. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Janka K. (walky) ID 58982
.
Oblasť: Bratislava
Telefon: +421944159799
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.9.2008
Naposledy: 4.9.2020 14:40
Aktualizácia: 18.10.2015 20:09
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 62
RODINNÉ FOTOGRAFIE 87
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 46
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 46 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Panna cotta



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml co najviac percentnej sladkej smotany na slahanie, 20g cukru, vanilkovy lusk, 2 plátky zelatiny

POSTUP PRÍPRAVY

Zelatinu si dame napucat do studenej vody alebo do studeného mlieka (cca 10 minut). Vanilkovy lusk rozkrojime a vyberieme jadierka. Smotanu dáme do hrnca a zohrejeme, nevarime. Pridame do nej cukor, ktory v nej rozpustime a tiez vanilkove zrniecka. Do horúcej smotany (pozor nie priamo vo vare) dame napucane platky zelatiny a pomiesame kym sa rozpusti. Panna cottu vylejeme do pripravenej nadoby a nechame vychladnut pri izbovej teplote a dalej dame stuhnut do chladnicky cca na 4 hodiny.

K panna cotte su vyborne lesne plody alebo nesladene maliny ci jahody, ja davam domacu dren jahodovu alebo malinovu s minimom cukru :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Domaci vajecny konak alla Marienka



POTREBNÉ PRÍSADY

10 vajec, 600g praskoveho cukru, 1 vanilkovy cukor, 1 sladene salko, 1 mlieko (naliate v nadobe od salka - teda rovnaky pomer ako salko), 200 az 300ml kalvadosu (podla chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Vajicka dame do nadoby na slahanie, rozmixujeme ponornym mixerom, pridame cukor, dalej pomixujeme.
Pridame salko celu nadobku a ked uz je salko pridane, do obalu z neho nalejeme mlieko (teda rovnaky pomer) vlejeme a mixujeme. Nakoniec pridame kalvados (alebo iny domaci alkohol podla chuti). Zmixujeme a dame do sklenej flasky :o) je vybornyyyyyyyyyyyyyyyy

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2015, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablckovy kolacik



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej muky, 250g masla, 150g praskoveho cukru, 2 polievkove lyzice mlieka, 2 vajicka, pol balicka prdopec, 3 jablka, (mozeme pouzit aj 1 hrusku), vanikovy a skoricovy cukor,

POSTUP PRÍPRAVY

Ak robime do okruhlej formy staci nam robit cesto z polovicnej davky, alebo z celej a zvysne cesto mozeme dat do mraznicky a pouzit inokedy. \r\nZo surovin zapracujeme cesto, s tym ze trosku bielka si nechame aj na potretie kolacika pred pecenim. Vymiesene cesto si zvyknem cele rozvalkat a vykrojit okruhlou formou kruh, ktory prenesiem do formy na spodok, na neho dame postruhane jablcko dochutene cukrom (mozeme tiez pouzit vanilkovy a skoricovy cukor podla chuti) a na vrch zvyknem povykrajovat srdiečka a poukladam ich po kolaci. Potrieme castou bielka co sme si odlozili. Pecieme pri 200stupnoch (dlzka pecenia zalezi od truby, ja zvyknem najprv 15 minut dat a potom sledujem az ked je ruzovohnedy vrch kolacik vyberiem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Malinovy sirup



POTREBNÉ PRÍSADY

300g malin, 50 malinovych listov, 1PL kyseliny citronovej, 800ml vody, 1kg cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Maliny pomackame, pridame do vody spolu s umytymi listami. Varime 10 minut. Potom stavu prelisujeme cez gazu alebo nejaku latku. Vsetku stavu dame varit spolu s 1 kg cukru. Ked zovrie pridame kyselinu citronovu, varime este 10 minut.

Vlejeme do sklenenych flias. Pre neskorsie konzumovanie zvyknem aj zavarit par poharov. Inak v chladnicke vydrzi tiez dlho.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Party salat



POTREBNÉ PRÍSADY

2 velke zemiaky, 1 cibula, 1 konzerva sampionov, 1 konzerva kukurice, 3 vacsie kysle uhorky, 150 g sunky, 3 vajicka, trosku soli a korenia, 1 majoneza

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvarime v supke. Osupeme a pokrajame na kocky. Rovnako pokrajame na kocky uvarene vajicka, uhorky, cibulku, sampiony a sunku. Vsetko spolu zmiesame. Stavu z kukurice si nechame keby bolo treba este do salatu aby nebol tuhy. Pridame majonezu trosku osolime a okorenime.

Tento salat je lahky, rychlo hotovy a velmi chutny :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.6.2015, 8:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Domaca smotanova zmrzlina



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 500ml smotany na slahanie, 1 vanilkovy struk, 150g krystaloveho cukru,

POSTUP PRÍPRAVY

Zltka oddelime od bielkov, z bielkov a cukru vyslahame sneh. Smotanu vyslahame dotuha. Zltky zmiesame s vanilkovymi zrnkami a vymiesame do hustej peny. Spolu vsetko zlahka zmiesame a dame zmrazit.

Pridanim rozmixovaneho ovocia urobime ovocnu zmrzlinu, pridanim rumu a esencie s hrozienkami puncovu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Kysnute cesto alla Helenka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg muky hladkej, 2dcl oleja, 6dcl mlieka, 1 kvasnice, 2 zltky, stipka soli, 2PL praskoveho cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto a nechame kysnut na teplom mieste. Vhodne na parene buchty, knedlu, pecene buchty, osuchy, kolace..

pecieme pri 200stupnoch 15 minut
parime 7 minut na paraku

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.9.2016, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Zemiakova pomazanka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg zemiakov, 2 stredne cibule, 5 sterilizovanych uhoriek, 2KL cervenej papriky, 1 majoneza, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvarime v supke. Osupeme a postruhame na vacsom struhaku. Tiez postruhame cibulu a rovnako uhorky. Vsetky suroviny zmiesame osolime pripadne dame troxhu cierneho korenia. Nechame chvilku oddycNut v chladnicke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Ruzomberska kysla polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg bravcoveho masa, kosti bravcove, udene maso, 2 velke cibule, 1 zeler, zelerova vnat, ligurcek, 6 ks korenia, pol KL mleteho korenia, 1KL cervenej papriky, 1KL vegety, 1KL soli, 5 celych zemiakov, ocot, kusok slovenskej tocenej

POSTUP PRÍPRAVY

Maso dame varit, po pol hodine pridame vsetky ostatne suroviny okrem zemiakov a octu. Ked uz je maso hotove pridame cele osupane zemiaky a dovarime este tie a pripadne podla chuti pridame kyslu kapustu za hrst a ocot. Polievku podavame s domacimi rezancami (alebo kupovanymi). Na rezance potrebujeme 1 velky zemiak postruhany, hrubu muku a sol. Cesto vyvalkame a krajame na rezance. Nasledne dame varit do vriacej vody.

U nas tato polievka nesmie na rodinnych oslavac chybat :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Wafle



POTREBNÉ PRÍSADY

1 a 3/4 pohara hladkej muky, 1PL kryst.cukru, 2KL prdopec, 1/2PL sol, 3 vajicka, 7PL oleja, 1 a pol pohara mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Vajicka rozdelime na zltka a bielka. Obe vyslahame zvlast. K zltkam pridame ostatne suroviny, zamiesame a zlahka pridame sneh z bielkov. Rozohrejeme waflovac a robime wafle. Su skvele cerstve - chrumkave. Cesto vydrzi v chladnicke kludne aj do druheho dna :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 46 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu