končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
TORTY |
Torta s krémom z bielej čokolády a mascarponePOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 2 bal sušienok 2 bal masla Krém: 250g mascarpone 200g bielej čokolády 140ml smotany na šľahanie sezónne ovocie POSTUP PRÍPRAVY Maslové sušienky si rozmixujeme v mixéry, môžeme pridať aj trochu orechov. Rozmixované sušienky polejeme roztopeným maslom a natlačíme do tortovej formy, aj po krajoch formy. Treba dávať pozor aby ste nemali príliš veľa "sušienkového cesta" v spodnom okraji formy, vtedy sa pri vyberaní torty z formy a pri krájaní okraj drví. Nám sa to stalo :-( . Takto pripravený korpus dáme na chvíľku do chladničky (10 - 15 min.) a potom na 5 - 8 min. do mierne predhriatej rúry. Na krém si najskôr roztopíme bielu čokoládu nad parou, necháme ju chvíľu vychladnúť a potom ju zamiešame s mascarpone. Do takto pripravenej zmesi pridáme vyšľahanú šľahačku. Krémom naplním vychladnutý korpus, ozdobíme ovocím a dáme schladiť do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 9.3.2018, 15:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta - prasiatka :)PRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 4.4.2013, 16:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládová torta s jahodamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto 160ml mlieka 1 lyžička masla 1 lyžička vanilkového extraktu 3 vajcia (žĺtka a bielka oddelene) 225g práškového cukru 150g polohrubej múky 3 lyžice kakaa holandského typu 1 lyžička prášku do pečiva Plnka 125ml smotany na šľahanie 125g čerstvých jahôd Poleva 160ml smotany na šľahanie 160g kvalitnej 70% horkej čokolády čerstvé jahody na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Cesto 1. Predhrejme si rúru na 180 stupňov a pripravíme si silikónovú formu v tvare srdca. 2. Maslo s mliekom zohrejeme v malom hrnci pokiaľ sa maslo nerozpustí (nie variť), vmiešame vanilkový extrakt a dáme stranou. 3. Do misky preosejme múku a pridáme kakao a kypriaci prášok. Vo väčšej miske zmiešame žĺtky s cukrom na hladkú hmotu. Zvlášť vyšľahajte bielky na sneh. K žĺtkom vlejte ľahko schladené vanilkové mlieko a pomaly vmiešame zmes múky s kakaom. Nakoniec opatrne pridáme sneh z bielkov. 4. Cestom naplníme silikónovú formu a pečieme asi 35 minút. Pred vytiahnutím torty z rúry, skontrolujeme či je upečená. Zapichneme do torty drevenú špajľu a keď zostane čistá, torta je upečená. Plnka Po vychladnutí tortu vyklopíme. Pomocou ostrého dlhého noža tortu rozpolíme na dve časti. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme roztlačené jahody a takto pripravenou hmotou naplníme spodný diel torty. Poleva Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.2.2013, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládová torta s jahodamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto 160ml mlieka 1 lyžička masla 1 lyžička vanilkového extraktu 3 vajcia (žĺtka a bielka oddelene) 225g práškového cukru 150g polohrubej múky 3 lyžice kakaa holandského typu 1 lyžička prášku do pečiva Plnka 125ml smotany na šľahanie 125g čerstvých jahôd Poleva 160ml smotany na šľahanie 160g kvalitnej 70% horkej čokolády čerstvé jahody na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Postup Cesto 1. Predhrejme si rúru na 180 stupňov a pripravíme si silikónovú formu v tvare srdca. 2. Maslo s mliekom zohrejeme v malom hrnci pokiaľ sa maslo nerozpustí (nie variť), vmiešame vanilkový extrakt a dáme stranou. 3. Do misky preosejme múku a pridáme kakao a kypriaci prášok. Vo väčšej miske zmiešame žĺtky s cukrom na hladkú hmotu. Zvlášť vyšľahajte bielky na sneh. K žĺtkom vlejte ľahko schladené vanilkové mlieko a pomaly vmiešame zmes múky s kakaom. Nakoniec opatrne pridáme sneh z bielkov. 4. Cestom naplníme silikónovú formu a pečieme asi 35 minút. Pred vytiahnutím torty z rúry, skontrolujeme či je upečená. Zapichneme do torty drevenú špajľu a keď zostane čistá, torta je upečená. Plnka Po vychladnutí tortu vyklopíme. Pomocou ostrého dlhého noža tortu rozpolíme na dve časti. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme roztlačené jahody a takto pripravenou hmotou naplníme spodný diel torty. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 30.11.2012, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tvarohová tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY fotorecept a postup na mojom blogu POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |