. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Janka T. (takaJanka) ID 29118
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.11.2007
Naposledy: 22.12.2022 12:52
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 69
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

francúzske zemiaky



POTREBNÉ PRÍSADY

2kg zemiakov (pevnejšie, teda najlepšie typ A prípadne B, iba nové), 5 vajec (z toho 3 uvariť na tvrdo), 2 nožičky klobásy (záleží na chuti, ja dávam iba jednu asi tak 150g), soľ, č.korenie, trocha oleja, cca 1dl mlieka, 250ml smotana (sladká 33%)..

POSTUP PRÍPRAVY

1. Očistiť zemiaky, nakrájať na kolieska (nie hrubé), zatiaľ uvariť 3 vajcia na tvrdo, klobásu očistiť a nakrájať na cca 0,5cm krúžky...
2. Rozotrieť trochu oleja (2PL) do väčšieho pekáča, rozložiť časť nakrájaných zemiakov, osoliť, okoreniť, na to vrstva nakrájaného uvareného vajíčka + klobása, daľšia vrstva (zemiaky, soľ, korenie, vajíčko, klobása), ... posledná vrstva už len zemiaky, opäť trošku poolejovať a nakoniec poprelievať mliekom (stačí tak 1dcl, netreba viac - chutili by ako varené a nie ako pečené).
3. Piecť prikryté na strednom plechu (pri 200-210´C) asi tak trištvrte hodinu (podľa veľkosti pekáča a zemiakov - keď už začnú správne voňať a na kraji pekáča práve začínajú chytať farbu). Po tomto čase poprelivame zemiaky sladkou smotanou v ktorej sme rozmiešali 2 surové vajcia a necháme ešte zapiecť (pribl. 20-25 min, dovtedy by mali chytiť správnu farbu už aj zvrchu).

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.5.2015, 9:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu