. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Ivan K. (ikzm1) ID 254041
.
Oblasť: Zlaté Moravce
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2012
Naposledy: 14.12.2023 13:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 114
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 114 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

TVAROHOVÁ ROLÁDA



POTREBNÉ PRÍSADY

Vajcia, práškový cukor, polohrubá múka, kakao, tvaroh, vanilkový cukor, maslo, poleva, čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Z 5 bielkov a štipky soli všľaháme sneh. 5 žĺtkov zmiešame so 4 lyžicami práškového cukru, 4 lyžicami polohrubej múky, 1 lyžice kakaa a postupne vmiešavame sneh. Vylejeme na plech vyložený papierom a pečieme 10 min. pri 180 stupňoch. Upečené cesto aj s papierom položíme na vlhkú utierku a zrolujeme. Vychladnutú roládu rozvinieme, odlepíme papier a natrieme plnkou, ktorú sme vyrobili z pol kila mäkkého hrudkového tvarohu, pol balíčka vanilkového cukru, 2 lyžíc práškového cukru a 70 gramov mäkkého masla. Roládu potrieme cukrárenskou polevou alebo čokoládou, prizdobíme cukrárenskými ozdobami a odložíme do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.12.2012, 18:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

MRAZENÁ BROSKYŇOVÁ DREŇ



POTREBNÉ PRÍSADY

Broskyne, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené, odkôstkované broskyne rozmixujeme, podľa chuti prisladíme, naplníme do misiek a dáme do mrazničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

SLIVKOVÝ KOLÁČ S POSÝPKOU



POTREBNÉ PRÍSADY

polohrubá múka, Hera, kryštálový cukor, vanilkový cukor, vajcia, mlieko, ovocie, tvaroh, sóda bikarbóna

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame polovicu Hery alebo jedno malé maslo, 2 šálky polohrubej múky, 1 šálku cukru, 1 vanilkový cukor. Odoberieme 1 šálku - to bude posýpka. K zvyšku pridáme lyžičku sódy bikarbóny, 2 vajcia, 2 deci mlieka a vymiešame na hladké cesto, ktoré vylejeme na vymastený a pomúčený plech, poukladáme ovocie, prípadne tvaroh a zasypeme posýpkou. Pečieme pol hodinu pri 180 stupňoch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.8.2013, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

PIKANT



POTREBNÉ PRÍSADY

Kápia 2 kg, fialová cibuľa 1 kg, 1 hlávka cesnaku, 1 kg rajčín, 2 lyžice vegety, 5 feferóniek bez zrniečok, 1 deci oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu očistíme, posekáme nadrobno (netreba ju mlieť, rozvarí sa), pridáme vegetu, olej a varíme v hrnci na miernom ohni až kým sa neodparí všetka voda (môže to trvať až tri hodiny) a vytvorí sa hustá kaša. Ak chceme pikant krémovo jemný, rozmixujeme ho ponorným mixérom. Ešte horúci plníme do pohárikov, uzatvoríme, zabalíme do deky a sterilizujeme v tzv. suchej pare až do úplného vychladnutia. Pikant sa hodí na chlieb, hrianky, ako dochucovadlo do gulášov, omáčok. Pikantnú chuť určuje počet feferóniek - 5 malých guľatých feferóniek bez zrniečok úplne postačí, kto má rád štipľavejšie, zvýši dávku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.9.2017, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

PIZZA DOMÁCA



POTREBNÉ PRÍSADY

Hladká múka 500g, pol kocky droždia, 125g masla, 1 vajce, 2,5 deci mlieka, lyžica cukru, vegeta, 200 g šunky, 200 g maďarskej salámy, 200g syra, 20 olív, 4 kápie, olej, 2 plechovky lúpaných paradajok

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesime cesto z pol kila hladkej múky, 2 deci vlažného mlieka, 1 žĺtka, 125 g rozpusteného masla, 2 lyžičiek vegety, a kvásku (pol kocky droždia, lyžica cukru a pol deci vlažného mlieka). Necháme hodinku vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnku: zmiešame nadrobno nakrájanú salámu, šunku, na kolieska nakrájané olivy, nahrubo nastrúhaný syr, pridáme 2 plechovky lúpaných paradajok, nadrobno nakrájanú kápiu, lyžičku vegety, pol deci oleja. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a roztiahneme na vymastený a pomúčený plech. Posypeme plnkou a pečieme 15 minút pri 180 stupňoch. Z tejto dávky vyjdú 2 plechy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.9.2014, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

ZÁZVOROVO-CITRÓNOVÝ MED PROTI KAŠĽU



POTREBNÉ PRÍSADY

Včelí med, koreň zázvoru (ďumbier lekársky), citrón

POSTUP PRÍPRAVY

Koreň zázvoru očistíme, nakrájame na tenulinké plátky, zmiešame s citrónom, kôru ktorého sme dôkladne umyli a nakrájali na tenké plátky. Dáme do pohára, zalejeme včelím medom a odložíme do chladničky, v ktorej vydrží 2-3 mesiace, samozrejme ak sa dovtedy neminie. Med pomáha proti kašľu a pri nachladnutí. Podávame s čajom alebo len zalejeme horúcou (nie vriacou) vodou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (43) posledné: 9.10.2019, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

HRUŠKOVÝ MED



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hrušiek, 0,5 kg želírovacieho cukru (alebo obyčajného + balíček Gelfixu 3:1), 1 citrón, konzerva ananásu

POSTUP PRÍPRAVY

Ananás z konzervy aj so šťavou rozmixujeme, pridáme kilo očistených a na malé kocky nakrájaných hrušiek, pol kila želírovacieho cukru (alebo obyčajného + balíček Gelfixu 3:1), citrónovú šťavu a varíme až kým sa hrušky nerozvaria a voda neodparí. Ja som to ešte po uvarení rozmixoval ponorným mixérom. Ešte horúce plníme do pohárov. Z tejto dávky vyšli dva 7 decové poháre a 3 lyžice na okoštovanie. Med je sladký, voňavý a kalorický. Tip: ak s hruškovým medom zmiešame slivkový lekvár, rozvarené a pomleté sušené hrušky, jablká a slivky, škoricu, vanilku, badián, rum a citrón, máme originál plnku na pravé Valašské frgále.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2012, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

ORECHOVÉ KOŠÍČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

280g polohrubej múky, 200g práškového cukru, 330g masla, 80g mletých vlašských orechov, 1 celé vajce, 2 vanilkové pudingy, pol litra mlieka, čokoláda, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Z 280g polohrubej múky, 100g práškového cukru, 180g roztopeného masla alebo Hery, 80g mletých vlašských orechov a jedného vajíčka vypracujeme cesto, ktoré vtlačíme do vymastených a múkou vysypaných kovových formičiek (košíčkov) a pečieme 10 minút pri 160 stupňoch. Medzitým si uvaríme krém z dvoch vanilkových pudingov a pol litra mlieka. Do vychladnutého krému primiešame 150g masla a 100g práškového cukru. Krémom plníme košíčky pomocou cukrárskeho špricu s hviezdicovou tryskou. Nakoniec košíčky pofŕkame roztopenou čokoládou zmiešanou s lyžicou oleja.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 9.11.2012, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

SYROVÉ SLIMÁČIKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg polohrubej múky, 2 Hery, 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 2 lyžičky soli, 2 lyžičky vegety, sušená pažítka, deci mlieka, 3 syry v črievku Karička alebo Bambino, kvások z 1 kocky kvasníc, lyžičky cukru a pol deci mlieka, posýpka (sezam, ľan, slnečnica, rasca…)

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesime cesto z kila polohrubej múky, 2 roztopené Hery, 2 celé vajcia, 1 kyslá smotana, 2 lyžičky soli, trochu vegety, sušenú pažítku, deci mlieka, 3 črievka Karička alebo Bambino, kvások z 1 kocky kvasníc, lyžičky cukru a pol deci mlieka. Necháme hodinku vykysnúť, cesto musí byť lepkavé. Rozdelíme na kúsky veľkosti tenisovej loptičky, rozvaľkáme na kruh 30 cm, nakrájame na osminky, skrútime do slimáka, potrieť žltkom, posypeme strúhaným syrom alebo ľanom, sezamom, rascou, slnečnicou. Pečieme 10 min. pri 160 stupňoch až kým nezhnednú. Sú mäkké, krehké a veľmi chutné …

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 9.12.2012, 9:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

OŠTIEPKOVÉ PAGÁČIKY



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 1 Hera, 1 oštiepok, 250g zemiakov, 2-3 lyžice vegety, sušená pažítka, 3 žĺtka, lyžička sódy bikarbóny, posýpka (sezam, mak, slnečnica, rasca…)

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame pol kila polohrubej múky, 1 roztopenú Heru, 1 nastrúhaný syr oštiepok, 250g v šupke uvarených nastrúhaných zemiakov, 2-3 lyžice vegety, sušenú pažitku, 3 žĺtka, lyžička sódy. Vykrojíme centimeter vysoké kolieska, potrieme žĺtkom, posypeme sezamom, hrudkovou soľou, makom, slnečnicou, rascou, ľanom a pečieme 10 minút pri 160 stupňoch. Z uvedenej dávky vyšlo 135 pagáčikov (3 plechy).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.5.2016, 21:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 114 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu