končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Brokolicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks brokolica 3 ks zemiaky 1 ks cibuľa olej trocha mlieka 1/2 balenia smotana na šľahanie podľa chuti vegeta podľa chuti sol POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájanú na jemno si opražíme na oleji (v hrnci), keď je akurát pridáme umytú, naružičkovanú brokolicu a spolu pražíme.Asi po 5 minútach podlejeme vodou, osolíme a pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na kocky. Spolu dusíme, okoreníme a pridáme vegetu.Keď brokolica a zemiaky dostatočne zmäkli, odoberieme Vývar pridáme mlieko a 1/2 šlahačky. Poriadne zamiešame. Vylejeme vývar naspäť k brokolici, povaríme a na chvíľu stiahneme z ohňa.Tyčovým mixérom rozmixujeme celú zmnes, podľa hustoty pridáme ešte mlieko. Opäť vrátime na oheň a privedieme k varu. Podávame s opraženým chlebíkom na kocky.Výhoda tohoto receptu spočíva v tom, že brokolicu môžeme nahradiť mrkvou, karfiólom, kalerábom..proste zdravou zeleninkou. Dobrú CHUT!!!!! :) :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Anita M. (kijjarka) ID 124533 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.3.2014, 17:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kyslá šampiňónová polievka s ryžouPOTREBNÉ PRÍSADY čerstvé šampiňóny, maslo, šťava z kyslej kapusty, ryža, soľ, korenie, bobkový list POSTUP PRÍPRAVY Očistené šampiňóny pokrájame na tenké plátky a opečieme v hrnci na troche masla. Zalejeme šťavou z kyslej kapusty (2 dcl- podľa chuti a podľa množstva), vodou, pridáme premytú ryžu, bobkový list, soľ, korenie a varíme, kým ryža nezmäkne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rýchla rascová polievka s trenými haluškamiPOTREBNÉ PRÍSADY koreňová zelenina, rasca, maslo, soľ, mčk, olej, hladká a hrubá múka, vajce, mlieko POSTUP PRÍPRAVY Na rozpálenom oleji opražíme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu a potlčenú rascu, zalejeme horúcou vodou, okoreníme, trochu povaríme a zahustíme zápražkou (maslo+hladká múka). Povaríme, dochutíme a zavaríme do nej trené halušky (50g masla+vajce+3 lyžice mlieka+130 g hrubej múky+soľ). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Sýta zemiaková cesnačka :)POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, mrkva, cesnak, maslo, soľ, mčk, chlieb POSTUP PRÍPRAVY V hrnci na masle opečieme mrkvu pokrájanú na kolieska. Pridáme očistené a pokrájané zemiaky (podľa množstva polievky- na 2l som dala asi 6-7 stredne veľkých zemiakov) a zalejeme vodou. Osolíme, okoreníme. Keď sú zemiaky uvarené, roztlačíme do polievky niekoľko strúčikov cesnaku, čím viac, tým lepšie :) a zemiaky rozpučíme pučiakom na zemiaky. Tým sa zároveň všetko dobre premieša. Dochutíme, necháme zovrieť. Podávame s nasucho opečenými kockami chleba. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová paradajková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY paradajky, maslo, soľ, mčk, cukor, múka, mlieko, cestovina, eidam POSTUP PRÍPRAVY Paradajky nakrájame na kocky. V hrnci rozpustíme maslo, paradajky prudko opečieme a zalejeme vodou. Prikryté dusíme asi 15 min. Ochutíme soľou a korením, prípadne trochou cukru. Uvarené paradajky prepasírujeme cez sitko, aby sme odstránili šupky a semiačka, a vrátime na oheň. V šálke rozmiešame cca 1 lyžicu múky s 2 dcl mlieka a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Krátko povaríme. Podávame s cestovinovou ryžou a postrúhaným tvrdým syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jednoduchá cuketová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY cuketa, cibuľa, sladká smotana, soľ, mčk, 1-2 strúčiky cesnaku, eidam, olej, chlieb POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme k nej ošúpanú cuketu nakrájanú na kocky, zalejeme vodou a povaríme asi 10 min. Pridáme roztlačený cesnak, okoreníme a varíme ešte asi 5 min. Odstavíme z ohňa, rozmixujeme a zahustíme smotanou. Polievku necháme zovrieť a podávame s nasucho opečenými kockami chleba a nastrúhaným syrom. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kremova hraskova polievka s chrumkavym prosciuttomPOTREBNÉ PRÍSADY Recept najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/08/kremova-hraskova-polievka-s-chrumkavym.html 1/2poh (2 vecsie salotky)salotky,nakrajanej 1PL(3 struciky ) cesnaku,nakrajaneho 4 poh kuracieho vyvaru 1 kg hrasku (ja som pouzila mrazeny) 6 kuskov prosciutta dobry olivovy olej cierne korenie sol POSTUP PRÍPRAVY V hrnci si zohrejeme 2 PL (30ml) olivoveho oleja a pridame salotku. Osmazime (3-5 min) do zlatava a pridame cesnak.Smazime dalsiu minutku.Napokon pridame kuraci vyvar,hrasok,2 PL soli a 1 PL cierneho korenia.Privedieme k varu,znizime plamen a varime 5 min.Napokon to pomocou ponorneho mixera pekne rozmixujeme.Ochutnajte a ak bude treba este pridajte sol ci cierne korenie podla vasej chuti. Ruru si predhrejeme na 220C.Prosciutto si poukladame na plech vylozeni papierom na pecenie a dame piect na 5-8 min az do chrumkava. Ja osobne ( pred samotnou konzumaciou ) som si este pokvapkala trosku olivoveho oleja,ponorila platok prosciutta a pustila sa do mnamkovania :) :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová karfiolová polievka...POTREBNÉ PRÍSADY 250g karfiolu, 500g očistených a na kocky nakrájaných zemiakov, 1 L vody, 2 PL vegety, 2 ČL kryštálového cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, 100ml smotany na šľahanie, 100g kyslej smotany...na ozdobu pásiky čerstvej kápie, 2 očistené a na kolieska nakrájané mladé cibuľky... POSTUP PRÍPRAVY Receptík mám z istého časopisu a je to fakt "svieža" polievka... Karfiol rozoberieme na ružičky, spolu so zemiakmi dáme do hrnca, zalejeme vodou, posypeme vegetou a varíme do mäkka cca 20 minút...potom zeleninu rozmixujeme. Do rozmixovanej polievky pridáme citrónovú šťavu, cukor a obe smotany, privedieme do varu a hneď odstavíme, naberieme na taniere a ozdobíme cibuľkou a paprikou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 1.2.2014, 17:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
tekvicová polievka so zázvoromPOTREBNÉ PRÍSADY akakolvek tekvica alebo cuketa, domáci masovy vývar, zazvor, cesnak. POSTUP PRÍPRAVY vo vývare kratko povarime na male kusky pokrajanu tekvicu, na tanier si nachstame nastruhany kusok zazvoru a cesnaku a zalejeme hotovou polievkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Dokonalá cuketová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY ... recept je pôvodne z knihy od Marcela Ihnačáka, ja som ho našla jemne upravený na úžasnom Anetkinom blogu (www.anetagoesyummi.de) - aj fotečka je od Anetky ... varím podľa neho skoro všetky krémové polievky (napr. mrkvovú, tekvicovú - nedávam petržlenovú vňať), pretože je jednoduchý, bez múky, bez smotany ... a výsledok je vždy výborný ... preto mi nedá neposunúť recept ďalej :-)))) na polievočku potrebujeme : - 60 g masla - 4 PL olivového oleja - 1 a pol cibule, pokrájanej nadrobno - 3 strúčiky cesnaku, pokrájaného nadrobno - 1 menšia sušená čili paprička (možno nahradiť čili korením) - 1 a pol kila neošúpanej cukety, pokrájanej na kolieska (ak je cuketa väčšia odporúčam každé koliesko ešte prekrojiť na polovicu alebo štvrtinu, lepšie sa to mieša ) - 3 veľké vetvičky nadrobno posekanej petržlenovej vňate - soľ a čerstvo mleté čierne korenie - 1 l zohriateho kuracieho vývaru - 100 ml zohriateho mlieka - 1 téglik pochúťkovej kyslej smotany (nemusí byť - ja nemám rada, takže jem iba so slaninou - mňaam) - 200 g prerastenej slaniny, pokrájanej na tenké plátky POSTUP PRÍPRAVY V hrnci roztopíme maslo s olejom. Pridáme cibuľu, cesnak a čili a chvíľu opekáme, kým cibuľa trochu nezmäkne. Pridáme cuketu a petržlenovú vňať. Dusíme asi 10 minút. Potom prilejeme vývar a necháme variť 20 minút. Kým sa polievka varí, rozohrejte rúru na 220 stupňov a na plech položte papier na pečenie a naň porozkladajte plátky slaniny. Potom vložte plech do vyhriatej rúry a pečte cca 10 minút, kým nie je chrumkavá (môžeme použiť aj panvicu). Polievku po dovarení dobre dosolíme, dokoreníme a pridáme mlieko. Zmixujeme ju pomocou ponorného mixéra alebo ju prelejeme do kuchynského robota. Polievku podávame s plátkami slaniny a kopčekom kyslej smotany. Kto chce jemnejšiu môže prepasírovať (napr. pre menšie detičky), ale je výborná aj bez pasírovania. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 25.7.2017, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,126 ďalšie >> |