Gabriela H. (tansam) ID 59793 |
Oblasť: Žilina |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 19.9.2008 |
Naposledy: 18.1.2013 9:03 |
Aktualizácia: 26.2.2012 10:23 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
Korpus : 2 vajíčka, 50g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 40g hladkej múky, 25g maizeny, 1/2 prášku do pečiva
Krém: 250g tvarohu, 250 ml smotany na šľahanie, 75g práškového cukru, ovocie podľa chuti - u nás máme najradšej ananás alebo broskyne
Na vrch : 1 balíček tortovej želatíny čírej (Dr. Oetker)
POSTUP PRÍPRAVY
Celé vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme múku s PDP a maizenu. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme ( 200°C, plynová stupeň 3-4, asi 15 minút). Po vychladnutí korpus zvlhčíme kompótovou šťavou (nemusí to byť ale my máme radšej keď cesto nie je suché). Smotanu vyšľaháme a pridáme tvaroh a cukor (nemusíme dať celé množstvo cukru, záleží to aj od sladkosti ovocia), pridáme nakrájané ovocie - pár kúskov necháme na ozdobu. Hmotu dáme na korpus, vrch ozdobíme ovocím a zalejeme želatínou. Necháme stuhnúť v chladničke a už po 2 hodinkách môžeme maškrtiť.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (3) posledné: 14.7.2010, 14:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |