končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MLETÉ MÄSO |
Tatra roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mletého mäsa,1 plechovka TATRA nesladené mlieko, soľ,mčk, vegeta - všetko podľa chuti. Na náplň: 2 uvarené vajcia natvrdo, 3 kyslé uhorky, 50g šunky a 6 plátkov kápie - všetko porežeme na malé kocky POSTUP PRÍPRAVY Z mäsa a ostatných surovín vymiešame ,cesto, kktoré necháme asi 1 hod. odležať.Potom si na stôl rozprestrieme väčší kus potravinovej folie,tej širšej, trošku ju pokropíme vodou a na toto dáme mäso,ktoré z rukou roztľapkáme do obdlžnika.Posypeme pripravenými surovinami a stočíme ako roládu. Prenesieme na alobal, do ktorého roládu celú zabalíme, tak aby nám počas pečenia nevytekala šťava,prenesieme na plech, podlejeme vodou a dáme piecť.Pečieme pri 190°C 45 minút,potom odkryjeme a dopečieme do červena. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
KEBAB so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY Mleté mäso,väčšie paradajky,väčšie cibule aj zemiaky,baklažán alebo cuketa,soľ,saturejka alebo čubrica,cesnak,mčk,mletá č.paprika,kapustné alebo hroznové mladé listy,vlažná voda,olej POSTUP PRÍPRAVY Množstvo sa riadi podľa počtu stravníkov a koreniny pridáme podľa chuti.Mleté mäso zmiešame s koreninami a necháme odležať.Zeleninu,okrem listov, si pokrájame na kolieska,ked máme baklažán tak ho posolíme aby pustil vodu.Do pekáča dáme naspodok listy a začneme ukladať postupne vedľa seba ,tak ako keby sme to napichovali na ražeň.Z mäsa si vytvoríme okrúhle placky veľkosti nakrájaného baklažánu,ale nie moc hrubé a začneme: baklažán,cibuľa, mäso, paradajka,zemiak.Takto pokračujeme až po kraj pekáča a začneme odznovu.Vyplníme celý pekáč,vo vlažnej vode rozmiešame všetky koreniny,ktoré sme pridávali do mäsa,trochu oleja,rozmiešame a polejeme s tým pripravené mäso so zeleninou.Pečieme 45-50 minút pri 180°C prikryté,no pred koncom odkryjeme a necháme dopiecť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Barcelonské medailonkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 3 vajcia, 3 čl solamylu, 5dg lúpaných mandlí, soľ, kari korenie, 2 PL worcestru, 400g mletého mäsa, mčk,olej, trošku cukru POSTUP PRÍPRAVY Do mletého mäsa pridáme najemno nakrájanú cibuľu,cesnak, vajcia, soľ, korenie, kari,worcester a solamyl a dobe premiešame. Nakoniec pridáme posekané mandle.Zmes dobre premiešame a necháme odstáť do druhého dňa.Potom vytvarujeme malé placky, ktoré opečieme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |