. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

Irena K. (Iriska13) ID 14906
.
Oblasť: Veľký Krtíš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.4.2007
Naposledy: 19.11.2023 7:05
Aktualizácia: 2.10.2020 17:49
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 104
RODINNÉ FOTOGRAFIE 305
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 11
RECEPTY 6
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

TORTY

Falošné Tiramisu,alebo najlepšia torta bez pečenia.



POTREBNÉ PRÍSADY

Tortová forma, funkčný mixer :-))), piškotiky, silnu kávu, rum, dve nátierkové maslá( v lepšom prípade bez papriky a pažítky :-) ), dve smotany na šlahanie, cukor (vanilkový je lepší než obyčajný), kakao.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme silnu kávu, taku silnu až sa nedá pit.Rozhodne nie instantu. Ak nemáme žiadny kávový stroj, stačí zalievanu precedit. Necháme vychladnut. Nátierkové maslá vyklopíme do misy, zasypeme 5-6 polievkými lyžicami cukru a zalejeme smotanou. Slaháme elektrickým šlahačom, kým narátame do 90.Pre tých, čo sa mýlia a namiesto počítania sa začnu modlit: 3 Otčenáše, 2 Zdravasy, jedenkrát Sláva. Stačí, máme hustý krém. Tortová forma je vhodná, lebo sa v nej dezert dobre porcuje. No môže bytˇ aj misa, potom ale jediný spôsob je jest priamo z nej velkou lyžicou :-))). Dno formy pokryjeme piškotami. Dôkladne polejeme kávou. Dôkladne polejeme rumom. Dôkladne je viac, ako by sme si mysleli, že sa zdá, ale skončíme skôr, než bude tekutiny viac ako piškot. Na piškoty kydneme polovicu krému, uhladíme, olížeme lyžicu. Druhá vrstva piškot je rozložená a poliata ako prvá. Druhá vrstva krému je kydnutá rovnako ako prvá a uhladená hladšie ako prvá. Lyžica je olízaná ako prvýkrát, zvyšky krému z misy sa už lahšie vydoluju prstom. Uhladenu tortu dôkladne posypeme cez sitko kakaom. Aspon milimetrovu vrstvu. Posýpanie v tejto fáze má tu výhodu, že kakao od krému navlhne, takže pri jedení hrozí zadusenie sa len pažravostou :-))), nie kakaovým práškom. Zákusok potrebuje odpočívat cez noc v chladničke. Na druhý den sa krája ako torta. Nikto nevie ako dlho vydrží, lebo nevydrží viac ako dva dni :-))).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 78 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 19.12.2015, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu