. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 103 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

POLIEVKY

Francúzska cibuľová polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

maslo, olivovy olej, cibula, cesnak, trochu cukru, kuraci alebo hovadzi vyvar, biele vino, muskatovy orech, sol, korenie, struhany syr (eidam, gouda), krutonky alebo hrianky z bieleho chleba. Tie mozete prikusovat, alebo polozit na polievku, riadne posypat syrom a nechat v miskach zapiect. My sme tentokrat vymyslali a podavali s roztekmi z plundroveho cesta. Je vynikajuca :)

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia J. (lucisek) ID 6057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Moja "na kyslo" s klobáskou, hubkami a slivkami :o))))


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cibuľka, klobáska, zemiačky, sušené slivky, sušené huby - modráky, dubáky, suchohríby, čo ste v lete našli :o), 1 kyslá smotana, bobková list, korenie, bujón, soľ, ocot a hl. múka na zahustenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku si nakrájam na kocky, a spolu s klobáskou, ja som dávala väčšie kúsky, môžete aj kolečká/ pekne opražíme, cibuľka chytí aj arómu aj peknú farbu. Pridáme bobkový list, zalejeme vodou /cca 2,5 litra/, do ktorej ja dávam bujóny, podľa potreby, ja kupujem Maggy natural bez glutamanu. Medzitým si namočíme hubky do trochy vody, aby sa mierne napili. Tie potom pridám ku polievočke aj s hrsťou sušených sliviek. Keď sa polievočka začne variť, pridám ešte korenie a posekané zemiačiky na kocky.
Pripravím si do misky rozmiešanú kyslú smotanu s hladkou múkou a trochou vody.
Keď máme mäkké zemiačky, tak už len pomaly prilejeme smotanu za stáleho miešania /mne sa tuším dnes trošku zrazila, ale chuti to neuberie :o)/.
Necháme prejsť varom a keď polievočku vypneme, dochutíme ešte octom, tiež pomaličky, aby sa polievka nezrazila :o))))
Všetkým prajem dobrú chuť :o)))))))))))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina C. (mg6683) ID 13550 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 23.4.2010, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z kapra


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kapra, soľ, 10 g masla, 20 g hladkej múky, 1 lyžička mletej červenej papriky, 30 g cibule, 1,5 l vody, ocot, 1 bobkový list, 5 zrniek čierneho korenia, 1 dl kyslej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:

Očisteného, vypitvaného a umytého kapra pokrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme stáť. Z nasucho opraženej múky a masla urobíme bledú zápražku, primiešame mletú červenú papriku, postrúhanú cibuľu a trocha opražíme. Potom zalejeme vodou, pridáme trocha octu, bobkový list, celé čierne korenie a privedieme do varu. Do vriacej polievky vložíme pokrájanú osolenú rybu a uvaríme do mäkka. Uvarenú polievku precedíme, prilejeme rozhabarkovanú smotanu, osolíme a pridáme mäso obraté od kostí.
Podávame s opraženou žemľou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Ludmila S. (barbina2222) ID 150640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zelená polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mrazený hrášok, špenátový pretlak, zemiaky, voda, zeleninový bujón, soľ, mleté biele korenie, muškátový oriešok, smotana na ozdobu opražená šunka a krutónky

POSTUP PRÍPRAVY

Podotýkam, že všetko som dávala od oka!!!!! Na masle si orestujeme mrazený hrášok, pridáme špenát, podlejeme vodou, pridáme kocku zeleninového bujónu, nadrobno nakrájané zemiaky a uvaríme. Keď je mäkké, rozmixujeme, ochutíme soľou, mletým bielym korením a muškátovým orieškom, zahustíme troškou smotany. Na tanieri ozdobíme opraženou šunkou a krutónkami!!!!!
Môj syn sa po nej ide zblázniť!!!!!!!! Prajem preto dobrú chuť!!! :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia Žilinková (Zofrinka) ID 87602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

bio jarná polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mladá biela kapusta, brokolica, mladý hrášok (ja som použila 400g mladého mrazeného hrášku z lidla), petržlen aj s vňaťou, zeler, 1 mladý kalerábik, 1 malá cibuľa, brokolica, ligurček, bio bujón, (môže byť aj cesnak), sójová omáčka a umeocot na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu nakrájame, dáme variť do bio zeleninového bujónu + ligurčeku, na konci môžeme pridať pretlačený cesnak a dochutíme sójovou omáčkou a umeoctom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.5.2010, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

fazuľový guláš s hráškom a mrkvou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

olej, malá biela fazuľa (treba ju namočiť deň vopred lebo by sa veľmi dlho varila) 250g, cibuľa 3ks (stredneveľká), kombinácia bravčového a hovädzieho mäsa (hovädzie stačí nahradiť kockou hovädzieho bujónu) 500g, soľ 1čl, mleté čierne korenie, mletá červená paprika sladká 1pl a aj trocha štiplavej, hrášok (dve hrste), mrkva 4ks, kečup 2pl

POSTUP PRÍPRAVY

cibuľu nakrájame na kocky a na oleji usmažíme do sklovita, pridáme mäso, soľ, korenie, mletú papriku, fazuľu, hrášok, mrkvu nakrájanú na kocky, vodu, bujón a varíme do zmäknutia, na koniec dochutíme kečupom, ktorý nám guláš aj krásne zahustí, ako prílohu podávame chleba

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iveta H. (iv01) ID 7685 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cuketová polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cibuľa, cuketa, olej, cesnak, vegeta, soľ, sladká smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku opražíme na oleji, pridáme nastrúhanú cuketu´a pražíme ďalej. Potom to zalejeme vodou a všetko rozmixujeme ponorným mxérom. Dochutíme vegetou a soľou. Chvíľu povaríme, pred dokončením pridáme sladkú smotanu. Polievka nám chutí najviac s opraženým chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Henrieta B. (henrieta99999) ID 30314 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Pikantna paradajkova polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Mnozstvo na velky hrniec: tri male paradajkove pretlaky, olivovy olej, hladka muka, dve konzervy sekanych paradajok, zeleninovy vyvar, bobkovy list, nove korenie, cierne korenie, sol, hnedy cukor, cesnak. Pri podavani: platkybagety, parmezan, cerstva bazalka.

POSTUP PRÍPRAVY

Tato polievocka je vynikajuca! Najprv si pripravime klasicku zaprazku (muku oprazime na olivovom oleji), pridame pretlaky (treba rozmiesat v teplej vode, aby sa nerobili hrudky), dalej paradajky, vsetky koreniny...zalejeme vyvarom a varime, kym nie su paradajky makke (cca 20 minut). Na zaver pridame pretlaceny cesnak, hnedy cukor a sol (tieto veci podla chuti). Mozeme podavat hned alebo dame do misiek, nakladame navrch platky bagety, posypeme parmezanom a dame pod gril zapiect. Ozdobime certvou bazalkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia J. (lucisek) ID 6057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Sampionovo-kuriatkova polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

xxx

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.10.2010, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Nahrada bujonu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

akykolvek vyvar

POSTUP PRÍPRAVY

Maminky, ja sa len chcem podelit, ze ako u nas vymizlo pouzivanie bujonu. U nas sa kazdu nedelu vari velky ale naozaj velky hrniec vyvaru, bud slepaci, kuraci, hovadzi, morcaci alebo aj kacaci. Varievam tak na dva dni. Ked mi ostane vyvar, tak ho dam do malych krabiciek /napr od ruskeho vajca/ a dam do mrazaku. Ked treba bujon, nahradim ho takto zamrazenym vyvarom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Georgina P. (mackica) ID 64786 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.3.2011, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 103 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu