. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,113 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Úžasne krehké vanilkové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky,320g masla(nie margarín!!),250g mletých orechov,100g práškového cukru,3ks vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Recept mám od kolegyne a neľutuje,že som ho vyskúšala..Uvedené suroviny zmiešame,cesto je veľmi krehké,ale pracuje sa s ním dobre.Odporúčam použiť klasické maslo,žiadny iný margarín,ani Heru!Tú krehkosť im dáva práve to maslo.V dlani si vytvarujeme gulôčku,z ktorej vyformujeme rožok.Pečieme pri 170-180 stupňov cca 15 min.Rožteky vyvaľkáme v práškovom cukre,do ktorého pridáme vanilkový cukor.Ale nemusí byť,kto má ako rád.Ja osobne som ich obaľovala len v práškovom.Robila som z polovičnej dávky,vyjde ich okolo 65kusov.Sú neskutočne krehunké,mala som mnoho receptov,ale tento je naj!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

Katarína S. (bambulka79) ID 142728 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 11.12.2015, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianočné koláčiky mojej dcerky Nikuš


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Linecké zlepované džemom , zdobené marcipánom .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.12.2016, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Část vánočního cukroví



POTREBNÉ PRÍSADY

Rafaelo,octové kroužky,kávová kolečka,skořicová srdíčka. Octové kroužky:250 g hladké mouky, 210 g tuku, 1 lžíce octu, 2 lžíce mléka, 2 žloutky.Krém:máslo,kondenzované mléko,vanilkový cukr a rum.Čokoládová poleva.

POSTUP PRÍPRAVY

xx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 21.12.2013, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianočné chrustiky



POTREBNÉ PRÍSADY

600g hladkej muky, 500g krystaloveho cukru, 3PL medu, 5 vajec, 1PL sody bikarbony, 1PL mletej skorice

POSTUP PRÍPRAVY

vo fotopostupe .. z tohoto mnozstva mi vyslo cca 250 kuskov

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Maja c. (macis) ID 63536 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 19.12.2016, 10:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

naše vianočné koláčiky....


PRO INSPIRACI

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Hanka Z. (haha) ID 298 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (48) posledné: 19.12.2013, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

hladká múka 400g,med 120g,palmarin 60g, práškový cukor 160g, 1PL škorice, 1PL sódy bikarbóny.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dohromady zmiešať, cesto hneď môžme spracovať a dať piecť.medovníky su hneď po upečení mäkučké.Zlepíme ich lekvárom a polejeme čokoládou. Každý rok ich robím a ešte som sa nesklamala!! Najlepšie chutia až na druhý deň.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Petra H. (yogy37) ID 199885 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2014, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Mandľovo-citrusové Vianočné koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g čerstvého masla, 2 veľké surové vajíčka, 1 ks pomaranča, 3 PL cukru, 200 g mandlí, 150 g pšeničnej múky, 1 PL práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirovala som sa receptom: http://www.ochutnaj.sk/recepty/mandlovo-pomarancove-kolaciky-160

1: Rúru si predhrejeme na 170°C. Pripravte si 12 košíčkov na koláčiky. Roztopíme si maslo a necháme ho vychladnúť. Pridáme ho do misky spolu s pomarančovou kôrou a šťavou z pomaranča.
2: Do tejto zmesi vmiešame cukor, mandle, vajíčka a múku. Poriadne to premiešame až kým nevznikne cesto, ktoré potom rozdelíme na 12 rovnakých častí.
3: Časti cesta vložíme do pripravených košíčkov a necháme zapiecť na 20 minúť. Pečieme až kým vrch nebude sfarbený do zlatista.

Pre Vianočné tipy a triky si prečítajte článok: http://www.ochutnaj.sk/blog?id=44

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Julie M. (Julynecka) ID 291173 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Božské Vanilkové rožky užasne krehunke!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladká múka 70g práškový cukor 100g pomletých orechov 200g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie spolu zmiešame v miske,vznikne také tuhšie cesto a tvarujeme rožteky.Pečieme asi 20min podla rury na 170st.C a podla farby rožtekov do zlatova.Ešte teplé obaľujeme vo vanilkovom cukre zmiešanom s práškovým.Sú naozaj božské,rozplývajú sa na jazyku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov)

Ľubica V. (berkley) ID 250109 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 17.12.2018, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Stále mäkké medovníky



POTREBNÉ PRÍSADY

250g palmarin\r\n150g med\r\n1 dcl voda\r\n200 g prask cukor\r\n600g hladka muka\r\n2 vajcia cele\r\n2 lyzicky nale sody bikarbony\r\n2 lyzicky male mletej skorice\r\n2 lyzicky male rozdrvenych klincekov\r\n3/4 balicka prasku do pernika (kotanyi)

POSTUP PRÍPRAVY

palmarin+ med+ voda+prask cukor -nechat rozpustit v hrnci dokopy a nechat vychladnut, vlazne naliat do muky a ostatnych rísad. Vymiesat v mise cesto, je dost riedke az sa leje, nechame ho cez noc v chladnicke a cesto stuhne. rozvalkat vykrajovat a piect 5 -7 min na 180 stupnov. pred pecenim potriet zltkom s mliekom. nepiect dlhsie!! uchovavat v mikrotenovom sacku a v doze.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Eva K. (evik29) ID 31725 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.12.2013, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníčky - mäkké a chuťovo výborné



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 300 g práškového cukru, 200 g medu, 150 g rastlinného tuku, 2 ČL (zarovnané) sódy bikarbóny, 4 ČL korenia do medovníkov, 600 -700 g hladkej múky, papier na pečenie, vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a medom do peny a postupne pridávame rozpustený studený tuk. Potom pridáme 600 g múky + sódu bikarbonu + korenie a vypracujeme cesto. Ak by bolo cesto riedke pridávame postupne múku (nesmie byť husté).

Cesto zabalíme do mikroténovej fólie a dáme do chladu, najlepšie cez noc. Kým začneme piecť, cesto necháme ešte 2-3 hod. odpočívať pri izbovej teplote.

Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 4-5 mm a formičkami vykrojíme ľubovoľné tvary, uložíme ich na plech s papierom na pečenie ďalej od seba a pečieme cca 4-5 min. pri teplote 200 stupňov. Nepečieme viac ako tých 5 minút – potom by boli tvrdé.

Medovníky po upečení potrieme rozšľahaným žĺtkom – ak sa do vajíčka dá trošku instantnej kávy – budú ešte lesklejšie.
Na jednom plechu pečieme medovníčky približne rovnakej hrúbky a veľkosti. Medovníky po upečení uložíme do plechových dóz, medzi jednotlivé vrstvy dáme mikroténovú fóliu. Dobre uložené medovníky budú mäkké počas celých Vianoc.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Andrea F. (Drea) ID 8124 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2014, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,113 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu