končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 145 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborné hrnčekové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček mlieka (ak máte acidko, kľudne ním nahraďte aspoň časť mlieka), 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 2 celé vajíčka, 4 PL oleja, 1 vanilkový cukor, štipka soli, približne 1 hrnček ovocia, približne 50g čokolády POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka si vymiešame do penista, pridáme štipku soli, cukor, vanilkový cukor, potom olej, mlieko a nakoniec preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do košíčkov a na vrch dáme kúsky polámanej čokolády a po lyžičke ovocia. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°, 15 až 20 min. Ja som ich mala hotové za 18. Potom vyberieme a necháme na mriežke vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 139 návštěvníkov) KOMENTÁRE (69) posledné: 31.10.2021, 13:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Naj brownies na svete :-)POTREBNÉ PRÍSADY 100g masla, 330g kryštálového cukru, 4 PL vody, 200g čokolády, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia (5 menších), 30g kakaa 150g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Baby, píšem vám rovno dvojitú dávku, pretože pôvodná polovičná dávka z tejto je len na menší plech alebo muffiny a vám poviem, že to určite nestačí!!! :) Takže táto dávka je akurát na klasický veľký plech. Je to fakt úžasná čokoládová bomba, ktorú sa oplatí vyskúšať... Takže do kastrólika si na malý plameň dáme roztopiť maslo (ja som dala heru), cukor, vanilkový cukor a vodu. Miešame kým nemáme hladkú kašu, potom pridáme na kocky nalámanú čokoládu (ja som dala 1 mliečnu a 1 horkú) a miešame kým nemáme hladkú čokoládovú hmotu. Odstavíme a necháme ochladiť na miernu teplotu. Zatiaľ si vyšľaháme celé vajíčka na penu. Do vajíčok po lyžiciach pridávame čokoládovú hmotu za stáleho miešania s vareškou. Nakoniec pridáme preosiatú múku (ja som zmiešala napoly polohrubú a hladkú celozrnú) zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Hmotu zľahka premiešavame vareškou, aby sa dostal do nej vzduch. Nakoniec cesto vylejeme na vymastený plech alebo pokrytý papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry piecť. Teplota je na 170°a pečieme približne 20-25min. Brownies majú byť na povrchu jemne chrumkavé a vo vnútri vláčne, tak dajte pozor, aby ste ich nevysušili.... Dobrú chuť ;-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) KOMENTÁRE (38) posledné: 12.4.2019, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny s paradajkovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY balík cestovín (400g), cca 700g paradajok, syr v črievku alebo iný mäkký roztierateľný, soľ, ml.č.korenie, 1ČL cukru, cibuľa, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Toto je ďalšia cestovinová rýchlovka, hotová za pár minút. Kým sa varia cestoviny, uvaríme si omáčku.. Cbuľku orestujeme na troche oleja a pridáme paradajky pokrájané na malé kúsky. Osolíme, okoreníme a necháme pod pokrievkou dusiť do mäkka, cca 5, max 10min. Potom pridáme syr a necháme prevrieť. Odstavíme a pridáme pretlačený cesnak. Nakoniec zmiešame s cestovinami. Na tanieri ešte môžeme posypať postrúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 15.12.2013, 16:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Letná tekvicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY dužina aj s jadierkami z jednej tekvice, koreňová zelenina, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Zvýšila sa vám dužina z tekvice a neviete čo s ňou? Môžete vyskúšať túto ľahučkú letnú polievku, ktorá je vlastne len vývar zo zeleniny. Príijemne osvieži a u nás sa varí už roky rokúce celé leto. Je to to isté ako mäsový vývar, len namiesto mäska dáme dužinu z tekvice. Postup je veľmi jednoduchý. Do hrnca dáme variť očistenú zeleninu spolu s dužinou a jadierkami z tekvice. Odporúčam dať dosť zeleniny, aby mala polievka správnu chuť. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme kým zelenina nezmäkne. Potom polievku scedíme (aby sme sa zbavili dužiny a jadierok) zeleninku dáme naspäť do hrnca, dochutíme, pridáme nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať a môžeme papať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 8.9.2013, 12:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Farebná čalamádaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kusy červenej papriky, 2 kusy zelenej papriky, 2 kusy žltej papriky, 250 g bielej kapusty, 4 cibule, 1 menšia cuketa, 1 šalátová uhorka, 2 feferónky, 4 mrkvy, sladkokyslý nálev urobený podľa Deka POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu si očistíme, papriku a kapustu pokrájame na tenké pásiky, cibuľu, cuketu, uhorku a mrkvu na kolieska. Všetko spolu premiešame a naplníme do pohárov. Poháre zalejeme sladkokyslým nálevom, ktorý si pripravíme podľa návodu na obale. Sterilizujeme 15-20min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 19.8.2010, 17:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hnetený tvarohový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 300g hrubej múky, 200g hladkej múky, 200g práškového cukru, 2 celé vajíčka, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 250g masla, plnka: 750g tvarohu, 3 vajíčka, 2 balíčky vanilkového cukru, práškový cukor podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Z prísad na cesto si vymiesime hladké cesto, ktoré dáme na cca pol hodiny do chladničky odležať a stvrdnúť. Cesto rozdelíme na dve polky. vyvaľkáme si prvú, prenesieme na plech, naplníme plnkou a prikryjeme druhou vyvaľkanou polkou cesta. pečieme vo vyhriatej rúre na 180°cca 25min. Plnku urobíme tak, že tvaroh si zmiešame s cukrom a žĺtkami. bielka vyšľaháme na sneh a zľahka zmiešame s tvarohom. alebo urobte plnku ako vy robíte a vám chutí. Namiesto tvarohovej plnky môžete dať aj jablkovú, takáto verzia je tiež veľmi chutná. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.9.2012, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Náš domáci kečup- výbornýPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg rajčín, 500g jabĺk, 1 stredne veľká až väčšia cvikla, 250 g cibule, 5 strúčikov cesnaku, 4 bobkové listy, 5 guliek čierneho korenia, 6 guliek nového korenie, 200 g kryštálového cukru, 3 čajové lyžičky soli, 50-100 ml octu, 1 feferónka, 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia, 1 polievková lyžica červenej papriky POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny pokrájame na menšie kúsky a dáme variť za stáleho miešania, aby nám hmota neprihorela... na miernom plameni varíme asi cca pol hodinku, kým nám všetko pekne nezmäkne, potom rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme, potom ochutnajte či nechcete ešte dokoreniť a nechajte ešte raz prejsť varom. Nakoniec nalejeme do pohárov a sterilizujeme. Kečup ma fakt výbornú chuť a krásnu farbu vďaka cvikle, sme sa ho tohto roku nevedeli dojesť :-))) Snáď ešte, že suroviny sú také orientačné, ak dáte trošku viac jabĺk nič sa nestane, ak máte radi pikantnejšie, dajte viac feferóniek (alebo chilli papričiek). akurát cukru dajte zo začiatku menej, aby ste potom nemali veľmi sladké (neviem aké sladké jablká dávate, tak preto). dúfam, že aj vám bude chutiť ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 2.9.2016, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čučoriedkový s posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 375g polohrubej múky, 80g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 80g roztopeného vlažného masla, 250ml vlažného mlieka, 1 balíček sušeného droždia, POSÝPKA: 100g polohrubej múky, 100g práškového cukru, 100g masla, 1 vanilkový cukor, *** veľa čučoriedok*** POSTUP PRÍPRAVY Cesto si pripravíme tak, že zmiešame sypké suroviny, čiže múky, cukor, vanilkový cukor a droždie. Dobre premiešame, aby sa suroviny prevzdušnili. Potom pridáme mlieko a olej a mixérom (taký čo má špirály) vymiesime vláčne hladké cesto. Cesto necháme v teple podkysnúť, najrýchlejšie to ide v miske rýchlokyske. Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu, prenesieme naň a bohato posypeme čučoriedkami. Vrch posypeme posýpkou, ktorú si pripravíme tak, že zmiešame všetky suroviny dohromady. Pečieme približne 20 až 30min na 170°. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 7.8.2009, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zaváraná kapia- recept na nálev v olejiPOTREBNÉ PRÍSADY na 3kg kapie (červenej papriky) potrebujeme: 1 a 1/2l vody, 350ml octu, 1 a 1/2 PL soli, 50g cukru, 10 zŕn čierneho korenia, 2-3 bobkové listy, 150-200ml oleja POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny prevaríme a necháme ochladiť. Zatiaľ si umyjeme zaváracie poháre, kapiu nakrájame na hrubšie alebo tenšie pásiky(ako máte radi) a nakoniec ju zalejeme. Sterilizujeme 5min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 17.9.2013, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so špenátom a smotanovo-syrovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY špenát, balík cestovín, smotana na varenie alebo šľahačková, cibuľa, cesnak, olej, mäkký syr, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Toto je ďalšia cestovinová rýchlovka. Do osolenej vriacej vody si dáme variť cestoviny a zatiaľ si pripravíme omáčku. Ja som mala surový špenát, tak podotýkam, že ho treba veľa, veľmi veľa :).... Na troche oleja si orestujeme cibuľku, pridáme pokrájané špenátové listy a podusíme chvíľku, kým sa obsah špenátu značne nezmenší. Potom prilejeme smotanu a pridáme syr (bambino, karička, alebo aký nájdete doma), okoreníme a necháme prevrieť. Potom odstavíme a na koniec pridáme rozpučený cesnak. Cestoviny polejeme alebo zmiešame s omáčkou, môžeme ešte postrúhať tvrdým syrom a papáme. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 29.8.2011, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 145 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |