končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Francúzska cibuľová polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY maslo, olivovy olej, cibula, cesnak, trochu cukru, kuraci alebo hovadzi vyvar, biele vino, muskatovy orech, sol, korenie, struhany syr (eidam, gouda), krutonky alebo hrianky z bieleho chleba. Tie mozete prikusovat, alebo polozit na polievku, riadne posypat syrom a nechat v miskach zapiect. My sme tentokrat vymyslali a podavali s roztekmi z plundroveho cesta. Je vynikajuca :) POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia J. (lucisek) ID 6057 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Moja "na kyslo" s klobáskou, hubkami a slivkami :o))))PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cibuľka, klobáska, zemiačky, sušené slivky, sušené huby - modráky, dubáky, suchohríby, čo ste v lete našli :o), 1 kyslá smotana, bobková list, korenie, bujón, soľ, ocot a hl. múka na zahustenie. POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku si nakrájam na kocky, a spolu s klobáskou, ja som dávala väčšie kúsky, môžete aj kolečká/ pekne opražíme, cibuľka chytí aj arómu aj peknú farbu. Pridáme bobkový list, zalejeme vodou /cca 2,5 litra/, do ktorej ja dávam bujóny, podľa potreby, ja kupujem Maggy natural bez glutamanu. Medzitým si namočíme hubky do trochy vody, aby sa mierne napili. Tie potom pridám ku polievočke aj s hrsťou sušených sliviek. Keď sa polievočka začne variť, pridám ešte korenie a posekané zemiačiky na kocky. Pripravím si do misky rozmiešanú kyslú smotanu s hladkou múkou a trochou vody. Keď máme mäkké zemiačky, tak už len pomaly prilejeme smotanu za stáleho miešania /mne sa tuším dnes trošku zrazila, ale chuti to neuberie :o)/. Necháme prejsť varom a keď polievočku vypneme, dochutíme ešte octom, tiež pomaličky, aby sa polievka nezrazila :o)))) Všetkým prajem dobrú chuť :o))))))))))))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina C. (mg6683) ID 13550 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 23.4.2010, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka z kapraPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kapra, soľ, 10 g masla, 20 g hladkej múky, 1 lyžička mletej červenej papriky, 30 g cibule, 1,5 l vody, ocot, 1 bobkový list, 5 zrniek čierneho korenia, 1 dl kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Očisteného, vypitvaného a umytého kapra pokrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme stáť. Z nasucho opraženej múky a masla urobíme bledú zápražku, primiešame mletú červenú papriku, postrúhanú cibuľu a trocha opražíme. Potom zalejeme vodou, pridáme trocha octu, bobkový list, celé čierne korenie a privedieme do varu. Do vriacej polievky vložíme pokrájanú osolenú rybu a uvaríme do mäkka. Uvarenú polievku precedíme, prilejeme rozhabarkovanú smotanu, osolíme a pridáme mäso obraté od kostí. Podávame s opraženou žemľou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ludmila S. (barbina2222) ID 150640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zelená polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mrazený hrášok, špenátový pretlak, zemiaky, voda, zeleninový bujón, soľ, mleté biele korenie, muškátový oriešok, smotana na ozdobu opražená šunka a krutónky POSTUP PRÍPRAVY Podotýkam, že všetko som dávala od oka!!!!! Na masle si orestujeme mrazený hrášok, pridáme špenát, podlejeme vodou, pridáme kocku zeleninového bujónu, nadrobno nakrájané zemiaky a uvaríme. Keď je mäkké, rozmixujeme, ochutíme soľou, mletým bielym korením a muškátovým orieškom, zahustíme troškou smotany. Na tanieri ozdobíme opraženou šunkou a krutónkami!!!!! Môj syn sa po nej ide zblázniť!!!!!!!! Prajem preto dobrú chuť!!! :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
bio jarná polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mladá biela kapusta, brokolica, mladý hrášok (ja som použila 400g mladého mrazeného hrášku z lidla), petržlen aj s vňaťou, zeler, 1 mladý kalerábik, 1 malá cibuľa, brokolica, ligurček, bio bujón, (môže byť aj cesnak), sójová omáčka a umeocot na dochutenie POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu nakrájame, dáme variť do bio zeleninového bujónu + ligurčeku, na konci môžeme pridať pretlačený cesnak a dochutíme sójovou omáčkou a umeoctom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 28.5.2010, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
fazuľový guláš s hráškom a mrkvouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY olej, malá biela fazuľa (treba ju namočiť deň vopred lebo by sa veľmi dlho varila) 250g, cibuľa 3ks (stredneveľká), kombinácia bravčového a hovädzieho mäsa (hovädzie stačí nahradiť kockou hovädzieho bujónu) 500g, soľ 1čl, mleté čierne korenie, mletá červená paprika sladká 1pl a aj trocha štiplavej, hrášok (dve hrste), mrkva 4ks, kečup 2pl POSTUP PRÍPRAVY cibuľu nakrájame na kocky a na oleji usmažíme do sklovita, pridáme mäso, soľ, korenie, mletú papriku, fazuľu, hrášok, mrkvu nakrájanú na kocky, vodu, bujón a varíme do zmäknutia, na koniec dochutíme kečupom, ktorý nám guláš aj krásne zahustí, ako prílohu podávame chleba ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Iveta H. (iv01) ID 7685 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cuketová polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cibuľa, cuketa, olej, cesnak, vegeta, soľ, sladká smotana POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku opražíme na oleji, pridáme nastrúhanú cuketu´a pražíme ďalej. Potom to zalejeme vodou a všetko rozmixujeme ponorným mxérom. Dochutíme vegetou a soľou. Chvíľu povaríme, pred dokončením pridáme sladkú smotanu. Polievka nám chutí najviac s opraženým chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Henrieta B. (henrieta99999) ID 30314 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Pikantna paradajkova polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mnozstvo na velky hrniec: tri male paradajkove pretlaky, olivovy olej, hladka muka, dve konzervy sekanych paradajok, zeleninovy vyvar, bobkovy list, nove korenie, cierne korenie, sol, hnedy cukor, cesnak. Pri podavani: platkybagety, parmezan, cerstva bazalka. POSTUP PRÍPRAVY Tato polievocka je vynikajuca! Najprv si pripravime klasicku zaprazku (muku oprazime na olivovom oleji), pridame pretlaky (treba rozmiesat v teplej vode, aby sa nerobili hrudky), dalej paradajky, vsetky koreniny...zalejeme vyvarom a varime, kym nie su paradajky makke (cca 20 minut). Na zaver pridame pretlaceny cesnak, hnedy cukor a sol (tieto veci podla chuti). Mozeme podavat hned alebo dame do misiek, nakladame navrch platky bagety, posypeme parmezanom a dame pod gril zapiect. Ozdobime certvou bazalkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia J. (lucisek) ID 6057 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Sampionovo-kuriatkova polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY xxx POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 15.10.2010, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Nahrada bujonuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY akykolvek vyvar POSTUP PRÍPRAVY Maminky, ja sa len chcem podelit, ze ako u nas vymizlo pouzivanie bujonu. U nas sa kazdu nedelu vari velky ale naozaj velky hrniec vyvaru, bud slepaci, kuraci, hovadzi, morcaci alebo aj kacaci. Varievam tak na dva dni. Ked mi ostane vyvar, tak ho dam do malych krabiciek /napr od ruskeho vajca/ a dam do mrazaku. Ked treba bujon, nahradim ho takto zamrazenym vyvarom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Georgina P. (mackica) ID 64786 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 18.3.2011, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |