový riccotový puding



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vanilkový puding - ja som mala Dr.Oetker pravá vanilka, 1/2 l mlieka, 2 PL hnedého nerafinovaného cukru, vanilkovú esenciu, 1 zrelý banán, 250g ricotty

POSTUP PRÍPRAVY

Pudingový prášok rozmiešame v 1/3 mlieka s 2 PL hnedého cukru. Do zvyšného mlieka pridáme 1 ČL vanilkovej esencie a necháme zovrieť. Pridáme mlieko s pudingovým práškom a za stáleho miešania klasicky uvaríme puding. Hotový puding dáme nabok a necháme chladnúť. V mištičke si zatiaľ vidličkou roztlačíme banán na kašu. Pridáme celé balenie ricotty a premiešame. Potom všetko zamiešame do uvareného jemne vychladnutého pudingu. Rozdelíme do mištičiek na puding, prípadne ešte ozdobíme kolieskami banánu a môžeme hneď podávať, alebo necháme stuhnúť v chladničke. www.fitnessdesserts.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2014, 17:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Farebný ovocný zákusok - banán, jahody, kivi



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 100g ovsenej múky - alebo najemno rozmixovaných ovsených vločiek, 1 a pol väčšieho zrelého banánu, 2 vajíčka, 4 PL mlieka, 1 ČL prášku do pečiva, Na plnku:, 2 nízkotučné jemné tvarohy ( 1kg), 300 g mrazených jahôd, jahodový puding - ja som mala Dr.Oetker jahoda de luxe, 300 ml mlieka, 3 PL hnedého cukru, Navrch:, 6 ks zrelých kivi, želatína

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme cesto. Vo veľkej mise zmixujeme ovsenú múčku, vajcia, banány, mlieko a prášok do pečiva. Vylejeme na menší - stredný plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na cca 25 minút. Nasleduje plnka. Najprv si uvaríme jahodový puding. Použijeme však len 300 ml mlieka a 3 PL hnedého cukru. Hotový puding odstavíme a necháme chladnúť. Rozmrazené jahody rozmixujeme, nie úplne na kašu, len tak aby nám ostali aj väčšie kúsky jahôd. Zmiešame ich vo veľkej mise s tvarohom a potom zamiešame povychladnutý puding. Plnku natrieme na vychladnuté upečené cesto a navrch poukladáme kivi nakrájané na kolieska. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, ak máte doma kivi sirup, môžete ho použiť, aby bola aj želatína zelená. Kivi zalejeme vrstvou želatíny, a zákusok odložíme stuhnúť do chladničky. www.fitnessdesserts.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

McDonald style jahodový fitness cheesecake



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus:15 PL zapekaného musli - ľubovoľné, ja som použila emco musli s jahodami a mandľami, 2 PL rozpusteného masla, 1 PL hnedého cukru, Na plnku: 4 balenia ricotty ( dokopy 1kg), 10 PL sušeného mlieka, 1 balíček vanilkového cukru, 1 PL vanilkovej esencie, balíček čírej želatíny, Jahodové želé:300g mrazených jahôd, 2 PL hnedého cukru, balíček čírej želatíny

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme korpus. Rúru vyhrejeme na 180°C. Musli rozmixujeme v mixéri najemno a vysypeme do misky. Pridáme 1 PL hnedého cukru, rozpustené maslo a 1 PL ricotty. Všetko spolu zamiešame, aby sa to dobre spojilo. Formu na cheescake potrieme maslom a na dno natlačíme musli drť. Dáme do rúry zapiecť na 10 minút. Teraz si pripravíme plnku. Vo veľkej mise zmiešame ricottu, sušené mlieko, vanilkový cukor a vanilkovú esenciu. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a zamiešame do hmoty, ktorú vylejeme na upečený vychladnutý korpus. Nakoniec pripravíme jahodové želé. Rozmrazené jahody prekrojíme na polovice, dáme do misky a posypeme hnedým cukrom. Želatínu pripravíme podľa návodu. Na tvarohovú hmotu naukladáme jahody aj so šťavou, ktorú vďaka cukru pustili a zalejeme želatínou. Cheesecake uložíme do chladničky stuhnúť na také 3 hodinky. Mne vyšlo 8 porcií. 1 porcia obsahuje: 12g tuku, 23g bielkovín a 25g sacharidov. Viac o recepte na www.fitnessdesserts.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Veľmi chutné a jednoduché marokánky



POTREBNÉ PRÍSADY

250g roznych nasekanynch orechov, 250g nasekaneho suseneho ovocia, 250g cukru, 250 ml slahackovej smotany, 60-90g hl. muky

POSTUP PRÍPRAVY

Slahacku dame kratko zovriet, vypneme a primiesame posekane orechy, ovocie, cukor a muku. Z hmoty kladieme pomocou dvoch lyzic na plech s papierom na pecenie male placky (4-5cm) a pecieme kym zruzoveju okraje.
Po vychladnuti spodnu cast macame v cokolade. cca 60 ks

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 19.4.2014, 23:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládovo-jogurtový fitness dezert



POTREBNÉ PRÍSADY

2 balenia veľkého čokoládového jogurtu, ja som použila Hollandia selzký čokoládový jogurt ( 2x400g), 2 balíčky čírej želatíny v prášku ( 2x20g), bielu alebo horkú čokoládu na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

V miske zmiešame jogurt s dvoma balíčkami želatíny. Okey, najťažšiu časť receptu máme za sebou ,-)Vložíme do mikrovlnky na 1 a pol minúty. Vyberieme, dobre premiešame a dáme späť do mikrovlnky na 1 minútu. Vyberieme, premiešame, prelejeme do tortovej formy a dáme do chladničky stuhnúť na také 2 hodinky. Podávame s hoblinkami bielej alebo horkej čokolády. Tip: Môžete použiť jeden jogurt čokoládový a druhý napríklad orieškový alebo nugátový. 1 porcia obsahuje: 3g tuku, 7,5g bielkovín a 12g sacharidov. www.fitnessdesserts.blogspot.sk ,-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.784 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,179 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku